Rušení rádia-Bixenony
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Rušení rádia-Bixenony
Ahoj všichni.koupil jsem si od kolegy z práce bixenony na feldu.svítěj parádně jen jsem dneska cestou do prahy na dálnici zjistil že když mám zaplý rádio a zapnu světla tak uplně přestane hrát.cdčka hrajou normálně ale rádio vůbec.po praze jsem sem tam něco naladil ale to je fakt slabý.na netu jsem se všude dočetl že to můžou rušit ty balasty.máte s tím nějaký zkušenosti jak to odstranit?mám kostry připojený na blatníkách a plusko normálně přímo na baterku.jen tak mě napadlo kdyby to rušilo přes anténu jko že asi jo tak nestačilo by ty balasty obalit do alobalu.ten alobal je docela dost dobrý odstínění si myslim když si poradí i s telefoním signálem.díky vláďa
Naposledy upravil(a) Vlada320 dne ned 12. zář 2010 21:36:15, celkem upraveno 1 x.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rušení rádia-Bixenony
To rušení se určitě šíří přímo po napájecích kabelech. Musíš si vybrat, buď budeš ostatním svítit do ksichtu, nebo budeš poslouchat rádio.
Vymontuj ty čínské šmejdy a máš vyřešeno. Tak jako se vybodli na odrušení, stejně zanedbali ostatní vlastnosti.
Vymontuj ty čínské šmejdy a máš vyřešeno. Tak jako se vybodli na odrušení, stejně zanedbali ostatní vlastnosti.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co máš za xenony,ale u mě v pohodě 
jj delaj to balastry z číny neodrušené s tím už nic neuděláš kamoš to měl taky a dokonce když jel v koleně tak ostatním rušil rádia taky,šlí hned z baráku
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
mám tyhle ty akorát teda H4 bixenony. http://www.hamletovygumy.cz/index.php?detail=0100 dneska se na to zkusim podívat a dát tam jiný rádio tak uvidim
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
ale zase kdyby se to šířilo po elektro instalaci tak musí existovat nějaká elektro součástka co to umí odrušit ne?
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
nebo třeba koupit jiný kvalitnější balasty
(jestli je to teda jima)
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak dnes jsem zjistil že se to teda nešíří rádiovejma vlnama ale po kabelech a zajímavý je že jsme zkusil to plusko připojit na plusko u alternátoru a v praze se to sklidnilo a rádio už chytám ale jak vyjedu z prahy tak mám smůlu.není nějaká možnost že bych dal něco na odrušení na kebl plus od rádia a i na kabel plus od těch xenonů?
Napadá mě nějaký odrušovací kondenzátor
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
a není tu nějakej elektrikář kterej by mi poradil jakej ten odrušovač mám koupit na ty xenony a jakej na rádio?byl bych moc vděčnej díky
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
fakt žádnej elektrikář neporadí.jen nějaký ty odrušovací kondenzátory 
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
kup radši pořádný hidky a nebo vrať normál žárovky, podle mě lepší než řešit odrušovaní 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Odrušovací kondenzátory ti nikdo neporadí, protože nikdo netuší co to z toho vlastně leze.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Jako co leze z těch balastů jo?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nikdo netuší jaká frekvence, nebo spíš jaké frekvence (množné číslo) z toho čínského prevítu lezou, proto nikdo nemůže navrhnout filtr.
Já bych ten krám zahodil. Kdo ví co z toho leze a která řídící jednotka to odnese. Když to ruší rádio, které má zdroj už postavený tak, aby jím běžné rušení v autě neprošlo, tak to teda musí být mazec.
Sežeň někoho s osciloskopem a podívejte se co na průběh napětí těsně u těch bazmeků. Možná budeš překvapen kolik stovek voltů z toho impulzně leze.
Já bych ten krám zahodil. Kdo ví co z toho leze a která řídící jednotka to odnese. Když to ruší rádio, které má zdroj už postavený tak, aby jím běžné rušení v autě neprošlo, tak to teda musí být mazec.
Sežeň někoho s osciloskopem a podívejte se co na průběh napětí těsně u těch bazmeků. Možná budeš překvapen kolik stovek voltů z toho impulzně leze.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
taky se dnes už stalo.nějak mě to nasralo a vzal jsem to a z auta vytahal.koupím spíš ty žárovky Osram Night Breaker, ale stejně si to asi ještě rozmyslím, protože nechci dát 500kč za žárovky, který sice hezky svítěj, ale vydržej dva měsíce a konec.tak uvidím
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně tohle téma můžete smazat na nějaký odrušení bixenonů prdim.