JBL MS-8
-
Radeggast - FK
Re: JBL MS-8
Co jsem se tak díval, tak klasika procík, co máš přesněji na mysli???
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Já myslel ty reklamní kecy, že to spraví zvuk bez ohledu na použité komponenty. Tj. z hovna uplete bič, jak se říká u nás na Hané.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Radeggast - FK
Procesory DSP se používají pro úpravu digitálního zvukového signálu... Zvuku můžeme vylepšit eqalizér, takže hudba bude "barevnější", pokud připojíme procesor na reproduktorový výstup z rádia, můžeme potlačit šum a další mnohem složitější věci... Nikdy však nevylepšíme zvuk tak, aby byl věrohodnější (například aby činel zněl opravdu jako činel na sestavě za 2,000)...
Osobně vidím využití procesoru (hlavně toho externího - viz jbl ms-8) v mnohem složitějších a drahých instalacích... Pokud má někdo audio za 5,000 a má dalších 20,000 v kapse, tak ať to použije na lepší komponenty a ne za tohle...

- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...spíš jsem si tam početl různý přízpěvky...bylo to zábavné...někteří jsou zkrátka všude...
...jinak k tomu procesoru...toto není žádné novum...DSP byť trošku ořezaný měly už autorádia před mnoha lety...teď jsem dělal Pioneer DEH-P88RS, který má mikrofon pro nastavení procesoru...a jen tak mimochodem...dělat z auta koncertní síň je nebetyčná kravina...v této ceně se dají pořídít vhodné komponenty, které udělají výbornou zvukovou kulisu...zkrátka...snobové mají za co utrácet...a další poznámka...firma DSI, která má na starosti dovoz produktů JBL má mnohdy problém se základním sortimentem takže těm, kterým by měli o tento procesor zájem nemůžu garantovat dobu dodání...ale tady to asi nehrozí...
...jinak k tomu procesoru...toto není žádné novum...DSP byť trošku ořezaný měly už autorádia před mnoha lety...teď jsem dělal Pioneer DEH-P88RS, který má mikrofon pro nastavení procesoru...a jen tak mimochodem...dělat z auta koncertní síň je nebetyčná kravina...v této ceně se dají pořídít vhodné komponenty, které udělají výbornou zvukovou kulisu...zkrátka...snobové mají za co utrácet...a další poznámka...firma DSI, která má na starosti dovoz produktů JBL má mnohdy problém se základním sortimentem takže těm, kterým by měli o tento procesor zájem nemůžu garantovat dobu dodání...ale tady to asi nehrozí...
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
-
Radeggast - FK
Pokud chce člověk svou aparaturu dostat na vyšší úroveň, tak je DSP procesor nezbytně nutný... Ty jednodušší procesory obsahují právě rádia jako je Pio 88 nebo 9887... Složitější procesory jsou externí (třeba JBL MS8, případně co má rádio Pio 99 zabudováno v sobě) a jsou určeny pro více kanálové aparatury (ne 3, ale 4 kanálové), ale o tom by se dalo povídat dlouze... Zkrátka, nesouhlasím s Fancarem, že procesor je pro snoby... Procesor je pro ty, kdo chtějí dostat aparaturu na vyšší úroveň a kdo z repráků chtějí dostat víc, byť za vyšší cenu (a sem se dostávají pojmy jako je aktiv, 4w, TC apod.)... 
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...Radegast...tady zase nesouhlasím já...nevím jak ty, ale já jsem za ty roky co to dělám neinstaloval ani jeden exterrní DSP...a i ve velmi dobré sestavě se vystačí s vestavěným DSP jak u clarion, Pioneer tak i Alpine...
...pokud by toto četl nějaký audiofil...tak ho klepne protože toto jsou jen przniče zvuku...po chvíli laborace s DPS pak už nevíš jaký zvuk vlastně cheš slyšet.Ale je to o názoru...každému vyhovuje jiný zabarvení zvuku a jak jsem se již zmínil...tady na tomto fóru...je to opravdu téma zcela nadčasové
Mě osobně by zajímala statistika počtu prodaných ks DEX-P99RS...a přece jen kdyby...tak majitelem určitě nebude někdo zdejší...proto ta věta o snobismu...a o aktivu se tu už vúbec nemá cen u bavit...autohifi bere vúbec tak strmý pád, že i ti co to dělají už léta nezaznamenali takový propad jako letos...takže téma o externím DSP je opravdu snobské 
...pokud by toto četl nějaký audiofil...tak ho klepne protože toto jsou jen przniče zvuku...po chvíli laborace s DPS pak už nevíš jaký zvuk vlastně cheš slyšet.Ale je to o názoru...každému vyhovuje jiný zabarvení zvuku a jak jsem se již zmínil...tady na tomto fóru...je to opravdu téma zcela nadčasové
-
Radeggast - FK
Ano, v sestavě, kde je pouze výška, středobas a basák (klidně i velmi kvalitní výroby) si člověk vystačí bez externího procesoru... Ale, pokud chce mít výšku, střed, bas a basák, tak potřebuje zařízení, který mu ten zvuk rozdělí a tady jsou vestavěný DSP krátký (počítám čistě aktivní zapojení)... Proto jsou k dispozici i externí procesory...
A audiofil právě procesor využívá, aby si mohl nastavit pásmo a TC pro každé repro zvlášt... Pokud se člověk podívá na ME EMMA, tak většina aut používá Alpine F1 Status, což je rádio spojený optikou s procesorem (bohužel jenom rádio a procesor stojí přes 100.000), případně Clarion HX-D2, případně Alpine pxa 701...
Jinak, tu se opravdu o tom nemá cenu bavit, takže končím diskuzi a hifi zdar...

A audiofil právě procesor využívá, aby si mohl nastavit pásmo a TC pro každé repro zvlášt... Pokud se člověk podívá na ME EMMA, tak většina aut používá Alpine F1 Status, což je rádio spojený optikou s procesorem (bohužel jenom rádio a procesor stojí přes 100.000), případně Clarion HX-D2, případně Alpine pxa 701...
Jinak, tu se opravdu o tom nemá cenu bavit, takže končím diskuzi a hifi zdar...
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...neznám audiofila co by měl v sestavě DSP...teda home....ale jinak jak píšeš...hip..hip...huráááá