Jede na 3 válce - zapalovací lišta

Simos 2P
135M, 136M
Koudyc
Kontaktovat uživatele:

Jede na 3 válce - zapalovací lišta

Příspěvek od Koudyc »

Ahoj potřebuju poradit. chtěl jsem se podívat a vyčistit svíčky sundám zapalovací lištu dam svíčky zpět a najednou motor jde na 3 válce zničeho nic.. zapal.Lištu jsem vyměnil nepomohlo porad nejde jiskra.
Po čem mám jít dále popř diagnostika??
ja už fakt newím proč to nejede :|
Sportline felda 1.3MPI r.v 97 naj.220000tis 50KW přestavba + blbůstky a Tuning ,)
Zatím nejvyšší dosažená rychlost: 175 Km/h

Obrázek
Raceman

Re: Jiskra 1.válec

Příspěvek od Raceman »

a měnil si jen lištu a nebo si zkusil dát i nový svíčky?
Koudyc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koudyc »

Jen lištu. myslel jsem že bude vypálená.. to vím když se daj nový svičky tak se to stane ale tím to nebude ,)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 24. kvě 2009 21:02:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Sportline felda 1.3MPI r.v 97 naj.220000tis 50KW přestavba + blbůstky a Tuning ,)

Obrázek
Raceman

Příspěvek od Raceman »

nikdy neříkej že tím to nebude dokud to nevyzkoušíš a je to dosti pravděpodobný
to že MPi jde jen na 3 válce když před čištěním svíček šly všechny 4 může mít jen 2 příčiny a to 1.) vadná lišta 2.) vadná svíčka
Koudyc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koudyc »

Mno tak ujišťuju že tomu tak není. a já už jsem z toho blbej co to může dělat..
Ta svíčka na jiné fajce jiskru hází takže ve svíčce ani v liště to není dal jsem tam jinou a že by měla stejný problém ta lišta tak na to fakt nevsázím..

nedá se to nějak proměřit na konektoru?? popř to vede do 2 dalších jak sou za RJ..

Obrázek
Raceman

Příspěvek od Raceman »

u mpi musí bliknout vždy 2 svíčky zároveň ... 1+4 a 2+3
pokud blikají vždy jen 3 i když svíčky proházíš tak je vada na liště
Koudyc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koudyc »

nehází vůbec mno tak zkusím jedině 3. lištu někde sehnat .( chjoo

Obrázek
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

neutrhnul se ti drat v tom konektoru u lišty ?
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Koudyc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koudyc »

jsou takový pofidérní ale jsou tam jak tam byli.. dnes jsem zkusil 3. lištu bez výsledku..
zítra mě ceka diagnostika a další výdaje navíc protože nevím co s tím je..
a pak newim kam vedou ty kabeli do 2 dalsich konektoru vedle RJ.. jeden drat do jednoho zelenej a pak vetsi konektor s piny..
a kabelaz de dovnitr..

Obrázek
mikka

Příspěvek od mikka »

Do svorkovnice zapalovací lišty vedou 4 dráty.
Pin č. 1 červený drát - napájení z pojistky č. 20, přes 6-tipinovou svorkovnici za nádobkou s aktivním uhlím, pin 1; dovnitř svorkovnice jde černý drát, ze svorkovnice vychází hnědý, pak se v kabelovém svazku motoru propojuje s červeným drátem k zapalování a ještě s napájením řídící jednotky a vyhříváním lambda sondy, příp. s klímou.
Pin č. 2 Zelený/žlutý jde ze svorky řídící jednotky č. 71 a řídí zapalování pro válce 1 a 4.
Pin č. 3 šedý/červený drát, jde ze svorky řídící jednotky č. 78, řídí zapalování pro válce č. 2 a 3.
Pin č. 4 hnědý drát - kostra, na šroub u levého tlumiče.
Když bude přerušený nějaký drát do zapalovací lišty, nebudou pálit všechny válce, nebo dva z nich.
Koudyc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koudyc »

Pin č. 2 Zelený/žlutý jde ze svorky řídící jednotky č. 71 a řídí zapalování pro válce 1 a 4.

V tomhle si myslim že bude problém.. možná

nechal jsem nastartovaný motor a vytáhl jsem ten menší konektorek co jde do něj zeleny drát a z něho potom žlutý a černý tuším...
odpojil jsem motor stále běžel.
odpojil jsem dolni ten ze 6 piny asi a motor zhasl..

takže by to bylo někde přerušený možna

Obrázek
Koudyc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koudyc »

Tak mám dobrou zprávu problém je vyřešen autorizovaným servisem škoda už me to štvalo..
Lista a svíčky OK přesto jiskra nikde = špatné kabeli u konektoru.. nápajeny nove a připíchlí do konektoru už vše OK.Nechal jsem jim 400kč a jel jsem ..

Obrázek
begby - FK

auto zlenivělo

Příspěvek od begby - FK »

popojížděl sem asi 40min v koloně. následoval výjezd prudkýho kopce a felda ho nemohla vyjet , měl sem 2ku a plnej a stejně to nechtělo jet. od té doby je auto hrozně líný a nechce jet na rovince a na dálnici se nemůžu za boha dostat přes 100 , předtím normálně 140... , + v otáčkách do 2000tis poškubává , a když dlouho držím konstatní rychlost tak auto začne i pod plynem spomalovat , musím na chvíli sundat nohu z plynu a pak ho znovu sešlápnout aby jelo normálně to funguje na 10-50km + po nastartování v těhle vedrech si dlouho drží sytič,
tuším že to bude asi Klapka , svíčky , čerpadlo paliva ?
jezek
Kontaktovat uživatele:

Re: auto zlenivělo

Příspěvek od jezek »

Koukni jestli neni chyba v ŘJ, pokud ano vyřeš. Pokud ne, vyčisti š.klapku a prověď základní nastavení.

Pokud to nepomůže, koukni na vzduchovej filtr, svíčky, palivovej filtr...
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
thepromise - FK

Příspěvek od thepromise - FK »

podívej se na diagnostiku a zkontroluj snímač klepání u svodů v zádu...ten tohle způsobuje, zkontroluj ho pohledem jestli neni upálenej, nebo vodič přepálenej, když si pojížděl 40 minut v koloně u výfuk. svodů je šílený teplo a ta tepelná ochrana mu moc nepomůže. Když se rozbije a auto vytočíš nad 4 tisíce, spadne do nouzvoého režimu RJ a já měl problém jet i 60
begby - FK

snímač klepání ok , na diagnostice nic :cry: výměna pal a vzduch filtru , svíček , klínovýho řemene , výsledek ? motor začal vydávat hodně hlasitý cvakání a chvílema i pískání a kvedlání , hlavně na volnoboěh , v otáčkách spíš cvaká , opět se nedostanu přes 3.5tis ani z kopce na plnym plynu :oops: :cry: , takže v pondělí pude asi na výměnu rozvodů
begby - FK

+ novej poznatek v koncovce výfuku je hodně jemnejch černejch sazí takže asi bohatá směs nebo je to normal ? přitom spotřeba je furt stejna a olej taky nemizi už sem z toho jelen
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pripoj to na PC a sleduj hodnoty co lezou z cidel teploty a lambdy apod. Jinak to nevyresis (leda zkosenim menit dily ale to je blobost). Tipuju ze mozna cidlo teploty pro RJ keca rika ze je motor porad studenej a vali to tam beno o 106.
begby - FK

problém vyřešen - výměna zapalovací lišty
FAte - FK

Po zahřátí jede na dva válce

Příspěvek od FAte - FK »

Ahoj lidi,

prošel jsem fórum, zkusil pár věcí zde zmíněných, ale nic nepomohlo, tak snad někdo z vás helpne :)

Felicia 1,3MPI, 112000km

Start bez problémů, všechny válce fungují, chvíli po zahřátí při jízdě při sešlápnutí plynu najednou vypnou dva válce (jsou oba boční, střed jede, odpojoval jsem vstřiky) po vypnutí motoru a opětovném nastartování (stále teplý motor) se chytnou všechny, ale stačí přidat plyn a zas nejedou. Volnoběh občas například při prudším zastavení a vyřazení vyskočí k 2000 otáček.

Palivo tam jde - spaluje se ve výfuku :( .

Cca před půl rokem jsem měnil zapalovací lištu.

Škrtící klapku jsem čistil, vzduchový filtr taky, vyměnil čidlo teploty a svíčky, diagnostika nepíše žádnou chybu.

V servisu "přesně nevědí" co tomu je, ale prý by to mohla být ta klapka - nová za 5000,- :( .

Dík za každou radu :)
Marty_pv - FK

Re: Po zahřátí jede na dva válce

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Ta zapalovací lišta je origo? To že nejdou válce 2 a 3 bude na 99% vina tý lišty (pálí zároveň 2,3 a 1,4)

Přesunuto do sekce 1.3 MPI
FAte - FK

Příspěvek od FAte - FK »

Lištu mi měnil známý, jestli je origo teď nevím, mrknu na ni, pokud je origo, bude na ní logo Škodovky? Případně podle čeho to přesně poznám? :)

Kdyby byla v háji, tak ty válce nejedou i za studena ne? A právě i při zahřátém motoru - hned po jeho vypnutí naskočí zas všechny 4, ale stačí přidat plyn, rozjet se a jedou jen dva...
ZdenalII

Příspěvek od ZdenalII »

s tou lištou sem měl podobný problém diagnostika nic neukazovala tak sem si pujčil z druhého auta lištu a hned bylo jasno.Neboj taky sem se chvíli trápil :D
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

Než začneš manipulovat se vstřiky vyzkoušej tu zapalovaci lištu z jine feldy :D Kdyžtak si ještě seřiď ventily :-)
FAte - FK

Příspěvek od FAte - FK »

Tak díky za rady, nakonec to byla ta lišta :) Reklamaci už mam nakonec pořešenou a zítra budu jezdit :) Ale pořád občas vyskočí volnoběžný otáčky k 2000 :( To vypadá na klapku ne?
SiSu - FK

startuje na tři valce, ve vyšších otačkach 4 valce

Příspěvek od SiSu - FK »

Zdravim, už jsem to tady možna i řešilo neco podobneho 1.3 MPi 50kW ale potřeboval bych poradit jestli by nekde nevedel, uz mam nervy v haji, daval jsem před časem do kupy cely motor takže : nove rozvody, spojka, nově těsnění pod hlavou, komplet repas hlava, srovnáni, guferka nove, zabrušeni sedel a ventilu hlava je ok, měřene přesahy vložek valcu, ok, komletně přetěsněný motor (vana, sani, vyfuk, pod hlavou, rozvodovy kryt, ventilovy atd....), motor jsem poskladal, voda ani olej se nestraci, nove svičky, motor jsem poskladal, všechno ok přetěsnene v pohode dotahnuta hlava přesně jak ma byt, seřizene spravně ventily, no dal jsem to do kupy, ale startuje jen na dva, tři valce, dneska jsem skoušel dat zpatky svičky champion jednobodove, vyčistil všechny kontakty na zapalovani, jeste pro jisotu znova seřidil ventily, vstřiky jsou ok... dneska jsem to znova skoušel jela na tři valce ale po přidani plynu chytnul i ten 4 ve vyšších otačkach motor běžel tak jak ma, alepři puštěni na volnoběh opět na tři valce....a střili do vyfuku, ma nekdo stimhle skušenosti : napada me jestli při me smule neodešla třeba zapalovaci lišta, nebo jak se projevuje přehozeny rozvod o zub?, nebo čidlo teploty vody jsem četl že to někdo řešil...už jsem ztoho zoufaly a pořad nejede....o vikendu bych měl mit na zkoušku na přehozeni tu zapalovaci lištu......napada vas co by to mohlo byt ještě...
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: startuje na tři valce, ve vyšších otačkach 4 valce

Příspěvek od Kuladmin »

JA si myslim ze to bude ta zapalovaci lista. Pokud mas moznost si pujcit z jine fungujici feldy tak tak ucin ;)
Chose

Příspěvek od Chose »

Kdyby náhodou nevyšla ta zapalovací lišta,tak skus při běžícím motoru postříkat sání a kolem škrtící klapky nějakým hořlavým srejem např.čistič brzd atd.a tím by se měla projevit případná netěsnost sání.Nezkoušej to ale na moc rospáleném motoru,přeci jen hrozí vznícení.
Už sme něco podobného řešily,když kolega měnil hlavu na fiatu uno a prasklo mu sací potrubí jak ho přitahoval,pak sme se divili proč to nejede.
Snad ti to pumůže ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
SiSu - FK

Příspěvek od SiSu - FK »

Zdar, tak problém vyřešen, pujčil jsem si od kamorada tu zapalovaci lištu, a felinka chytla na poprve a hned na 4 valce motor bežel krasně tak jak ma :) tak jsem rád že mam problem vyrešeny seženu lištu a feliss muže zase jezdit :D
Odpovědět