hydroštely a termostat
-
pskady
hydroštely a termostat
Zdravíčko pánové. Chci se zeptat jakým způsobem zkoušíte hydroštely. Když jsem zjištoval co a jak tak jsem se dopracoval k jedné verzi. Zahřát motor, držet jej 2 minuty na 2500ot, sundat víko, otočit motorem tak avy vačka nad zkoušeným ventilem směřovala zobáčkem nahoru a zkusit jej domáčknout. Pokud to prý jde o 0,2mm tak je v dupě....... A k tomu termostatu.. jaké jsou zkušenosti s neorigo? Já už měl dva originály a nebyli schopni je ve škodovce vyreklamovat a tak jsem zkusil koupit nejakého španěla asi za 200kč tak snad jen aby se tam nerozletěl a nenadělal neplechu... Díky
-
pskady
Re: hydroštely a termostat
Jo a mám olej Mobil Synt S 5W-40. Tak to by snad mělo být ok ne?
-
ok1kf - FK
Dobrý den,
poradily by mi někdo jak demontovat a vyměnit hydroštely?
Díky.
poradily by mi někdo jak demontovat a vyměnit hydroštely?
Díky.
-
hurvajsp - FK
NEVÍM JESTLI TI POMŮŽU, ale ze světel je stačí jen zmáčknout takovou malou pacičku a otočit celým hydroštelem až do konce jeho dráhy a vytáhnout. A v interiéru když sundáš ten ovladač kterým točíš a okolo něj je ta krytka tu vycvakneš a pod tím by měly být dva šroubky s křížovou hlavou a podložkou, povolíš a měly by jít vytáhnout do motorovýho prostoru ale musíš i s tím těsněním který dělí interiér a motorovou část. Někdo třeba poradí líp nebo mě doplní 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nepomůžeš, tady je řeš o hydroštelech v motoru.
Demontovat hydroštely není až tak triviální záležitost. Musí dolu vačka.
-
ok1kf - FK
Atnarfus píše:Nepomůžeš, tady je řeš o hydroštelech v motoru.
Jen bych potřeboval pár základních informací jak je vymontuji, případně dám nové.
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodit rozvody, demontovat kryt ventilu, rozdelovac, vacku a pak uz je vytahnes.
Hydrostel ze zdvihatka "vyklepnes" nebo kup vse nove. Pokud bys chtel mam i nejake foto.
Hydrostel ze zdvihatka "vyklepnes" nebo kup vse nove. Pokud bys chtel mam i nejake foto.
-
ok1kf - FK
Díky, nějaké to foto by bodlo. Mě to klepalo za studena tak 20 sekund. Od jisté doby jako na povel to klepe neustále a už hodně. Studené, teplé, jako kovář.MajklGT píše:Rozhodit rozvody, demontovat kryt ventilu, rozdelovac, vacku a pak uz je vytahnes.
Všude v autodílech vidím jen zdvihátka a hydrštely ne. Má to nějaký odborný název?
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
No vetsinou to koupis komplet se zdvihatkem. Tusim ze nekde byl original 200kc/kus
Me treba taky klapal motor, ale hydrostely to nebyly.
Hod mi nejaky kontakt na tebe a poslu ti foto
Me treba taky klapal motor, ale hydrostely to nebyly.
Hod mi nejaky kontakt na tebe a poslu ti foto
-
ok1kf - FK
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Asi to bylo na klice. Vsechny hydrostely byly venku, zkontrolovany a v pohode. Radeji sem sehnal jiny motor.