testovani ABS?

BlueFox - FK

testovani ABS?

Příspěvek od BlueFox - FK »

Zdravim
Potřebuju rychlou radu, a to jakym zpusobem vymontovat cidlo ABS. Dostal jsem se nahodou dneska k roztrelene felde co ma vpořádku čidla a i jiné věci... Ale není mnoho času. A vůbec se mi nepovedlo s cidlama hnout. Ty imbusy bud sly , nebo praskly, ale to by nemel byt problem. Nicmene, je to prihnily a nehne se to. Resil jsem hlavne zadni, ty potrebuju akutneji. Je mi jasné, že bez sundani bubnu to kloudne nepujde, ale ten se mi nedari sundat, protoze visi na paknach. Kejve se, ale pakny ho nepustej, protoze maj patrne roztazeny samostavy. Jak se to da nejak odblokovat, obejit, urvat.. ?

Takze abych to shrnul.:

Jak vyndat prihnile cidlo ABS zadniho kola?
Jak sundat buben, ktery je zasekly na paknach?

Je mi jasne, ze se tady tyhle veci urcite xkrat resily, ale mam fakt malo casu, tak nemuzu prohrabavat google... Staci kdyz me nasmerujete, diky.

A btw, Jsou tam k dispozici jeste cajk sedacky, vsechny 4 dvere v dobre kondici, zrcatka v barve a motor 1.3 MPI bez prevodovky. Auto bylo dva mesice po technicke kdyz to rozboril. Coz je asi mesic. Je to u Tanvaldu, muzu poslat kontakt na majitele, je s nim dobra domluva. Motor za 1500, zbytek za basu piva nebo jak to rikal... :D
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 04. říj 2010 10:32:21, celkem upraveno 1 x.
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Re: nutna rychla rada - cidla ABS

Příspěvek od Tweety »

Jestli je čidlo přirezlé, tak jedině vyklepnout zevnitř jinak ho utrhneš.
U těch bubnů se zkus podívat na ručku a jestli není úplně odpojená, tak jí odpoj. Jestli bude stále držet, tak pak záleží jeslti je chceš nechat použitelný nebo je můžeš trochu pochroumat.
Pakny drží na nějakých dvou čepech zkrz zadní stěnu bubnu a jestli se na ně zezadu dá dostat, tak by stačily odvrtnout a nebo možná prorazit. Další možnost je, že by jsi so možná mohl na čidlo dostat jen kdyby jsi je nahoře šroubovákem zapáčil, pakny mají 1-2cm vůly.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
BlueFox - FK

Mno jo, ale zevnitr je z cidla videt jen civka zalisovana v plastove kosticce, do toho se neda mlatit. Mam to vyzkousene kdyz jsem vytahoval to poskozene vode me. Slo na srac kdyz jsem ho vyklepnul.

A k bubnum, dneska mi kolega v praci tvrdil ze je tam zezadu nejaky spunt, ktery kdyz se vytahne, da se tou dirou vystouchnout samostav... to zkusim, pripadne si tam udelam na to diru. Ja to nakonec asi cele uriznu flexou a rozebirat to budu az doma.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Vyndání zarezlého/zatemovaného čidla je porod a chce to trpělivost...prostříkávání nějakým penetračním přípravkem,občasné lehké poklepání a to pořád dokola.Po dobrým to jde málokdy.Otázka je v jakém bude stavu a zda se tahle práce vyplatí.
Samostavy jdou při troše šikovnosti odšprajcovat i dírama pro šrouby na kolo.
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Já ho zase zničil když jsem ho tahal ven. Do toho druhého jsem přez dřívko lehce párkrát klepnul a šlo ven.
Práce na těch čidlech se rozhodně vyplatí, nový stojí kolem 1600, já jsem kvuli jednomu radsi koupil celou nápravu z vrakáče i s nima a vyšlo mě to i levnějc ;) a jedno čidlo mi zbylo jako náhradní :D
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Nový stojí 1100kč.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Pakny a samostav povolit šroubovákem skrz díru na šrouby...jen se musíš podívat na obrázek v kterých místech to je....jen nahmatáš šroubovákem pružinu a sjedeš po ní nahoru k samostavu a vytlačíš ho nahoru
BlueFox - FK

dirama na srouby od kola? Takze jakoby zepredu? To me nenapadlo, chtel jsem stourat zezadu. Ale zkusim to. dik moc.
BlueFox - FK

Malem jsem zapomnel informovat jak to dopadlo... Nez jsem se tam dostal znovu, nekdo slohnul obe napravy i s cidlama... Takze prd. Priznejte se plantaznici, kdo ma z okoli najednou funkcni ABS? :D

Btw, ja prosel dnes technickou. I bez systemu naklapeni svetel a bez zadnich cidel ABS. :D
Francis - FK

Příspěvek od Francis - FK »

Jestli ti nevadí, že na 90% zrakvíš čelisti, tak přidělej na buben dva šrouby od kola (nebo celý kolo) a zažni s tim lomcovat.... páčit . . .
Až se utrhnou zrezlý čepy, co držej pakny na štít, tak odděláš celej buben i s čelistma, který budou v bubnu . . .
Pokud ti to nepujde rukama, tak tam strč šroubovák, a vypáči buben (páčení ti pujde bez kola)
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

BlueFox píše:Malem jsem zapomnel informovat jak to dopadlo... Nez jsem se tam dostal znovu, nekdo slohnul obe napravy i s cidlama... Takze prd. Priznejte se plantaznici, kdo ma z okoli najednou funkcni ABS? :D

Btw, ja prosel dnes technickou. I bez systemu naklapeni svetel a bez zadnich cidel ABS. :D
ještě řekni, že i bez úplatku :D
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

ako niektorý s tými radami dať koleso a lomcovať a trieskať po bubne a páčiť sa radšej schovajte a neradte to ľudom čo majú záujem o radu

stačí odistiť samostav ako je tu písané vľavo som si istý že je to horná ľavá diera a vpravo to bude tak isto , stačí vopchať šroubovák , nahmatať samostav - dá sa aj posvietiť a pozrieť je ho vidno ak nie sú pakne a bubny úplne zodraté a šroubovákom hore zatlačiť , aj bubon z poriadnym rantlom ide sundať krásne
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Věděl by někdo, jak vyzkoušet funkčnost snímačů mimo vozidlo..?
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
BlueFox - FK

Jura: zmer jeho odpor. Melo by mit kolem 1kohm. Pokud s tim neco bude, bude odpor bud nulovy (prorazeny kabel) nebo nekonecny (preruseny kabel/vinuti civky).

Ja mam ted jiny problem. cidla jsem zdarne vyresil (nakonec jedno vadne nebylo, ale chybel uplne venecek bubnu). Dík za rady, byly užitečné.
Takže udaje od kol mam, chyby jsem vymazal a vse se zda byti OK. Nicmene... i kdyz se to tvari dobre, ABS pri zkouseni nezareaguje. Zkousel jsem to na pisku a zadny kopani do pedalu, zadny cukani... nic. Proste se predek zablokoval a nic vic. Zadek teda ne, ale to bude tim, ze pakny stoji za prd. I kdyz mozne je, ze zadek fungoval, tam to tolik nepoznam, jsem si jen jistej ze predek flokoval.

Jak se da nejak sofistikovane otetovat ABS? Zkousel jsem "output test" ve vagu, ale uplne ho nechapu. Pumpa je slyset, ale ty ventily potom nevim presne jak sledovat jestli delaj co maj. I kdyz zas bych rekl, ze kdyby byly v haji, bude to v chybach ne?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: testovani ABS?

Příspěvek od Kuladmin »

No mozna bych to skusil nekde na asfaltu proste pevnem podkladu staci rozjet trosku vic 1 a zahamtni to silou pokud se proste kola kousnou a zadne kopani do pedalu tak abs nefacha. CO kontrolka sviti kdyz otocis klickem do prvni polohy? A nerozsviti se treba kdyz takhle prudce brzdis? Vyzkousej.
BlueFox - FK

Kontrolka se normalne na chvilku rozsviti a zhasne jak ma. Na asfaltu jsem to zkousel jen jednou, ale neurval jsem to. Mam hrozne mekky gumy, v primem smeru drzej jako prase. Ale zitra vyzjkousim, dneska jsem nejel.
BlueFox - FK

Tak dnes jsem vyzkousel na mokrem asfalte a zabralo. Zdá se, že při prvnim zkoušení jsem jel příliš krátkou dobu. ABS je asi nejakou dobu necitlivy, nebo musis rychlost vyssi nez 8kmh (nebo tak nejak) drzet alespon po nejakou dobu aby se zaplo.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

BlueFox píše:Jura: zmer jeho odpor. Melo by mit kolem 1kohm. Pokud s tim neco bude, bude odpor bud nulovy (prorazeny kabel) nebo nekonecny (preruseny kabel/vinuti civky).
Díky! Něco takovýho jsem chtěl slyšet :salut:
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Odpovědět