Osvětlení interieru
-
Monstrak - FK
Osvětlení interieru
Jak je ve feldě udělaný, že při nastartování motoru nefunguje ten prodlužovač doby osvětlení interieru? Díky za nápady, chtěl bych to připojit, jako je to v octavce, po odemknutí se rozsvítí i interier a po zamknuti zhasne.
-
Monstrak - FK
Re: Osvětlení interieru
Tak by mě teda zajímalo, kde je ten obvod co zajišťuje to prodloužení doby svitu. To by někdo vědět mohl. Díky
-
smazany clen - FK
Před světlem je zpožďovač a do toho vede myslím drát od spínačky, který to pak zhasne
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Je to mezikus mezi světlem a konektorem. Vkládá se tam.Monstrak píše:a ten zpožďovač je ve stropním světle?
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
Tady je ten zpoždovač.
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 43331ee51e
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 43331ee51e
-
Dave.m - FK
jj přesně tohle se akorát strčí do stropního světle a svítí to cca ještě 8 vteřin, ale mají to nějak drahé, já ted kupoval v mototechně 4 ks po cca 50kč a mám to před předním i zadním stropním světlem...jo a jeětě co jsem viděl tak bylo je více druhů stropních světel tak bycha na to!!!
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
A kde si to kupoval jeden scháním !Dave.m píše:jj přesně tohle se akorát strčí do stropního světle a svítí to cca ještě 8 vteřin, ale mají to nějak drahé, já ted kupoval v mototechně 4 ks po cca 50kč a mám to před předním i zadním stropním světlem...jo a jeětě co jsem viděl tak bylo je více druhů stropních světel tak bycha na to!!!
-
Dave.m - FK
v ove,naproti bývylého dopravného inspektoratu, byvil jsem se tam s ženskýma a říkali že mají doprodej a brát už to nebudou, asi proto je to tak drahe, ptž se to už nevyrábí-psal jsem si s týpkem s firmy která to vyráběla a mám od toho i katalogový list se schématy atd....kdyby někdo chtěl
Jinak se tam můžu zastavit a juknout jestli ještě nějaký mají a třeba to poslat poštou...přece jeno je ta cena někde jinde
Jinak se tam můžu zastavit a juknout jestli ještě nějaký mají a třeba to poslat poštou...přece jeno je ta cena někde jinde
-
Roman813 - FK
Ten katalogovy list popr schematka by se hodily... potrebuju zjistit, jestli to utahne svetylko z Octy, ktere ma jaksi 20W...
-
Bernto - FK
Tak jestli to chapu tak by bylo mozny jeste sehnat to stmivani svetel cca za 50+ pošta? jestli by si teda byl tak hodnej tak ja bych mel zajem 
-
Dave.m - FK
TO Roman813: OK schéma Ti pošlu na mejla
To Bernto: zajedu tam a když tam budou ještě mít tak se ozvu
To Bernto: zajedu tam a když tam budou ještě mít tak se ozvu
Kde to je přesně? Když už tam pojedu že bych se taky pro jeden stavil. Díky
http://www.m-c.cz - Elektro dodávky pro výstavbu a provoz budov
-
Dave.m - FK
tak jsem tam dnesky byl a už žádné nemají
takže leda prohledat mototechny jinde 
-
smazany clen - FK
Lidicky rekl bych ze 75kc neni moc tady jsem jeden nasel ale myslim ze jich bude mraky jen to chce hledat a je uplne dole na strance teda predposledni .
http://autofam.cz/index.php?folderss=22 ... &x=49&y=16
http://autofam.cz/index.php?folderss=22 ... &x=49&y=16
-
Dave.m - FK
Jenže kluci chtěli http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 43331ee51e
tenhle je přímo mezikus mezi lampu a dráty, zapojíš a jedeš, otázka dvou minut
-
PsykopathCZ
Nazdárek Feldaři, kdo by chtěl tenhle prodlužovač svituDave.m píše:Jenže kluci chtěli http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 43331ee51e
-
Habin - FK
Kecy .. fakt tenhle, co maj v Krči za 400,- jo ... tak to bych měl určitě zájem ...
-
Psykopath - FK
Pokud si myslíš že kecám, tvoje věc... Dnes jsem ho kupoval a už mi i funguje, je to takový černý mezikus mezi kabel a konektor na světlo... Ženská v mototechně říkala, že to nikdo za cenu 200,- nekupoval, tak to shodili na nákup a teď to prodávají za 85,-Habin píše:Kecy .. fakt tenhle, co maj v Krči za 400,- jo ... tak to bych měl určitě zájem ...
Pokud máš opravdu zájem, zjistím kolik stojí poštovné a nějak se můžeme domluvit...
-
Habin - FK
Sem to myslel v dobrým ... jo, určitě mám zájem ... díkes.Psykopath píše: Pokud si myslíš že kecám, tvoje věc... Dnes jsem ho kupoval a už mi i funguje, je to takový černý mezikus mezi kabel a konektor na světlo... Ženská v mototechně říkala, že to nikdo za cenu 200,- nekupoval, tak to shodili na nákup a teď to prodávají za 85,-
Pokud máš opravdu zájem, zjistím kolik stojí poštovné a nějak se můžeme domluvit...
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
Psykopath píše: Pokud si myslíš že kecám, tvoje věc... Dnes jsem ho kupoval a už mi i funguje, je to takový černý mezikus mezi kabel a konektor na světlo... Ženská v mototechně říkala, že to nikdo za cenu 200,- nekupoval, tak to shodili na nákup a teď to prodávají za 85,-
Mám taky zájem o jeden-šel by poslat-do Ostravy to mám trochu dál -dík za odpovět !!!
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je to vskutku možný poslat, tak bych taky měl o 1 kus zájem. Prosím o odpověď. DíkyPsykopath píše: Pokud si myslíš že kecám, tvoje věc... Dnes jsem ho kupoval a už mi i funguje, je to takový černý mezikus mezi kabel a konektor na světlo... Ženská v mototechně říkala, že to nikdo za cenu 200,- nekupoval, tak to shodili na nákup a teď to prodávají za 85,-
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
-
nojmis - FK
doma bych určitě našel jednoduché schéma podle kterého mi to běhalo bez problémů. Zátěž pro lampičku byla jedno, spíš záleželo na použitém tranzistoru. Jinak k fungci u novějších aut - nejen že při odemčení/zamčení shasne nebo se rozsvítí, ale i pokud nechám otevřené dveře po cca 4 minutách světlo samo zhasne. Tohle už bude chtít trochu lepší elektroniku
-
smazany clen - FK
Taky bych měl zájem o poslání toho prodlužovače svitu.PsykopathCZ píše: Nazdárek Feldaři, kdo by chtěl tenhle prodlužovač svitumají v mototechně v Ostravě u Slovanu za 85,- Kč. Pro ty z Ostravy Zde: http://www.mapy.cz/#x=141689512@y=13520 ... _135208282, pro neostravské jsem ochotný poslat poštou... za cenu poštovného
-
Psykopath - FK
Tak chlapi, mam pro Vas spatnou zpravu, byl jsem dnes v mototechne a meli posledni kus, tak jsem ho vzal, a prodavacka mi sdelila, ze nova cena bude pres 300,- Kc.
Takze pokud ma Habin stale zajem tak to poslu jemu, jinak je na rade dalsi. Vysledna cena je 85 Kc + 12 Kc postovne, tj. 97 Kc celkem. Takze mi pres SZ napis adresu, ja ti poslu cislo uctu...
-
Psykopath - FK
Mno takze prodluzovac osvitu ma sveho majitele, budu tady v Ostrave sledovat mototechny, a pokud bych jeste nekde narazil na podobnou cenu, vykoupim jim to vsechno, a pote rozeslu...
-
smazany clen - FK
p vím tak v PCE AMD autodíly Netolický prodává to samé taky za cenu cca 85kč... ulice Milheimova 
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
výborná zprávaLumpo píše:p vím tak v PCE AMD autodíly Netolický prodává to samé taky za cenu cca 85kč... ulice Milheimova
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
-
Habin - FK
Tak jsem to dneska dal do auta a supr ... světlo svítí ještě cca 18s po zavření dveří a pak se ztlumí a zhasne.
-
Psykopath - FK
Takze pokud nekdo chce zbastlit zpozdovac sam, tak zde: http://www.jaknato.cz/konstrukce/zpozdovac.htm je velice dobry navod, a dokonce funguje i okamzite zhasnuti po otoceni klicku...
-
smazany clen - FK
Chlapi nemate popis toho 4 pol. konektora co ide do svetla? Na ktory pin ide co. Chcem si spravit oneskorovac zhasnutia len som to este nemeral a ak to niekto vie usetri mi cas a mozem to rovno spravit.
-
smazany clen - FK
A co toto? Jednoduchsie to uz hadam ani nejdenojmis píše:opravdu zbytečně složité
Konektor u vnitřního světla:
pin 1, hnědý drát, kostra, (na přepínač, pro trvalé svícení)
pin 2, červený/černý drát, trvalé plus (sv.30), (přímo na žárovku)
pin 3, hnědý/bílý drát, kostra z dveřních spínačů, (na přepínač, pro svícení při otevřených dveřích)
pin 4, černý drát, plus při zapnutém klíčku (obvykle nezapojený, určený jen pro stmívač)
pin 3, hnědý/bílý drát, kostra z dveřních spínačů, (na přepínač, pro svícení při otevřených dveřích)
pin 4, černý drát, plus při zapnutém klíčku (obvykle nezapojený, určený jen pro stmívač)
-
smazany clen - FK
Vdakamikka píše:Konektor u vnitřního světla:
-
SolidSnake - FK
Ahoj koupil jsem si jeden kousek asi za 75,- ale nevím jak ho zapojit . Má jen 2vývody . tak nevím kam se napojit . Nešlo by to třeba vyfotit??
(stanislav.svindl@centrum.cz) Kdybyste někdo pomohl byl bych moc vděčen
díky
(stanislav.svindl@centrum.cz) Kdybyste někdo pomohl byl bych moc vděčen
-
smazany clen - FK
Akurat som to vyskusal. Je to dobra schema a hlavne to funguje. Da sa to zmenit aby to po zapnuti klucika vypinalo hned. Staci tam dat este jeden rezistor.Miro1903 píše: A co toto? Jednoduchsie to uz hadam ani nejde
Doba svietenia sa da nastavovat na kolko je potrebne, zalezi tam od pridrzneho prudu relatka. Ja to mastavim na 8 sek, to by mohlo stacit. Ten kto vie aspon nieco z vyroby plosakov, alebo vie aspon spajkovat to bude mat zadarmo, lebo taketo suciastky sa povaluju kadetade
Nezkoušel jste někdo to složitější zapojení?
Líbí se mi u toho to plynulé pohasínání.
-
smazany clen - FK
Staci pouzit iny typ relatka a mas tiez plynule pohasinanie aj na tej jednoduchej scheme. napr. aqz 202mikka píše:Nezkoušel jste někdo to složitější zapojení?
-
smazany clen - FK
Staci pouzit iny typ relatka a mas tiez plynule pohasinanie aj na tej jednoduchej scheme. napr. aqz 202Miro1903 píše:
Nie je to klasicke rele, ale je to nejaky mosfet, ale funguje to presne ako rele. Zvladne 3A co uplne postacuje a je male, asi 3mm hrube.
-
smazany clen - FK
Len pre ukazku, je to celkom jednoduche a nie je to ani velmi velke i ked by sa to dalo v pohode zmensit.
Je to podla tej jednoduchsej schemy.
Je to podla tej jednoduchsej schemy.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 28. čer 2008 22:39:30, celkem upraveno 1 x.
Dík za nápad.
Ale koukal jsem na datasheet toho AQZ a tam jsou doby pohasínání max. 3 ms.
Chtělo by to něco s časem ca 3 sec.
-
smazany clen - FK
Pohasinanie sice moze byt v datasheetu ca 3 sec, ale kedze to nie je klasice rele, ale mosfet tranzistor plynule to zhasina. Mam to teraz v aute. Ale cele toto zapojenie ma jednu chybu. Ked startujem auto blika mi osvetlenie. Este to musim nejako doriesit. Bud je to poklesom napatia -ale to by nemalo mat vplyv, alebo tam skace napatie pri startovani, mozno vznikaju nejke napatove spice... Takze to ste musim nejako "osetrit" proti tomuto nezelanemu efektu.mikka píše:Dík za nápad.
Ale rozmyslal som ci to nemoze robit aj toto mosfetove rele, popripade pozrem nejake ine zo suflikovych zasob.
-
smazany clen - FK
Mal som tu nejake fotky s oneskorovacom osvetlenia a schemu. Vsetko je zmazane. Je to kvoli tomu, ze to nebolo dobre. Aby ste sa s tym nemuseli babrat ako ja a vsetko na nic.
Admin to moze vlastne cele zmazat, co bolo k tomu pisane.
Admin to moze vlastne cele zmazat, co bolo k tomu pisane.
ahoj ctel bych se zeptat jak je zapojeny ten zpoždovac chci ho dát jinam a nevim jaký pin je + jaký - jakým se spíná a jaká je napojený na klíček ??A jestě dotaz jesli jdou spojit 2 do sebe pro delsi dobu svícení?