zlobí na lpg
zlobí na lpg
Dobrý den, už asi dva týdny válčím se svojí feldou 1.3 mpi na lpg. Je tam podtlak lovato. Felda prostě moc nejezdí na plyn, ráno když nastartuju a přepnu na plyn tak auto okanžitě zdechne, jako by tam plyn vůbec nešel, ujedu třeba 10km, vypnu motor, po hodině přijdu a felda jede na plyn v pohodě, ale třeba jen pár km a opět se chová jako by docházel plyn- netáhne a musim hned přepnout na benzin.....tak už je vyměněnej reduktor spolu s nějakym ventilem co na něm je(taková velká černá kostka zepředu na reduktoru), dále hadice od plynu profouklý(alespoň to tvrdili, plynový filtr vyměněn, relé na přepínání plynu a odpojení benzínových vstřiků taky vyměněno....jediný co ještě neni měněno je ventil nad plynovým filtrem a multiventil vzadu na nádrži s plynem, ale tvrdí mi že ventil nad filtre je ok....nemá někdo nějakej typ co by to mohlo být????
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Re: zlobí na lpg
Proboha kdo ti to všechno měnil a stejně na to nepřišel? Není jen špatný kontakt u bomby na multifunkčním ventilu, nebo poskákané (pokousané) dráty k němu-vedou pod autem a jsou přisponkované k trubce od bomby dopředu. Ony ty kuny teď řádí jak černá ruka
.POkud se to chová takto, vypadá to jako by se zavřel přívod plynu (ale jen vzadu) a ty vyjíždíš plyn z trubky, což ovšem netrvá moc dlouho, že?
Jednoduchý popis: ventily jsou vlastně všechny spojeny - zadní na bombě+přední na ventilu+reduktor. ovládané je to tou krabičkou, která přepíná LPG/benzín. K těmto drátům je ještě připojeno rozpínací relé, které odpojuje vstřiky. To je elektricky vše. Koukni pod auto na ty dráty a k bombě-většinou to není pájené jen lisované v kleštích, tak se to může utřepat.
Jednoduchý popis: ventily jsou vlastně všechny spojeny - zadní na bombě+přední na ventilu+reduktor. ovládané je to tou krabičkou, která přepíná LPG/benzín. K těmto drátům je ještě připojeno rozpínací relé, které odpojuje vstřiky. To je elektricky vše. Koukni pod auto na ty dráty a k bombě-většinou to není pájené jen lisované v kleštích, tak se to může utřepat.
-
mir77 - FK
-
raduzo22 - FK
Nebudu zakladat nové téma,a v sekci LPG sem to nenašel, tak to hodím sem. Dneska sem dal novej vzduchovej filtr a když přepnu na LPG tak neudrží volnoběh, má to tendenci chcípat,chvilu se to třepe a pak to nakonec chcípne. Sem si říkal že to má moc vzduchu s tím novým filtrem nebo co tak sem trochu pošteloval bohatost směsi ale dělá to stejně. Nestalo se to někomu už?
-
mir77 - FK
Koukni, jestli tam ten filtr dobře sedí a airbox je dobře utěsněnej. Taky zkoukni tu klapku na jeho dnu.
-
raduzo22 - FK
mir77 : no právě že tam moc neseděl jakoby měl malej pruměr tak sem ho musel trošku natvarovat a je možný že jakoby trošku ucpává ten vchod v levé části. A chybí mi tam myslím tři ty drátový spony.
-
raduzo22 - FK
Ale s tím starým to nedělalo. Dneska ráno sem to trošku pošteloval (bohatost směsi a volnoběh) a jak tam sou ty tři šrouby co drží ten dekl airboxu tak sem to utáhl jen aby to dosedlo na vložku vzduchovýho filtru. Včera sem to dotáhl nakrev.
-
mir77 - FK
Hele, jen tak mimo mísu, tři šrouby co drží dekl airboxu mě zmátli... bavíme se tu o MPI nebo BMM?
Protože u MPI žádný šrouby nefigurujou 
-
raduzo22 - FK
O BMM,když sem to dneska ráno povoloval tak se mi zdálo že ten fitr je jakoby hodně zmáčkel. Jen tak abych měl přesný informace, sřoubek na nastavování bohatosti směsi je na gumové hadici která pod airboxem nebo se pletu,pak tam mám ještě dva šroubky na reduktoru,jeden je plastovej a druhej je v takovým žlábku.
-
mir77 - FK
A já měl celou dobu za to, že se bavíme o MPI
Co se týče těch hejblátek, tak ten palstovej na reduktoru bude k nastavení volnoběhu a ten druhej netušim 
-
mir77 - FK
No v podstatě se to tak asi dá říct. Pokud máš klasickej neřízenej podtlak, tak ventil na gumový hadici vedoucí do sání reguluju množství plynu, který se bude následne mísit se vzduchem před vstupem do motoru.
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Plastový šroubek je na volnoběh, takový ten většinou na šroubovák je na bohatost a šroub na hadici k mixu je na průtok. Je potřeba si s tím pohrát-raději nastavit bohatší směs na volnoběh, aby to nestřílelo.