Reakční vzpera motora

vše okolo převodovek
mosmi29

Reakční vzpera motora

Příspěvek od mosmi29 »

Zdravím,chcel by som radu ako vymeniť na motore zadné uloženie,tzv.reakčnú vzperu?Či je tam dačo dôležité,mám na mysli dáke presné ustavenie pri doťahovaní matíc a či treba motor dáko podoprieť.A chcel by som vedieť ,že keď odskrutkujem tie 3 skrutky,kde je peichytený ten silenblok,či nebude vytekať olej z prevodovky?Dík za pomoc.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Reakční vzpera motora

Příspěvek od Kuladmin »

Neni tam vubec nic a nic nepotrebujes a olej nepotece pac jsou tam jeste jedny matice - myslim. Koukni a uvidis. Ani motor nikam neutece. (Delal jsem to ale je to uz dele ale tutove jsem nikde nic nepodkladal apod.)
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Nie nič sa nestane ani prevodovku podkladať nemusíš , na šroube uchytenia vzpery k nápravnici sú šrouby aj matice originál na 18 kľúč takže si ich neorýp 19kou , najlepší na povolenie je orech , potrebuješ nové samoistiace matky , 3 kusy M10x1,25 na uchytenie silentbloku na prevodovku + 1 kus M8 - klasické stúpanie a 1kus M12x1,25 na šroub uchytenia vzpery o nápravnicu
mosmi29

Příspěvek od mosmi29 »

A ešte keby som chcel vymeniť aj to gumové lôžko,ten taký obdlžnik, čo je na víku prevodovky,tam netreba nič podkladať ani nastavovať dáku polohu?Dík za rady.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

nastavovať nič ale prevodovku pridvihni jemne zdvihákom na tej strane samozrejme podlož nejakú dostičku , nič sa jej nestane ani keby nepodložíš ale po vyskrutkovaní jednej skrutky ju podrží druhá ale istota je istota
mosmi29

Příspěvek od mosmi29 »

To si ako myslel,že po vyskrutkovaní jednej skrutky ju podrží tá druha,však pri vímene toho tlmiaceho obdlžnika musím vyskrutkovať obe aby som ho mohol vymeniť,nie?Troška aj uvažuj ak chceš poradiť,ale aj tak dík za ochotu.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Uvažovať začni ty predtým ako začneš niekoho urážať kto ti chcel poradiť , keby si sa láskavo pozrel tak zistíš že prevodovka do karosérie je uchytená skrutkou zhora ktorá drží aj ten obdlžnik a skrutkou zospodu ktorá prechádza cez maticu na držiaku na kasni a prechádza aj tým obdlžníkom a hore je podložka aj matka , takže ak ty dáš dole skrutku číslo 1 tak si uvoľníš prevodovku vzadu ale ostane držať v pohode na prednej skrutke , odskrutkuješ matku a máš ten obdlžnik dole , dáš nový , novú matku a vrátiš horný šroub a všetko dotiahneš , prevodovku podkladám iba ak náhodou , aby som neohol držiak ale robil som to aj bez toho a nestalo sa nič je to z hrubého plechu http://uloz.to/5452725/jjjj.jpg tu sa pozri prdtým ako začneš niekoho urážať , ahoj .
Odpovědět