Nejlepší cesta do Chorvatska...

pokec o všem možném i nemožném
IUA - FK

Nejlepší cesta do Chorvatska...

Příspěvek od IUA - FK »

Ahoj chci se zeptat....V pátek jedeme do Chorvatska přesněji do Primoštenu....V pokynech nám došlo, že můžeme jet bud přes Rakousko nebo Madarsko....no a chci se zeptat, co vyjde lépe finančně?? No spíš teda se jedná o Slovinsko....nevíte jak to je s dálniční známkou na Slovinsku?? díky za rady...:)
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší cesta do Chorvatska...

Příspěvek od Skury »

ČR - pro vozidla do 3,5 tuny 10-denní 250,- Kč, měsíční 350,- Kč, roční 1200,- Kč. Dále zajistíme dálniční nálepky nad 3,5 tuny a nad 12 tun.

Slovensko - pro vozidla do 3,5 tuny - týdenní – 150,- Kč, měsíční – 300,- Kč, roční – 1.100,- Kč

Rakousko - motocykly 10-ti denní 122,- Kč, motocykly 2-měsíční 311- Kč, osobní vůz do 3,5 t 10-ti denní 224,- Kč, osobní vůz do 3,5 t 2-měsíční 619,- Kč, osobní vůz do 3,5 t 1-roční 2.059,- Kč

Slovinsko - motocykly 7-denní 210,-Kč, osobní vůz do 3,5 t měsíční 840,- Kč, 7-denní 420,- Kč

Osobně bych jel přes Rakousko. Na Gratz a dolů na Maribor a dál do Chorvatska. Dle mě je to prašť jako uhoď. Co myslíš, že ušetříš na jiný cestě? Skoro nic. Jezdil jsem vždycky takhle a nikdy nebyl problém. Já teda jezdil Plzeň, Salzburg, Gratz...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
IUA - FK

Příspěvek od IUA - FK »

NO vlastně přes to Slovinsko kdyby sme jeli, tak si musíme koupit známku na měsíc, pač s týdenní to nestihneme asi....
No ještě uvidíme jak to dopadne...ono je to tím že já v Chorvatsku nikdy nebyla a přítel taky ne, a aoba máme trošku horší orientační smysl :(
AleScout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleScout »

Zacatkem letosniho cervence jsem jel do Makarske ... z Brna pres Wien, Graz, Maribor, Ptuj, Zagreb ...

Rozhodl jsem se vyhnout slovinske dalnici a usetrit 30 EUR. Objel jsem tedy jejich dalnici po okreskach. Absolutne jsem nenarazil na zadny problem, ani jsem nikde nebloudil, jel jsem presne podle navodu, ktery najdes zde: http://www.afc11.cz/personal/jak_ochcat_slovince.pdf

Vice na: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 35&t=20402

-----------------------------------------

V minulych 3 letech jsem jel 2x pres Slovensko a Madarsko. Taky se tam nejede spatne, ale v podstate cele Madarsko jedes po okreskach. Rakouska a Slovenska dalnicni znamka vyjde cenove priblizne stejne, ale v Rakousku najedes po dalnici vic km, nez na Slovensku... Rekl bych, ze varianta pres Rakousko je pohodlnejsi ;)

Prujezdu pres Wien se nemusis bat, jeho obchvat je opravdu dokonaly, 4 pruhy, nadhera, staci akorat sledovat cedule GRAZ.
Pozor na ceste zpet! Na obchvatu okolo Wien je sice znacena Praha i Brno, ale pres Bratislavu!
Luka$
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luka$ »

Ja pojedu stejnou trasou jako Ales. Ale netesim se na tech asi 15h jizdy :(
Luka$
IUA - FK

Příspěvek od IUA - FK »

No tak já si to vytisknu a prodiskutujeme to doma :) ale vypadá to celkem dobře....no snad se v tom Primoštejnu neztratíme...nejedete náhodou taky někdo v pátek?? že by sme jeli spolu?? :D
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Pro tebe s ohledem na místo bydliště je jedno jestli pojedeš přes Maďarsko, nebo Rakousko. Jestli raději jezdíš po dálnici, tak jeď přes Rakousko. Slovinská dálnice se dá pohodlně objet, tak jak zde již bylo zmíněno.
V Chorvatsku si opět můžeš vybrat, zda raději dálnici, nebo zda pojedeš po tzv. staré silnici.

Spoustu informací můžeš nasáknout zde
http://forum.ihvar.cz/

Já osobně, když bych letos jel, tak bych jel přes Maďarsko, ale po dálnici. Tedy směr Budapešť a pak dolu. Je to sice o 100km delší, ale nemusel bych řešit objížďku ve Slovinsku a po těch letech by to byla zase nějaká změna. Cesta přes Rakousko už mne moc nebaví.
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

Mě se líbílo v Maďarsku že tam nebyly křižovatky ale same kruhače :D Jinak domluvit se tam nejde ani rukama ani nohama :D nebo aspon na te benzince kde jsem stavěl..
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Nejlepší cesta je jet přes rakousko slovinsko .... a furt po dálnici.... i slovinskou známku bych si koupil znova...my jeli ve čtyřech takže na jednoho 200 je zapakatel navíc a člověk se nestresuje ta dálnice je tam nádherná... a cesta je rychlá a rychle ubývá..určitě nejbezpečnější a nejrychlejší cesta hlavně když člověk řídí sám celou cestu
IUA - FK

Příspěvek od IUA - FK »

NO my se budeme střídat s eZdendem, ale spíš si myslím že bude řídit jen on :)...tak zítra uspořádáme válečnou poradu a uvidíme uvidíme....
AleScout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleScout »

Naopak ja bych slovinskou dalnici opet objel. Je to objizdka zhruba jen 50 km dlouha, pres noc tam byl provoz minimalni a kazdy, kdo aspon trochu dava pozor, tak tam nezabloudi :)
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Rakousko a Slovinsko je v pohodě. Včera v noci jsem se tudy vrátil a po cestě není žádný problém. Kolem Vídně byly cedule na Prahu správně a na Bratislavu mě vůbec žádná nesměřovala.
Já měl trošku putovní dovolenou, tak jsem objížděl všechny země co se dá po směru chorvatska :D Přítelka je trochu ujetá na památky a mě nebaví být dlouho na jednom místě :D , tak jsme jeli trochu delší cestou: Praha-Brno-Bratislava-Budapešť-Osijek-Sarajevo-Mostar-Hvar. Pak jsem projížděli od jihu až k severu po pobřeží chorvatskem.
Můžu tedy říct, že dálnice v Maďarsku je asi nejlepší co jsem jel, ale jediný co jsme v té řeči vyzkoumali bylo odpočívadlo :lol: .Fakt je to úplně zběsilá řeč, ale dost maďarů umí anglicky. Pak jsou asi Rakouské dálnice a ten kousek co jede člověk Slovinskem vyjde sice na dost, ale je ta cesta klidnější a pohodlnější.

Když budete mít čas doporučuju navštívit město Trogír, nemáte to moc daleko a je to moc hezké město s cenrem na menším ostrůvku ;) . Bacha tam na skůtristy, jezdí jako když mají přednost před vším a vždy :evil:

Jinak podle mě nejdráž vyjdou snad chorvatský poplatky, platil jsem jen kus co už se mi nechtělo objíždět a nějakýh 42 kun od Zagrebu k hranicím se mi zdálo dost, tak si moc nedovedu představit kolik bych zaplati jet po ní od severu až dolů.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Jj Trogir taky doporučuju byli sme tam minulej rok a bomba městečko
IUA - FK

Příspěvek od IUA - FK »

Tak sme usoudili že asi zvolíme tu nejlechčí cestu a to je po dálnici, protože fakt by sme se asi ztratili. Ale díky za tip na výlet určitě se tam koukneme. :)
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

My jsme byli s přáteli kousek od Primoštenu ve Vodicích...podle mě nejkrásnější okolí široko daleko. Jinak jsme jeli přes Maďarsko, protože prý přes Rakousko musíš mít vzorek min 4 mm a my měli 4,5 mm, tak abychom se zbytečně nemuseli hádat...

http://cs.wikipedia.org/wiki/Vodice

Určitě pokud budete mít chuť, tak si zajeďte na Plitvická jezera. Točil se tam Poklad na Stříbrném jezeře. Jinak přeju hodně štěstí a hlavně dovolenou bez nehod ;)
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Na ty 4mm jsi přišel jak? Mají normálně 1,5mm jako všichni v Evropě.

4mm platí pro zimní pneumatiky stejně jako u nás. Jestli nejezdíš do HR přes některý z ledovců, tak si snad s letníma vystačíš :D
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

Říkal mi to kámoš, že to prý někde četl.

Jinak měl si pravdu, tedko jsem si to vyhledal sám http://www.uamk.cz/cs/index.php?Itemid= ... =z&z=3&k=8
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

To jsou takové ty zvěsti, jako že ve Slovinsku musíš mít dva trojúhelníky.

Ano musíš, když jedeš s přívěsem :D Někdo se toho hned chytnul a po netu koluje zaručená informace.
IUA - FK

Příspěvek od IUA - FK »

tak sme teda v pořádku přijeli...nakonec sme jeli přes Rakousko a Slovinsko a koupili si normálně měsíční dalniční známku....tu ale opravdu kontrolovali a při výjezdu.....ale musím říct že cesty sou fakt krásný....hned sme věděli kdy sme přijeli do ČR
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

ja se taky vratil v patek rano z chorvatksa a slovinsko sem jel podle planu pana Aleše,,, projet to trvalo asi 45minut a cesty nejsou tak spatny rekl bych ze skoro az jako český,cesta zpet pres slovinsko uz byla krapet zajimavejsi jet podle planu pozpatku ale nakonec sme taky projeli napoprve

Aleši diky :thumleft:
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
AleScout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleScout »

hromy: jsem rad, ze se Ti muj popis trasy hodil a potvrdil, ze podle nej neni zadny problem Slovinsko projet "zdarma" :D

Tak povidejte, kde jste byli a jak jste se tam meli :?:
Martin_Happy - FK

Příspěvek od Martin_Happy - FK »

My sme byli v kepmu v Živogošče (Makarská riviéra) a fakt nádhera. Cesta vedla na Vídeň, pak na Nagykagnisza (Maďarsko), pak projet Chorvatskou Slavonii a skrz Bosnu přes Banja Luka, Jajce, Donji Vakuf, Mostar. A následně ujet asi 50km po Chorvatském pobřeží.

Zpátky sme jeli tak, že sme u Brely uhly od pobřeží a opět jeli do Bosny na Livno. Z Donjiho Vakufu byla stejná cesta až do Maďarska, Tam sme ale jeli na Sarvar a Sopron a pak do Vídně a z Vídně na Budějovice a Plzeň
IUA - FK

Příspěvek od IUA - FK »

Tak mi sme jeli do Primoštejnu to je vlastně kousek od Splitu. Počasí bylo povedený velice lidi byli velice milí a bylo prostě celý fajn.Nakonec sme jeli podle sousedovic navigace, která nás zavedla přímo před chatku pomale :D jinak na cestě zpátky jsem řídila já, ale brzo jsemt tovzdala, pač foukal opravdu silky vítr a na dálnici bylo místo 130 jen 40.....tak to přítel psychicky nevydržel a šel řídit on :) a příští rok na novo :)
Odpovědět