Vyčištění rozdělovače a snímače otáček 1.6ka
-
Jurka - FK
Vyčištění rozdělovače a snímače otáček 1.6ka
Nazdárek... řeším už delší dobu jednu závadu na feldě a tak postupně vše rozebírám a čistím a zkoumám změny atd... Teď bych chtěl vyčistit komplet rozdělovač a snímač otáček v něm... chtěl bych si to vymontovat a vzít celé dom a pruštudovat a... Jde to celé vyndat a demontovat i ten snímač otáček? Jak to udělat a na co si mám dát bacha, abych to potom ještě nastartoval vůbec:) Jinak u rozdělovače mi teče olej ještě trochu tam je nějaké těsnění? Mohl se olej dostat dovnitř rozdělovače a šálit občas snímač otáček? Díky za rady a postřehy
-
slegrusik - FK
Re: Vyčištění rozdělovače a snímače otáček 1.6ka
Ahoj,
prosím, poraďte mi. Potřebuju vyměnit palec rozdělavače. Mám nové svíčky NGK a nové zapalovací kabely Tesla. Palec zatím nový nemám tak zatím sháním info o demontáži toho starého a výměně nového. Mohl byste mi prosím někdo, kdo jste už palec měnil, popsat jak na to? Nikdy jsem to nedělal a nerad bych něco udělal špatně. Četl jsem demontáž rozdělovače v příručce, ale moudrej jsem z toho moc nebyl, jelikož nevím, jak to uvnitř rozdělovače vlastně vypadá.Ve škodovce stojí nový palec 375Kč!!! Dá se sehnat nějaká levnější a stejně kvalitní alternativa jako je originál?
Díky moc
čau Martin
prosím, poraďte mi. Potřebuju vyměnit palec rozdělavače. Mám nové svíčky NGK a nové zapalovací kabely Tesla. Palec zatím nový nemám tak zatím sháním info o demontáži toho starého a výměně nového. Mohl byste mi prosím někdo, kdo jste už palec měnil, popsat jak na to? Nikdy jsem to nedělal a nerad bych něco udělal špatně. Četl jsem demontáž rozdělovače v příručce, ale moudrej jsem z toho moc nebyl, jelikož nevím, jak to uvnitř rozdělovače vlastně vypadá.Ve škodovce stojí nový palec 375Kč!!! Dá se sehnat nějaká levnější a stejně kvalitní alternativa jako je originál?
Díky moc
čau Martin
-
PJDefort - FK
je to naprosto banální záležitost
jednoduše sundej víčko rozdělovače odcvaknutím těch dvou spon (jde to v klidu i s tim nasazenym plechem na víčku), odpoj ten zemnící pásek z víčka a palec rukou stáhni a novej jen nadoraz nasuň, nejde nasadit jinak, je v něm taková zarážka..když už budeš dávat novej palec, tak rovnou vem i víčko...kup to v Autokelly, kupoval sem tam origo palec i víčko Bosch, palec nějak za 140,- a víko za 350,-
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
sundat víko rozdělovače drží ho 2 pérový spony
vytáhnout palec rozdělovače a nasunout novej palec nasadit tak aby se neotáčel dokola-na ose je drážka a do tý musí zapadnout
nic to neni asi 3 min práce
co se týče palce http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... tavia.html
http://www.autodily-skalka.cz/palec-roz ... e-fel-1-6/
vytáhnout palec rozdělovače a nasunout novej palec nasadit tak aby se neotáčel dokola-na ose je drážka a do tý musí zapadnout
nic to neni asi 3 min práce
co se týče palce http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... tavia.html
http://www.autodily-skalka.cz/palec-roz ... e-fel-1-6/
-
PJDefort - FK
zrovna tyhle Slovinský a jiný neorigo sráče bych si tam nikdy nedal..
-
slegrusik - FK
Takže paráda! Vyměnil jsem vše: palec i víčko Bosch.
Jen jsem zjistil, že nové zapalovací kabely od Tesly nemají stejné připojení na konce svíček jako kabely originální. Originály se narazí na svíčky přímo na ten závit co je na konci svíček, ale ty kabely od Tesly jsou dělané na svíčky, na které se ještě musí našroubovat ten šroubovací nástaveček co byl na starých svíčkách.
Dají se tyto nástevce koupit samostatně?
Díky
Jen jsem zjistil, že nové zapalovací kabely od Tesly nemají stejné připojení na konce svíček jako kabely originální. Originály se narazí na svíčky přímo na ten závit co je na konci svíček, ale ty kabely od Tesly jsou dělané na svíčky, na které se ještě musí našroubovat ten šroubovací nástaveček co byl na starých svíčkách.
Dají se tyto nástevce koupit samostatně?
Díky
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
jestli myslíš ty kuličky na konci svíčky, tak jsou na některých svíčkách jen našroubované. Takže by to asi mělo jít koupit.