Motorový olej

:)
wert69 - FK

Motorový olej

Příspěvek od wert69 - FK »

Zdravím,chci se zeptat jesli máte někdo zkušenosti s mot.olejem W5 z Lídlu,je celkem za slušnou cenu.Údajně má syntetický aditiva.Je to 15W40,specifikace:API SJ/CF-4CF,ACEA A3/B3,A3/B4,MB 228.1,229.1,VOLVO VDS,VW 505 00,MAN 271,Díky
Chose

Re: Motorový olej

Příspěvek od Chose »

Brácha ho lil do 120cítky,ale znám típky co ho lili do mercedes S-klass. :lol:
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
jen-da - FK

Příspěvek od jen-da - FK »

Já s mám skušenosti s olejem z Lídlu W5 5w-40. Auto na to jede normálně, žádný problém, oproti třeba Totalu, nevidím rozdíl. A měním ho po 10 000km. Jinak ta 5w40 z lídlu je polosyntetika, je to na obalu napsané. Myslím, že s 15w-40 taky nebude problém. Cena je hodně zajímavá.
DonSalieri

Příspěvek od DonSalieri »

Setrit se musi at to stoji co to stoji, jeste ze je tady zazracna polosyntetika z Lidlu, ktera se defakto rovna Totalu, ovsem za akcni cenu nekup to.. :mrgreen: :mrgreen: Lidi myslete dyt jsou to s nejvetsi pravdepodobnosti recyklovany oleje z Nemecka..Urcite bych ho do zadnyho motoru nenalil i kdyby splnoval vsechny mozny a nemozny specifikace.. Vzdyt za tu cenu, za kterou jej prodavaji se da sehnat daleko lepsí a kvalitni olej a ne tahle brecka..Na mazani pantu u dveri by treba fungoval jiny vyuziti nevidim..
1.9TD Passat Variant....
pupini

Příspěvek od pupini »

Motorový olej z LIDLU pod označením W5 specifikace SM je dobré kvality,měním ho po 10tis.km,žádné problémy,je to cenově pro normálního člověka.Kdo má mercedesa,má i na jiné zlodějsky drahé oleje,protože si holt musí hrát na lepšího člověka.
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Jo kdyby v lídlu prodávali benzin za 20Kč/l tak bych řekl i jo, proč né, úspora je značná, ale ušetřit asi 200Kč ročně na noname oleji a krom toho jen-da napíše, že ho mění po 10 000 km, proč ho tak často měníš? Protože si říkáš, jo je to možná obyčejnější olej, radši tu výměnu udělám dříve, tak v tom případě by ten olej museli v lídlu dávat zadarmo aby se to vyplatilo, ještě určitě zaplatíte za častou výměnu nějaké to kilo mechanikovi, za 30 000 km provedete 3 výměny přitom s normálním olejem by jste je udělali jen 2!!!
Hele nechcu být nějak zase moc kritický, sám dělám hodně blbostí, ale FELĎAN, který diskutuje na Felicia Klubu, je zde asi proto, že má to auto rád, člověkovi, který koupí takový noname olej aby ušetřil několik pětek, na autě nezáleží a nemá tady co dělat. Takže z tohoto hlediska by se zde o tom oleji něměla vyskynout ani debata, rozhodně né typu, je tento olej super?
Francis - FK

Příspěvek od Francis - FK »

Raději taky kupuji značkový olej a připlatim si, než abych kupoval Lídl olej . . . . .

Jako kdyby Lídl olej stál 50Kč 5 litrů a normální olej do Felicie 8.000Kč 5 litrů, tak neřeknu.. ale když je to rozdíl "pár korun" . . .
Dupin - FK

Příspěvek od Dupin - FK »

taky jsem ho lil do rapidu 120...a když se mi tata- automechanik...podíval na ventily...hruzou se mě zeptal co tam leju za lepidlo!!!! At aspon častěji měnim olej!!! Takže jsem od toho dal ruce pryč...aleju olej do fildy za cca 300- 3 litry což neni moc!!!
driverbus - FK

Příspěvek od driverbus - FK »

Zdravím,
tento olej z lídlu jsem si kupoval taky, lil jsem to do favorita měnil jsem normal po 15000km. Naprosto bez problémů. Nedávno jsem si koupil v kauflandu olej kaufland 10w40(stál nějakých 500kč/5l) mám to ve své felině 1,6 a pohoda. Píšou tam, že to schválil VW a Daimler AG takže by to neměl být nějaký shit. Už jsem s tím najel cca 8000km a moc se ten olej nezměnil možná trochu ztmavnul :D Ani moc neubývá po těch osm tis. klesla hladina doprostřed mezi rysky. Nevím jak vy ,ale já si stojím za tím ,že ty oleje jsou složením stejné akorát se připlací za značku. A teď se do mě pusťte :lol: :lol: :lol:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Za 80Kč se dá koupit Divinol, nebo Cinol 10W-40. Připadá mi lepší, když znám výrobce.
Jestli chcete, tak sem dám link na firmu, která prodává stáčený 10W-40 za 50Kč. Je to olej Orlen a to je slušná kvalita.
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

Kdo maže ten jede :bigsmurf: Asi takhle ten olej z Lídlu či kaufu podléhá určitým normám jinak by ho nemohly prodavat! takže nevidím problem ve značce oleje.. Proč platit za olej 600 když ho mužu koupit za 300 ten samý jen od jiného výrobce :roll: olej pravidelně měním po 10000km není to tím ,že bych měl třeba nejaky levný olej vymněnil bych ho i kdybych měl olej v cene 1500kč :brilsmurf:
JoS

Příspěvek od JoS »

Já mám zase takovouto zkušenost:První olej do 1,6 jsem taky koupil laciný 10w40 no name.Taky jen ztmavnul,jinak vypadal naprosto normálně.Při vypouštění po 10tkm jsem si potřísnil prsty.Při promnutí prstů to bylo cítit jako suchá voda,v které je něco ještě suššího a drsnějšího.Vůbec to nebylo mastné.Takže od té doby už jen Total Quartz.Myslím,že takové Paramo je dneska taky na úrovni.Mnohem lepší,než z marketu.
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Co říkáte na Leichtlauf Motoreoil a filtr Meyle podotíkám oil 10W-40
PUPAN

Příspěvek od PUPAN »

Jak tady čtu ty názory na olej "W5" z LIDLU,má to být polosyntetika 5W40 API SM,tedy dost dobrý olej.Olej má německý prodejní kód,výrobce je SRN-Neckarsulm,je tam překlad všech info asi v 6 jazycích.Zrovna je akce pro motoristy a po tomhle oleji se zde na Karlovarsku zaprášilo...Osobně jsem ho bez problémů dával do staršího fiata,po první výměně se rozpustily karbony a tím pádem o něco klesl výkon,což jsem musel napravit STP Utěsňovačem motoru.Po dalších výměnách už jsem žádný utěsňovač nedával,auto jezdilo 6 let bez problémů a s dobrým výkonem i spotřebou.Nedávno jsem ho z důvodu větší koroze prodal na ND.Minulý rok jsem v LIDLU tenhle olej nenašel,těžko říct proč.Minulý týden se znova objevil,nyní vyprodáno!Do současnýho auta jsem nedávno dal obyčejný "Carlson 5w40",je to náš olej z Moravy,využil jsem akce v Globusu.Kdybych byl před výměnou oleje,neváhal bych koupit v LIDLU jejich "W5".Myslím,že do starších aut je vynikající,ale do nového auta bych ho nedal.
Odpovědět