Špatná baterka?

lucistrnad - FK

Špatná baterka?

Příspěvek od lucistrnad - FK »

Jdu se poradit.V pátek mi umřelo auto na baterku,ale na roztlačení ještě v pohodě chytlo.Dokonce i po otočení klíčkem svítili kontrolky,běželi hodiny a fungoval i centrál.S autem se jezdilo cca 3 hodiny po městě.Dneska přijdu k autu a již mi nereagoval centrál,nesvítili hodiny a ani se nerozsvítili kontrolky,auto nechytlo ani na roztlačení (ale nejsem si jistá,jestli není alarm napojen i na imobilizér?) Baterka je nyní na nabíječce a uvidí se zítra.Myslíte,že baterka byla na tom tak špatně,nebo je někde zkrat?S motorem se nic za tu dobu nedělo a s eletrikou také ne.Slyšela jsem i názor že za prudkého deště (což tento víkend ho bylo požehnaně) felicie prostě zkratují,jelikož jim teče do spínacích skříněk,tu jsem otevřela,ale nenašla jsem nic co by napovídalo vodu,či vlhkost.Moc díky za rady a tipy
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Špatná baterka?

Příspěvek od 103457 »

Jak je stará baterka? Mělo by to být na ní někde vyraženo.
Je klidně možné, že odešla, to samé se mi také stalo. Nebo může být jen vybitá. Je v ní voda? nebo je bezúdržbová?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pokud je klasika s 6 vicky tak je ideal zmerit ji hustomerem a hned budes vedet jak na tom jsou jednotlive clanky, nebo alespon nekolik hodin po dobiti zmerit voltmetrem (ted me ukamenujou elektrikari :D ) ale pokud tam bude znatelne mene voltiku jak cca 12,5-8 tak je to jasny.
lucistrnad - FK

Je to ta údržbovaná :? Jak dlouho tam je,nevím,pán mi tvrdil,že jí kupoval novou,žádné číslo jsem ale nenašla,bohužel.Dneska je na nabíječce,ale není bohužel doma,zítra,proměříme a dám vědět.Ale ten kamarád co jí napíchnul tak říkal,že byla totálně mrtvá,měla 0,02 ... :evil:
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Když byla takhle vycuclá aby nebyla po smrti,stát se to může
lucistrnad - FK

Také si myslím,že bude kapu.Otázkou je proč tak náhle,zkrat v autě,či vytopení,nebo fakt špatná baterka?
Chose

Příspěvek od Chose »

S autem to nemusí mít nic společného,prostě se třeba zhroutí některý článek a je po baterce.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
lucistrnad - FK

Tak to bych byla ráda,já se jen bojím,že je něco s autem a háže to zkraty,ale nenapadá mě co by to mohlo být,páč se s ničím nehýbalo :(
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Alebo odišlo dobíjanie, ja som si raz takéto auto požičal. Prešiel som pár km, potom som odstavil, sotva naštartoval a po pár stovkách metrov to zdochlo úplne...
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Jak vyměníš baterku, koukni se do kufru, jestli ti nesvítí pořád osvětlení. Nebylo by to poprvé, co to vidím a baterku to umrtví notně rychle-stačí 2 dny. Jinak platí vše, co již bylo zmíněno ;) .
lucistrnad - FK

Tak baterka byla plně nabitá a zatím dobře drží,tak uvidíme.Světýlko mi nesvítí takže tady chyba nebude.Mě prostě přijde,že při těch velkých deští natekla někam voda,ale nevím vůbec kam,nikde jsem jí nenašla.A dobíjení mi nesvítí,takže tam si myslím,že to bude ok :? No uvidím,dneska jsem s autem dala Louny a zpět a v pohodě
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Zateklo do pojistovky a vyzkratovalo to baterku, taky se mi to stavalo, dokud sem nevymenil tesneni okolo okna a trochu toho zatmeleni :)
Obrázek
lucistrnad - FK

Tam jsem právě nic neobjevila,ale je možné že jsem přišla už na to pozdě ....Zkusím to vypozorovat,doufám,že dřív než mi odejde baterka do věčných lovišť
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Vlhko, zima, krátké pojíždění se světlama = smrt pro baterku. Možná, že potřebovala jen oživit. Má dost vody v článcích?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ja bych prosjistotu zkontroloval merakem odber v klidu (A) a pak dobijeni (V)na baterce pri nastarovanem aute spolu se zaplymi spotrebici. Jistota je jistota a je to otazkou par minut na parkovisti. ;)
lucistrnad - FK

Tohle jsem proměřila a ok,za to jsem také ráda.
Jojo voda je také v pohodě :? Ale asi to bude jak píšeš,jízda po městě,takže samé cukanice,svícení,větrák,rádio,stěrače atd. a je to.Teď tu pěkně zapršelo,tak zkusím večer Fáfi nastartovat jestli bude problém stejný či podobný
nebulus - FK

lucistrnad píše:A dobíjení mi nesvítí,takže tam si myslím,že to bude ok :?
Vtedy keď nám odišiel regulátor, tak dobíjanie nesvietilo. Takže tá kontrolka nie je 100%.
lucistrnad - FK

Aha,tak já myslela,že je to na 99%,hm...Ale désť u nás již proběhl a vše ok,tak jestli prostě baterka byla ,,jen,, vytřískaná,nebo nevím co s ní najednou bylo,fakt to bylo ze dne na den
lucistrnad - FK

Opět dnes problém s baterií,otevřela mi jen centrál a po otočení klíčků rozsvítila kontrolky a to bylo vše ... Už jsem chtěla vzteky brečet a nadávat a prodávat a já nevím co ještě až jsem si všimla že nad baterkou byla odtáhnutá guma,co je mezi tím plastem a haupnou,je tam taková těsnící guma (sakra ty popisky to je hrozný :roll: ) a tak jsem jí tam zpátky krásně nacvakala,po výjmutí baterie.Zjistila jsem,že ten hadr co je pod baterií je totálka nacucán vodou a baterka má zkorodovaný kontakty ( před cca 14dny vyndavaná) Takže šla baterka na nabíječku,já si zatím vzala fen a vysoušela a vysoušela ... Baterka se nandala,opět se mi odloupla ta guma,takže opět nasadit ( dle mého to je ten problém proč ta baterka byla pořád vybitá) a zatím šlape dobře,uvidíme do prvních dešťů,jestli to bylo jen tou gumou.Pokud ne,bude už problém jinde a to nevím kde
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nechci to znovu pročítat, jak je baterka stará a jaká je to značka?
Možná už bude mít svoje dny za sebou.
Jinak včera jsem viděl, že mají v Globusu baterky 55Ah v akci za 800,- Kč to je super cena i kdyby měla vydržet jen 2 roky co je záruka a to rozhodně vydrží déle.
lucistrnad - FK

Já právě Vašku nevím jak ta baterka tam je dlouho,už jsem jí koupila s Fáfi a auto mám 6měs. a jak tam byla dlouho to nevím.Značka co jsem koukala tak je Starline :roll: No uvidím,určo je ta akce do středy,ne?Pokud do středy vydrží tak nebudu kupovat novou,pokud bude ko tak pro ní zajedu ;)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Mozna byt tebou tak bych zajel do servisu a nechal si tu baterku dat na zatezovy test. Tim ti reknou zda je baterka ok nebo ko. JE to na par minut prace. Nebo ji klidne alespon premerit balonkem jednotlivy clanky - poikud tedy ma klasicky 6 vicek ale to asi ma kdyz je to starline.
Nebo si udelaj vylet do Teplic a promerime. ;) Jedina nevyhoda bude pokud ta baterka je opravdu spatna ze po tom testu ji to vyzdime a nemusi jit auto nastartovat tak pak ale staci kabely a druha baterie- auto na opetovne nahozeni nebo hold do toho pak trosku stouchnout na cerpadlo tam energie zbude.
lucistrnad - FK

Já bych dneska snad přez Teplice jet měla,ale nevím jestli pojedu s Fáfi ... Když tak mi písni SZ s telefonem a kdyžtak zavolám,jo.Když ta baterka byla kantáre,tak mě manžel šoupnul z kopce a chytlo to hnedka,tak nevím jestli to bude baterkou :?
lucistrnad - FK

Tak to vypadá opravdu že bude baterka v pohodě a vyplavovala to voda která tekla místem kde měla být ta těsnící guma.Dnes po děšti jsme k autu přišla natočila a jelo se,dokonce mám i rekor a to Most - Bílina 140 :twisted: Ale potom už jsem jela jako hodná holka
lucistrnad - FK

Dnes jsem šla k autu,že si zajedu ke známému a ejhle ... Nešel ani centrál.Ani na roztlačení nechytla (ale nevím jestli není na centrálu závyslí i imobilizér) a tak kouknu jak je na tom má baterčička.Baterka totálka plave ve vodě,hadr pod tím po zmáčknutí prstem vypouští dešťovou vodu a na kontaktech je zelený svinstvo - zkorodované? Nevíte kudy by tam mohlo téct?Vůbec nechápu kudy a jak se tam ta voda dostala ... Ta těsnící guma je na svém místě.Ale ačíná mě to docela už srát ... Dávám tomu pár dní a pak se na to asi už vyseru a technickou ani nebudu dělat :evil:
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Torpédo (velkej plast pod stěračema) je dobře usazený? Co těsnění čelního skla (nebo teda spíš plech pod ním)? Vyndej baterku, vytahej "hadr" a koukni se zespoda pod torpédo jestli tam někde nemáš prorezlou díru
lucistrnad - FK

Ok,mrknu,díky za tip... :salut:
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Promin necetl jsme to vcas v nedeli - kdyby neco napis mi soukromou zpravu. Ale nejlepe v tydnu pac merak mam v praci kam se o vikendu nedostanu takze to musim vedet driv abych si to vzal domu.
lucistrnad - FK

Ok,nevadí,ono už to vypadalo že to bude ok,ale bohužel zase to kleklo...Baterka je na nabíječce a uvidíme co to udělá,ale baterkou to nebude,teče tam někudy voda a ta jí vyzkratuje :? Takže musím koumat kudy tam teče
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já si myslím, že ta baterka je KO. Ta voda tomu až tak moc nevadí, jsou auta, který mají baterky zboku volně přístupný, nejsou ani v kastlíku a jezděj vpoho. Já byl včera v Globusu a koupil novou baterku za 800,-Kč.
55Ah a 60Ah za 800,-Kč
72Ah za 1.000,-Kč ta se mi tam, ale nevejde, kvůli klimě. Do obyčejný feldy by šla.
Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgerob »

Podle mě je baterka KO, souhlasim s 103457. Měl jsem stejnej problém, nejdřív jsem si říkal že mi Felda pořádně nedobíjí, tejden co tejden bych mohl nabíjet baterku. Ke konci vydržela nabitá tak 4 dny cca. Koupil jsem novou Banner Power Bull 55 Ah. Starou baterku jsem dal známýmu na test a zjitil, že byl poslední článek v čudu.
Grafické studio | www.georgerob-design.cz

BLACK LIST RACEMAN !

19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
lucistrnad - FK

Nevím,uvidím dneska,baterka je nabytá,nechám jí schválně doma a půjčím si jinou baterku jestli to bude změna.Chci i zajet buď do Teplic za kuladminem nebo do Hrobu za Hrobařem a nechám jí teda přeměřit,jelikož já nemám možnost.
Mě jen zaráží ta voda,jelikož jsem zvedla haupnu a viděla jak kape voda od baterky,což jí asi také nedělá dobře :?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A nebo pokud chces usetrit za cestu kup si nekde u vas balonek na mereni hustoty akumulatoru (stoji to par desetikorun a je to dobra vec ktera se neztrati ani v budoucnosti a navic kdyz bude sada i na mereni hustoty chladici kapaliny tak mas 2v1 a parada) a zmer jednotlive clanky ja myslim ze jeden vetsinou krajni bude mozna ko a todle ti to vetsinou ukaze. (Tedy merit ne hned po nabijeni to by zkreslovalo).
lucistrnad - FK

Baterka je v pytli,nevím přesně na volty,ale po denním nabíjení a přez noc co byla mimo nabíjčeku,jen stála v chodbě,mi ukázala 4 baterie pryč ... Což si myslím,že u dobré baterky být nemělo,nebo se pletu?
Jdu tedy koukat a hledat baterku na net.
PS:Na jednu stranu jsem ráda,že je to baterkou,bála jsem se že je něco s eletrikou,ale na druhou stranu nasere kupovat baterku :D
Ale potřebovala bych poradit co s tou vodou,pořád mi tam teče a nevím kudy,nikde kde se psalo to není zrezlé,či dokonce prorezlé,ale voda tam je :?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Nevim jak a cim si to merila ze nejake 4 baterie jsou pryc.. s tim ti neporadim.
Ale s tou vodou neparkujes dokopce? me napada nebo pak kdyz je zavrena kapota a zacvakla podivej se zda neni nejak mezera mezi ni a tou gumou na tom plastu pod oknem pak me napada zda je ten plast spravne nasazeny a zda pod nim neni nejakej hodne bordel a voda tim padem z pod nej neodtika do kraju k blatnikum a pryc ale drzi se tam a tece dolu apod.
lucistrnad - FK

Měřila jsem to pouze nabíječkou a ta mi ukázala jakoby čtvrt baterky pryč :? Takže je prostě špatná.
Mérně z kopečka stojím,někdy do kopečka záleží jak je místo na parkování.Stojím na Budovatelce v Mostě (asi budeš vědět).Bordel je odklizen nic tam není,rez také ne,myslela jsem že je to tou gumou,ale ta se nasadila a guma tam je a stejně tam teče :? Jediné co mě napadlo a zkouším co to udělá po odmontování,je že tam mám origo rozpěru,ale felinka byla bouchlá a tak jestli to nesedí na 100% (při nandavání se mi nezdálo) a nenazvedává mírně hupnu a tím tam teče.Odmontovala jsem jí a čekám až zaprší,nic víc mě nenapadá ....
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Rozpěra ti nemůže nadzvedávat haupnu, ale je možné že chce přesněji dopasovat, haupna by měla být v rovině s blatníkem, pokud je výš, tak se to staví na pantech nahoře a gumovýma dorazama dole.
lucistrnad - FK

No mě to právě příšlo že jo,že se ta haupna o to opírá,ale možná se mi to jen zdálo.Zkusím vymněnit úplně tu gumu aby mi tam neteklo,jinak fakt nevím a ještě dneska ,,ke vteku,, nepršelo :?
Pilgrim - FK

Příspěvek od Pilgrim - FK »

taky jsem dneska zjistil, že mám vedle baterky nasáklý tu izolaci/molitan. :( jenže rozpěru nemám.
lucistrnad - FK

Ha,tak nám tam někudy společně teče a jen zjistit kde,já prolezla auto a nikde jsem nic nenašla.Dala jsem tam papír abych zachytila nějakou tu kapku a ono neprší :?
Pilgrim - FK

Tak jsem zjistil, že tam může za větších dešťů klidně zatéct krajem v rohu okna. Prostě to ten kanálek nestihne všechno odvést. V pojistkovce mám sucho, takže uvidím... jak se to bude vyvíjet.
lucistrnad - FK

Jojo v pojistkové skříňce mám také sucho.A když ti to steče z toho kanálku tak by to mělo odtéct v pohodě přez haupnu a pryč,ne?b
Pilgrim - FK

Jo mělo by, ale jiné vysvětlení pro to nemám. Těsnění kolem okna je ok, vevnitř pok palubkou sucho. Pod baterkou bylo taky sucho, jen ta izolace byla mokrá. Čurka šla rohem, takže voda vesele tekla po hraně. Jak se k tomu dostanu, tak to nafotím... ;)
lucistrnad - FK

Jojo nafoť.Mě baterka stojí právě ve vodě,takže mě tam teče festově,ale nevím od kud.V kabině mám také sucho,a ve skříňce také,teče mi jen na tu baterku :? Strýcovy takto teklo do spínačky a v řivotě na to nepřišel,přetěsnili i okno atd. a stále mu tam teklo,tak potom parkoval obráceně,jako že motorem vzhůru :D
nebulus - FK

Mne nepomohla ani výmena tesnenia okna, musel som ho ešte hore pritesniť silikónom a naspodku rámu boli ešte nejaké dva otvory, ktoré bolo treba zatmeliť. A tie izolácie v motore mi zožralo nejaké zviera :cat: ešte u predošlého majiteľa. Ten si potom kúpil Forda a na ňom im zachutila hadica z turba.
lucistrnad - FK

Také přemýšlím,že ten hadr vyhodím,budu mít pocit sucha :lol:
lucistrnad - FK

Tak poslední dobou fakt nechápu.Dnes jen tak pro srandu jsem kopla baterku na nabíječku a ejhle byla plná,po týdnu co se válela mimo auto,a byla v garáži.Dala jsem jí teda do auta a uvidíme,zatím jezdím :?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Uz se mi to nechce cely cist znovu ale merila si vubec odber proudu v klidu auta? Todle ted nevim kdo nekdo naznacil na virtu . Nepapa ti tam ten proud pres noc neco? radio, svetlo v kufru apod? Asi by se vyplatilo zmerit to.
lucistrnad - FK

Bere ,,pouze,, alarm,rádio a hodiny.BAterka je v ok,i po dešti,stačí jen pomyslet a startujeme ... Od té doby co jsem vykopla tu rozpěru tak baterie drží,jestli opravdu nazvedávala hauonu,fakt nevím,ale baterka drží,což před tím po dešti nedržela ani po první noci ...
Pilgrim - FK

Tak to je fajn :thumright: U kosmika to dopadlo stejně. Nová baterka a zase startuje na první našlápnutí... :D
Odpovědět