Hucanie
-
Macko64 - FK
Hucanie
Ahojte. Prosím Vás poraďte mi. Mám FEL 1.6 GLX a od vikendu pocujem hučanie pri jazde. Motor mi nehučí lebo na voľnobehu si pradie ako spokojná mačička (taká staršia mačička od 96-teho roku), no pri jazde počujem hučanie ako keby lietadla. Nie je to žiadny extrém, ale ani slabé hučanie. Skúšal som ložiskovú techniku; zatočit do prava a ľava, ale hučanie bolo poznateľné stále. Ma tak napadlo či to nemože byť aj prevodovka. Každé ráno nájdem pod autom zopár kvapiek oleja, ale to môže byť aj z motora keďže to je 96-ka ročník. Čo si myslíte Vy? ďakujem.
-
Hans - FK
Re: Hucanie
Zdravim, u 14let starého auta je netěsnost skříně docela běžná věc. Pokud však máš po denním stání pod autem kapky oleje, je třeba to řešit. Zkontroluj olej v převodovce. Dělá se to přes náhon tachometru. Náhon by měl být takových 5mm ponořený v oleji. Zase na druhou stranu, každá převodovka ve feldách je nějak hlučná, u 1.6 kór protože motor je tišší a víc to vnímáš. Takže pokud na ní nebyla zanedbaná údržba, tak je "malé hučení" normální a lze ho tolerovat.
Kolik má auto najeto a kdy se naposled prováděla výměna oleje ??
Kolik má auto najeto a kdy se naposled prováděla výměna oleje ??
-
Macko64 - FK
No to auto malo servisnú knizku do 2007. Bolo sa on dobre starané. Tá výmena oleja v prevodovke neviem kedy bola kedze som omylom znehodnotil servisnu knizku. Auto ma 241000 KM nabehanych.
-
Hans - FK
Jak se dá znehodnotit servisní knížka ?? Každej kdo ji má pečlivě vyplněnou si ji hlídá
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
dvihni auto na zdvihak a otacaj prednymi a zadnymi kolesami, ci ti nehucia uz loziska...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448