Zapalovací modul
-
trunda
Zapalovací modul
hoj chlapi, mám jeden problém. už jsem zjistil proč auti ráno když je vlhko nebo prší špatně startuje, zjistil jsem totiž že v zapal. cívce to všelijak probíjí je to dost vidět prská to atd. teď se ptám můžou to být jen kabely sou to origo(12let staré) a nebo horší varianta že si mam připravit tři táci na tu cívku? mám 1.3i BMM 96´. doufam že to bude kabelama sou přeci jen za pakatel a stejně sem je chtěl měnit stejně jako palec a víčko rozdělovače všechno je ještě origo 
- AirWolf
- Kontaktovat uživatele:
Re: cívka?
Zkus sehnat cívku na vrakáči, nejakou zachovalejší nepopraskanou. Já mám kabely taky origoš (r.v. 96) a držej.
Visions in Blue
http://www.aukro.cz/item475955526_zapal ... tavia.html
http://www.aukro.cz/item472618576_zapal ... _1_3i.html
nevím co víc řešit
http://www.aukro.cz/item472618576_zapal ... _1_3i.html
nevím co víc řešit
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
davejte velky pozor pri koupi civky jaka je to znacka. nebrat noname, cinu, turka a HUCO.
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
trunda
tak se vám chci svěřit co sem s tou cívkou provedl
přemýšlel jsem nad tím že to blbne jen když je vlhko a že to je kvůli tý vlhkosti... a tak
sem tu cívku (ten plast) nastříkal normálně barvou ve spreji nějakou obyč. to je jedno a zatím to startuje uplně v poho už asi tejden
takže jestli se to taky někomu takhle pojebe tak doporučuji tohle zkusit snad to vydrží ... 3500,- se mi za cívku prostě dávat nechce 
-
nemik - FK
Moje felda když je venku evidentní vlhko, tak má špatnou akceleraci a je taková líná, může to mít nějakou spojitost s tvým problémem? 
-
trunda
to myslim že ne. cívka když blbne (aspoň mě) tak to spíš chcípe jako když se to dusí a chce chcípnout. když mě to probíjelo ta cívka tak to vlastně nešlo dál a svíčky nakonci neházeli jiskru takže buď to chcíplo nebo to hrozně haprovalo jak chvilku házeli a pak ne.
-
Fazole - FK
Cívka
Caute,
vetšinou, když je venku vlhko, prší nebo sněží, tam mi začne cukat auto. Na fóru jsem se dočetl, že může být problám s cívkou - jen nevím, jestli je myšlena ta cívka co je přidělaná na blatníku, nebo ta co je na startéru? také pozoruji, že když mrzne, tak divně startuje - startér točí a mezitím na setinku vteřiny jakoby sekne a točí dál - chvíli trvá, než chytne. Rozdělovač, palec, víčko a snímač otáček téměř nové. Díky za každou radu jo a veškeré kontakty a spoje jsme vyčistil a prostříkal
vetšinou, když je venku vlhko, prší nebo sněží, tam mi začne cukat auto. Na fóru jsem se dočetl, že může být problám s cívkou - jen nevím, jestli je myšlena ta cívka co je přidělaná na blatníku, nebo ta co je na startéru? také pozoruji, že když mrzne, tak divně startuje - startér točí a mezitím na setinku vteřiny jakoby sekne a točí dál - chvíli trvá, než chytne. Rozdělovač, palec, víčko a snímač otáček téměř nové. Díky za každou radu jo a veškeré kontakty a spoje jsme vyčistil a prostříkal
-
krystof - FK
za mokra nejede
cau prosim o radu .. za deste nejde nastartovat starter toci alternator se taky chova normalne chvili to jakoby startuje ale nechytne a potom se ozve hrozna rana a zakouri se spod krytu vzduchoveho filtru . Jedna se o felicii 1.3 BMM rok 95 diky za rady
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: za mokra nejede
Skus novy vicko na rozdelovac
pripadne pak zkontroluj zapalovaci civku zda neni nekde popraskana apod pak jde do ni vlhko.
-
krystof - FK
tak sem vymenil vicko rozdelovace i s novejma kabelama a nestartuje furt jakoby startuje startuje ale neco v tom vzdycky lupne
-
JAWAEVO - FK
na našej to bola práve tá cievka ked sa to visušil oisšlo to nachvílku asi mesiac a potom definitívne odišla
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, prasklinkou natáhne vlhkost a je to v ... To že střelí do sání je tím, že benzín jde, ale nejde jiskra. Tudíž se sytí a sytí až střelí samozápalem. Vyměň cívku, čidlo na klice ti evidentně jde
.
-
Jasme - FK
ahoj,
mám podobný problém, když v noci prší a je vlhko a auto stojí venku (Felicie 1.3 benzin r.v. 96 Atlanta), tak nastartuje normalne ale uz ten motor tak jako nema ten zvuk, jaky bych od nej cekal, ten cyklus zni jakoby auto chtelo kazdou chvilku chcipnout (ale samo od sebe nechcipne) ...
tak se rozjedu, ale kdyz musim nekde zastavovat na krizovatce a znovu se rozjizdet, tak i kdyz nepovolim vubec spojku a jen trochu pridam plyn, tak se zakucka a chcipne.... potom uz mu nastartovat trva trochu dyl, ale chytne.... (musim protocit bez rychlosti motor na vyssi otacky a pak tam rychle vrazit rychlost a rozjet se) .... jamile jedu tak uz je vse v pohode
... jakmile motor zahreju na 90°C, tak uz chyta bez problemu a rozjizdi se jako nova...
nevite nekdo nahodou kde bych mel hledat problem?
mám podobný problém, když v noci prší a je vlhko a auto stojí venku (Felicie 1.3 benzin r.v. 96 Atlanta), tak nastartuje normalne ale uz ten motor tak jako nema ten zvuk, jaky bych od nej cekal, ten cyklus zni jakoby auto chtelo kazdou chvilku chcipnout (ale samo od sebe nechcipne) ...
tak se rozjedu, ale kdyz musim nekde zastavovat na krizovatce a znovu se rozjizdet, tak i kdyz nepovolim vubec spojku a jen trochu pridam plyn, tak se zakucka a chcipne.... potom uz mu nastartovat trva trochu dyl, ale chytne.... (musim protocit bez rychlosti motor na vyssi otacky a pak tam rychle vrazit rychlost a rozjet se) .... jamile jedu tak uz je vse v pohode
... jakmile motor zahreju na 90°C, tak uz chyta bez problemu a rozjizdi se jako nova...
nevite nekdo nahodou kde bych mel hledat problem?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Taky klidne jako kolega pokud se nepletu je to tez BMM takze podobne zapalovaci civka a vicko rozdelovace.
-
jarda.vysocina - FK
pro "Jasme" , Měl jsem stejný problém, a jednou jsem už nedojel ...vadné zapalovací trafo, slabá žlutá jiskra.Koupil jsem nové a je po problému (neškodí si taky prohlédnou rozdělovač a palec) , ty jsem koupil později a taky raději vyměnil (původní vozím sebou třeba pro někoho v nouzi ..)
Jarda
Jarda
-
Znojmik - FK
Problem s chodem motoru 1.3 50kW BMM
Dobrý den,
chci Vás poprosit o radu, začal mě zlobit motor a nepodařilo se mi najít vhodné téma kde by se mé příznaky objevili.
Felicie měla dva dny odpojenou baterku, vyvařoval jsem pravý nosník blatníku, bylo zdemontováno: cívka, světla, vzduchové těleso. tlumič
Dnes jsem auto dokončil, z motoru se ozývá divný zvuk, začalo poškubávat, když zrovna neškube tak při vyšších otáčkách začne jakoby rachotit, takový divný zvuk, jakoby střílení ze samopalu
ale ne tak hlasitě. Koncovka výfuku byla nevím jak to napsat, vlhká
Výkonově se mi zdá že osláblo.
Nesetkal se s tím někdo? Auto mám krátce, nevím co by to mohlo být.
chci Vás poprosit o radu, začal mě zlobit motor a nepodařilo se mi najít vhodné téma kde by se mé příznaky objevili.
Felicie měla dva dny odpojenou baterku, vyvařoval jsem pravý nosník blatníku, bylo zdemontováno: cívka, světla, vzduchové těleso. tlumič
Dnes jsem auto dokončil, z motoru se ozývá divný zvuk, začalo poškubávat, když zrovna neškube tak při vyšších otáčkách začne jakoby rachotit, takový divný zvuk, jakoby střílení ze samopalu
Nesetkal se s tím někdo? Auto mám krátce, nevím co by to mohlo být.
-
selle - FK
Re: Problem s chodem motoru 1.3 50kW BMM
Ahoj Znojmi,a před tím ti to nedělalo? Vypadá to na ventili.Těžko říct.
-
Hrouza - FK
Ahoj, mel jsem neco podobneho akoret me to zacalo delat z niceho nic ... A byly to rozvody + pocukavani protoze byly spatny svicky.. Rozvody se vymenily koupily novy svicky a bylo po problemu.. A kvuli svickam auto v kopci netahlo..
Snad ti to pomuze najit zavadu 
Měl jsem podobný problém, jsem si téměř jist, že je to v zapalování, takže: cívka / rozdělovač / kabely / svíčky.
-
Znojmik - FK
tak problém vyřešen, bylo to v cívce a svíčky už to měli taky skoro za sebou, stalo se mi to, že jak sem měl odpojené napájení od cívky, kabeli byli vyhlé, a pak v tom tvaru asi po připojení zůstali, vydřeli se o alternátor a zkratovali. Byl to děs, do kopce to už skoro nejelo, motor škubal, a střílel, v životě by mě nenapadlo kde je chyba. Ještě jednou, jedná se o ten svazek 3-drátu, co se přes konektor připojují k indukční cívce.
-
Znojmik - FK
Ty rozvody zkusím taky ještě vyměnit, myslím že to motoru jen prospěje, a při té ceně to je úplně v pohodě, snad to zvládnu sám.
-
6host - FK
stále odchází zapalovací cívka
zdravim,
poslednich 10t km uz mi odesla treti zapalovaci civka, prvni byla nejaka zrejme par let stara s tou jsem to koupil a byla uz rozpraskana a jiskra byla stale mensi a mensi az to prestalo jet,takze tam to chapu, koupil jsem v kelly magneti marelli, ujel s ni neco kolem 5tkm a prestala uplne palit,tak jsem si rikal vadnej kousek, koupil jsem meyle a cca po 3tkm je taky KO, nevi nekdo proc se to deje?pojistka zapalovani nikdy neshorela, svicky tam mam NGK BKR6E,vzdalenost elektrod 0.8, jak je predepsano(snad si to jeste pamatuju dobre, uz je to par tydnu co jsem to steloval, kazdopadne je to dle FAQ tady na foru), behem teto doby se mi jeste jednou vypalil palec(roztekl) a jednou mi upadl uhlik ve vicku, coz mi prijde taky dost divny.
to odchazeni tech civek se ale projevilo, u ty prvni jsem jel a najednou jako kdybych vypl zapalovani,tak jsem ho skutecne vypl a zapl a zase to jelo dal a po asi dalsich 10ti! km to zdechlo uplne, podruhy(u dalsi civky) jsem jel a taky to zdechlo ale vypnout a zapnout zapalovani nepomohlo, vzal jsem tedy nejakou starou svicku, pripojil misto prvni na kabel abych o kostru zkusil jiskru a najednou to chytlo(objevil jsem tenhle ,,trik" tedy uplne nahodou, toto se stalo asi 2-3krat a pak to taky zdechlo uplne
behem jizdy je civka dost horka, v podstate se tam neda temer udrzet ruka, je to v poradku nebo ne?
vedel by nekdo co to zpusobuje? davam ji relativne zabrat(velmi casto tocim k 6t ot. atd. ale ze by to takhle brutalne kratilo zivotnost civek? jinak na svice jsem koukal a jsou ok, mozna trochu nacernale jak to zacina pres ventily tahat olej, ale nic kritickyho, pred cca 25tkm jsem delal komplet GO
diky za rady
poslednich 10t km uz mi odesla treti zapalovaci civka, prvni byla nejaka zrejme par let stara s tou jsem to koupil a byla uz rozpraskana a jiskra byla stale mensi a mensi az to prestalo jet,takze tam to chapu, koupil jsem v kelly magneti marelli, ujel s ni neco kolem 5tkm a prestala uplne palit,tak jsem si rikal vadnej kousek, koupil jsem meyle a cca po 3tkm je taky KO, nevi nekdo proc se to deje?pojistka zapalovani nikdy neshorela, svicky tam mam NGK BKR6E,vzdalenost elektrod 0.8, jak je predepsano(snad si to jeste pamatuju dobre, uz je to par tydnu co jsem to steloval, kazdopadne je to dle FAQ tady na foru), behem teto doby se mi jeste jednou vypalil palec(roztekl) a jednou mi upadl uhlik ve vicku, coz mi prijde taky dost divny.
to odchazeni tech civek se ale projevilo, u ty prvni jsem jel a najednou jako kdybych vypl zapalovani,tak jsem ho skutecne vypl a zapl a zase to jelo dal a po asi dalsich 10ti! km to zdechlo uplne, podruhy(u dalsi civky) jsem jel a taky to zdechlo ale vypnout a zapnout zapalovani nepomohlo, vzal jsem tedy nejakou starou svicku, pripojil misto prvni na kabel abych o kostru zkusil jiskru a najednou to chytlo(objevil jsem tenhle ,,trik" tedy uplne nahodou, toto se stalo asi 2-3krat a pak to taky zdechlo uplne
behem jizdy je civka dost horka, v podstate se tam neda temer udrzet ruka, je to v poradku nebo ne?
vedel by nekdo co to zpusobuje? davam ji relativne zabrat(velmi casto tocim k 6t ot. atd. ale ze by to takhle brutalne kratilo zivotnost civek? jinak na svice jsem koukal a jsou ok, mozna trochu nacernale jak to zacina pres ventily tahat olej, ale nic kritickyho, pred cca 25tkm jsem delal komplet GO
diky za rady
Re: stále odchází zapalovací cívka
Vezmi ohmetr a jednu z těch poškozených cívek.Na ní je těsně mezi 3-pinovým konektorem a tělem cívky takové víčko.To odloupneš a odkryjou se ti kontakty vedoucí od koncového tranzistoru (je zalit pod konektorem) k primárnímu vinutí cívky.Takže takto na primáru cívky naměříš ss odpor asi 1ohm.Pokud ne,je v háji primární vinutí (ale určitě nebude).Mezi kterýmkoliv tímto kontaktem ve víčku a vysokonapěťovým vývodem pro kabel k rozdělovači naměříš ss odpor sekundárního vinutí asi 3kiloohmy (3000ohmů).Pokud nenaměříš nic,je v přepálené sekundární vinutí (velmi tenoučkým smaltovaným CU drátkem) a to bývá VŽDYCKYzpůsobeno mezizávitovým jiskřením na sekundáru.Příčinou je obvodově neuzavřené jiskřiště-jiskra nemá kde přeskočit a tak se vybije mezi závity uvnitř cívky.Buď se prorazí mezi začátkem a koncem-zkrat a naměříš jen pár ohmů,nebo se přepálí a nenaměříš odpor,respektive naměříš nekonečno.Tento prů*er způsobuje málo vodivá cesta CÍVKA-SVÍČKA,což jsou kabely,víčko,uhlík,palec.Proto,když se něco zkouší na motoru jeho protáčením,musí se buď zajistit jiskřiště,nebo odpojit ten 3-pinový konektor.Včera jsem viděl u garážníka víčko z 1,3 BMM s vyhořelým kontaktem veprostřed.Dokud se nevysunul kabel od cívky,nebylo vůbec nic vidět.Pak to vypadalo dost otřesně,přitom kontakty uvnitř víčka vypadaly pěkně.Přišel na to fakt náhodou.Dal tam maníkovi new kabely a víčko a už to zase vrčelo.
Pokud by obě vynutí byla v pořádku,pálí se koncový tranzistor zalitý v cívce a v tom případě bys musel vyměnit řídící jednotku motoru,protože by v ní byla závada a na konc.tranzistor v cívce by zřejmě přicházelo příliš velké budící napětí.S touhle závadou jsem se setkal jednou v životě.Nebylo to ale u BMM,ale u 1,3MPI na zap.liště.Musela se taky vyměnit ŘJ motoru.
Já to spš vidím na tu trasu cívka-svíčky
Pokud by obě vynutí byla v pořádku,pálí se koncový tranzistor zalitý v cívce a v tom případě bys musel vyměnit řídící jednotku motoru,protože by v ní byla závada a na konc.tranzistor v cívce by zřejmě přicházelo příliš velké budící napětí.S touhle závadou jsem se setkal jednou v životě.Nebylo to ale u BMM,ale u 1,3MPI na zap.liště.Musela se taky vyměnit ŘJ motoru.
Já to spš vidím na tu trasu cívka-svíčky
Re: Zapalovací modul
Vidím to podobně- někde něco přetěžuje VN okruh. Špinavý propálený rozdělovač,vadné kabely, fajfky,svíčky......
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
6host - FK
diky, tak to bude asi jak rikas, i kdyz palec vicko i kabely jsem menil, koupim to cele znovu, ale zajimalo by me proc se mi roztekl ten palec a taky proc upadl z niceho nic cely uhlik ve vicku, najel jsem na nem asi 2tkm, takze bylo uplne nove,ted jsem tam dal vicko od meyle, ale divny je ze mi tam vsechny vicka sedeji divne, nedari se mi tam nasadit pevne, kdyz ho tam upnu ema sponama a potom za nej vemu tak se porad ma tendenci kinklat, musim se na to poradne podivat, rozdelovac jsem v v mezidobi KO civek menil taky
-
Montimuf - FK
Odpalování Cívek mi dělal špatnej Regulátor v alternátoru... měnil sem 3 cívky, zjistil že to přebíjí, vyměnil regulator a novou cívku a už je dlouhou dobu klid 
Před asi dvěma lety jsem zakoupil uhlík a palec jakési čínské výroby a po cca 1000 km se ten uhlík přivařil k palci a protáčel se v pružince.Po oddělání víčka se to utrhlo.Vyhodil jsem to a koupil myslím bosch. 
-
6host - FK
napeti jsem uz meril, a to nekolikrat,neprebiji mi to, takze je chybka cestou ke svickam
Zkus jeden z těch KO modulů změřit ohmetrem,jak jsem psal výše,ať se dobereš nějakýho výsledku. 
Aha!
No tak zkus proměřit kabely ke svíčkám,jestli mají všechny stelný odpor.Hlavně nekupovat čínu,ale teslu Blatná.Palec +víčko origo,zase tolik to nestojí.
-
KOCI - FK
Čau,
právě řešim ten samej problém. Nějakou dobu za vlhka zlobila a před pár dny jsem s ní jel za deště, tak jsem sotva dojel domu a teď už nenastartuju. (baterka nabita)
Tak sem dnes trafo a kabely vyndal a vzal domu, na zkoušku jestli ta cívka vyschne a pak to pojede...
Ale měl bych pár dotazů:
1.- jak je uzavřenej okruh? trafo - kabel - rozdělovač - kabel - svíčka a druhej pól jde těma šroubama jak je to trafo přidělaný na kostru? A nebo tim třípinovym konektorem? jde mi o to jestli mám řešit případný nečistoty na těch šroubech...
2.- jak je ta cívka za provozu teplá? Zkoušel to někdo? Že bych případnou prasklinu (nebo jí celou) obalil nějakym silikonem nebo něčim takovym, tak aby mi to nechytlo...
3.- jak je to s odporama VN kabelů? Všechny čtyři co jdou ke svýčkám tak maji mít stejnej odpor? Proměřoval jsem ty co mám a naměřil jsem rozsah nejkratší/nejdelší 2.42/4.75 kOhmu... A například na kelly co nabízí za kabely tak udávaji odpor na metr...
Dík
právě řešim ten samej problém. Nějakou dobu za vlhka zlobila a před pár dny jsem s ní jel za deště, tak jsem sotva dojel domu a teď už nenastartuju. (baterka nabita)
Tak sem dnes trafo a kabely vyndal a vzal domu, na zkoušku jestli ta cívka vyschne a pak to pojede...
Ale měl bych pár dotazů:
1.- jak je uzavřenej okruh? trafo - kabel - rozdělovač - kabel - svíčka a druhej pól jde těma šroubama jak je to trafo přidělaný na kostru? A nebo tim třípinovym konektorem? jde mi o to jestli mám řešit případný nečistoty na těch šroubech...
2.- jak je ta cívka za provozu teplá? Zkoušel to někdo? Že bych případnou prasklinu (nebo jí celou) obalil nějakym silikonem nebo něčim takovym, tak aby mi to nechytlo...
3.- jak je to s odporama VN kabelů? Všechny čtyři co jdou ke svýčkám tak maji mít stejnej odpor? Proměřoval jsem ty co mám a naměřil jsem rozsah nejkratší/nejdelší 2.42/4.75 kOhmu... A například na kelly co nabízí za kabely tak udávaji odpor na metr...
Dík