Subwoofer
-
t0m - FK
Subwoofer
Zdravím, potřeboval bych poradit, mám zapojenej zesík se subáčem v kufru a když si ho zapnu (mám to udělaný přes tlačítko přes mlhovku) tak chvíli mi hraje čistě, 5-10 minut, ale pak začne vibrovat a nedá se to poslouchat, nevíte v čem by mohla být zrada? Slyšel jsem, že by to mohlo být tím, že mám kabely tahaný pod stejnýma prahama napájení aji audio, ale to by se mělo rušit pořád, už při zapnutí si myslím. Díky za rady
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subwoofer
...tak v první řadě zruš to zapínání
skoro všechna autorádia mají na svém výstupu spínané +12V pro tyto účely.Neuvedl jsi jakým (průřez) kabelem máš zesilovač připojený, ale když je to na vypínač tak to asi těžko bude nějaký větší průřez.
Tvůj problém může způsobovat nedostatečné napájení zesilovače protože slabým kabelem nelze dosáhnout to aby zesilovač při vyšších hlasitostech neměl proudový deficit.
Pro napájení zesilovače by jsi měl mít tento set...
http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=71
Tvůj problém může způsobovat nedostatečné napájení zesilovače protože slabým kabelem nelze dosáhnout to aby zesilovač při vyšších hlasitostech neměl proudový deficit.
Pro napájení zesilovače by jsi měl mít tento set...
http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=71
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
-
t0m - FK
to nezruším, protože nechci mít subwoofer zapnutý pokaždé, když se mi zapne rádio a navíc rádio nemám na +12V spínaných a kabel mám tažený od baterky 25qmm myslím, že se to tak značí, prostě dvaapůlka
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
dva a půlka (2,5qmm) není 25qmm...pokud je hl. kabel přímo na bateri tak by mělo být vše OK, ale záleží na jeho průřezu...ne průměru.Bez toho aby to někdo viděl se bude jen těžko hledat problém...
-
t0m - FK
no nevím jak přesně to je, ale jako není to žádnej zdechlák ten kabel a ten zesilovač má výkon 100W, takže taky moc velkej žrout to nebude. No škoda fakt by mě zajímalo čím to může být protože mě to celkem štve
ale díky
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...udělej si výlet...mrkneme na to...
-
t0m - FK
asi tím, že je to pod stejným prahem problém nebude, že?zkusím se na to ještě jednou kouknout rozeberu to od rádia do kufru a uvidím, fakt už tě nic nenapadá, kdy by mohla být chyba?je to tažený od baterky do přístrojovky tam mám přidanou mlhovku a tou to zapínám a pak to vedu do kufru. kabel těch 2,5mm má
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...ten kabel musíš mít od baterie přímo na svorku +12V zesilovače.Od toho vypínače dáš kabel na svorku REMOTE, která spíná zesilovač.U baterie MUSÍ být samozřejmě pojistka.U SW by neměl být problém s rušivými interferencemi kabelů elektroinstalace auta.
Asi by byl vhodný ten kabelový set a celé to předělat.Pokud máš ICQ tak mi napiš na 490-235-267
Asi by byl vhodný ten kabelový set a celé to předělat.Pokud máš ICQ tak mi napiš na 490-235-267
-
Diablo - FK
hele moje felda je na tom takhle
Pravy prah:
zasobovaci kabely 10mm2 a 16mm2
Levy prah:
3x RCA cinch + REM
Remko vytahnes bud primo z napajeni relatka anteny zkratka ATT nebo ANT podle auta ( obcas to byva se stitkem nebo v manualu ) Nebo mas vyvod z radia REM kterej ti spousti zesilovac / e
Jako zasadni problem bych videl BUD v radiu nebo spise v tom vypinaci, ten mlhovkouvej vypinac mas pouzitej jako REM nebo jako SUPPLY ( to jsou ty silna gable) tlacitko ma zarovku v sobe a ta dela paseky by ses divil, takze bebud lama a dej si suba na REMko a mas po starostech, delat neco extravagantniho se taky nevyplati a hlavne behem chodu neni dobry poustet SW, protoze cela soustava po startu by mela postupne resp MEL BYS ji postupne pridavat na hlasitostech, uz jsem zazil ze kdyz to nekdo huli od zacatku ze posle membranu dohaje.Udelej foto
Pravy prah:
zasobovaci kabely 10mm2 a 16mm2
Levy prah:
3x RCA cinch + REM
Remko vytahnes bud primo z napajeni relatka anteny zkratka ATT nebo ANT podle auta ( obcas to byva se stitkem nebo v manualu ) Nebo mas vyvod z radia REM kterej ti spousti zesilovac / e
Jako zasadni problem bych videl BUD v radiu nebo spise v tom vypinaci, ten mlhovkouvej vypinac mas pouzitej jako REM nebo jako SUPPLY ( to jsou ty silna gable) tlacitko ma zarovku v sobe a ta dela paseky by ses divil, takze bebud lama a dej si suba na REMko a mas po starostech, delat neco extravagantniho se taky nevyplati a hlavne behem chodu neni dobry poustet SW, protoze cela soustava po startu by mela postupne resp MEL BYS ji postupne pridavat na hlasitostech, uz jsem zazil ze kdyz to nekdo huli od zacatku ze posle membranu dohaje.Udelej foto
-
t0m - FK
my jsme to možná včera s fancarem vyřešili po icq, žárovičku ve vypínači nemám to jsem vytáhl a ani diodu jsem tam nedával není v něm nic, došli jsme k názoru, že je blbej kabel a jak se zahřeje tak nestačí zásobovat zesák;). No takhle to zapojený nechci mít, protože nechci aby mi subáč jel pokaždý když zapnu rádio;)
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...no to záleží jakou ozvučnici hodláš použít...BR nebo uzavřenou...jaký tam bude SW a pod.
-
Hanz - FK
No to jsou udaje od výrobce. Pioneer TS-W307D2 ozvučnice s BR. Pruměr BR 76, a délka 152mm. Ale rozměry boxu neuvádífancarhifi píše:...no to záleží jakou ozvučnici hodláš použít...BR nebo uzavřenou...jaký tam bude SW a pod.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...nj...ale jak jsi teda přišel na objem 46,7L 
-
Hanz - FK
říkám, údaje od Pioneeru. nebo mi doporučíš něco jinýho?fancarhifi píše:...nj...ale jak jsi teda přišel na objem 46,7L
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...pokud chceš BR tak bych zvolil variantu 49,6L a rozměry by byly tyto:výška=43cm, šířka=54cm, dolní hloubka=39cm, horní hloubka=18cm a objem je 49,45L
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...jo...jsem zapoměl...toto jsou rozměry venkovní a je počítáno se sílou materiálu 18mm...samo MDF
-
Hanz - FK
tudíž zadní stěna skosená? a ten BR kam přesně?fancarhifi píše:...pokud chceš BR tak bych zvolil variantu 49,6L a rozměry by byly tyto:výška=43cm, šířka=54cm, dolní hloubka=39cm, horní hloubka=18cm a objem je 49,45L
a kolik je počítáno tlouťka tlumícího materiálu?
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...a ještě jedna důležitá věc...pozor na výkon zesilovače...
ne pod 300RMS 
-
Hanz - FK
http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=88fancarhifi píše:...a ještě jedna důležitá věc...pozor na výkon zesilovače...ne pod 300RMS
?
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...jj zadní stěna je zkosená...ty míry si můžeš upravit podle úhlu opěradla...tam ubereš...tu přidáš...litry zůstanou.BR box není nutné tlumit, ale když tak zadní stěnu a boky.Třeba tímto
http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=73
ten Crunch by mohl být, ale výkon je max. takže bych spíše doporučil tento...
http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=88
...nebo...
http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=98
..ten Pio je dvoucívka 2x4ohm a zapojí se do 2ohm
...nebo...
-
Hanz - FK
teď sem tě uplně nepochopil. Ten SW má 2 druhy připojení. Buď 2x dvoulinka po 2ohmech, nebo jedna po 4ohmech.fancarhifi píše:...jj zadní stěna je zkosená...ty míry si můžeš upravit podle úhlu opěradla...tam ubereš...tu přidáš...litry zůstanou.BR box není nutné tlumit, ale když tak zadní stěnu a boky.Třeba tímto
...nebo...
takže stačí zesík co má 2x160W RMS 2ohm?
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...to ne...SW má dvě 4ohm cívky a ty při paralelním zapojení dají 2ohm.Zapojení SW musíš mít v manuálu...
-
Hanz - FK
zapojení je seriový, je tam Klema překrytá gumovym prezervativemfancarhifi píše:...to ne...SW má dvě 4ohm cívky a ty při paralelním zapojení dají 2ohm.Zapojení SW musíš mít v manuálu...
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
..je tak...já si jen nevšimnul, že máš cívky 2x2ohm...protože má ozn. D2...tato konfigurace není dobrá...SW musíš zapojit na 4ohm...protože málo zesilovačů jede na 1ohm...
-
Hanz - FK
počkej, jak jeden ohm? potřebuju zesík co umí dejme tomu 300W RMS při 4 ohmech ne?fancarhifi píše:..je tak...já si jen nevšimnul, že máš cívky 2x2ohm...protože má ozn. D2...tato konfigurace není dobrá...SW musíš zapojit na 4ohm...protože málo zesilovačů jede na 1ohm...
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
jj...ale šidíš se o výkon...při 2ohm zes dává víc...
-
Hanz - FK
ty vole to mi ten trouba v obchodě mohl říct... mu to asi vrátim...fancarhifi píše:jj...ale šidíš se o výkon...při 2ohm zes dává víc...
-
smazany clen - FK
Heledte mozna to bude naivni dotaz ale zkouseli jste nekdo dat jen reprak z aktivniho wooferu do plata mam ho v bedne a nechce se mi ve felde zabirat misto tak bych to narval do plata co myslite , vim ze ta bedna ma svuj smysl ale rekl bych ze az takovej znatelne velkej rozdil nebude co vy na to dik za odpoved

-
Hanz - FK
Pokud ho vyndáš z bedny, nabudeš mít skoro žádný basy, rozdíl to bude extrémnímedwed píše:Heledte mozna to bude naivni dotaz ale zkouseli jste nekdo dat jen reprak z aktivniho wooferu do plata mam ho v bedne a nechce se mi ve felde zabirat misto tak bych to narval do plata co myslite , vim ze ta bedna ma svuj smysl ale rekl bych ze az takovej znatelne velkej rozdil nebude co vy na to dik za odpoved![]()
![]()
![]()
-
Collin - FK
Jako Hanz ten woofer musí mít danou ozvučnici. Pokud chceš mít woofer v platě kup si freeair.
-
smazany clen - FK
jasny no mate pravdu tak asi bude bedna no sem dal 4tis tak se mi nechce zase kupovat jen woofer do plata no neva pritelka si holt o to min vezme veci kdyz nekam pojedem

-
smazany clen - FK
Ne ne ja woofer mam jen jsem ho chtel dat do kufru bes bedny jelikoz bedna mi zabere pulku kufru je to docela dost mista kdyz ve felince je mista tak akorat ale budu to muset nejak udelat no vysledek sem kazdopadne dam tak ze bedna pujde do kufru

-
Hanzz
Ještě dotaz. Ten Bassreflex, múže vést i nahoru? musim tomu nějak uzpůsobit vnižtřek ozvučnice?
-
Hanz - FK
jj jestly nátrubek muže bejt směrem na horu když SW bude směřovat dopředuCollin píše:Myslíš jestli mužeš dát nátrubek nahoru?
-
Hanz - FK
tak a teď otázka která mnohé asi srazí do kolem
jelikož nemam 25qmm kabel na napájení, a nevim kdy se dostanu k jeho koupi, mohu provizorně použít více tenčích?
-
Hanz - FK
Crunch GP2250Collin píše:Tak tohle mě nikdy nenapadlo. Co máš za zesík?
-
Collin - FK
Jakou má pojistku(pojistky)? jinak raději počkej co se týče toho napájení!
-
Hanz - FK
na zesiku jsou 2x 30A a jinak jsem trochu bádal a nemělo by to vubec vadit... i z mého elektrikářského hlediska, jen musim dát pozor aby třeba jeden neodpadlCollin píše:Jakou má pojistku(pojistky)? jinak raději počkej co se týče toho napájení!
-
Collin - FK
Samozřejmě zkusit to mužeš ale proč raději nepočkáš? A stačil by aji 16qmm kabel.
-
Hanz - FK
jj já sem si něco našel, a opravdu postačí 16qmm... tak to je v pohodě
-
Hanz - FK
Tak sem tu zase, mam zesík i SW. jde o ten samý víše popsaný, pouze má dvě 4ohmové cívky. Ale z toho manuálu k zesíku sem trošku zmatenej. Jak to mam zapojit do toho můstku? Totiž ve schematu neni možnost zapojení dvoucívkového SW.. ten SW mám čtyři kontakty, Dva mínus a Dva plus (pro každou cívku jeden) a Zesilovač je dvoukanálovej tak na co ten mustek? prosím poraďte ja sem uplně vygumovanej 
EDIT: Tohle mě napadlo, tak sem to nakreslil. je to tak správně?

EDIT: Tohle mě napadlo, tak sem to nakreslil. je to tak správně?

-
Collin - FK
S tímhle jsem taky bojoval, měl jsem prvně dvoucívku a nevěděl jsem. Pokud ti to dřív nenapíšeš fancarhifi tak kouknu k sobě jak to mám. si to ani nepamatuju.
-
smazany clen - FK
nechci zakladat nove tema, do léta si chci pořídit zesík + subáček, doporučíte mi nějakej set v rozpětí 5-7000,-? Nehraju moc na výkon, takže o výkon mi zas tak nejde. Ještě asi pak zaleží jaký mám autoradio co?
-
Collin - FK
Rádio,baterka,kabely to je základ. jinak ideální: http://www.ahifi.cz/akcni-sety/set-bull-audio.html