sportovní volant - homologace?

tuning/tuzing úpravy
xxhans

sportovní volant - homologace?

Příspěvek od xxhans »

Ahoj všem, chtěl bych se zeptat jestli když si vyměním origo volant ve feldě za sportovní musím na něj mít nejaký osvědčení o homologaci? Obhlížel sem volanty v obchodě a prodejce mi řekl že se k volantům žádný homologoce nedodávají.
Chci se tedy zeptat jestli na sportovní volant potřebuju atest, či ne. Je mi ale divný že by na to nic potřeba nebylo, když z vlastí zkušenosti vím že nehomologované nárazníky být nesmí, nebo by být neměly.
Pokud by někdo věděl které značky sportovních volantů mají homologaci byl bych vděčen. Děkuji moc Honza.
rockfist
Kontaktovat uživatele:

Re: sportovní volant - homologace?

Příspěvek od rockfist »

Ahoj, na žádnej volant homologaci nedostaneš, jestli ten volant vyměnit chceš tak si ho vyměň, pokud se bojíš policajtů nech si tam origo ;)
EmilTriner - FK

Příspěvek od EmilTriner - FK »

většina volantů který jsou schválený pro provoz maj na těle ze zadu vyraženou homologaci treba E8 E...... bo tak něco MOMO atd. to teda aspon maj
rockfist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rockfist »

Emil má pravdu na MOMO atd jsem zapomněl, ale to jsou už pěkně mastný volanty, pokud v autě nemáš bag tak si tam dej volant klidně, nebudeš s tim mít žádný problémy, teda pokud z něj nebudou koukat různý patvary jako z těch rádoby tunerskejch klenotů, pokud máš bag tak budeš mít problém na stk
Faster - FK

Příspěvek od Faster - FK »

Nejhorší je, že dopraváky ty Éčka pranic nezajímaj :evil:
rockfist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rockfist »

Další svatá pravda, dopraváky nezajímá žádný E, atesty, všechno je jim fuk, já jsem se s nima hádal asi půl hoďky kvůli tříbodovýmu pásu kterej má taky E homologaci pro běžnej provoz a když jsem je ukecal tak začal mít kecy na 15 kola a ty jsem už neukecal :D
EmilTriner - FK

Příspěvek od EmilTriner - FK »

všechno je o přístupu, ty Ečka by je zajímat měla, jenže pak na Vás vytasej kde máte potvrzení o schodnosti a typovej list k tomu, nebo zápis v malym TP a ste kde ? fprdeli :D ale jeste sem nezažil aby nekoho buzerovali kvůliva volantu...
rockfist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rockfist »

To já taky ne, proto jsem psal že to bude v pohodě
Faster - FK

Příspěvek od Faster - FK »

Oni když maj náladu tak si smlsnou na čemkoliv co na tom autě není od výroby ;) Příjde mi to že se vymkli kontrole v tý svojí buzeraci a nikdo je nezastaví. Místo aby teda když už působili preventivně, tak působí rovnou represivně a flastrujou, řešej lékárničky, světla, kola a podobně...Záleží na koho člověk narazí. Tady v Ústí působí taky jeden, a u něj neprojde naprosto nic
RostaRS

Příspěvek od RostaRS »

nic proti ale já jsem teď dostal za volant flastra vadilo mu že jsou tam vidět kovový části a chjtěl potvrzení od výrobce že tam ten volant můžu mít,rozhodl jsem se zajet na technickou zjistit jak to je protože sice to bylo kilo ale pěkně mně to naštvalo
Odpovědět