Homemade palubní PC
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Homemade palubní PC
S textovým displayem se komunikuje snadno. Na osmibitovém výstupu nastavíš číslo, které odpovídá znaku a do displaye s ho zapíšeš jedničkou na pinu k tomu určeném. Takhle tam postupně posíláš znaky a oni se vypisují na displayi.
Pro grafický display musíš sestavit bitmapu (rastrový obrázek) a tu poslat do řadiče displaye. Ta bitmapa v poměru k paměti PICu docela velká a jako ne moc zkušený programátor ani netuším jak to udělat.
Ani origoš počítače v autech nemají grafické displaye, nebo je mají v nevalném rozlišení (např. maxidot).
Pro grafický display musíš sestavit bitmapu (rastrový obrázek) a tu poslat do řadiče displaye. Ta bitmapa v poměru k paměti PICu docela velká a jako ne moc zkušený programátor ani netuším jak to udělat.
Ani origoš počítače v autech nemají grafické displaye, nebo je mají v nevalném rozlišení (např. maxidot).
Mně se líbí i dvouřádkový 
V zimě s ním potřebuji udělat šestikanálový teploměr po dallas sběrnici a řízení kotelny..
Pokud někdo o něčem víte, tak mi poštete SZ, nechci zakládat nové téma..
Nemáš víc foto ? Už se nemůžu dočkat..
V zimě s ním potřebuji udělat šestikanálový teploměr po dallas sběrnici a řízení kotelny..
Pokud někdo o něčem víte, tak mi poštete SZ, nechci zakládat nové téma..
Nemáš víc foto ? Už se nemůžu dočkat..
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
Knihovny a popis pro Nokia 6100 displeje (barevný) na AVRku pod Céčkem:
http://digitalelectronicsandprograming. ... e-for.html
http://www.stahlke.org/dan/nokialcd/
Něco pro Nokia 3310 displeje:
http://www.dharmanitech.com/2008/09/nok ... mega8.html
http://digitalelectronicsandprograming. ... e-for.html
http://www.stahlke.org/dan/nokialcd/
Něco pro Nokia 3310 displeje:
http://www.dharmanitech.com/2008/09/nok ... mega8.html
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
-
big.jedla - FK
no jak se dívám možná to ještě předělám na ten nokiácký displej... ono ten dvouřádkový opravdu není kam jinam umístit je strašně velký.
Nemáte prosímvás ještě někdo doma nokii 3310? nepamatuju si už jak ten displej byl velký, tak jestli by někdo nemohl proměřit jestli by vešel tam kde je origo palubák. ta nokie se dá dneska ve smetí koupit za pár korun a třeba podle tohoto:
http://www.dharmanitech.com/2008/10/the ... s1621.html
není řízení toho displeje zase tak náročné a zapojení by se nemuselo ani vůbec měnit jen by se na konektor dal jiný displej a změnil by se program samozřejmě.
Nemáte prosímvás ještě někdo doma nokii 3310? nepamatuju si už jak ten displej byl velký, tak jestli by někdo nemohl proměřit jestli by vešel tam kde je origo palubák. ta nokie se dá dneska ve smetí koupit za pár korun a třeba podle tohoto:
http://www.dharmanitech.com/2008/10/the ... s1621.html
není řízení toho displeje zase tak náročné a zapojení by se nemuselo ani vůbec měnit jen by se na konektor dal jiný displej a změnil by se program samozřejmě.
-
Vrba - FK
Babička má jeden funkční kousek doma - můžu přeměřit. Ale pokud jde jenom o to, jestli se vejde/nevejde, tak se vejde. Já už jsem to promýšlel a na výšku se to tam určitě vejde, na šířku nejspíš taky 
-
big.jedla - FK
super to by tam mohlo akorát pásnout... zkusím sehnat ten mobil a zkusím to udělat, vypadá to docela jednoduše tak uvidíme jaká je pravda.
kolik by se jen dalo udělat věcí kdyby den měl 100hodin
tak si ty nokie schovej, naděláme z nich pak palubáky
P.S. koupím levně funkční displej z nokie 3310
kolik by se jen dalo udělat věcí kdyby den měl 100hodin
tak si ty nokie schovej, naděláme z nich pak palubáky
P.S. koupím levně funkční displej z nokie 3310
Neuvažuješ o té funkci kilometrů pro dojezd ??
-
big.jedla - FK
pro dojezd by bylo potřeba změřit zbývající palivo v nádrži... no a to nevím jak by se řešilo, myslím že signál pro palivoměr nemá lineární průběh a budík není jen jen obyčejný voltmetr
Právě, že myslím má lineární průběh a je dost přesný, jelikož byl plovák řešen tak, aby bylo možné použít palubní počítač.
Stačí změřit napětí při různě natankované nádrži a máš jasno.
U palubního PC je to myslím celkem užitečná funkce.
Stačí změřit napětí při různě natankované nádrži a máš jasno.
U palubního PC je to myslím celkem užitečná funkce.
-
big.jedla - FK
tak jsem s počítačem najel 206,7km a vyjel:
podle počítače: 10,28l (průměrná spotřeba dle počítače 4,98l/100km - ne že bych feldě nevěřil ale tohle je blbost při jízdách po ostravě)
podle stojanu na pumpě: 13,46l (spočítaná spotřeba 6,51l - tomu se už dá věřit)
udělal jsem korekci konstanty v počítači takže teď by to už mělo ukazovat přesnější hodnoty. Vypadá to, že na jeden vstřikovač připadá spíše 6,5l paliva za 1hodinu oproti původně myšleným 5,5l)
pokus budu opakovat na větším množství paliva
podle počítače: 10,28l (průměrná spotřeba dle počítače 4,98l/100km - ne že bych feldě nevěřil ale tohle je blbost při jízdách po ostravě)
podle stojanu na pumpě: 13,46l (spočítaná spotřeba 6,51l - tomu se už dá věřit)
udělal jsem korekci konstanty v počítači takže teď by to už mělo ukazovat přesnější hodnoty. Vypadá to, že na jeden vstřikovač připadá spíše 6,5l paliva za 1hodinu oproti původně myšleným 5,5l)
pokus budu opakovat na větším množství paliva
tato kalibrace je možná uživatelsky ?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Cituji:
big.jedla píše: možnosti kalibrace: tachometr je u všech feld stejný tam netřeba nic nastavovat. A průtok vstřikování půjde nastavit softwarově přímo na tom palubáku... sám to tak teď mám abych zjistil o kolik se mi bude lišit naměřená spotřeba vs. dotankované množství paliva. Myšlenka je taková že: vynuluju hodnoty, dotankuju plnu nádrž, až ji vyjedu dotankuju znovu, podívám se kolik je na stojanu na benzínce (plus mínus) a na palubáku v servisním menu vidím spotřebované množství paliva... tlačítky se zvětšuje/zmenšuje hodnota průtoku a přímo se přepočítává množství spotřebovaného paliva, takže dorovnám tak aby hodnoty byly shodné a pak by už počítač měl ukazovat správné hodnoty.
-
big.jedla - FK
tak jsem rozchodil komunikaci s tím N3310 displejem
myslím že to s ním bude vypadat o mnoho lépe. Takže už jen nakreslit DPS zabudovat displej, trošku předělat software a může začít maloseriová výroba
ale ono to bude asi ještě chvíli trvat no 
mimochodem vy co máte origo palubák... taky je tak cítit zvýšení spotřeby na volnoběh při zapnutí i blbých světel??? Normálně mi ukazuje kolem 0,8l když zapnu světla skočí na 0,88l a když zapnu vše co jde tak se přehoupne lehce přes 1l. Věděl jsem že vyšší odběr elektriky zvyšuje spotřebu ale že až tak výrazně jsem teda nečekal.
mimochodem vy co máte origo palubák... taky je tak cítit zvýšení spotřeby na volnoběh při zapnutí i blbých světel??? Normálně mi ukazuje kolem 0,8l když zapnu světla skočí na 0,88l a když zapnu vše co jde tak se přehoupne lehce přes 1l. Věděl jsem že vyšší odběr elektriky zvyšuje spotřebu ale že až tak výrazně jsem teda nečekal.
Já mam 1.0-1.1l běžně
(všechno el. off)
Jinak co tam je všechno za funkce?
S tim displejem - já to říkal
Jinak co tam je všechno za funkce?
S tim displejem - já to říkal
-
big.jedla - FK
funkce jsou:
- 2teploty
- voltmetr
- doba jízdy
- ujetá vzdálenost
- spotřebované množství paliva
- aktuální rychlost, průměrná rychlost
- aktuální spotřeba, průměrná spotřeba
ještě asi dodělám celkové ujeté kilometry + p. spotřeba (nevynulovatelně)
na ten dojezd se asi vykašlu leda by mi tady někdo řekl jak změřit litry v nádrži. Sice jsem našel v dílenské příručce hodnoty odporu plováku pro různé litry ale nevím jak se to pak převádí na napětí pro budík. Pro mě je důležitá funkce ta průměrná spotřeba, benzín tankuju prostě když mi dojde
nepotřebuju vědět že bych ujel ještě 1km tak nízko nikdy nejdu
- 2teploty
- voltmetr
- doba jízdy
- ujetá vzdálenost
- spotřebované množství paliva
- aktuální rychlost, průměrná rychlost
- aktuální spotřeba, průměrná spotřeba
ještě asi dodělám celkové ujeté kilometry + p. spotřeba (nevynulovatelně)
na ten dojezd se asi vykašlu leda by mi tady někdo řekl jak změřit litry v nádrži. Sice jsem našel v dílenské příručce hodnoty odporu plováku pro různé litry ale nevím jak se to pak převádí na napětí pro budík. Pro mě je důležitá funkce ta průměrná spotřeba, benzín tankuju prostě když mi dojde
-
Vrba - FK
big.jedla: 
Myslíš že by byla možnost příplatkové úpravy? Rád bych funkci kontroly nedovřených dveří, podobně jako na Maxidotu...

Myslíš že by byla možnost příplatkové úpravy? Rád bych funkci kontroly nedovřených dveří, podobně jako na Maxidotu...
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
A kdy se rozjede velkovýroba?
Vrba: To by myslím neměl být až tak velký problém....
Vrba: To by myslím neměl být až tak velký problém....
-
rycmond - FK
A bylo by mozne udelat tez spotrebu LPG a pripadne dojezd. Klidne bych to testoval na svem aute. Najezdim docela dost km. Tankuju plnou nadrz 2x tydne. Jinak tomuhle projektu fandim a bych bych dasi zajemnce. 
Objem nádrže se dá změřit natankováním.
Napětí které leze do budíku by mělo odpovídat stavu paliva. Celkem bych se té funke dojezdu nebál
Zkus udělat zkušební měření při prázné a plné nádrži. teoreticky na svorkovnici u levé nohy řidiče..
Napětí které leze do budíku by mělo odpovídat stavu paliva. Celkem bych se té funke dojezdu nebál
-
big.jedla - FK
to Vrba: jako možné to je, jen teda nebudu každému navrhovat DPSku podle přání funkcí to bych z toho zblbnul
ale možná tam dám jeden pin navíc na vstup nebo výstup. A s těma dveřma - nebylo by to lepší dát kontrolku? Myslíš že phexys dělal lištu s takovou kontrolkou nee?
to Alf: já nevím no. Mám jedny budíky doma ale ať na to čumím jak chci nechápu jak se to palivo měří. Je tam stabilizátor za kterým je 8V, pak plno odporů a OZ. Zkoušel jsem tam připojit napětí, odpor, trimr... ale ručička se ani nehla. Pokud sem hodíš jaké napětí je na vodiči pro budík pro různé množství v nádrži a pro různé napájecí napětí ( přece jen alternátor dá něco od 13 do 14V, k tomu asi je v budíkách ten stabilizátor) tak to zakomponuju do palubáku ale mě samotnému se s tímto už nechce moc drbat
Jak sem říkal je to pro mě celkem nezajímavá funkce, jak bliká kontrolka dotankuju... Nepotřebuju vědět, že mi auto chcípne až za 300m abych mohl co nejdéle jet s hladovým okem, to není můj styl.
to Alf: já nevím no. Mám jedny budíky doma ale ať na to čumím jak chci nechápu jak se to palivo měří. Je tam stabilizátor za kterým je 8V, pak plno odporů a OZ. Zkoušel jsem tam připojit napětí, odpor, trimr... ale ručička se ani nehla. Pokud sem hodíš jaké napětí je na vodiči pro budík pro různé množství v nádrži a pro různé napájecí napětí ( přece jen alternátor dá něco od 13 do 14V, k tomu asi je v budíkách ten stabilizátor) tak to zakomponuju do palubáku ale mě samotnému se s tímto už nechce moc drbat
-
Vrba - FK
big.jedla: jasně, kontrolka taky stačí; jenže proč potom mít palubák, když ti stačí obyčejné palubní přístroje a teploměr z Tesca za dvě kila...?!? 
Chápu, že je to pro tebe práce navíc; proto to jsem ochoten zaplatit a snad si nás nebude vymýšlet kraviny tolik aby jsi z toho zblbnul
Moje představa byla taková, že pro každé nedovřené dveře / haubnu se na displeji rozsvítí vlastní obrázek. Tedy něco jako:

Po řádcích: otevřená kapota, LP dveře, LZ dveře, PP dveře, PZ dveře, 5. dveře, LP a PP dveře, vše, PP, PZ dveře...
Prostě něco co jen tak někdo nemá - kontrolku si udělá i kdejakej Lojza z Horní-Dolní.
Ale je mi jasný že to všechno záleží jenom na tobě a tvé ochotě, když řekneš ne, tak mám hold smůlu 
Chápu, že je to pro tebe práce navíc; proto to jsem ochoten zaplatit a snad si nás nebude vymýšlet kraviny tolik aby jsi z toho zblbnul
Moje představa byla taková, že pro každé nedovřené dveře / haubnu se na displeji rozsvítí vlastní obrázek. Tedy něco jako:

Po řádcích: otevřená kapota, LP dveře, LZ dveře, PP dveře, PZ dveře, 5. dveře, LP a PP dveře, vše, PP, PZ dveře...
Prostě něco co jen tak někdo nemá - kontrolku si udělá i kdejakej Lojza z Horní-Dolní.
-
big.jedla - FK
ok to by šlo, 6vstupů na kontektor... nic složitého... ale má to jeden háček
na můj mozek je ta DPS už teď nějak složitá
není tu machr co umí v eaglu a za slevu by ze schematu udělal desku
jinak to bude asi na dloooouho 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Koukal jsem na palivoměr do servisní příručky. Je tam něco v sekci Hledání závad.
Vypadá to, že jsou tam dvě protiběžné odporové dráhy. Když je nádrž plná, tak jeden jezdec má odpor 300Ohmů a druhý 10Ohmu. Když je nádrž prázdná, tak je to přesně obráceně.
Já osobně bych takové ptákoviny neřešil. Na palubním počítači mi stačí okamžitá a průměrná spotřeba. Dojezd bych využil tak jednou za rok při cestě na dovolenou a i tehdy ho dokážu odhadnout. Co čtvrtina nádrže to 11 litrů. Pokaždé při tankování nuluju počítadlo a tak si snadno spočítám že když jsem na třičtvrtě nádrže najel 600km, tak že mám ještě 200 km před sebou a budu na suchu.
Když by počítač uměl nějakou tu průměrnou rychlost, dobu jízdy... tak super, ale fakt to není nutné. Dnes to umí každá navigace.
S autem s palubním počítačem jezdím skoro každý den a mám tam pořád nastavenou průměrnou spotřebu. Sem tam si tam hodím okamžitou.
Vypadá to, že jsou tam dvě protiběžné odporové dráhy. Když je nádrž plná, tak jeden jezdec má odpor 300Ohmů a druhý 10Ohmu. Když je nádrž prázdná, tak je to přesně obráceně.
Já osobně bych takové ptákoviny neřešil. Na palubním počítači mi stačí okamžitá a průměrná spotřeba. Dojezd bych využil tak jednou za rok při cestě na dovolenou a i tehdy ho dokážu odhadnout. Co čtvrtina nádrže to 11 litrů. Pokaždé při tankování nuluju počítadlo a tak si snadno spočítám že když jsem na třičtvrtě nádrže najel 600km, tak že mám ještě 200 km před sebou a budu na suchu.
Když by počítač uměl nějakou tu průměrnou rychlost, dobu jízdy... tak super, ale fakt to není nutné. Dnes to umí každá navigace.
S autem s palubním počítačem jezdím skoro každý den a mám tam pořád nastavenou průměrnou spotřebu. Sem tam si tam hodím okamžitou.
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
No já bych to zkusil stim eaglem. S těma otevřenejma dveřma myslel sem že by to jen hlasilo že jsou nějaky dveře otevřeny to by bylo lehky tohle zbytečně zabere piny.
-
big.jedla - FK
jo vidím to stejně jako ty... navíc mi měří spotřebované palivo takže když natankuju plnou a vynuluju si počítač tak vidím kolik sem spotřeboval...
ta rychlost, průměrná rychlost a tak... to mi tak vzniklo vývojem jak jsem se učil měřit signál z tachometru... aktuální rychlost je použitá při výpočtu aktuální spotřeby a pro kontrolu jestli mám správně výpočet sem si zobrazoval rychlost
no něco v tom eaglu už mám, i jsem trošku přehazoval piny aby ty cesty nějak jakžtakž seděly... teď mi zbývá nahustit to na co nejmenší prostor... když přidám další 6pinů tak se mi to zase zkomplikuje... kdyžtak je tam zítra přidám a zkusím poslat jestli tě nenapadne nějaká lepší deska než mě. Ten návrh je moje achylova pata
ta rychlost, průměrná rychlost a tak... to mi tak vzniklo vývojem jak jsem se učil měřit signál z tachometru... aktuální rychlost je použitá při výpočtu aktuální spotřeby a pro kontrolu jestli mám správně výpočet sem si zobrazoval rychlost
no něco v tom eaglu už mám, i jsem trošku přehazoval piny aby ty cesty nějak jakžtakž seděly... teď mi zbývá nahustit to na co nejmenší prostor... když přidám další 6pinů tak se mi to zase zkomplikuje... kdyžtak je tam zítra přidám a zkusím poslat jestli tě nenapadne nějaká lepší deska než mě. Ten návrh je moje achylova pata
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 15. srp 2010 21:02:25, celkem upraveno 1 x.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Už jsi někdy něco zkoušel naprogramovat? Týden by jsi mikrokontroler přemlouval, aby ti blikala LEDka. Ona to fakt není až taková sranda jak se zdá. Autíčka s otevřenýma dvířkama může dělat automobilka, když na programování toho palubního počítače dělá parta lidí dva roky.Vrba píše:
Prostě něco co jen tak někdo nemá - kontrolku si udělá i kdejakej Lojza z Horní-Dolní.Ale je mi jasný že to všechno záleží jenom na tobě a tvé ochotě, když řekneš ne, tak mám hold smůlu
Navíc už tě vidím, jak si od každých dvěří táhneš samostatný drát. Ono je to na Feldě totiž všechno zapojené dohromady a nikde za palubní deskou nemáš signál od jednotlivých dveří. O kapotě ani nemluvě.
-
big.jedla - FK
jasně musel by si zapojit nějaké svoje vypínače na každé dveře... mi osobně by se nechtělo 
-
rycmond - FK
Ahoj,big.jedla píše:ok to by šlo, 6vstupů na kontektor... nic složitého... ale má to jeden háčekna můj mozek je ta DPS už teď nějak složitá
není tu machr co umí v eaglu a za slevu by ze schematu udělal desku
jinak to bude asi na dloooouho
ja jsem eaglu uz taky neco delal muzu se na to kouknout treba neco vymyslim
-
Vrba - FK
Právě že zkoušel. A proto se do toho nes*ru a radši zkusím uplatit někoho, kdo není tak dutej jako já...Atnarfus píše: Už jsi někdy něco zkoušel naprogramovat? Týden by jsi mikrokontroler přemlouval, aby ti blikala LEDka. Ona to fakt není až taková sranda jak se zdá. Autíčka s otevřenýma dvířkama může dělat automobilka, když na programování toho palubního počítače dělá parta lidí dva roky.
Nemám problém. Ano, je to sice práce navíc, ale já jsem to skloubil s dalšími opravami elektriky a tak mám pod přihrádkou od spolujezdce jeden drát od 5. dveří, jeden od snímače kapoty a dva od zadních dveří. Takže ještě dodělat přední a bude hotovo.Atnarfus píše:Navíc už tě vidím, jak si od každých dvěří táhneš samostatný drát. Ono je to na Feldě totiž všechno zapojené dohromady a nikde za palubní deskou nemáš signál od jednotlivých dveří. O kapotě ani nemluvě.
Chápu že pro většinu lidí tady je to kravina, zbytečný práce, atd... ale já razím heslo když už, tak pořádně
Ale jak už jsem psal: záleží na big.jedla - pokud se mu do toho chtít nebude, tak mám smůlu. Pokud se mi podaří ho přemluvit tak mu klidně za tu úpravu zaplatím.
-
vlp - FK
Jelikož jsem oddělal v pořadí již druhej tacháč, moc rád bych si vyrobil eleltronický měření akt. rychlosti. Neměli byste schéma, rady? A jelikož se v autech moc nevyznám - na jaký čidlo by se to případně připojilo?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Existuje jediné a levné řešení:
http://www.zbozi.cz/p350837-sigma-sport ... wR1&r=hint
levné
jednoduché
Dělat to kompletně doma není sice drahé, ale časově náročné a ne až tak jednoduché. Na Felicii bez ABS není žádný snímač, který by poskytoval informaci o rychlosti jízdy. U té s ABS bych na to stejně nic nepřipojoval - brzdy jsou brzdy.
http://www.zbozi.cz/p350837-sigma-sport ... wR1&r=hint
levné
jednoduché
Dělat to kompletně doma není sice drahé, ale časově náročné a ne až tak jednoduché. Na Felicii bez ABS není žádný snímač, který by poskytoval informaci o rychlosti jízdy. U té s ABS bych na to stejně nic nepřipojoval - brzdy jsou brzdy.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak to vypadá s výrobou
Btw. Když jsme se o tomhle projektu bavili s Ježkem tak padnul z jeho strany zajímavej návrh, že by se mohlo napsat do APRI pro potřebné informace
Stejně jim budou k ničemu když už nevyrábějí 
-
DERMIN95
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec napdlo me jestli by se ten dvouradkovy mohl dat do budiku.Misto hodin.Kdyz je odpojite tak akorat nebudou fungovat hodiny dat to misto nej + spesl diru a hodiny do toho palubaku.To by byla teprv machrovinka
.Ale i tak jen to naprogramovat + funkce je machrovina sama o sobe
.Jinak super prace 
-
big.jedla - FK
desku mám navrženou, zbývá se přemoct vyleptat osadit a poupravit program pro nový displej... ono to jde docela pomalu, ještě chodím do práce, od příštího týdne i do školy a pak diplomka k tomu... holt není moc času
jo a do otáčkoměru to asi nikdo nenarve. ten disp 2x16 je široký jak kráááááva a ten nokiácký by tam byl asi velký celkově... ale samozřejmě kdo si to kam umístí je mi jedno. Jestli se mi to teď podaří rozchodit solidně s tím novým displejem tak jsem schopen pár kusů vyrobit. S tím jak mi to funguje teď jsem vcelku spokojený takže to jen přepíšu na jiný displej a předělám zálohování dat (při vypnutí klíčku uložit ujeté km, čas a spotřebované palivo). Ale jak říkám jde to pomaleji než bych chtěl... teď se mi navíc opět pos*aly hydrokorektory tak jsem palubák odsunul a dělám serva do světel
jo a do otáčkoměru to asi nikdo nenarve. ten disp 2x16 je široký jak kráááááva a ten nokiácký by tam byl asi velký celkově... ale samozřejmě kdo si to kam umístí je mi jedno. Jestli se mi to teď podaří rozchodit solidně s tím novým displejem tak jsem schopen pár kusů vyrobit. S tím jak mi to funguje teď jsem vcelku spokojený takže to jen přepíšu na jiný displej a předělám zálohování dat (při vypnutí klíčku uložit ujeté km, čas a spotřebované palivo). Ale jak říkám jde to pomaleji než bych chtěl... teď se mi navíc opět pos*aly hydrokorektory tak jsem palubák odsunul a dělám serva do světel
-
DERMIN95
- Kontaktovat uživatele:
oj tak ten je velkej jak krava.No nic no ale ty hydrouse vyhod az do ciny odkud asi i prisli
taky se na to chystam ale technicka za dlouho svetla stejne naprd (myslim zarovky)tak az se to nejak podela deto na vymenu.skoda ze to neni jak u octavy nebo fabie ty dva maly displeje Xp
-
big.jedla - FK
Nejsou z číny jsou Autopal by Hella a neee daleko je nezahodím
z toho ovladače už sem udělal elektrický (dovnitř jsem zabudoval potenciometr) a pístky u světel uvidím jestli taky nějak neskloubím s motorkama co mám z octavie. Ani mi nejde o to aby to fungovalo ale jak vytekla kapalina tak mi světla spadly až dolů a šroubem se to nedá nastavit moc vysoko.
Jooo s displejema je problém takový displej jaký by se tam hodil nejde sehnat. Nejvíc podobné originálu a nejhezčí to bude s tím nokiáckým. Ten 2x16 je jak z Knight Rideru to není esteticky to pravé
Jooo s displejema je problém takový displej jaký by se tam hodil nejde sehnat. Nejvíc podobné originálu a nejhezčí to bude s tím nokiáckým. Ten 2x16 je jak z Knight Rideru to není esteticky to pravé
Beru jednu stavebnici, ať se nemusíš zdržovat s osazováním.....
-
big.jedla - FK
Tak po delší odmlce jsem zase z5 
Displej tedy funguje, DPSka je vymyšlená a osazená, na předělávce programu na grafický displej se usilovně pracuje... ALE měl bych dotaz na nějaké machry co už kutili něco s tou plastovou záslepkou origo počítače... idea byla taková že vyřežu díru, vložím kus krytu z N3310 se sklíček, vykytuju stříknu... jenže to má drobný zádrhel v tom že žádný tmel na tom nechce držet
Kdyby tedy měl někdo jiný nápad jak tam ten displej uchytit bylo by to hodně fajn 
Displej tedy funguje, DPSka je vymyšlená a osazená, na předělávce programu na grafický displej se usilovně pracuje... ALE měl bych dotaz na nějaké machry co už kutili něco s tou plastovou záslepkou origo počítače... idea byla taková že vyřežu díru, vložím kus krytu z N3310 se sklíček, vykytuju stříknu... jenže to má drobný zádrhel v tom že žádný tmel na tom nechce držet
-
chipp - FK
moc pěkné téma .. když by to někdo dělal jako výrobu taky bych se postavil do řady .... nevypadá to vůbec zle. 
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
hele,mel bych doma 2x 3410 a tusim 1x 3310,nemel bys zajem? 
-
chipp - FK
big.jedla> a ty to děláš pouze z toho displaye z te stare nokie ? Já jen že dost lidí tady dělá interier do ruzných barev,tak se chci zeptat na dvě věci. první jestli ten displej z nokie 3310 co sviti v zakladu zelene jde prekopat aby svítil třeba bíle nebo modře, a nebo když by se sehnal displey z barevného mobilu,jestli by to bylo lepsi a snažší řešení ... ? ...
-
Nonamed - FK
ještě barevnej
no to bych bejt jedlou začal pomalu shánět vývojáře na software 
-
big.jedla - FK
jejda nakonec to skončí že tam někdo bude chtít přehrávat filmy, ve vedlejším okně puštěnou navigaci...
ne to fakt ne
na Dual Coru aplikaci měření spotřeby řešit nehodlám 
s tím displejem N3310 končím
podsvícení je možno (resp. nutno) řešit individuelně. Ta nokie má totiž na podsvětlení tuším 4malé SMD ledky přímo na řídicí desce toho mobilu kterou je potřeba zahodit a na displej připojit kablik ktery mi vede do palubaku. Podsvětlení jsem zatím ještě neřešil to uvidím až jak se mi to povede dostat do toho zku... panelu.
s tím displejem N3310 končím
-
chipp - FK
ok,jestli budeš vyrábět,klidně tě budu sponzorovat jako jeden z prvních a tolerovat různé nedostatky ) pokusný králík ) ... jsem z ostravy,takže problém řešit nějaké problémy a pomoct ti,by nebyl problém .
-
big.jedla - FK
aaaa Česká lípa - Ostrava poruba? takže všb?
no tak až vyřeším tu umístění do toho panelu a dodělám program tak můžu vyrobit druhý kus a druhý testovací jezdec se hodí... pro případné úpravy softwaru
no tak až vyřeším tu umístění do toho panelu a dodělám program tak můžu vyrobit druhý kus a druhý testovací jezdec se hodí... pro případné úpravy softwaru
-
chipp - FK
jj ..přesně jak říkáš... jak s testerem tak s VŠB
.... tak kdyžtak napiš na ICQ: 196-772-780 a tam budem řešit více 
Nejdřív slepit lepidlem na plasty a potom nastříkat základem na plasty a už to jde normálně tmelit klasickým tmelem na karoserie. Stříkací tmel a nalakovat.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně si klidně vezmu tu verzi s dvouřádkem. Už jsem i vykoumal kam s ním. Vrazil bych to na místo, kam teď škodovka dává navigace. Tedy vlevo do kouta k přednímu sklu.

A nebyla by fotka, jak to bude vypadat s display z nokie ?
taky bych možná bral tu verzi s dvouřádkem
taky bych možná bral tu verzi s dvouřádkem