Zamčené dveče,nejdou otevřít
-
lucistrnad - FK
Zamčené dveče,nejdou otevřít
Mám menší problém,nějak to nevadí,spíše to překáží,ale nevím jak to vyřešit.Mám centrán na DO a jedny dveře se mi prostě zamkly a nejdou vůbec otevřít,když se je snažím odemknout ze vnitř,tak ten čudlíček nepovolí ani náhodou.Nevíte co s tím?Že by nějaké táhlo,nebo tak něco?
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zamčené dveče,nejdou otevřít :-(
Mi se takhle zacvakne obcas cudlik vzadu a staci,kdyz ho zatlacim jeste dolu silou... cvakne to a pak jde vytahnout...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
nenapsala jsi, jestli jde o přední nebo zadní dveře. u předních se to občas stává, zkus z jedné strany klíčem a zevnitř pomoct rukou čudlíku. Zůstalo to viset v mezipoloze.
-
lucistrnad - FK
Jo jsou to zadní,ok zkusím to ještě více zamáčknout jestli to nepovolí. 
-
lucistrnad - FK
No podařilo,ještě více zamáčknout
Ale je to alespoň vidět,že je to zamknuté,předtím to bylo jakoby na půli cestě.Asi budu muset sundat tapec a mrknout,jestli tam není nějaké táhlo,nebo tak něco vypadlé
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To nebude táhlo. Blokuje to přímo motůrek centrálu. Když je vadný, tak se zasekává v polovině zdvihu a kolíčkem pak není možné hnout.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Sundej tapec, odpoj táhlo od motůrku. Jestli pak už půjde za kolíček tahat nahoru a dolu, tak je závada v servu. Motůrek vyndej a zkus jestli jde tahat za něj. Fungující motůrek funguje naprosto volně bez odporu.
Motůrek se zasekává díky závadě na samotném elektromotoru uvnitř. Jde to opravit, nebo můžeš sehnat jiný.
Motůrek se zasekává díky závadě na samotném elektromotoru uvnitř. Jde to opravit, nebo můžeš sehnat jiný.
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
Aha,me kdyz se to takhle bloklo,tak kolicek zustal dole a nesel za boha vytahnout... az kdyz sem ho jeste vic pritlacil,tak cvaknul a slo to
ale ja nemam central no 
-
lucistrnad - FK
Ok,zkusím.Docela mě to štve,sice tuto stranu moc nepoužívám,ale ...
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
S tými zadnými dverami to je vždy u feldy katastrofa....Ak sa to raz za čas nerozobere do posledného šrobika a nepremaže, tak to začne chátrať až kým sa to nesekne úplne. Ja som mal tiež problém so zadnými kolikmi - chodili už bez centrálu veľmi ťažko, v zime som ich raz dokonca vyťahoval kombinačkami (a to nebol mráz aby boli zámky chytnuté...) Proste to tuhlo, tuhlo, tuhlo....až to zatuhlo úplne a prestalo fungovať. Riešenie -> rozobrať, hlavne zámok zboku zhodiť, vyčistiť, poriadne premazať olejom, zhodiť tapec, premazať ťahadlá a všetko je zasa v cajku. Zároveň prestali aj kľučky blbnúť (ako u 90% felícií s ktorými som dodnes prišiel do styku - zatiahnem za kľučku ktorá len akoby cvakne ale dvere sa neotvoria aj keby som ňou rval o život...). Keď som nahodil centrál, tak mi zadné dvere zamklo až na druhý krát. Chodilo to ťažko, no a zamykať auto 2x aby sa zamklo...pohroma pre motorčeky ktoré tým trpeli a aj pre mňa lebo dívať sa na to bola hrôza. Tak som to znova rozobral, premazal a dodnes to behá jak o život. Ešte som zvedavý čo to spraví v zime ale snažím sa uveriť že to bude ok a bez problémov alebo zasekávania 
-
lucistrnad - FK
No uvidíme,já zkusím prostříknout konkorem,nechce se mi do toho,myslím jako to celé rozebírat
Naštěstí moc lidi nevozím a prcek má sedačku na drhé straně,ale takto by to nešlo,to bych zachvilku do auta lezla kufrem 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A co ta dětská pojistka tím to asi nebude že ? nejdou jen zevnitř nebo i zvenčí?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Abdul - FK
Tiež ma napadlo, len som sa neodvážil pýtať na takú hovadinu. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Dětská pojistka blokuje pouze vnitřní kličku. Za kolíček jde tahat normálně lehce i při zapnuté pojistce.
-
lucistrnad - FK
Bude te se smát,ale při prvním zjištění mě to také napadlo,ale potom mi to docvaklo
Jinak dneska jsem je silou a pílí otevřela,musela jsem sundat tapec a tam zataht za táhlo,co bylo vypadlé u kliky,jak se dávali ty nový,tak ten plastový malý čumprlík,byl vyklouznutý z toho kloubíku (popis jak od hotentota) celé se to stříklo konkorem a zatím to maká v pohodě
Tak uvidíme co bude až bude zima
Jinak dneska jsem je silou a pílí otevřela,musela jsem sundat tapec a tam zataht za táhlo,co bylo vypadlé u kliky,jak se dávali ty nový,tak ten plastový malý čumprlík,byl vyklouznutý z toho kloubíku (popis jak od hotentota) celé se to stříklo konkorem a zatím to maká v pohodě
-
steelboy - FK
ahoj, mám také problém se zadními dveřmi. Jal jsem se vyměnit neorigo centrál za originální. koupil jsem komplet (táhla, motorky, zámky). hned u prvních dveří (levé zadní) jsem zámek na dveřích vyměnil za ten co jsem tam měl (ta část co je na boku dveří), zavřel jsem dveře a už je neotevřel. táhla nejsou vyskočený z uložení (jsou na svém místě) a fungují, kolíček jde vytáhnout a zatáhnout bez problému. prostě je to zaseknuté a nejde to vůbec otevřít. nevíte jak dveře otevřít? jsem z toho nešťastnej, potřebuju to během zítřka dodělat. díky za rady
Možná jsi vnější část zámku na dveřích nasadil v jiné poloze (odemčeno-zamčeno), než je vnitřní část zámku. Tím pádem by nezapadal čep pro odjištění vnější části zámku do příslušného otvoru a zámek pak nejde odemknout, i když vevnitř ve dveřích všechno funguje jak má.
V tom případě bych zkusli něčím zevnitř dveří tu západku ve vnější části zámku nadzvednout.
V tom případě bych zkusli něčím zevnitř dveří tu západku ve vnější části zámku nadzvednout.
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zamčené dveče,nejdou otevřít
Mě pomohlo jenom o kousek ten kolík povyšroubovat a od té doby to maká bez problému...
-
steelboy - FK
Mikka: tak to jsem zvědavej jak tam budu něčím šťourat, když je tam přístup jak do pr...
PetrMPI: jaký kolíček??
PetrMPI: jaký kolíček??
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
zadní dveře (dětský zámek)povolená táhla(k venkovní kličce) a je to v čudu-vyndat sedačku a tapec jde skoro normálně sundat
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
-
steelboy - FK
tak se mi konečně podařilo odblokovat dveře. byl to čudlík na vnějším zámku. byl krátký a mechanismus ve dveřích na něj nedosáhl a nedokázal ho otevřít. tak asi po hodině snažení se mi podařilo ho šroubovákem ho stáhnout do polohy kdy se dveře otevřely. takže konečně po dlouhých peripetyích se mi konečně podařilo zprovoznit komplet centrál s el. zrcátkama.
-
Xaero - FK
Venkovní otevírání zadních dveří
Ahoj, mám problém se svojí feliciou. Na pravých zadních dveřích mi přestalo fungovat venkovní otevírání dveří, zevnitř otevřít jdou ale z venku ne. Je to starší felicie - bez elektrického centrálního otevírání. Je tam mechanický centrál, ale ten je vypnutý. Jde mi o to jak to jednoduše opravit, pravděpodobně tam bude prasklé nějaké pérko nebo tak. Tak se ptám jestli s touhle opravou nemá někdo zkušenosti a jak případně dveře rozebrat.
Díky za rady
Díky za rady
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne ned 21. srp 2011 19:44:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno - viz. bod č. 3 Pravidel pro vkládání příspěvků!
Důvod: Sloučeno - viz. bod č. 3 Pravidel pro vkládání příspěvků!
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Venkovní otevírání zadních dveří
sundat kliku ,madlo, tapec,igelit a pak už uvidíš ten mechanizmus zřejmě je vypadlý jen táhlo.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda