Hlučné palivové čerpadlo
-
Garazazahama - FK
Hlučné palivové čerpadlo
Zdravím, už tak rok jednou do týdne se ozve palivové čerpadlo, před nastartováním když necham najet čerpadlo tak se asi po dvou vteřinách ozve zvláštní zesilující hučení, když čerpadlo za tohoto zvukového doprovodu natlačí a vypne začnu startovat, po nastartováni se tento zvuk ještě chvíli ozývá ale asi po 5vteřinách zmizí.Potom je zase týden nebo 14 dní klid. Nevím doufám jen že mi čerpadlo tímto nedává najevo že odchází do věčných lovišť. Jednou se mi už i stalo že čerpadlo neseplo vůbec prostě ticho a motor nenatočil, když sem ale otočil klíčem zvona vše valilo jak má. Nemáte s nečím takovým zkušenost?? Jinak ještě mi v poslední době hned po startu a snaze se rozjet ubývá výkon že to až skoro chcípne, ale potom už zase jede normálně. Filtr mám měněný před rokem a půl. Kupuji pouze Mann fitry. Prosím poraďte.
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hlučné palivové čerpadlo
Hele mě to dělá taky přesně to samé a už to sleduji tak 1.5r a zatím je to v pohodě. Ten zvuk se převážně oběví když venku prší ale ne vždy. Jednou za čas. Taky mě už napadlo že bych koupil nové čerpadlo. Puvodně jsem si myslel že by mohlo pomoct když vyměním filtr ale nepomohlo to.
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Také mi to občas zavrže, ale myslel jsem že to jde zepředu, že to dělá klapka
. Čerpadlo mě nenapadlo a navíc jsem po tom ani nikdy nepátral. Poprvé jsem to zaregistroval někdy před pěti lety při cca 50000km. Dnes mám 170000km a zatím jezdím (ťuk, ťuk, ťuk na dřevo)
.
Zdenex: A nedělá ti to takový divný vrzavo - hučivý zvuk se zvyšující se frekvencí? A je to asi tak 3 vteřiny před cvaknutím relé - vypnutím čerpadla ?
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Dá se to tak říct. Je to jako by něco jelo na jednu stranu a zase se to vracelo. Trvá to tak cca 2 vteřinky.
-
Garazazahama - FK
jsem moc rád že nejsem jediný, jo s tím deštěm máš pravdu, většinou to slýchávám poravdu za deště. No jo ale co s tím auto potřebuji mít denně ve 100% stavu a nechci čekat že jednou to nenatočím. Dá se to nějak řešit jinak než koupením celého nového čerpadla??
-
Garazazahama - FK
jo jo to je ono!Zdenex píše:Dá se to tak říct. Je to jako by něco jelo na jednu stranu a zase se to vracelo. Trvá to tak cca 2 vteřinky.
Tak tohle přesně se mi ozýva zepředu, podle mě to má souvislost s regulátorem tlaku na liště vstřiků.
Neřeším.
Neřeším.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3