po výměně kol svítí ABS

tomakecTD - FK

po výměně kol svítí ABS

Příspěvek od tomakecTD - FK »

Zdravím kolegové, mám nyní golfa 4, ale jsem věrný feliciím a našemu klubu, proto se s tímdle problémem obracím na Vás:) koupil jsem na golfa nový kola, vyměnil a od té doby mi svítí kontrolka ABS...kamoš, co má felicii mi říkal, ať se rozjedu na 120 a dupnu na brzdu, pomohlo to na pár sekund, ale pořád to svítí, nevíte, co se mohlo stát?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: po výměně kol svítí ABS

Příspěvek od Kuladmin »

A jsou ty kola vsechny stejny? rozmery?
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Podle mě by pomohlo to napíchnout na počítač. Ten ti napíše, proč to svítí a jestli je chyba někde v čidle, tak třeba u kterého kola. Pak se dá řešit víc. Třeba když jsi zvedal kolo, tak jsi moh nějak omylem zachytit o kabel a vytrhnout ho. Nebo byly šírší a někde ten kablík o to může dřít a mohl se profřít.
První bych do napíchnul na PC.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
tomakecTD - FK

Kola mají všecky stejný rozměr, jsou originální, jen teda když jsem je nasadil, tak zadní levé kolo 2x jako by škráblo, jakoby to písklo jako když vrže železo, ale díval jsem se, ale kolo se nikde nedotýká ničeho, ani brzdy, nic, žádnej kontakt kotouče nebo třmenu s kolem...nevím :roll: dával jsem tam delší šrouby, ale ty tam byly původně, ale a předek vůbec nešly, jestli to má nějakou souvislost...
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Začalo to okamžitě po výměně kol, nebo až po nějaké jízdě?
1,6 sportline 1999
tomakecTD - FK

zdá se mi, že se to rožlo okamžitě nebo po ujetí prvního metru....... :roll:
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A jsou ty kola stejny nebo nejsou??
Pokud ano tak pak leda zkontrolovat na vsech kolech draty zapojeni a pak ten PC jak uz zde bylo napsano.
tomakecTD - FK

Kola jsem tam měl 15" 195/65 a vyměnil jsem je za letní elektrony 15" 195/60.....v tom by problém být neměl, ne? všecky 4KOLA jsou stejného rozměru....a rozsvítilo se to hned...a dneska sem to ještě zkoušel, abs vyřazeno, hvízdaj při brždění kola, dráty- na ty sem nešahal, na nic sem nešahal, jen na jedno kolo sem dal delší šrouby, než měly bejt, nešly tam, tak sem je dal pryč a dal tam původní....po jízdě 1m kolo vrzalo -nevím jaké a hned svítol ABS.....musím koupit VAG a napíchnout to no....ale bude to trvat, než ho obdržím, ....rád bych věděl možnou příčinu... :roll:
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Byt tebou tak koukni na to kolo kde si daval ty delsi srouby jestli si tam neco neposkodil. A s tim vagem nekdo v okoli ho urcite ma nebo zajed do servisu to napichnuti a nacteni chyb zas tak drahy neni.
Alf

Příspěvek od Alf »

Ty delší šrouby určitě něco zničily.... Budeš na to muset pořádně kuknout, na šroby se musí dávat sakra pozor..
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
tomakecTD - FK

ano ano, tak tak, moc mi pomohl marty_pv.....ty delší šrouby zřejmě poškodily plech, který je u kotouče a ABS snímá jeho otáčky atd...páč to kolo vrže divným zvukem, jen zjistím který a narovnám to a budu doufat, že se nepoškodilo i čidlo, všem moc děkuji za radu:)
Odpovědět