Které pneu volit na zimu?
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Re: Které pneu volit na zimu?
165,175 ano ,155 ne,alespon to co mam nastudovany z obyc navodu obsluze k felde...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
bobas tak to ti někdo ukradl stránku z návodu
Ráfek --- Pneumatika
4,5x13 ET 38 --- 165/70 R13, 155 R13 M+S
5,5X13 ET 36 --- 165/70 R13, 175/65 R13, 175/60 R13
5,5X14 ET 42 --- 175/60 R14
Koukni se do TP
Ráfek --- Pneumatika
4,5x13 ET 38 --- 165/70 R13, 155 R13 M+S
5,5X13 ET 36 --- 165/70 R13, 175/65 R13, 175/60 R13
5,5X14 ET 42 --- 175/60 R14
Koukni se do TP
-
Pilgrim - FK
No ja mam v TP na zimu doporučeny 155, takže manuál mě v tomhle případě moc nezajimá. Jinak stejně půjdu do 165tek, protože mimo město budu jezdit méně a tady tolik sněhu nebude, doufám
A s ohledem na finance, to vidím na Sava Eskima S3. Teda jestli není něco cenově nastejno spíš mokro/břečka/sucho. Do hor se atím nechystám... 
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé, já v techničáku 155 nemám. Mít je tam napsaný, docela bych o nich na zimu uvažoval.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.netRe: Které pneu volit na zimu?
Uvidím jaký budou ,ale na zimu jsem si po pár názorech sehnaal tyto na předek .Tak uvidím jak se osvědčí . Vzor mají skoro jak pásy z tanku
http://sk.febishop.eu/images/assets/Vre ... ac_3_1.jpg 165/70 R13.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já to mám ve vyjímkách: Alternativní použití ...... Tam to mám vypsané. Bod 4.Pawlick píše:Zajímavé, já v techničáku 155 nemám. Mít je tam napsaný, docela bych o nich na zimu uvažoval.
http://img839.imageshack.us/img839/1945/snmek.jpg
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Fakt to tam nemám. Zbylý rozměry kol mám zapsaný skoro stejný, ale tohle ne. Je vidět, že to tam psali jak se jim zachtělo.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
iDawe
Já jsem teď pořídil celoroční Matadory MP61 AW Adhessa 175/65 R13 80T.. na nich bude auto jezdit pořád.. pneu vypadají hodně pěkně a myslím si že v zimě to bude taky paráda.. až bude hodně sněhu vyzkouší se
jinak felda stejně moc jezdit nebude v zimě.. je to jako druhý auto pro ženušku.. 
-
lord_sef - FK
prosim prosim, co rikate na tuhle pneu? http://www.pneuvranik.cz/pneu_karta.php?227 mate s tim nekdo nejakou zkusenost??
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Prosím tě co nejdál od protektorů, za tuto cenu máš nové gumy. Na běžné ježdění ti stačí Barumky, tam nemáš co zkazit. Já na nich jezdím na horách a maximální spokojenost.
http://www.axa-pneu.cz/osobni/?fa_sirka ... zimn%C3%AD
http://www.axa-pneu.cz/osobni/?fa_sirka ... zimn%C3%AD
-
lord_sef - FK
me az tak nejde o cenu, ale o to, jaky to ma zaber v zime - jezdim z 90% po vesnickych cestach, mezi poli okrsky atd... vloni jsem mel barum polaris 2 a nic moc teda.... kolikrat jsem uvizl, zapadl... znamy mel presne tyhle tehdy jeste na favoritu a max. spokojenost pry... takze dokaze nekdo poradit? gumy je me fuk jestli protektory nebo nove, ale chci co nejvic vyjet... dobry vzorek.... jinak jestli pneu huci atd - je me to vcelku fuk, v zime jezdim pomalicku, neblaznim, po dalnici jestli jedu 1x za mesic nebo dva... poradi nekdo? docela se me na tech pneu vranik libi ta technologie green diamond - ty kousky neceho, ktere pry zabiraji - i podle znameho to funguje..
-
Radon - FK
Jo tak na sněhu jsou pneu vraník "bezkonkurenční" a i na ledu to jde a to hlavně díky počtu "lamel", měl jsem jeden pár těchto pneu po předchozím majiteli.
Bohužel na asfaltu nic moc, já je zkoušel dojíždět na zadní nápravě a z kruháče nebyl problém při větší rychlosti jet prdelí napřed, tak šly z domu
, jo a ještě se na nich dělaly boule na bočnicích.
Možná bych zvážil SAVU Eskimo S3, já ji koupil za 800,-/ks a nebál bych se srovnávat s Goodyear - UG7, kterou jsem taky jezdil
.
Bohužel na asfaltu nic moc, já je zkoušel dojíždět na zadní nápravě a z kruháče nebyl problém při větší rychlosti jet prdelí napřed, tak šly z domu
Možná bych zvážil SAVU Eskimo S3, já ji koupil za 800,-/ks a nebál bych se srovnávat s Goodyear - UG7, kterou jsem taky jezdil
-
lord_sef - FK
ja porad pokukuju po tech pneu vranik.... nevim... a jak se to chovalo na asfaltu?? zajima me jak se to bude chovat napr. v obdobi kolem nuly, ani snih ani led ani suchy asfalt, nebo prijde obleva ale na letni je jeste brzo apod.
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Kvůli plánovaným zadním kotoučům budu potřebovat zimáky 14". Pokukuju po Pirellkách Snow Control 175/60. Jenže jak znám mazla, tak mu je koupím, nasadím a on se mi odvděčí zase nějakou poruchou, neřád 
1,6 sportline 1999
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A napadlo tě, že to nebude jen gumama? Pokud pojedeš v zimě, tak, jako v létě, tak ti ani hřeby nepomůžou.lord_sef píše:vloni jsem mel barum polaris 2 a nic moc teda.... kolikrat jsem uvizl, zapadl... .
-
Radon - FK
lord_sef: Tak auto docela na asfaltu plavalo, záleží jak je kdo náročný. Taky je možné, že od doby, kdy jsem je jezdil změnili složení běhounu. Co jsem četl na jejich stránkách, tak je potřeba na gumách prý najezdit 500-1000 km, aby začala fungovat ta jejich "diamond funkce"
, rozhodnout se musíš sám, ale jak už uvádí výrobce jsou to gumy primárně na sníh, led... Tohle se třeba psalo u Barumek, určených "do hor", vraník na tom bude podobně.
http://www.vsenaauto.cz/pneumatiky/2854 ... zimni.html
"Tato pneu není doporučována pro smíšený nebo městský provoz. Výrazně zhoršené jízdní vlastnosti na mokru a suchu, stejně jako vysoká míra hluku jsou daní za vynikající vlastnosti na sněhu a ledu."
"Tato pneu není doporučována pro smíšený nebo městský provoz. Výrazně zhoršené jízdní vlastnosti na mokru a suchu, stejně jako vysoká míra hluku jsou daní za vynikající vlastnosti na sněhu a ledu."
-
lord_sef - FK
jasan, s timhle pocitam, reknu to tak - denne jezdim 15km po silnici moza 3. tridy? auto tady potkam jedno ci dve.. nic moc... silnice jsou pokryte snehem temer porad, led take, to same cesta zpatky (15km) no a dejme tomu jestli ujedu denne 3km mestem, a to jen do tesca nakoupit. takze dejme tomu 90% jezdim po hnusnych cestach - casto zavatych zavejema a pod. a zbytek takove normal cesty a mesto.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Prostě pneumatika na hovno a ještě za cenu Conti, Dunlop, GY. To se vyplatí. Bohužel je tady furt hodně partiotů kupujících Barum made in Romania, při nejlepším Portugal. Přitom kolem 800 se dá koupit Sava, Nokian, Kleber, Fulda.Radon píše:lord_sef: Tak auto docela na asfaltu plavalo, záleží jak je kdo náročný. Taky je možné, že od doby, kdy jsem je jezdil změnili složení běhounu. Co jsem četl na jejich stránkách, tak je potřeba na gumách prý najezdit 500-1000 km, aby začala fungovat ta jejich "diamond funkce", rozhodnout se musíš sám, ale jak už uvádí výrobce jsou to gumy primárně na sníh, led... Tohle se třeba psalo u Barumek, určených "do hor", vraník na tom bude podobně.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Pilgrim - FK
Tak já se nakonec rozhodl si připlatit za tyhle:
http://pneumatiky.heureka.cz/dunlop-sp- ... c5ab4ceadf
Konec konců bezpečnost začíná u pneumatik.
http://pneumatiky.heureka.cz/dunlop-sp- ... c5ab4ceadf
Konec konců bezpečnost začíná u pneumatik.
-
Zbynda - FK
165/80-tenhle rozměr mám v techničáku na FUNce,ale na disku 5,5 r13.Podle mě je to guma na místa,kde sníh napadne koncem listopadu a sleze až v březnu.Na normální ježdění néééééé.Je to už stašnej balón a je to už hodně nestabilní na svižnou jízdu.Na feldě jsem jezdil debiku ta byla,jak na traktor,ale jinak celkem cajk.Kumha nebyli špatný,jezdil jsem barumky a i o pár příspěvků výš propíraná sava eskimo s3 a spokojenost.Jezdil jsem je na fábce v rozměru 185/55 r 15.Ty mi udělali asi nejsvětší radost.Fabku jsem prodal,takže poputujou na FUNku.Jsem zvědavý.Jináč vybírám zimáky na okinu.Vybíral jsem v 16 páč jsem nechtěl kupovat jiný kola,ale ty ceny oproti 15 jsou krapet jinde.Takže 15disky už jsou doma a váhám mezi gumama.Chci zkusit něco nového.Vybírám ve 195/65r15 91THans píše:Momentálně řeším koupi sady zimních pneumatik. Vybírám mezi GY, Nokian a Sava, ale to vem čert. Zajímá mě jestli jste někdo neexperimentovali s výškou pneu, konkretně 165/80 R13. Disky mám originál Škoda šířka 4,5palce.
dunlop sp winter sport 3d za 1235,-
fulda kristall montero 3 1150,-
kleber krisalp hp2 1145,-
pirelli winter carving 1180,-
sava eskimo s3 1305,- ale ty už jsou oproti ostatním H,čili krapet měkčí směs
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Proč zrovna takové hodnocení?ka-spel píše:Prostě pneumatika na hovno a ještě za cenu Conti, Dunlop, GY. To se vyplatí. Bohužel je tady furt hodně partiotů kupujících Barum made in Romania, při nejlepším Portugal. Přitom kolem 800 se dá koupit Sava, Nokian, Kleber, Fulda.
-
iDawe
ale Funka má vyšší profil jenom kvůli tomu aby byla vyšší.. je to přece auto pro volný čas se kterým by si měl jezdit k vodě blabla.. prostě ne jen po silnici.. jinak jsou ty použitý pneu tragický.. to byl krok mimo
-
Zbynda - FK
vyšší
,mysleli to klucí ve škodovce dobře,ale já auto využívám jinak,mám jiný pocity z jízdy proto mám FUNku nízko a jezdím na 15´.
Jinak co se týká výběru gum,tak záleží v jakým se kdo nachází místě.Někde spadne přes zimu 5 vloček a jinde v horách je to třeba na řetězy
Jinak co se týká výběru gum,tak záleží v jakým se kdo nachází místě.Někde spadne přes zimu 5 vloček a jinde v horách je to třeba na řetězy
-
Zbynda - FK
No,já nakonec volím na zimu goodyear ultra grip7+.Jsou pro mě za docela přijatelný peníze a slyšel jsem zatím na ně jen samou chválu.
-
PetrSeky - FK
Já na zimu feldu schovám a vytáhnu Favorita, chci na něj koupit Vraníky Green Diamond. Mám to jen na jízdu do práce a zpět, semtam na nákup po Jihlavě, takže prcám na kvalitu na asfaltu, musím se dostat za 1) od baráku - to bývá u nás největší problém
2) od práce - to bývá u nás druhý největší problém
.......posraná Vysočina
2) od práce - to bývá u nás druhý největší problém
.......posraná Vysočina
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Moc jsem chtěl na zimu pirelli na 14 kola. Prohrál jsem - nikde nemají vyjla starých odložených kusů a ani nebudou. Takže jediné gumy na 14 kola v rozměru dle TP jsou Yokohamy 175/60 r14. Mám je objednané a uvidím. Kdo do prkýnka stanovil na feldě tak debilní rozměr kol 
1,6 sportline 1999
-
Jurka - FK
rozměr 175/65 R14 by snad na feldu měl jít taky ne? Teda bez problémů to jde určitě, ale STK? Podle mě se na to nikdo nedívá a i kdyby, tak je jim jedno jestli profil 60 nebo 65 ne?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jurka
Tak to zkus, investuj do gum a nech se pak jebat kdejakým joudou.
Mě buzeroval na STK za 175/60/14 jelikož kouknul jen do kolonek v TP a já je mám zapsané až dole ve vyjímkách.
Nikdy nevíš na koho narazíš, sebere ti techničák ani nemrkneš, zaplatíš pokutu, strhnou ti body a gumy za cca 4 litry si můžeš strčit víš kam.
Navíc felda je moc lehká na tak širokou zimní gumu. Nevím, co všichny furt vymýšlíte za pikačoviny. Proč nedáte tomu autu to co mu nejlépe sedí? Budiž v létě, ale v zimě je to fakt o hubu.
Tak to zkus, investuj do gum a nech se pak jebat kdejakým joudou.
Mě buzeroval na STK za 175/60/14 jelikož kouknul jen do kolonek v TP a já je mám zapsané až dole ve vyjímkách.
Nikdy nevíš na koho narazíš, sebere ti techničák ani nemrkneš, zaplatíš pokutu, strhnou ti body a gumy za cca 4 litry si můžeš strčit víš kam.
Navíc felda je moc lehká na tak širokou zimní gumu. Nevím, co všichny furt vymýšlíte za pikačoviny. Proč nedáte tomu autu to co mu nejlépe sedí? Budiž v létě, ale v zimě je to fakt o hubu.
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Pikačoviny vymýšlím proto, že kvůli brzdám chci na auto min 14 kola. No a nechci na lehkou feldu nasazovat zimáky 185/60 a pod. Alespoň zimní kola budou podle předpisů. Bude stačit, když mě někde odchytnou s letními koly.
1,6 sportline 1999
-
Jurka - FK
A já chci univerzální a ty teda ve 175/60 R14 nejsou
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
OK, pardon, myslel jsem tím Jurku, nečetl jsem to dozadu.
http://www.epneushop.cz/p2135-175-60-r1 ... owcontrol/
-
Jurka - FK
No jo...zapoměl jsem dodat, že nejsou za rozumnou cenu...
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
První zimu jsou dobrý,druhou zimu už katastrofa,vůbec to auto nesedělo a furt se hrabalo,takže na letošní zimu volím něco jinéhoZbynda píše:No,já nakonec volím na zimu goodyear ultra grip7+.Jsou pro mě za docela přijatelný peníze a slyšel jsem zatím na ně jen samou chválu.
-
metabou - FK
Čaute, vybral jsem si na letošní zimu tyhle pneu akorát se pořát nemůžu rozhodnot které koupit. Může te mi poradit. Dík moc
SAVA 165/70 R13 79T ESKIMO S3
GOODYEAR ULTRA GRIP 7+ (UG 7+) 165/70 R13 79T
Firestone 79 T WINTERHAWK 165/70 R13
Dunlop SP Winter Response 165/70 R13
SAVA 165/70 R13 79T ESKIMO S3
GOODYEAR ULTRA GRIP 7+ (UG 7+) 165/70 R13 79T
Firestone 79 T WINTERHAWK 165/70 R13
Dunlop SP Winter Response 165/70 R13
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
Za mě SAVA eskimo S3,na vodě ,ujetem sněhu,hlubokém sněhu a ledu bez problému-mám i řetězy v kufru ,ale stěma hle pneu je nepotřebuješ. Před tím barum polaris2 ,na těchto musel několikrát okovat kola řetězy....
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.pneunet.cz/pneumatiky/175-60-14-zimni ty samý levněji. Jinak v tomto rozměru zimáky tragický výběr.103457 píše:OK, pardon, myslel jsem tím Jurku, nečetl jsem to dozadu.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Sice moc Barum nemusím, ale za tyto prachy je to dobrý kup http://shop.monsta.cz/pneu-165-70r13-tl ... 25740.html
ex nebožka 1,6 lpg 

-
PetrSeky - FK
FeliciaMan píše:" PetrSeky " neboj,nejsi sám.Ja jsem z pod Orlických hor a mám ten samí problém v zimě také jako ty.Nejhorší to je ráno vyjít o 20.minut dříve.Proházet si cestu z parkoviště a po práci se modlit zda pak zaparkuješ,aby tam nestál soused.Jinak opět lopata a tak dokola celou zimu.Ja používám standardní rozměr kol předepsaný výrobcem vozu a pláště od Barum a nemohu si stěžovat pokud je vzorek v dostatečné hloubce po celém obvodu pláště.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vybíral jsem pouze ty, co jsou sklademka-spel píše:"103457"]OK, pardon, myslel jsem tím Jurku, nečetl jsem to dozadu.
http://www.pneunet.cz/pneumatiky/175-60-14-zimni ty samý levněji. Jinak v tomto rozměru zimáky tragický výběr.
-
Collin - FK
Když se vyhnete Polariskám 2 Savam,debicam,protektorum tak je to snad i jedno..
Já jezdil na Kormoran b2 tuším a nikdy žádnej problém.. I na hluboké sníh naprosto vše s přehledem..
Já jezdil na Kormoran b2 tuším a nikdy žádnej problém.. I na hluboké sníh naprosto vše s přehledem..
Savam?? Vždyť každej je tu chválí..Collin píše:Když se vyhnete Polariskám 2 Savam,debicam,protektorum tak je to snad i jedno..
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Hanit savy a vyzdvihovat kormorany
no to je goool 
-
Dexter - FK
já použivam od začátku polarisky, další dvě auta v rodině taky a nikdy se nikomu nestalo že by něco nemohl vyjet apod. na hory jezdim každej rok a opravdu jsem toho projel hodně i závěje kde octavka končila ja projel, mě teda stačej 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Rovněž používám polarisky a bydlím v horách. Bez problémů. Dle mého lepší nová Barumka než nějaká cizí ojetá z dovozu nebo protektor.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Táta má taky Polarisky a musím říct že mě na sněhu mile překvapily.Já se s GY UG hrabal a s tátovým autem jsem se bez problémů rozjel 
-
lord_sef - FK
ja mel barum polaris 2 lonskou a predlonskou zimu na favoritu, a des bes....
kazdy jezdi v jinych podminkach atd... ale me teda zklamaly...
- radek.var
- Kontaktovat uživatele:
Já budu trávit třetí zimu na Firestonech a spokojenost.
Nenechaly mě nikdy ve štychu a odevšad jsem se vyhrabal...
Nenechaly mě nikdy ve štychu a odevšad jsem se vyhrabal...
Never say never...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ne všechno je jen o gumách, když bude za volantem dřevo nepomůžou mu ani pásy. 
-
lord_sef - FK
jasan, ja taky hanim polarisky z duvodu toho, ze bydlim skoro na horach - takze kdyz zima poradna, kdyz zaveje tak poradne... samozrejme ze tam kde je mirna zima, jsou polarisky dobre, ale jedna vec je ta, ze pneu me kupoval tatik od znameho z pneuservisu, a podle me ho oje**l - pneu kdyz jsem na auto nazul, byly 3 roky stare... takze pneumatiky jako takove mozna budou dobre, ale ke me se dostaly uz stare... a kdyz vezmu, ze doma na druhe felde byvaly savy treba 4 roky stare a zabiraly daleko lepe jak polarisky...