Nalisování zadního silentbloku ramene

Přední i zadní
smazany clen - FK

Zadní silenblok předního ramene

Příspěvek od smazany clen - FK »

Měnil jste někdo ten zadní silenblok??? já sundal rameno, serval jsem ho dolu, ale ted ne a ne dostat novej zpátky na rameno... je to to zadní kovopryžové lůžko... ach jooo... měl jsem takovou radost, že to vyměním, stálo to 120kč a ted to tam nedostanu - je to železo na železo a nevím, jak to bez lisu dát tokupy... akce kladivo se nepovedla a svěrák je na to malej... :( :( :(

každá rada vítána...
TECHart
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadní silenblok předního ramene

Příspěvek od TECHart »

když jsem to dělal, tak jsem to namáznul a pak jsem to prostě palicí namlátil. jiný postup není., Mě se to takhl povedlo. Ani ve svěráku jsem to neměl. Opíral jsem to o betonový chodník
http://www.m-c.cz - Elektro dodávky pro výstavbu a provoz budov
smazany clen - FK

ach jooo... to je mazec... jde o to, že tluču do toho železnýho obalu, ale uvnitř to lůžko je utlumené přes gumu, takže vlastně jakýkoli náraz kladiva je ztlumen... ta díra je o 2 desetiny mm na pruměru menší... přemejšlel jsem to trochu obrousit... :(
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Když to obrousíš, už ti nebude ten silentblok pružit a nebude tlačit rameno nahoru. Já bych to nedělal, silentblok má dokonce svojí přesnou polohu na ramenu a nesmí se ani pootočit.
Já to dělal v práci na lisu, ale nejdřív jsem nalisoval silentblok a až potom tu kovový lůžko s tou zadní pokličkou. Nekoupil jsem to dohromady, každé zvlášť a byl na tom emblém škodovky, takže bych řekl, že je to origo.
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

Hlavně pořdně namazat,aby to klouzalo je základ k úspěchu. Určitě bych silentblok nebrousil,ale šmirglem bych vyčistíl do stříbrna plochu na rameni aby nan í nebyl třeba ani troška barvy.. Pak mazat,mazat a mlátit :D
smazany clen - FK

Tohle jsem dělal minulý týden. Taky mi to nešlo, tak jsem si šuplerou změřil vnitřní průměr silentu a pak jsem změřil tu kulatinu na rameni, ale rozdíl byl veliký, tak jsem to po obvodu malinko ubrousil pilníkem a udělal jsem lehce větší náběh a pak jsem to namazal a palicí natloukl. A opravdu tam není žádná vůle. Musíš pořád měřit. Aby jsi neměl nakonec někde průměr menší, než na tom silentu.
smazany clen - FK

dopadlo to tak, že jsem zajel do origo škoda servisu a tam mi to na počkání a kilčo do kapsy udělali... jen museli nejprve ten vnitřek z tohu kovovýho pouzdra vylisovat a pak nalisovat postupně na rameno...

nevím, proč to ty magoři prodávaj v celku...

Dík za všechny rady...
smazany clen - FK

Tak to kdybych věděl, tak tam zajdu taky a nemorduju se s tím. :-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Lumpo píše:dopadlo to tak, že jsem zajel do origo škoda servisu a tam mi to na počkání a kilčo do kapsy udělali... jen museli nejprve ten vnitřek z tohu kovovýho pouzdra vylisovat a pak nalisovat postupně na rameno...

nevím, proč to ty magoři prodávaj v celku...

Dík za všechny rady...
Já to ale kupoval každý zvlášť, samotnej silentblok, tu kovovou objímku, zátku i tu silonovou podložku pod tu zátku.
Jinej kraj, jinej náhradní díl :D a i v ETCE je to napsaný každý zvlášť jako díl.
favo

Příspěvek od favo »

TECHart píše:když jsem to dělal, tak jsem to namáznul a pak jsem to prostě palicí namlátil. jiný postup není., Mě se to takhl povedlo. Ani ve svěráku jsem to neměl. Opíral jsem to o betonový chodník
Slyšel jsi už někdy slovo lis ? a lisovací přípravky ?

V celku je to v pohodě když máte originál díl škoda protože ten má na víčku navulkanizovanou gumu a tudíš ten silentblok má jen omezenou možnost se posunout a napínat gumu potom není problém to nalisovat jako celek pokud nemáte originál je to jak píšeš rozebrat a postupně nalisovat.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já to nějak nechápu...když si teda koupím komplet to silentu jako je např na obrázku z odkazu tak se nejdřív musí rozebrat/rozlisovat aby se na to rameno vůbec nasadilo?

http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 232675c2df
mikka

Příspěvek od mikka »

Podle Dílenské příručky se to lisuje postupně. Nejdřív guma na čep ramene, pak víčko do objímky, a pak se guma prý stáhne uprostřed hadicovou šroubovací svorkou, nalisuje se objímka až po svorku, svorka se sundá a dolisuje se to.
Chystám se na to na jaře, to jsem zvědavý, jak to půjde...
smazany clen - FK

Ivarek píše:Já to nějak nechápu...když si teda koupím komplet to silentu jako je např na obrázku z odkazu tak se nejdřív musí rozebrat/rozlisovat aby se na to rameno vůbec nasadilo?

http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 232675c2df

jj přesně takhle to je naprd - znamená to nejdřív rozlisovat a pak nalisovat postupně... je to blbý ale je to tak... ;)
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

U fel to musíš jedině nalisovat-bohužel jinak je s tim mordýrukg :-( :-D to neni fávo silentblok, ten šel tam nacpat, ale tenhle nou...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Josh123456 píše:U fel to musíš jedině nalisovat-bohužel jinak je s tim mordýrukg :-( :-D to neni fávo silentblok, ten šel tam nacpat, ale tenhle nou...
No šak právě sem to pořád srovnával s Favem... :D :D
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Ivarek píše: No šak právě sem to pořád srovnával s Favem... :D :D
JJ jsem si to myslel :D
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Je teda nejaká určitá poloha toho silentbloku , jak by teda měl být ? Nebo je to jedno ?
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

Mam problem ze kdyz jedu pres nejake nerovnosti tak je predni naprava hlucnejsi.. kdyz nejsou diry nebo vymoly tak ticho, Takze predpokladam ze to bydou silentbloky na ramenou. Koukal jsem na ne jeden byl popraskany tak to budou ony Moje otazka zni ohledne rady pri vymene. Silenntblok spodniho ramne kdyz koupim tento http://obchod.autokelly.cz/detail.aspx? ... F%20TD371W tak stary vyrazit ven a nenhle tam narazit v te urcite poloze nebo je stim dalsi prace? potom spodni silenblok predni spodni, vyrazit a jen narazit novy? Mám vymenit preventivne jeste neco? Jinak auto ma najeto 83 a vse puvodni. dik
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

jeste kdyz se zeptam todle je spodni silen. predni http://obchod.autokelly.cz/detail.aspx? ... F%20TD367W a todle je taky ten samej predni? http://obchod.autokelly.cz/detail.aspx? ... 6U0407182C
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

DuDe píše:Je teda nejaká určitá poloha toho silentbloku , jak by teda měl být ? Nebo je to jedno ?
Není to jedno, musíš ho nalisovat přesně tak, jak byl ten starý. Silentblok je v kovovém pouzdře uchycen jen ve dvou místech proti sobě a ta místa musí být nahoře a dole při namontovaném rameni. Nejdřív musíš nalisovat silentblok na rameno a potom teprve pokličku a ta musí být rovněž stejně nalisovaná, jako v originále, nelze ji byť nepatrně pootočit, jelikož by se při namontování na auto silentblok kroutil a brzo by odešel.
Doporučuji vyndat obě ramena z auta, odvrtat a vyndatkuláky, potom přelisovat oba silentbloky ( u předního je jedno, jak nalisujete, je stejně funkční ve všech polohách ) Při lisování zadního silentbloku neustále kontrolovat polohu podle starého ramene. Po kompletním nalisování jednoho ramene teprve začít dělat druhé. ;) a opět kontrolovat
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

ten zadni prodavaj v celkou takze ho musim rozdelat ? Celej tam nalisovat nejde?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud koupíš komplet celej silentblok i s pokličkou, tak ho lze nalisovat v celku, ale musíš opatrně, tlačit jen na ten stříbrný střed a ne na černou pokličku. Hodně rameno máznout.
Já jsem vždy lisoval pouze vnitřek, pokličku jsem nechával svojí. A silentblok jsem kupoval origo cca 150,-Kč/ks, kdežto i s pokličkou a zátkou to vyjde na 500,-Kč
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

chtel jcem koupit ho cely v auto kelly od delphi cena je tam 408 ale z hoho bych mel 30 procent slevu.. tak by to tak strasna cena nebyla. jinak kdyz se zeptam jeste.. predni sillentblok mi je jasny , zadni taky, a pak kdyz vyndam sroub upevnujici kulovy cep ramene napravy , a tim vlastne to rameno vyndam ven jestli chapu teda jestli jsem to dobre pochopil v knizce o udrzbe
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ano, pokud nemáš stabilizátor, jinak se musí povolit ještě ten.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

nemam zatim. dekuju
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

Tak zadni silentbloky vymeneny, predni byl v poradku nemenen, cepy zatim nechany nepripadala mi na nich vule. Hlucnost napravy se zlepsila ale jeste to trosku boucha.. Takze ted uz to mohou byt jen cepy ne?
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

na malych nerovnostech je to je celkem klid, v kopci to mlati jak zbesily, takze predpokladam ze to budou ty cepy ( ze se kola odlehci a mlati to tam)
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Nalisování zadního silentbloku ramene

Příspěvek od Mildacaso »

kdyz jste menili na ramenech spodni zadni silentbloky jak vam tam sli dostat ty nove? Ja to delal v lete, stare nesli vubec ven , a kdyz jsem tam dal nove tak sli krasne lehounce nasunout, a jeden mel i trosku vuli. Bouchani ustalo a nyni se vratilo, vypozoroval jsem ze to dela kdyz je kolo nezatizene nebo prudce se brzdi ci prejede pricna nerovnost, a mlati to na strane kde byl ten volnejsi silentblok. Tuka do podlahy tak je to urcite on . Setkal se nekdo stim ze silentblok byl volne na cepu ramena ?
Vlastne se ten silentblok nalisovat v urcite poloze a pak se hybe v gume a ne v cepu jestli to rikam sprtavne.
Nechce se mi menit rameno. dik
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Ramena cepy pro silentblok zadni spodni

Příspěvek od 103457 »

Volné teda rozhodně ne, musel jsem to lisovat na hydraulickém lisu, obyč pákovej to nevzal. :shock:
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

ramena mam original skoda, a ostatni delphi, , asi mi nezbyde nez koupit nove ramena... kruci
jarda.vysocina - FK

Příspěvek od jarda.vysocina - FK »

Já jsem kdysi při opravě řízení a montáži nových silenbloků do autíčka FIAT 600 měl stejný problém . Staré nešly ven a když se to podařilo, tak nové byly skoro volné . Pomohl kámarád, sehnal podkládací ocelové plechy (dávaly se na vyrovnání motorů a čerpadel ,aby byly spojky v ose) , jsou různé síly po setinách a nastříhal jsem pásky , obtočil a tak to pak zalisoval a bylo to super . Stejně jsem měnil silenbloky na Škoda 1000 MB i potom na Š 100, kde byly otvory po původních vyrezavělé a některé silenbloky byly tehdy zfušované z výroby a většinou menší . Záleží, jaké máš zkušenosti a hlavně možnosti .
Jarda
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

s temi paskami to neni spatny napad... Dik
Kirru23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirru23 »

Zdravim, nechtěl jsem zakládat nové téma a tohle mi přišlo nejbližší...

Chtěl nechat vyměnit čepy i silenbloky vepředu i vzadu a nevím co všechno k tomu potřebuji...zatím jsem vybral toto -

Čepy spodního ramena - FEBI 2x
http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;1 ... |SD=0|ST=0|
P silentblok spodního ramena, zadní
L silentblok spodního ramena, zadní
P/L silentblok spodního ramena, přední - FEBI 2x
P/L silentblok zadní nápravy 2x
P/L pružné lůžko uložení předního tlumiče 2x
Ložisko a příslušenství horního uložení SKF (2ks) ???(možná jen lůžka uložení)

Chybí mi tam ještě něco ?

Dík moc za rady...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Z ceny čepů jsem tedy v šoku. V běžné prodejně autodílů koupíš české čepy za 250Kč. Ani origoš ve škodovce nestojí takový balík. V Autokelly se asi definitivně zbláznili.

Značka Febi už dávno není to co bývala. Co se mi za poslední rok dostalo do ruky, to stálo za dvě věci.
Kirru23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirru23 »

Aha, mno já myslel že právě FEBI by mohla bejt na dobrý úrovni...

Ten čep origo stojí 200,- ale to co mam v odkazu je i se šroubama atd, proto ta cena. Je tam ještě od MOOG nebo DELPHI za poloviční cenu. Tak jsem si říkal, že asi bude lepší to FEBI no (se šroubama atd). Mám teda koupit jinou značku ? Origo tam maj jenom čep bez šroubů...

Origo se šroubama zvlášť - cca 300,-
Moog se šroubama - 258,-
DELPHI se šroubama - 230,-
FEBI se šroubama - 584,-

Chci to kupovat v kelly, protože tam můžu mít od kámoše asi 20% slevu...
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Deplhi niesú dobré a silentbloky a čepy ramien jedine origo , zadné silntbloky sú originál dva diely - dorazová miska a silentblok a lisuje sa to do púzdra od starého silentbloku životnosť 200 000km , nové kúpiš v kope aj z tou objímkou a nasadíš to tam aj kladivom pri prejazde nerovností to búcha
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

čepy kupuju úplně obyčejné za 70,-Kč/ks a měním je každé dva roky před STK a bez problémů. Není to nijak pracná výměna. Silentbloky ramen jsem kupoval origo samostatné a přelisovával do té objímky, je to pracné, bez lisu to nejde, ale v pohodě, nic netluče.
Kirru23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirru23 »

Já to právě jen nakoupím a dovezu stejcovi a ten mi to tam nandá a udělá geometrii atd...sám bych si na to netroufnul, takže bych to rád vyměnil a nechal bejt, dokud to nebude dělat problémy...
Odpovědět