Dekarbonizace motoru / čištění

:)
scomputers

Dekarbonizace motoru / čištění

Příspěvek od scomputers »

Ahoj,

jelikož to plánuji na jednom svém výkonějším autě, tak by mě zajímalo jaký máte obecně názor na toto:
http://www.iob.cz/produkty-bg-care/deka ... obecne.php

Dále bych se zeptal jestli náhodou tuto firmu někdo neznáte, případně jestli znáte lepší.
http://www.skodaautoklub.cz <- Prezentuj a diskutuj o svojí škodovce..
Sadra17

Re: Dekarbonizace motoru / čištění

Příspěvek od Sadra17 »

nejni nad rozebrání a poctivý ruční umytí ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
scomputers

Jenže to ovšem neni třeba možný u kapku složitějších motorů než z Feldy ;) Navíc né každej je zručnej.
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

scomputers: Je to asi jako ty zaručený čistící vodičky do oleje - možná to něco vyčistí, ale jediná spolehlivá metoda zatím je rozebrat, v případě silnýho znečištění hottanking (vykoupat/vyvařit díly v čistícím prostředku) a pak pěkně růčo :)
Čistit spalováky můžeš i rozprašováním vody do sání (ne že bych ti radil ať to jdeš udělat, ale jde to)
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

jak psal marty, lepsi je destilovana voda, rozprasovac a strikat to primo do sani

do feldy jsem nalil asi 2 litry a do focuse tez
spirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spirus »

a jak to funguje ?? ... staci treba flaska od cistice oken ktery ma rozprasovac sundat sani a pres klapku tam strikat ? a co se stane dal?
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Obrázek Obrázek
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

poradne prohrat motor, vytocit na 3000ot, strikat vodu a az se bude motor dusit tak prestat a zase potom pokracovat, nakonec to projet...hlavne to nedelej v garazi, z toho vyfuku jde fakt hodne pary

http://www.youtube.com/watch?v=se1B-L-S ... tube_gdata
Marty_pv - FK

spirus: Mělo by to fungovat tak že se při bleskové přeměně vody na páru postupně uvolní všechny pevný úsady ve spalovácích a na pístech - jinak jak píše xmorfeuz
cca 3000 rpm, prohřátej motor a jemným rozprašovačem stříkat do sání (míň je v tomhle případě víc - velký množství vody může být spíš na škodu)
Někdo z us fóra psal že se uvolněnej bordel může skřípnout mezi ventil a sedlo a způsobit tak jeho podpálení, takže zkoušet na vlastní nebezpečí
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

:o to na tom videu je docela maso ... tolik bych tam nikdy nedal ... připadá mi to jako nějakej pokus o destrukci motoru ... dokažu si to představit relativně bezpečný s fakt jemnym rozprašovačem na kytky, ale tohle je fakt maso.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Dobrá dekarbonizace benzínových motorů je dlouhodobé používání používání Shell W-power,nebo W-power racing.
Fakt super,funguje to.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Marty_pv - FK

Dedla: Takže ty slibovaný čistící aditiva nejsou fikce? Když jsem četl "leták" k Vervě tak potom co naslibovali 10% výkonu navíc už nevěřím žádnýmu zázračnýmu benzínu :)
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

dedla: tohle je levnejsi, nez kupovat benzin za 34kc/L :flower:

video je masakr, ja to mel nastavene na jemnejsi rozstrik a trvalo mi to skoro 30min
scomputers

Předpokládám, že stejnou funkci splní teda i Carrera že? Jelikož Shell tu nikde nemáme a mam tak nějak radši OMV.. jsem na něj zvyklej :)
favo

Příspěvek od favo »

Nejlepší je prasklé těsnění pod hlavou. Spalovák a píst to vyčistilo dokonale, škoda jen že pouze u jednoho válce :D
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

favo: vzpomněl jsem si na tvoji story hned jak jsem přečetl titulek :)
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

no ja nevím no ,když voda je nestačitelná :D abych nedopadl tak že si udělam z ojnic vrtule :roll:
Marty_pv - FK

Surmi: Když to přeženeš a hrkneš do sání vodu kýblem tak dojde k hydrolocku a ojnice si ohneš :D Z toho rozprašovače musí jít fakt jenom jemná mlha, aby se voda stíhala přeměnit v páru
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

asi odpojim jeden odstřikovač a namířím ho do klapy a tím to tam budu lít :D
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Dedla píše:Dobrá dekarbonizace benzínových motorů je dlouhodobé používání používání Shell W-power,nebo W-power racing.
Fakt super,funguje to.
Brali jsme Shell V-power 5 let pak byly problémy s autem a přešel jsem klasicky na naturál, ale mám v plánu to zase tímto propláchnout, jestli se něco bude dít. Zkusím plnou racingu od Shellu.

Jinak s tou dekarbonizací bych to zase tak ostře neviděl, může to pomoct o něco, ale vesměs kdo nekoupí auto z roku 85 se špatnou údržbou to nemusí řešit. Viděl jsem jak vypadala moje hlava a ventily a byly krásně opálené. Sací tmavší, výfukový cihlový.
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Dovolil bych si toto téma otevřít, chtěl bych se totiž zeptat, máme tuto sekačku:
Obrázek
Taková zajímavost: má uvedeno: "doporučuje se k obhospodařovávání ploch od 60 do 1 800 m2" a my s ní obhospodařovali 13 000 m2 (vše na mojich bedrech už 9 let :-) pokos asi 700 m2 hodina, kosení něco 3x něco až 8x ročně), dneska jsme to s dědou počítali. Nyní to kleslo pod 10 000 m2 tedy jeden hektar. Takže má sekačka "malinko více práce" :D ale kosí pořád skvěle jen už nevypadá ve stavu jak na té fotce :-) letos slaví totiž 10 let. (Ze 3 páček co sekačka měla už je páčka jen jedna, odstředívá spojka je už přidřená ta už jen přenáší pevně sílu, buben už ani není rovný a volnoběh už taky nefunguje pouze vypnuto nebo max. otáčky, které činí 3200ot.)

Je to vzduchem chlazený čtyřtaktní jednoválec 200ccm a když kosím v létě v horku tak jak dokosím, olej se v ní doslova vaří, jde slyšet úplné bublání a syčení, lilo se tam SAE30, chtěl jsem přejít na SAE40 aspoň, ale to není tak tam od loňska liju 10W-40 a je to o poznání lepší. Po každém takovém kosení po dojetí při ochlazování co chvíli nastartuju a hned vypnu nebo jen "protočím" lanem bez plynu jako u převařeného motoru aby se kroužky nepřipekly.
:arrow: O co mi ale jde, už minulý rok jsem se díval, že po sundání svíčky je svíčka i co jde vidět do spalovacího prostoru pěkně zaneřáděná karbonem, byl jsem loni za opravářem sekaček a ten řekl jen "no to je karbon to se nijak neřeší", vzpomněl jsem si dneska jak jsem zase kosil, že bych mohl vzít rozprašovač s vodou, nastartovat a stříkat do sání, myslíte, že by to pomohlo? Vlastně za spalovacím prostorem už je jen výfuk tak by se nemělo nic stát ikdyž je tam toho karbonu požehnaně, že? Kolik tam toho lít? Až se motor začne dusit?

/Taťka si koupil sekačku tu nejvyšší z této třídy bubnových sekaček s motorem Honda OHC, ale je to šílený stroj, má to navíc další páčku, že si můžu vybrat jestli chcu aby se točil buben nebo ne při nastartovaném motoru, jenže je to tak blbě vyřešené, že je tam napínací kladka, která napne řemen, když páčku zmáčknete, když páčku nedržíte řemen se povolí, prokluzuje a buben se netočí, blbý způsob, protože i přes to, že už jsme kladku dotahovali na doraz a byli s tím ještě na takové "menší reklamaci" ohledně tady toho tak se to nedá vyřešit leda jsem uvažoval, že bych ji dal úplně dopryč a koupil řemen kratší, problém je v tom, že když člověk vjede do větší trávy řemen začně prokluzovat a pískat, naše sekačka tuto blbost nemá proto bych ji za taťkovu nevyměnil, kosím s ní i metr a půl vysokou trávu a to je dělaná "do 30cm". U taťkové, která je dělaná na ten metr a půl se ani ta 30cm tráva skoro nedá ani kosit...je to opačně...ta naše je ďábelský stroj se kterým můžu vletět všude, no to jsem trošku odběhl, ale kdyby to tady někdo četl a kupoval sekačku tak ať ví, vraťme se ke karbonu :-)

EDIT: Tak jsem si to tu pročetl a vesměs už je mi to jasné, teďka ale nevím jestli riskovat to podpálení ventilů uvolněným bordelem nebo to rozeberu a vyčistím jak píšete, že je to nej. Je tam toho hodně no.
Odpovědět