Výměna čerpadla chladící kapaliny
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vodní pumpa zn.Meyle
jak se pozná že je to repas?Kristensen píše:Ta pumpa z aukra je kompletní oprava, nejedná se o novou vodní pumpu ale kompletní repas včetně opískování tělesa.
-
Oskar - FK
vodní čerpadlo
Zdravim , stala se mi taková nemilá věc . Při zajíždění do zahrady koukám , že na zemi je mokrá cestička . Po odmontování spodních plechů , jsem zjistil , že zespodu vodního čerpadla je dirka cca 8mm a zní teče voda . Prosím o jakoukoli radu , mám auto u známých na zahradě a nechci je dlouho otravovat . Díky za rady
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Re: vodní čerpadlo
tečie upchávka vodnej pumpy s toho vyplýva bežná výmena pumpy za novú
-
Oskar - FK
jako celý nový čerpadlo ? tam žádná ucpávka neni a voda vytekla proudem ven cca za 10min. Jsem se díval na řez tím čerpadlem , jestli tam nevypadnul " gumový kolík" aspon tak nějak to tam bylo popsaný . Ale nevim ...
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
inak , v čerpadle je upchávka ktorá povolí a tečie voda dierkou , nedá sa to vymeniť , a doma už určite nie a mení sa celé nové čerpadlo , tá dierka je nato že ak ju zapcháš tak natečie voda do ložísk a rozsype sa pumpa
-
Oskar - FK
a nešlo by to rozebrat a vymněnit to axiální těsnění ? koukal jsem že ho prodávaj za 50 kc. Přijde mi škoda měnit celou pumpu , když teče těsnění .
-
Vrba - FK
Šlo, ale je s tím strašná práce, potřebuješ na to kupu nářadí (mj. lis) a stejně je výsledek nejistý a po pár tisících km začne téct znovu. Pár lidí to už takhle zkoušelo a došli k názoru že výměna pumpy je nejlepší řešení.
-
Oskar - FK
Tak to nemam radost , ale co se dá dělat asi to bude opravdu nejlepší řešení . Při představě , že bych se stim dělal a pak to zase teklo .... Každopádně díky za rady . 
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
doma sa to nedá a väčšina pump je vyžratá a neurobíš to
šlo ale je s tim hrozná práce s nejistým výsledkemOskar píše:a nešlo by to rozebrat a vymněnit to axiální těsnění ? koukal jsem že ho prodávaj za 50 kc. Přijde mi škoda měnit celou pumpu , když teče těsnění .
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Sadra podpichnem robil si to niekedy že to skalopevne tvrdíš? ja hej , pokiaľ to rozlisuješ bez toho aby ti praskol obal alebo remenica máš napoli vyhrané ak dnu nenájdeš vyžrané jamky - v 99% prípadoch nájdeš tak to hádžeš do koša , ak je ok tak origo ložisko a upchváku a čerpadlo jazdí , jedno z jazdene na g12 som robil a jazdí netečie a je ticho
-
modrafelda - FK
Re: Výměna čerpadla chladící kapaliny
Omlouvám se že furt otravuju, asi budu muset vyměnit vodní pumpu, mám zesílenou karoserii 4drážkovou řemenici myslíte že to zvládnu doma s běžným vybavením garáže? (nájezdy, více heverů atd) Zatím jsem měnil leda tak termostat a nemám moc zkušeností.
-
modrafelda - FK
Re: Výměna čerpadla chladící kapaliny
Tak jsem to zrovna dělal, strávil jsem nad tím celej den, tak sem napíšu detailní postup až bude někdo nadávat stejně jako já: sundat airbox a sání s hadicema, sundat klíňák, zvednout auto vpravo heverem, sundat kolo + krycí plechy, rozpojit výfuk před katem, vyndat šroub ze silentbloku reakční vzpěry (dole na převodovce), vypustit vodu šroubkem na kovové trubce dole, tu trubku odšroubovat + rozpojit od hadic a sundat, podložit motor vpředu na kraji cihlama a prknem - prkno nejlépe napříč a tak aby podepíralo šrouby olejové vany (aby netlačilo přímo na vanu). Nyní auto na heveru spustíme aby motor kousíček vylezl navrch - jen aby se uvolnilo napětí v silentbloku pumpy, možná to bude potřeba vychytat na víckrát a zatlačit motor trochu dopředu aby jsme vyndali šroub ze silentbloku (aby šel vyndat, musí se vyndat gumová zátka z podběhu). Poté odmontujeme držák z kastle zespodu golou a dvěma nástavcema (3 šrouby), někdo říká poznačit si polohu toho držáku, já na to zapomněl.
Pak se začne auto na heveru spouštět aby motor lezl nahoru, možná bude potřeba rozpojit jednu nebo obě palivové hadice či konektor na sání aby se nepoškodil. Dáváme si pozor aby se motor něčím neopřel o kastli - hlavně dole výfukem. Asi se opře pumpa vzadu o kastli, ale to nijak moc nevadí. Až bude řemenice nad úrovní nosníku, přestaneme spouštět.Teď asi bude pumpa opřená o kastli, já jsem napasoval kus prkna mezi motor a kastli vzadu aby byla pumpa volná. Odšroubujeme matice a sundáme pumpu, dobře očistíme přírubu na motoru od zbytků starého těsnění, ze staré pumpy přendáme tu krátkou hadičku na novou, nové těsnění namažeme z obou stran motorovým silikonem, pumpu nasadíme a matice dotáhneme - nejlépe do kříže jako se dotahují kola. Zpátky se to složí v opačném pořadí, hlavně nezapomenout nic zpátky zapojit/přidělat.
Pak se začne auto na heveru spouštět aby motor lezl nahoru, možná bude potřeba rozpojit jednu nebo obě palivové hadice či konektor na sání aby se nepoškodil. Dáváme si pozor aby se motor něčím neopřel o kastli - hlavně dole výfukem. Asi se opře pumpa vzadu o kastli, ale to nijak moc nevadí. Až bude řemenice nad úrovní nosníku, přestaneme spouštět.Teď asi bude pumpa opřená o kastli, já jsem napasoval kus prkna mezi motor a kastli vzadu aby byla pumpa volná. Odšroubujeme matice a sundáme pumpu, dobře očistíme přírubu na motoru od zbytků starého těsnění, ze staré pumpy přendáme tu krátkou hadičku na novou, nové těsnění namažeme z obou stran motorovým silikonem, pumpu nasadíme a matice dotáhneme - nejlépe do kříže jako se dotahují kola. Zpátky se to složí v opačném pořadí, hlavně nezapomenout nic zpátky zapojit/přidělat.