Cukání motoru 1.3
-
DJIce - FK
po zahrati motoru chcipa
zdravim koupil sem feldu 1.3 50kw 1998 .. a po zahrati na teploty oleje cca na 75° vyzkouseno .... motor proste cuka, chcipa, a jakoby jel na 3 valce ... vag nic neukazal ani za jidzy ... nechapu to ... meneno svicky kabely cidlo teploty, klapka cistena a cerpadlo taky meneno ... pls poradte .... je to zoufala jizda stim ...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: po zahrati motoru chcipa
A ta klapka cistena a i nastavena na pc nebo to uz ne? A co to pripojit na vag - pc a sledovat hodnoty co lezou z cidel.
-
DJIce - FK
Re: po zahrati motoru chcipa
Díky moc ... bylo to ciidlo chl. kapaliny ... uz jede pekne diky
Cukání motoru 1.3
Ahoj
Mám problém ráno při prvních jízdě....Motor cuká a nechce táhnout...Ani roztočit přes spojku se moc neche, ale nechcípne...
Pak najednou vystřelí a jede a pak to udělá znuvu na dalši křižovatce....Pak už se to rozjede a je to vpohodě....
Nevíte co to může být? Palivo asi ne, to sem zkoušel tankovat všude možně....
Děkuji za odpovědi....
Mám problém ráno při prvních jízdě....Motor cuká a nechce táhnout...Ani roztočit přes spojku se moc neche, ale nechcípne...
Pak najednou vystřelí a jede a pak to udělá znuvu na dalši křižovatce....Pak už se to rozjede a je to vpohodě....
Nevíte co to může být? Palivo asi ne, to sem zkoušel tankovat všude možně....
Děkuji za odpovědi....
Re: Cukání motoru 1.3
Přesně takto se projevuje vadná lambda sonda nebo čidlo teploty, ale v tomto případě sázím na lambdu. Poradím ti fígl jak to obejít. Nastartuj motor a nech jej alespoň minutu až dvě běžet na volnoběh aby se lambda stihla prohřát. Teprve potom vyjeť, pokud to pomůže (mě to pomáhalo) tak to aspoň ve zdraví přežiješ než koupíš novou. 
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
chiquillo - FK
Zkus to hodit na Vag co ti to napíše? Bud to bude ta lambda nebo vadny čidlo, jak řika Favo, nechto chvili ohřát a potom s tim zkus vyjet:)
Ahoj
Tak už to přestalo dělat, ale je možný že to je venkovní teplotou?
Když to dělalo tak byla mohem větší zima.
Tak už to přestalo dělat, ale je možný že to je venkovní teplotou?
Když to dělalo tak byla mohem větší zima.
-
chiquillo - FK
Jo může to být tim. Zkus se ještě podívat na palivový čerpadlo v nádrži jestli nemáš nějakej sajrajt na sejtku na čerpadlu 
Hmmmchiquillo píše:Jo může to být tim. Zkus se ještě podívat na palivový čerpadlo v nádrži jestli nemáš nějakej sajrajt na sejtku na čerpadlu
To leda někdy až bude tepleji
Ale udělám to...děkuji za radu
Neni tohle náhodou typickej projev zasviněný škrtící klapky? Jednak je to tady na foru probirany uz asi tisickrat, mam s tim i osobni zkusenost - delalo mi to presne to samy, po vycisteni klapky to temer zmizelo ( udělá mi to tak jednou do měsíce, ale v mnohem lehčí formě - nedusí se tak moc a rozjede se po krátký chvilce)...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Vycisteny je to zahodku pak uz jen na PC a reset a nastaveni.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělá taky a přisuzuju to těm teplotám venku. Protože když je nad nulou tak nic a když je na motoru mínus deset jako dneska ráno tak holt mu ta teplota nedělá dobře
Prostě ho nechám chviliku prohřát (ani ručička teploty vody se nepohne) a pak teprve vyrážím
V teple to prostě nedělá 
-
sigmen - FK
Ahoj,dva roky jsem jezdil se stejnejma příznakama,než jsem při záchvatu údržby před zimou zjistil,že mám u konektoru přes kterej jdou drátky k lambda sondě jeden z nich přetrženej.Spraveno a auto jezdí od tý doby normálně. ;)Začínal jsem výměnou svíček,zkoušel jinou lištu a pak jsem se na to vykašlal.Až po těch dvou letech jsem náhodou zjistil,že to je takováhle kravina.Tak koukni na drátky,zpětně mě napadlo,že mi to udělali asi při výměně spojky,byl čistě přetrženej.
-
sak - FK
Zdarec ,mě to cukání dělá spíš když jsou teploty nad nulou ale začlo to až tuhle zymu dokud mrzlo tak relativně pohoda ale jak se oteplilo tak to při rozjezdech cuká ale ujedu nějaký ten kus a zpraví se to jak se auto ohřeje.Někdo nějaký nápady?
-
chiquillo - FK
Vyčisti škrtící klapku, tohle většinou způsobuje to cukání.
-
sak - FK
Klapka je nedávno vičištěná takže tou to asi nebude snad mě jen napadá sitič že by blbnul? 
-
Radek96 - FK
Měl jsem stejný problém.Auto kuckalo,cukalo,při rozjezdech málem zdechlo,no hrůza s tím někam jezdit.
Jako první se měnila lambda.Ta nepomohla.Potom čidlo teploty,to taky nic.Pak jsem půjčil klapku,ta také nic.Pak jsem zkusil natankovat benzín u jiné čerpací stanice,taky nepomohlo.Na VAGu se žádné chyby nezobrazovaly.Už jsem si s tím nevěděl rady.
Kamarád mě poradil ještě vyměnit svíčky.Ale ty jsem měl nové (Brisk-trojbod pro Mpi) a na nich ujeto jen 2000Km.Nakonec jsem si půjčil jiné svíčky Champion a nevěřil jsem tomu,auto jede úplně bez problémů!!!
Takže svíčky od Brisku jsou pěkné potvory!Schválně jsme je vyzkoušeli i v jiné felicii a taky začala tak divně cukat jako ta moje.
Jako první se měnila lambda.Ta nepomohla.Potom čidlo teploty,to taky nic.Pak jsem půjčil klapku,ta také nic.Pak jsem zkusil natankovat benzín u jiné čerpací stanice,taky nepomohlo.Na VAGu se žádné chyby nezobrazovaly.Už jsem si s tím nevěděl rady.
Kamarád mě poradil ještě vyměnit svíčky.Ale ty jsem měl nové (Brisk-trojbod pro Mpi) a na nich ujeto jen 2000Km.Nakonec jsem si půjčil jiné svíčky Champion a nevěřil jsem tomu,auto jede úplně bez problémů!!!
Takže svíčky od Brisku jsou pěkné potvory!Schválně jsme je vyzkoušeli i v jiné felicii a taky začala tak divně cukat jako ta moje.
-
FoxVK - FK
Když jedu tak najednou začne auto nachvilku brzdit jak kdybych sundal nohu s plynu a potom jede zas úplně normálně - to je to cukání co popisujete ? dělá mi to jenom s chladným motorem a čím víc mrzne tím to víc zlobí. volnoběh je úplně v pořádku. lambdu mám měněnou před dvěma roky (tj u mně asi 1500 km).
Ale přestal mi ukazovat teploměr takže je možné že to způsobuje vadné čidlo ?
Se zasviněnou klapkou by mi auto chcípalo na volnoběh ne ?
-
Mara.tl - FK
škube, cuká a dusí se při teplotě mezi 70 až 90
Ahoj mám už delší dobu problém s Feldou rok 99, 1.3 MPI. Někdy škube jak blázen jindy to zas neudělá. Už si s tím nevím rady, nejčastěji to dělá při teplotě mezi 70 až 90. Nemáte někdo nějakou radu? Díky moc
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 13. srp 2011 18:20:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
-
big.jedla - FK
FoxVK píše:Když jedu tak najednou začne auto nachvilku brzdit jak kdybych sundal nohu s plynu a potom jede zas úplně normálně - to je to cukání co popisujete ? dělá mi to jenom s chladným motorem a čím víc mrzne tím to víc zlobí. volnoběh je úplně v pořádku. lambdu mám měněnou před dvěma roky (tj u mně asi 1500 km).
Co čidlo teploty na termostatu?? Nekecá bludy? Že by jednotka málo obohacovala směs za studena... (viz chování š120 za studena bez sytiče = velmi podobná situace
-
Denoo - FK
zdravim, chcem sa este spytat, menil som lambdu sondu pred tyzdnom, robilo mi to tiez presne ako popisuje FOXVK teraz , po vymene lambdy a zapalovacej rampy vsetko prestalo, az do dnes, zas sa mi raz za cas auto ako keby ma ktosi brzdil , tak ma napadlo, treba tu chybu lambdy sondy co tam bola pred tym z pc ist aj vymazat, alebo to netreba? Viem ze na pc inak mu ukazovalo 80stupnov ze ma motor, ale podla budikov som mal uz 90 C , je mozne ze teda toto znamena spatne cidlo teploty , a tiez moze robit takyto problem?
-
Denoo - FK
tom som z toho jelen, prisel som na to, ze auto zacne cukat pri jazde z lahkou nohou, teda ked len tak steklim pedal, a vtedy, ked sa zohreje na cca 85-90 stupnov , teda ked je studeny ide pekne plynulo, akurat ked sa zahreje tak potom robi skakanie, hlavne jednotka dvojka troska citit pri lahkom rozbehu skakanie,,, a vymenene teraz za nove: Lambda sonda, sviecky NGK , obidva snimace teploty vody aj rovno voda vymenena, menene za nove aj rampa resp lista na svieckach, olej , voda, vsetko je ok, olej nezere vobec, ani vodu , motor ide ok, startuje za zimy -20 na prvy tuk, a ide auto v pohode ked idem s vacsim plynom,, len uz ma nenapada cim by to este mohlo byt. Este som inak cistil aj skrtiacu klapku a to komplet celu, a bol som aj na pc , a pocitac neukazuje ziadnu chybu. Este daka malickost s tymto problem som si vsimol aj na neutrali niekedy troska poskakuju otacky od 800- 1200 cca , niekedy.