Rani test vag-com prosim o shlednuti a pripadne poznatky:o)

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Rani test vag-com prosim o shlednuti a pripadne poznatky:o)

Příspěvek od Kuladmin »

Pekny den damy a panove rano jsem do prace natocil prubeh cesty, prosim o shlednuti a pripadne poznamky co jak maka/nemaka (dobijeni vim ze neni idealni - poresim).
Je zde napriklad krasne videt kdyz clovek brzdi motorem jak palivo opravdu nevstrikuje az po klesnuti otacek pod dannou hodnotu apod.
Celkem me zajima hlavne co se tice lambdy zda se chova tak jak ma?
Ono video naleznete zde (pozor velikost cca 56MB-delka 16minut): http://www.kuladmin.spsteplice.cz/vagcom.wmv
Predem dekuji a treba to i nekomu pomuze pri reseni ruznych problemu apod.
A pro rypaly ze jedu pomalu apod - do prace se nepospicha :) takze jedu v klidu, tedy chvilku mi to kazil deda strikne dodrzujici 50. :D
EDIT: dalsi mensi verze 12MB http://www.kuladmin.spsteplice.cz/vagcom12mb.wmv
robin1 - FK

Re: Rani test vag-com prosim o shlednuti a pripadne poznatky:o)

Příspěvek od robin1 - FK »

Škoda, že BMM neumožňuje vo VAGu zobraziť priebeh napätia na lambde. Vtedy by sme vedeli o jej správaní podstatne viac.

Čo som vysledoval z dielenskej príručky, tak jediná informácia o lambdaregulácií je v skupine 00 pole 5, kde má hodnota kolísať v rozmedzí 102 až 154. Na videu tá hodnota bola väčšinou v rozsahu, až na pár výnimiek, kedy prekročila spodný rozsah a bola menej ako 102. Ale čo z toho vyplýva neviem.
Potom je ešte v skupine 01 pole 3 lambda integrátor, ale v príručke bližší popis k tejto hodnote nie je. Možno že je to stechiometrický pomer a vo VAGu sa zobrazuje, ako sonda tento pomer udržuje okolo ideálnej hodnoty 1.

Prečo sa pýtaš konkrétne na lambdu? Máš nejaké podozrenie?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Rani test vag-com prosim o shlednuti a pripadne poznatky:o)

Příspěvek od Kuladmin »

Dik za shlednuti tak nejak mi to papa ale spis to bude hodne a kratkymi trasy cca8km a 3km stale takze bude asi vse ok. Takze todle spis jen tak jako kontrola ze je opravdu vse ok.
Odpovědět