snímač otáček
Po zahřátí cuká BMM
Při jízdě(klidné i při akceleraci) po zahřátí začne motor cukat . Po chvíli přestane a je vše vpořádku. Jako kdyby se překročil kritický bod (např. 85 stupňů). Diagnostika ukazovala závadu lambda sondy sporadickou(žádný signal). Lambdu jsem vyměnil, dělá to stále . Vag nyní ukazuje bez závad. Zjistil jsem také, že při zařazené zpátečce kolísají otáčky(otáčky lítaj sem tam),stalo se i že motor zdechl. Svíčky jsou 2 roky staré, kabely jsem proměřil(jsou vpořádku podle DP), palec + víčko rozdělovače také vypadají dobře. Motor 1.3 BMM 50kw najeto 50000km. Prosím poraďte co by to mohlo být .Díky
-
Kuladmin
Re: Po zahřátí cuká BMM
Tipoval bych mozna snimac otacek a nebo pak tepelny cidla voda / vzduch ale spis ten snimac otacek skus ho vyndat a ocistit mozna na nem je tolik bordelu - kovovejch trisek a spol ze blbne.
Ten jsem už vyčistil a blbne to stále. Jinak kdyby byl vadný tak by to VAG zjistil ne?
Tak odstraněno. Pravdu měl Kuladmin a já mu děkuji.(I když jsem tomu nevěřil). Byl vadný snímač otáček. Na Vagu se závada neukázala. Půjčil jsem snímač kamárádovi co má 1.3 MPI a ten s ním ujel asi 300 metrů cukalo to až to chcíplo a už to nenatočil. Musel jsem mu vrátit ten jeho aby mohl odjet. Ale potěšilo mně, že tam kde MPI chcípne BMM jede dál na stejnou závadu. Ale možná to byla jen náhoda.
snímač otáček
Zdravím,mám jeden dotaz.Je stejný snímač otáček jak na 1,3BMM 50KW a na 1,3MPI 50KW?Po přečtení některých Vašich rad a následnému vyzkoušení snímače od známého jsem dneska zakoupil nový snímač,řekli mi v opravně, že je na MPI,ale že to je stejné.Už když jsem vyjížděl,tak se to chovalo jako muj špatný snímač.Při ubrání plynu to občas cuklo(mám nové svíčky,kabely,zapalovací modul,palec i víčko rozdělovače).I přes tyto příznaky jsem se s tím vydal na cestu asi 100km.Při zpáteční jízdě mi to začalo při volnoběhu chcípat,pak začala bláznit ručička na otáčkoměru a nastal konec.Auto umřelo.Už jsem to nenastartoval.Ještě že jsem měl ještě snímač od kamaráda.Nnahodil jsem ho a hned autíčko zase předlo.Hned jsem jel do dílny kde jsem ho koupil,aby mi vrátili za něj peníze.Vrátili,ale s dodatkem,že musí být chyba asi u mě v počítači,a nebo že mi odchází zapalovací modul,že není možný tak rychle ho odpálit.A že neví jak ho vyreklamujou,což už mě nezajímá.Takže by mě zajímalo,jestli měli v něčem pravdu,když na ten starý jezdím v pohodě dál.Předem dík za odpověď 
Re: snímač otáček
Pokud se nepletu, tak Snímač Otáček je stejnej pro FELICIA 135L+ 136L + 1,3MPI, tedy ano.
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
Návštěvník
Ja nesel dva typy jeden maji pojmenovany favorit/felici a druhy felicia Mpi ale jsou aspon dle obrazku uplne jiny tvarove a i ten jeden kabel (tech 15cm )ma a druhy ne je uplne jinak reseny tak fakt nevim.
Ten s tím kabelem se podle Škody už od roku 96 nevyrábí a je právě nahrazen snímačem bez kabelu.Je možný si k tomu dokoupit i prodlužovací kabel,který nahrazuje původní co chybí,ale je to škoda peněz,protože zásuvka dosáhne v pohodě až ke snímači.
Jinak dík za odpověď.Ještě bych se chtěl zeptat,co mohlo způsobit že se za tak krátkou chvíli odpálil nový snímač.
Jinak dík za odpověď.Ještě bych se chtěl zeptat,co mohlo způsobit že se za tak krátkou chvíli odpálil nový snímač.
-
Návštěvník
Tak mohla to byt nahoda - vadny kus byl to origo nebo naka cina? Buh vi . Skusil bych jinde jinej. urcite jsou min dva vyrobci dle katalogu autokelly cena origa je cca 2x tolik.
Byl to origo,stál 900Kč.Ale jinak dík za odpověď a snahu mi pomoci. 
-
Stepi - FK
Po ujetí pár km. cuka a zdechá
Přišel podzim a mojí feldě se to nelíbí. Po ujetí cca 5km a zahřátí začne motor cukat a často i zdechne.
Před samotným zdechnutím přestane ukazovat otáčkoměr (ne pokaždé). Motor pak buď nereaguje na plyn a pozvolna padají otáčky na 0 a umře , nebo se za hroznýho cukání probere a jede dál bez problémů (klidně 20km).
Když zdechne tak nejde hned startovat (pouze točí startér ale nechytá a občas při startování lítá ručička otáčkoměru.)
Po pár minutách nastartuju a odjedu bez problému.
Tahle závada se už stala minulou zimu (asi dvakrát). Přes léto se to nestalo nikdy.
Má někdo zkušenost co se s tím dá udělat ?
Felda je to 1.3 BMM 50kw 1996
Před samotným zdechnutím přestane ukazovat otáčkoměr (ne pokaždé). Motor pak buď nereaguje na plyn a pozvolna padají otáčky na 0 a umře , nebo se za hroznýho cukání probere a jede dál bez problémů (klidně 20km).
Když zdechne tak nejde hned startovat (pouze točí startér ale nechytá a občas při startování lítá ručička otáčkoměru.)
Po pár minutách nastartuju a odjedu bez problému.
Tahle závada se už stala minulou zimu (asi dvakrát). Přes léto se to nestalo nikdy.
Má někdo zkušenost co se s tím dá udělat ?
Felda je to 1.3 BMM 50kw 1996
-
Honza9007 - FK
Re: Po ujetí pár km. cuka a zdechá
Ahoj. Mně se stává něco podobného; studený motor, sychravé počasí, nastartování a okamžitý rozjezd - při dalším zastavení auto pomaloučku chcípne (nereaguje na plyn; jen na kombinaci spojka-plnej). Po opětovném nastartování vše OK bez problému. Mám takový podezření, že se nějak nevypne systém automatického sytiče; mohlo by to být? Protože když po výše uvedeném začátku cesty (SM, SP, N, OR) a po řazení na 3° auto jede už v pohodě (na 2°při zastavení chcípne).
-
Taresz - FK
To bude snimac otácok to zvykalo robyt asi treba na kontaky sprej lebo keby to odyslo nesli by ste nikam
sytic to urcite neni
-
Honza9007 - FK
A může tohle celý mít nějákou souvislost s nefunkčním otáčkoměrem

- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Snímač polohy klikové hřídele tzv Hallův snímač nemá s otáčkoměrem nic společného nicméně bez toho snímače auto nenatočíš.
-
Stepi - FK
Tak včera večer jsem dosáhl stavu kdy auto přestalo táhnout a otáčkoměr padl na 0 přitom motor pořád běžel asi 30 sec. Pak ručička vyskočila asi na 3000 a auto cuklo a jelo dal...
-
Stepi - FK
Update: Dnes jsem byl u kámoše co má možnost VAG. Napíchl to a je tam závada lamba sondy (sporadická) a pak ješte závada lambda: zkrat na kostru a ta druhá nejde vymazat..Pořád tam naskakuje.
Takže se peněženka prohne. Jinak měněn snímač otáček (z jiné feldy starší ale funkční) Víčko a palec rozdělovače + zapalovací kabely..
PO těchto úpravách se auto chová mravně.
Otázka zní. Může to cukání a zdechnutí po zahřátí způsobovat ta lambda ?
Předem děkuji za případné rady.
Takže se peněženka prohne. Jinak měněn snímač otáček (z jiné feldy starší ale funkční) Víčko a palec rozdělovače + zapalovací kabely..
PO těchto úpravách se auto chová mravně.
Otázka zní. Může to cukání a zdechnutí po zahřátí způsobovat ta lambda ?
Předem děkuji za případné rady.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Lambda by to zdechnutí způsobit neměla.To spíš zapalování nebo ten snímač otáček.
-
Pan
Mám stejný problém před několika dni se mi stalo, že jsem jel a z ničeho nic začal cukat motor a mělo to tendenci k chcípnutí..Teď už mi auto stojí před barakem a když jsem ho několikrát zkoušel nastartovat tak to jenom točilo a nic...když jsem se kouknul na motor viděl jsme povolené svíčky utáhnul jsem je ale nic pořád to samí..nevím jestli by to asi nechtělo nový svíčky nebo nevím čím by to mohlo být prosím poraďte někdo..jsem motorový antitalent:D Jinak mam škodu felicii 1.3 Glxi rok výroby 1995 50kw..nevím čím by to molho opravdu být...díky za odpověď
S podobným problémem už jsem se u 1,3 monomotronicu setkal, škubání, výpadky zapalování a pak už vůbec nejela. Veškerej problém byl v zapalovacím trafu, ale pozor na levné druhovýroby, jedeno takové vydrželo 1200km a bylo po něm!
-
Pan
Sorry omlouvám se....
Naposledy upravil(a) Maty dne pon 03. lis 2008 10:34:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Duplicitní příspěvek + diskuze k němu SMAZÁNA
Důvod: Duplicitní příspěvek + diskuze k němu SMAZÁNA
Domnívám se že máš tedy monomotronic tak že zapalovací kabely, tak zkusit odpojit jeden kabel od svíčky a zapojit do něj nějakou náhradní svíčku nebo vyšroubovat i svíčku a spojit to na kostru třeba na ventilové víko a zkusit zastartovat, tak aspoň zjistíš jestli ti to hází jiskru
Naposledy upravil(a) Maty dne pon 03. lis 2008 10:34:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
-
Návštěvník
Pro Kipa
Tak dobre skusím to , hodně lidí řikalo, že by to mohlo být svíčkama tak nevim kdyžtak zkusím koupit nové...Ale je mi to divné proč to začalo i za jízdy když jsem přidal plyn trošku více plynu tak to začlo strašně cukat to auto třeba i v 70 Km/h je to strašný nevím čím to dál může být....ale zkusím ty svíčky jak řikáš....díky
Tak dobre skusím to , hodně lidí řikalo, že by to mohlo být svíčkama tak nevim kdyžtak zkusím koupit nové...Ale je mi to divné proč to začalo i za jízdy když jsem přidal plyn trošku více plynu tak to začlo strašně cukat to auto třeba i v 70 Km/h je to strašný nevím čím to dál může být....ale zkusím ty svíčky jak řikáš....díky
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
To vypadá, že mám to samé. Mě to nastartuje v pohodě (jak kdy, spíše už dosluhuje baterka), ale při jízdě ustálenou rychlostí to má tendenci cukat, když se zrychluje, tak ok. Jakoby tam nešla šťáva. Něco podobného jsem zažil při testovaní čipnuté jiné (čipnuté řj).
ex nebožka 1,6 lpg 

Pokud vám to cuká tak to mohou být svíčky popř. kabely pkud tam jsou, ale tak třeba palivový filtr. Pokud ale auto už vůbec nejede tak to co už jsem psal
-
Pan
Pro Kipa
No jako auto jezdí dneska jsem s ním třeba ujel celejch 500M pak to začlo zase cukat tak jsem jel zase domů vypnul jsem motor a říkal jsem si že to zkusim ještě nastartovat a už to nešlo a pořád to jenom točí a nic nechytne to...zkusím ty svíčky snad to bude tím..doufám....
No jako auto jezdí dneska jsem s ním třeba ujel celejch 500M pak to začlo zase cukat tak jsem jel zase domů vypnul jsem motor a říkal jsem si že to zkusim ještě nastartovat a už to nešlo a pořád to jenom točí a nic nechytne to...zkusím ty svíčky snad to bude tím..doufám....
no snad jo ale pokud jiskra bude tak sundat vzduchový filtr jeden ať startuje a ty se třeba dívej na klapku, musíš vidět jak ti vstřikovací ventil dává palivo, to palivo by tam mělo stříknout hned po otočení klíčku. ale taky mějte na paměti to zapalovací trafo, co já jsem se s ním natrápil, tolik času strávených na jiných věcech a pak stačilo vyměnit jen to
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Trafem myslíš - zapalovací cívku? To mě taky napadlo, ale to by nestartovalo vůbec.
Naposledy upravil(a) Maty dne pon 03. lis 2008 10:35:19, celkem upraveno 1 x.
ex nebožka 1,6 lpg 

Ano myslím, no právě že nastartovat můžeš, po zahřátí trafa to pak začne dělat nepořádek. Já když jsem jí vyměnil a pak prohlížel tak jsem na povrchu našel malou prasklinu, jestli se tam dostala vlhkost, těžko říct
-
Pan
To mě vůbec nenapadlo to trafo tak když nepomůžou svíčky tak to zkusím s tím trafem snad už bude konečně bez potíží....
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Mě to začalo blbnou až se od konce září, když bylo víc vlhko a přestal jsem tak často jezdit.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
zeno108
Mě to dělá to samý, v servisu mi řekl, že to nejspíše bude škrtící, klapka. Mám 1,6 a u tý se prej klapka nečistí, ale rovnou mění ?!?
-
smazany clen - FK
To je slušná banda gaunerů!!!!!!Samozřejmě,že se u 1,6 klapka čistí.A po vyčištění se dělá softwarově základní nastavení.A nedávat moc oleje,tak 2,8-3 litry max.Jinak to bude za chvilku zase zahnojené.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Dnes se mi dostal pod ruce , favorit 1.3 BMM . . . Stejný problém jak tu píšete .
Občas aď už při jízdě ,tak i po zastavení a opětovném startování prostě zdechne a nejde natočit . Až třeba po chvíli.
Jsou tam nové svíčky , víčko , palec ,
ozkoušen snímač otáček z mojí feldy
lambda odpojená
problém pořád pretrvává
Moje poznatky - při startování několikrát za sebou - prostě nic . . .
Ale - když dám klíček do polohy jedna a rozsítí se kontrolky ( udělám to tak 3x-4x za sebou ) potom to chytne nadrc .
Napadla mě myšlenka , jestli tím otáčením klíčku nenapumpuju víc benzínu , nebo lépe jakoby nenesaju benzín ? ? ?
Třeby kdyby bylá naprasklá hadička nebo bylo na odchodu čerpadlo . - - - Ovšem jsou to jen mé myšlenky ,takže to může být blbost .
Vše se stává nepravidelně a v různých intervalech .
Občas aď už při jízdě ,tak i po zastavení a opětovném startování prostě zdechne a nejde natočit . Až třeba po chvíli.
Jsou tam nové svíčky , víčko , palec ,
ozkoušen snímač otáček z mojí feldy
lambda odpojená
problém pořád pretrvává
Moje poznatky - při startování několikrát za sebou - prostě nic . . .
Ale - když dám klíček do polohy jedna a rozsítí se kontrolky ( udělám to tak 3x-4x za sebou ) potom to chytne nadrc .
Napadla mě myšlenka , jestli tím otáčením klíčku nenapumpuju víc benzínu , nebo lépe jakoby nenesaju benzín ? ? ?
Třeby kdyby bylá naprasklá hadička nebo bylo na odchodu čerpadlo . - - - Ovšem jsou to jen mé myšlenky ,takže to může být blbost .
Vše se stává nepravidelně a v různých intervalech .
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Myslíte že ten problém by mohl být způsobenej palivovim filtrem ? Mohl by dělat takovou paseku ?
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Moje dnešní zjištění je . Že ve chvíli kdy auto nejde natočit , vydává palivovy čerpadlo po otočení klíčku do polohy jedna takovy prapodivny zvuky (ne jako normálně ) Takže ve chvíli když párkrát zkusím dát klíček do polohy jedna . Tak to třeba 5x zaskřípe a potom na pošesté to nasaje a vydá takovej ten normální zvuk . Co by mohlo v tom čerpadle být špatně ?
Jo a ještě něco , k tomu palivovimu filtru je přístup jak k pnězum kua . Dokonce nevím ani jak zhodit ten krycí plech . Je na nějakých divnách nitech nebo co to je ?
Jo a ještě něco , k tomu palivovimu filtru je přístup jak k pnězum kua . Dokonce nevím ani jak zhodit ten krycí plech . Je na nějakých divnách nitech nebo co to je ?
Jsou to takové spešl matice. Měly by jít odšroubovat normálním maticovým klíčem.
Asi to bude chtít nejprve prostříknout sprejem na uvolnění zarezlých závitů
Asi to bude chtít nejprve prostříknout sprejem na uvolnění zarezlých závitů
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
mikka : Jenže to bylo tak zrezli , že nebylo poznat jestli tam nejaka matice je . Veřim tomu že kdybych zabral , tak to urvu . . . 
-
Pajda
Ahoj všem.Měl jsem podobný problém.Felicie 1,3 BMM 1996.Po nastartování jsem ujel asi 2 km a motor chcípnul.Po asi 10 minutách (jedna cigareta) šlo nastartovat a bez problému pokračovat.Potom se to zhoršilo.Po opětovném nastartování auto vydrželo jenom pár desítek metrů.V mém případě se jednalo o problém se zapalovací cívkou.Byla uvolněná a když jsem s ní pohnul se zapnutým klíčkem v zapalování,tak cvakla a pootočil se klíňák.Stačilo utáhnout,pročistit kontakty a vymazat chybu na Hallův snímač.Už 4 měsíce se mi to nestalo,že bych si někde po cestě musel neplánovaně dávat cigaretu.
-
petosiso - FK
Snímač otáčok hriadeľa
Ahojte, mám Feliciu s BMM motorom rok ´95. Bol som na diagnostike, tá mi zistila chybu v snímači otáčok hriadeľa, ale na chode auta nepozorujem nič neobvyklé.
Akorát veľmi zlé štarty na benzín a auto má nejaky slabší výkon....ked sa dostanem na tych 90-100 km/h tak to už sa ani nedá hovoriť o zrýchľovaní, zrýchľuje to veľmi veľmi pomaly.
Môže to byť tým snímačom??? Auto mám na LPG, ten slabý výkon je aj na benzíne aj na plyne....má ten snímač niečo spoločne aj s R.J. od plynu??
Lebo keby komunikoval len s R.J. benzínu, tak by to na plyne malo ísť lepšie...čo nejde.
Nový snímač by ma vyšiel až na tych 27 EUR, takže sa neviem rozhodnúť či kupovať či nie, či sa to oplatí.
ďakujem za každú radu

Akorát veľmi zlé štarty na benzín a auto má nejaky slabší výkon....ked sa dostanem na tych 90-100 km/h tak to už sa ani nedá hovoriť o zrýchľovaní, zrýchľuje to veľmi veľmi pomaly.
Môže to byť tým snímačom??? Auto mám na LPG, ten slabý výkon je aj na benzíne aj na plyne....má ten snímač niečo spoločne aj s R.J. od plynu??
Lebo keby komunikoval len s R.J. benzínu, tak by to na plyne malo ísť lepšie...čo nejde.
Nový snímač by ma vyšiel až na tych 27 EUR, takže sa neviem rozhodnúť či kupovať či nie, či sa to oplatí.
ďakujem za každú radu
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snímač otáčok hriadeľa
Budu hadat kdyz to todle napsalo resp kdyz se delala ta diagnostika tak byl zhaslej motor? Pokud ano je to jasny kdyz se neotaci tak ho to nemuze najit 
-
JAWAEVO - FK
presne tak BMM vždy ukáže snímaš otáčok pri vypnutom motore ale ak si chceš biť istý pri naštartovanom motore chybu vymaž a počkaj 15-30s ak sa chyba neobjavý znovu tak je ok a je to len dané konštrukciou
-
petosiso - FK
Presne tak, motor bol vypnutý. Škoda že to nenapadlo toho mechanika, ktorý mi to robil 
Ale aj tak, myslel som že tá diagnostika len prečíta pamäť RJ, a že tá chyba tam bola už skôr.
Musím to vyskušať pri tom zapnutom motore
Ale aj tak, je normalne robit diagnostiku pri vyp motore, či ten chlapík bol nejaky "amater" ?
Ale aj tak, myslel som že tá diagnostika len prečíta pamäť RJ, a že tá chyba tam bola už skôr.
Musím to vyskušať pri tom zapnutom motore
Ale aj tak, je normalne robit diagnostiku pri vyp motore, či ten chlapík bol nejaky "amater" ?
-
JAWAEVO - FK
no ak chceš vičítať čisto len pamäť závad tak stačí vypnutý motor až na túto výnimku pri inom motore som sa nestretol stím abi to hlásilo snímač otáčok ani pri jednobode, len táto felicia chlap len jednoducho to felicii nevedel
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Neni k tomu co dodat ono u BMM pokud jede tak vetsinou zavady nejsou zadny tam spis chce sledovat hodnoty ktere zrovna lezou z cidel apod pri nastartovanem motoru. To je lepsi kontrola funkcnosti systemu. Tzn. teplota vody pro RJ (ne pro budik jsou to dve ruzne cidla!!) voltiky na lambde atd atd.