Chcípe při jízdě.

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
VirkoF - FK

Chcípe při jízdě.

Příspěvek od VirkoF - FK »

Nazdárek ve spolek.
Včera při cestě po Prague, jsem najednou pocítil divné cukání u mé Feldi 1.3 50kW 96 rok.
Jel jsem dál, ale náhle motor ztratil výkon a otáčky byli asi tak na 550 až to nakonec chcíplo. :o
Když jsem se snažil nastartovat, tak se mi to několikrát nepodařilo. :oops:

Když se mi to podařilo tak jsem pro zkoušku přidal plyn, ale reakce byla taková, že motor chcípnul.

Nakonec jsem to nastartoval a dokonce jsem to rozjel, ale při sebe mečím kopci felda opět začala cukat., ale i tak jsem dojel domu.

Teď přemýšlím :scratch: , čím by to mohlo byt:: Pal. Filtr, Vzduchoví filtr anebo něco horšího.

Věděl by někdo a nebo nepotkalos to samé???? :?: :idea:
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Chcípe při jízdě.

Příspěvek od emilio52 »

A chcíplo to za sucha nebo za mokra ?
koukni třeba sem stačí hledat
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 21&t=20783
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
VirkoF - FK

Chicplo to po desti ale nikde jsem vodu nenasel. Ani v rozdelovaci ci ve skrince pojistek.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

stačí vlhko a už to blbne asi to bude víčko rozdělovače
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
VirkoF - FK

Tak to je nove i palec je novy
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

filtry nebo klidne i cerpadlo
Chose

Příspěvek od Chose »

Taky bych to viděl na to čerpadlo.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
VirkoF - FK

Dnes probehne vymena filtru, tak uvidime , no snad to nebude cerpadlo.
VirkoF - FK

Ahoj Vsem.
Tak jsem chtel vymenit filtr, ale nakonec jsem se k tomu nedostal.
Zjistil jsem ze pri nastartovani mi bezi otazky na 550 max 600 za studena. Kdyz se to ohreje trosku povyskoci a to tak na 850. To uz motor ma celkem tichy chod. Ale najednou jsem koukal ze si felda sama pridava a otacky se vysplhaji do 1100 az 1200 a bekem 5sek opet to spadlo na tech 850.
Tak ted premyslim cim to je. Nevite nekdo??

A druhy problem nedavno se mi stalo ze to zacalo varit, a to predtim nikdy nedelalo.
Tak jsem tady koukal na forum a podle rad jsem si nastartoval a mel ruku na potrubim od chladice. Podle popisu jsem cekal ze napor tepla bude v jednu chvilku ale zjistil jsem ze se to ohriva postupne a je citi jak to proteka a jak se teplota meni v ruce. Behem volnobehu asi za 8 minut byla teplota Kolem 80 stupnu.
To me celkem zarazilo.
Ted premyslim jestli je dobre vymenit chladic,termostat a cidlo na vetrak, jelikoz ani pri 90 stupnich to neseplo a dostal jsem se az na 100 a tam take nic.

Rad bych obdrzel nejakou radu.
Predem moc dekuji. MAra
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Tak pokud se to cele vcetne chladice!!(trosicku tam jde ale az k chladici to skoro nedojde ta tepla smes - pac v termostatu je malicka dirka - je to tak vyrobeno) ohriva zaroven s motorem tak termostat je ko - vymenit. To ze se ti nespustil ventilator ani pri 100st na budiku neznamena ze to nepracuje v chladici kde je cidlo je teplota nizsi nez kde je cidlo budiku si mel jeste chvilku pockat klidne do 110st. Pokud by ani do tehle teploty neseplo pak jje uz opravdu pozde a nefuknci. Prosychr skus spojit ty dva draty co vedou do spinace na chladici aby si mel jistotu ze je ventilator fuknci.(Mel by se roztocit).
a s temi otacky to klidne muze souviset pac je tam dalsi cidlo teploty vody pro RJ pravdepodobne jako ja ho mas zezadu na sacim potrubi a jak blbla ta teplota vody tim ze nefunguje spravne termostat...
ale klidne to muze byt necim jinym v jakem stavu mas rozvody ? nechrastej tam uz prilis? kolik je na ne nalitano a jake tam jsou original /druhoska??
takhle otacky litaji u Mpi kde zlobi klapka ale u Bmm se todle nejak nestava.
VirkoF - FK

Nazdarek.
Tak se pokusim ridit tim co jsi tady napsal.
Pokusim se tedy vymenit termostat a uvidim zda to pomuze.
Co vim tak jak jsem varil tak to bylo na 110 a nic se nedelo zadny pohyb na vetraku nenastal.
Pokusim se to nejak jeste promerit.
Rozvody jsou origoska a nechrasteji to jsem nechal proverit u znameho. Nalitano uz je 193 anejake drobne.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 27. srp 2010 22:41:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č. 4
VirkoF - FK

Začala znovu zlobit.

Ahoj Všem! :salut:
Tak je to již dlouho co jsem tady naposledy psal. Na Rosničce – tedy naší feldě, proběhlo pár oprav.
Jak jsem tady nastudoval , vyměnil jsem palec i víčko rozdělovače, svíčky a dokonce i kabely ke svíčkám. Dokonce jsem došel i k výměně, celého chlazení. A teď i benzínového filtru.
Ale problém pře trvává. A to docela značně. :scratch:
Jel jsem odvést pár věcí známému a felda mi najednou začala pocukávat, jako když ztrácí výkon a pak najednou zase sama rozjela.
Všimnul jsem si že to dělá , když je nádrž do půlky plná benzínu a v otáčkách mezi 2000 až 2800. Na dvojku na čtyřku a někdy i dost na trojku a pětku.
Přemýšlím co by to mohlo být ale sám si už nevím – jediné co mě napadá je řídící jednotka anebo čerpadlo.
Napadá někoho něco? :o :o :o :o
Předem dík Mara
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Pokud to ma opravdu souvislost se stavem v nadrzi, tak to bude nejaka soucast cerpadla. Tomu se mi ale nechce verit, byla by to celkem zajimava chyba. Kamosovi se takhle chovalo auto, kdyz mel spatny cidlo otacek na klikovce. Taky proste jel, zaclo to cukat, nekdy zdechlo, 2x neslo nastartovat a pak zase 3 dny klid. Vymenili jsme cidlo a od te doby dobry...
VirkoF - FK

Čauky.
Tak to mě též napadlo a je to asi to nejméně zatežující co bych mohl koupit. No uvidim. Ale je pravda že občas mi to příjde,že otáčky klesají samovolně.
Tak uvidim.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 11. říj 2010 10:16:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Tak skus aspon to cidlo polohy klikovky vyndat a ocistit urcite na nem bude hromadka kovovych trisek apod je magneticky.
VirkoF - FK

Ahoj. Tak to jsem udelal a na cidle nic nebylo. Ale koukal jsem na nej poradne a je trosku promackle,tak nevim. zkusim to nejak jeste poresit.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 13. říj 2010 11:35:21, celkem upraveno 1 x.
VirkoF - FK

Tak už nevím čím to je.

Ahoj všem v klubu.
Tak jsem tu opět a teď, už vážně pátrám, čím byto mohlo být. :|
Přesný popis to ho co to dělá:
Felda nastartuje normálně, otáčky drží kolem 950.
Jízda bývá někdy zajímavá. Jedu plynule a najednou jako, když utne a je ztráta výkonu a vidím, jak otáčky klesají dolu samovolně. Věčnou tomu pomůže přišlápnutí plynu a tím se to úplně někdy srovná a někdy to prostě autem zahazí a je cítí, že nechce táhnout.
A pak třeba si to srovná úplně také sám, že ani nepřidám plyn a ono prudce vystřeli, jako když má plný knedlím.
Tak už nevím co by to mohlo být. Neměl někdo podobný problém? :oops: :oops:
PS: vyměnil jsem i snímač otáček a pal filtr. Svíčky, palec rozdělovače a víčko, kabeli ke svíčkám.
Čauky Mara :geek: :ugeek:
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ted ti uz zbyva jen vstrikovac a palivove cerpadlo.
Bruce34

Příspěvek od Bruce34 »

Mně se to děje také. Postupně jsem měnil svíčky, kabely ke svíčkám, rozdělovač a nakonec i cívku. Po každé výměně asi tak měsíc a půl to bylo dobrý, no a pak znovu - cukání za jízdy, ztráta výkonu, chcípnutí a nenastartování. Tak v čem to je? Stává se mi to hlavně za deště. Teď začala obleva, tak znovu. :pale:
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

taky si to zažívám, když začne cukat, otevři kapotu, a zkus odpojovat vnkabely od vicka rozdelovace, mezi prekryvnou gumou (fajfkou) a bazmekem na vicku bude urcite mokro, utrit a jet...
Bruce34

Příspěvek od Bruce34 »

[quote="xXxTRA"]

No jo, ale kde se tam to mokro bere, když jedu, takže motor je rozpálený..Neřeknu ráno po dešti, že to nejde nastartovat, ale za jízdy? :?:
xXxTRA - FK

no dobre, motor je rozpaleny, vicko rozdelovace taky? navic kdyz jedes tak zkus vystrcit hlavu z okna i za mirneho deste... voda se dostane mezi vicko a prekryvnou gumu fajfky a ani se nema kam odparit
Bruce34

Příspěvek od Bruce34 »

[quote="xXxTRA"]
Nevím, jestli to někdo zkoušel, když to chcípalo, ale i když jsem to zkoušel a měmil jsem i svičku, co se mi zdála nejhorší, tak stejně jsem to nenatočil. Teprve až druhý den. V servisu mi měnili postupně svíčky , kabely, rozdělovač a nakonec to údajně dělala cívka. Prý na tu starou cákali vodu a nastartovat to nešlo, a tak dali novou, a pak už to bylo v pohodě. A skutečně asi 2 měsíce nic, až teď se mi to stalo, že auto začalo cukat, až mi to chcíplo za jízdy. Tak už jsem myslel, jak zase nepojedu. No ale nastartovalo to a teď jezdím už zase týden a zatím dobrý. Možná to fakt bylo jen v té cívce, ale co když ne? :?:
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Vadná cívka
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Bruce34 píše:Mně se to děje také. Postupně jsem měnil svíčky, kabely ke svíčkám, rozdělovač a nakonec i cívku. Po každé výměně asi tak měsíc a půl to bylo dobrý, no a pak znovu - cukání za jízdy, ztráta výkonu, chcípnutí a nenastartování. Tak v čem to je? Stává se mi to hlavně za deště. Teď začala obleva, tak znovu. :pale:
přebíjí ti alternátor a odpaluje ti cívku, vlastní zkušenost
truxa - FK

Příspěvek od truxa - FK »

Hanz píše:přebíjí ti alternátor a odpaluje ti cívku, vlastní zkušenost

S tou cívkou mám stejný problém. K tomu mi ještě prosvítá kontrolka dobíjení,při volnoběhu míň,při vyšších otáčkách víc, při zapnutým blinkru mi ta kontrolka taky víc problikává. Je možné, že to spolu souvisí? Když vyměním regulátor alternátoru,bude všechno ok?
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

zkontroluj konektor buzení alternátoru, a výměnou regulatoru nic nepokazíš
zdenal2 - FK

Příspěvek od zdenal2 - FK »

kontroloval někdo ten potenciometr co je na klapce?je to takové plastové víčko se čtyřma pinama na konektor když se sundá tak je tam vidět odporová dráha a ta může být vydřená podobně se chovají i 206 peugeot ty první co mají jednobodové vstřikování ,ono je uplně stejné jak u feliny
Bona

Příspěvek od Bona »

Nazdárek lidičky dělá mě to samé prostě jedu a najednou klesají otáčky prostě to netáhne a pak najednou vystřelí a zase jede začalo to dělat do kopce ale teď už pořád.A nebo nechce chytit a třeba až na po 3tí chytne a hned chcípne takhle 4 a pak jede. Včerá mě to už i nechalo 20 km od baráku :( večer jsme pro to zajeli a domů jsem dojel. Dělalo to méně ale prostě pořád dokola jede nejede :(. Vyměnil jsem svíčky, kabely, víčko, palec, cívku dále jiné čidlo otáček palivový filtr a dnes i čerpadlo a pořád stejné tak už fakt nevím :( prosím o radu
Bonaa

Příspěvek od Bonaa »

Nazdárek lidičky tak já mám vyřešeno přehodili jsme nakonec celej karbec z jiného auta a felda zase lítá bez jediného problému. Tak že to mohla být klapka nebo střik asi těžko říci :P ale hlavně že jede ;)tak přeji hodně štěstí
VirkoF - FK

Chcípe při jízdě.

Nazdárek lidičky,
Tak jsem se dopracoval hodně daleko.
Před Vánoci proběhla Go motoru, problém s cukáním za jízdy to trošku vyřešilo, ale stává se to i teď.
Měl jsem to na Vagu a jediný co mně to ukázalo je 00516 - Volnobezny spínač (F60) 30-00 - přerušeni n. zkrat na plus. Nelenil jsem a podle dílenské knížky jsem prověřil kabeláž, ale nic jsem nenašel. Zkusil jsem i změřit snímač přímo ale také je v pořádku.
tuhle se mi to stalo nečekaně a tak jsem dupnul na spojku a auto se vrátilo zpět do svých otáček.
co by to mohlo být. Na rosničce je již pomalu vše nové.
Vyměněno:
Pal. Filtr
Svíčky
Go motoru
Klapka
Kabely ke svíčkám
palec rozdělovače + víčko
řídící jednotka,
cívka zapalování
chladič + termostat
Je pravda, že někdy holka mi trucuje a nejde nastartovat, chytne se třeba na 3 nebo dokonce 2 válce.
Ale po přidaní plynu se někdy s pamatuje a někdy dokonce rovnou chcípne.
Také již nevím co vyměnit, a dokonce už to neví technik s 20letiou praxi jen na škodovky.

Mara :hlava:
Chose

Příspěvek od Chose »

Co ještě zkusit vyměnit palivové čerpadlo.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
VirkoF - FK

vyměněno již dávno :)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 02. dub 2011 9:29:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č. 4
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

snímač otáček? čidlo teploty chladící kapaliny?
xXxTRA - FK

zakladem je nejdrive ohmicky premerit kabely pod kapotou, jestli vse od cidel bez problemu dorazi k RJ
VirkoF - FK

Hanz píše:snímač otáček? čidlo teploty chladící kapaliny?
snímač jsem vyměnil.
čislo teploty jsem zatím neměnil ani neměřil ale snad se k tomu dostanu.
VirkoF - FK

xXxTRA píše:zakladem je nejdrive ohmicky premerit kabely pod kapotou, jestli vse od cidel bez problemu dorazi k RJ
No to jsem měl v plánu, ale když jsem se do toho dal tak , se mi to nějak nevedlo.
Dokážu hodně ale pořádně tohle změřit bez manuálu nějak nejde.
Kdyby někdo měl nějaký postup jak nato, tak muže napsat a pokud by chtěl někdo píchnout, mužem se domluvit a ja po Prague dojedu klidně na místo.
xXxTRA - FK

sundas konektor RJ, sundas jeho kryt a vidis barvy dratu, vezmes konektor od cidla a visis bravy dratu, das na multimetru metru merit odpor do 200ohm a jeden kablik pichnes do pinu na konektoru cidla a druho no pinu RJ, kde dany kabel vene... :) odpor musi byt kolem nuly, pokud mas multimetr pipajici pri zkratu, tim lepe
VirkoF - FK

xXxTRA píše:sundas konektor RJ, sundas jeho kryt a vidis barvy dratu, vezmes konektor od cidla a visis bravy dratu, das na multimetru metru merit odpor do 200ohm a jeden kablik pichnes do pinu na konektoru cidla a druho no pinu RJ, kde dany kabel vene... :) odpor musi byt kolem nuly, pokud mas multimetr pipajici pri zkratu, tim lepe

Cauky.
Dik za instruktáž, ale tohle jsem již dělal a moc se mi to nevedlo.
Příklad je, když sundaš kabel na vstřik, tak znej jdou 4 draty, a je problem že dva jdou někam do svazku a dalši dva jdou na koncak rj.
Tak že se pořádně nedaji změřit.
Jedině že by bylo někde tohle špatně.

xXxTRA - FK

zkus nekde pohledat na netu schema elektriky, i v chytrych knizkach to muze byt
VirkoF - FK

uz se snazim hledat snad se podarilo uvidim.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 05. dub 2011 11:47:15, celkem upraveno 1 x.
Maratl

Příspěvek od Maratl »

Mám podobný problém a taky si nevím rady. Měním kus za kus, protože mám kdyspozici ještě jednu felinu a zatím bez výsledku. Kdyby jsi na něco přišel dej určitě vědět Díky
Bona2

Příspěvek od Bona2 »

jak říkám vyměnil jsem karbec (karburátor , klapka, střik ) a holka šlape zase jako hodinky ;)
Mrky - FK

Příspěvek od Mrky - FK »

Nazdarek, mam stejný problém, chcípá to většínou v prudkých zatáčkách například kruháče nabo serpentýny,
svíčky, kabely, víčko rozdělovače,palec, cívku mam nové a furt to chcípá, chtěl jsem vědět jestly někdo neví jakej má bejt tlak benzínu po zapnutí klíčku,
čerpadlo v nádrži mam už třetí sice né nové ale chtěl bych to změřit.
VirkoF - FK

Nazdárek ve spolku! :rendeer:
Tak jsem problém u své Rosničky vyřešil.
Problém byl v nově zakoupené cívce, která se tvářila hezky, ale najednou sama začala zlobit.
A proto jsem již nedávno koupil tady na klubu jinou cívku a nedalo mi to zkusil, jsem holky vyměnit a problém chcípán ji vyřešen.
Tak snad to někomu pomůže. :thumleft:

Čauky Mara :thumright:
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

a kdo ti to psal už od začátku? :D já mam dycky pravdu :lol:
Bruce34

Příspěvek od Bruce34 »

Hanz píše: přebíjí ti alternátor a odpaluje ti cívku, vlastní zkušenost
Je pravda, že mi alternátor odešel, a pak jsem ho měnil. A ty problémy s cukáním auta se dostavili teprve až potom. Myslíš, že by ten alternátor mohl být špatný? Dneska mi prasknul řemen k alternátoru, takže další oprava.
Dík za radu. Cuká mi to jen za prudkého deště.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

změř napětí při volnoběhu a pak ve zvýšených otáčkách a uvidíš ;)
Odpovědět