Problém s akustikou - zadní repro

dotazy a rady na vše kolem hudby
Junglistaa

Problém s akustikou - zadní repro

Příspěvek od Junglistaa »

Zdravím všechny a prosím o radu. Pořídil jsem si repro JBL GTO837 do zadního plata mojí feldy combi a mám problém, který bude pravděpodobně souviset s akustikou. Při poslechu zblízka repro krásně basuje, čili není vada v něm. Problém je následující: při poslechu taneční hudby (prostě duc duc :D ), je rytmus hrozně tupý, bez basů, přitom při dlouhých táhlých nízkých tónech je zvuk krásně čistý a hluboký. Zkoušel jsem asi milion nastavení ekvalizéru, nic nepomohlo... ať už s připojeným mp3 přehrávačem přes aux nebo s cd. Snad mi někdo dokáže poradit, předem díky za odpovědi. Pokud budou třeba další informace, doplním.
Moltician - FK

Re: Problém s akustikou - zadní repro

Příspěvek od Moltician - FK »

no taky zalezi co mas za radio,jak silny kabely a taky by bylo lepsi dat ty ovaly do plata z mdf a nebo alespon drevotriska...takze asi tak
K.A.R.I - FK

Příspěvek od K.A.R.I - FK »

Taky jsem dělal zadní repro na své feldě a určo do mdf.
A hraje výborně.
Můžu poslat foto :-)
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Dřevotřísku bych určitě nedoporučoval... jinak také hodně záleží na rádiu a jaké kabely máš k repru vedené... alepokud necháš repro ve stávajícím platě tak zázraky nečekej... jinak jak se zde psalo, volil bych MDF...
emge

Příspěvek od emge »

Re: Junglistas
A nemáš náhodou reproduktory zapojené v protifáze? Skús prehodiť vodiče na jednom z reproduktorov a porovnaj zvuk, Problém môže byť aj so sfázovaním s prednými reproduktormi - skús prehodiť vodiče k obidvom zadným reproduktorom.
Inak, úlohou reproduktorov (aj celej audio zostavy) je hudbu r e p r o d u k o v a ť a nie meniť. Ideálny je frekvenčne vyrovnaný zvuk (preto sa pri kvalitnom Hi-Fi žiadne korekcie nepoužívajú) a s korekciami (ekvalizérom) by sa malo narábať veľmi jemne. Ekvalizér by mal slúžiť len na odstránenie nedostatkov posluchového priestoru, prípadne na zvýraznenie frekvencií, ktoré sú v aute maskované hlukom motora, podvozku...
Junglistaa

Rádio mám Panasonic cq-c1475n, kabely jsou původní a plato taky. Ale nezdá se mi to, kamarád má repro stejně jako já (kromě kabelů a toho, že nemá kombík), rádio o něco slabší a hraje mu to tak jak má...

2 emge: jsem v tomhle laik, tak možná trošku hloupější dotaz, ale neodpálím je? A co se týče ekvalizéru, tak právě jsem se snažil ty nedostatky dohnat, ale nepovedlo se...
emge

Příspěvek od emge »

Re: Junglistaa
S káblami manipuluj zásadne pri vypnutom autorádiu, vtedy nič "neodpáliš".
Jednoducho len prehoď vodiče reproduktorového kábla napr. na konektoroch reproduktora (laicky - prehoď plus a mínus). Najskôr skús jeden reproduktor (ak si postupoval pri montáži správne a sledoval si farebné označenie reproduktorových káblov, tak by sa to zlepšiť nemalo) a potom skús druhý reproduktor. Pri prepájaní stále vypni autorádio a potom si pusť stále tú istú nahrávku a porovnaj posluchom.
Pri porovnávaní odporúčam vypnúť všetky korekcie (loudness...) a ekvalizér nastaviť na nulu (flat). A ak je to správne zapojené, potom začať prípadne mierne upravovať.
Junglistaa

Moc vám všem děkuju za rady a tipy, ale zasáhla nějaká vyšší moc a zničehonic za jízdy a za běhu začalo repro hrát jak má, hádám, že asi špatný dotek na konektoru. Každopádně ještě jednu díky a já si to jedu užít :-)
Odpovědět