Ztráta klíčů

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
Rakosnicek

Ztráta klíčů

Příspěvek od Rakosnicek »

ma velkou prozbu dneska jsem stratil klic od auta. :oops:
Mam felicii 1,6 r.v.99
Mel jsem predelan na vystrelovaci byl soucast alarmu.
Doma me zbyl original plus jeste jeden vystrelovak ale bohuzel oba nemaji cip na imo .
Napada me zda by to slo ze bych sehnal cip kery koupim za 200 ale nevim kam mam zajed aby do toho cipu dostal data na nasparovani s imo.da se do imo nahrad jinaci sotware nez tam je ted pro pripad kdyby nalezce zkousel odjed aby nenastartoval?
A da se do alrmove jednotky zmenit sotware nebo fregvenci aby auto vubec neotevrel.
Mate nekdo stymto zkusenosti?
Jsem z prerova nasel by se nekdo kdo by mi to udelal?
Nebo bude lepsi prehazet celou sadu zamku a koupit novy alarm
Nebo mate nekdo jinaci navrhy?
dekuji predem
Rakosnicek

Re: Prosim o radu strata klicu

Příspěvek od Rakosnicek »

Nikdo nic?
Jeste me napadlo da se kdyz si sezenu klic podle neho sparovat zamky plus spinacku?
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

řešili sme to na fábii auto se odtáhlo do autorizovanýho servisu tam ho píchli na pořítač vytáhly z něj potřebná data a nahráli je do nového čipu
jinak existujou výrobci autoklíčů kteří disponují patřičným softvérem a pokud jim přitáhneš auto tak ti to na počkání ti to udělaj
skus se poptat po svém okolí :scratch:
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Je to obráceně, v autě máš zaznamenáno který klíče s imobilizerem fungujou ... každej "čip" v klíči je unikátní a ukládá se do řídící jednotky auta s kterýma klíčema to je schopný nastartovat. Takže sežeň si jen ten čip do klíče a dej ho do rezervního (pokud ho tam už nemáš), pak zajeď za někým s vagem ať ti smaže z auta ztracenej klíč a přidá novej. Jak je to s alarmem ti neporadim :(
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
rakosnicek

Příspěvek od rakosnicek »

tak jsem sehnal novy cip ale ne original ve skodovce mi slibily ze kdyz si sezenu cip tak mi to nakoduji a pritom mi musi nahrat novy sotware.
ale bohuzel sparovani se nepovedlo tad mam auto doma a premyslim co stim doufam ze se to rozchodi kdyz tam skodovka nahrala sotware skosel to asi 6x a nic doufam ze nebudu muset shanet druhou sadu zamku plus spinacku i imo
ale jinac diky za rady
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ty nepotřebuješ druhou sadu zamku plus spinacku i imo
Ty potřebuješ spárovat novej čip s ŘJ motoru nebo sehnat již spárované čipy a ŘJ motoru, klíče ani spínačka s tím nemá co dělat
rakosnicek

mam moznost koupit celou sadu zamku plus dva klice a imo akorat je to felicie 1,3 r.v.99
bute to pasovat na moji nebo bude nejaky problem nebo se bude mset neco nastavit kdyz mam 1,6 a bude to z 1,3 r.v. je stejny
kdyby to slo bylo by poslat nejaky obrazek co vsechno k imo budu potreba?staci samotna jednotka ktera si mylim ze se nachazi jestli se nepletu za budikama konektory budou stejny nebo se budou muset prehazet a ten krouzek ktery je kolem spinacky muze zustat stejny nebo se taky bude muset prehodit?
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Tak teda ještě jednou:
103457 píše:Ty nepotřebuješ druhou sadu zamku plus spinacku i imo
Ty potřebuješ spárovat novej čip s ŘJ motoru nebo sehnat již spárované čipy a ŘJ motoru, klíče ani spínačka s tím nemá co dělat
rakosnicek

To ja vim ze nepotrebuji menit celou sadu zamku ze to nema nic stym spolecneho.
ale zase kdyz sparuji novy cip s jednotkou tak me to vyjde 300 cip plus 300 sparovani to jsme na 6 stovkach a porad se do auta vlezou prez zamky a sautem odjedou a nikdo si toho nevsimne protoze prijde k autu ademce a odjede tak jsem myslel kdyz mam tu moznost koupit celou sadu plus klice s cipy a imo jednotku za 700 akorat je to z 1,3 a budu trochu v klidu( a jeste musim sehnat nejaky duhy alarm s vystr.klicem a uz budu uplne v klidu ze se mi do auta nikdo tak lehce nedostane) tak jsem se chtel zeptat co vse je potreba k tomu imo a zda by to slo prehodit doma bez dalsich nastaveni
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Stejně budeš muset nechat přizpůsobit nový klíče ... to si pamatuje řídící jednotka motoru, ne jednotka imobilizeru ... ono se tomu říká honosně jednotka ale je to jen věc která říká řídící jednotce motoru kterej imo čip je v klíči a jednotka motoru se pak rozhodne jestli tě nechá nastartovat nebo ne.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Rákosníčku, ty jsi fakt asi jen přes ty rybníky a hvězdy :? :?
Vždyť ti to tu všichni píšem, že furt vymýšlíš koko.......
imo, čili ten kroužek okolo spínačky a ta krabička je jen a pouze čtečka toho čipu, co máš v klíči. Důležitý je jen a pouze ten čip a s ním spárovaná ŘJ motoru, Čili úplně polopatě řečeno, jednotka motoru mluví jenom s tím čipem, kterej zná. S ostatníma nemluví, čili jim nedovolí nastartovat. Když koupíš nový klíče s novejma čipama a dáš do auta, tak ŘJ s těma novejma čipama nebude mluvit, budeš muset nechat novou řj motoru nechat opět spárovat s čipama. Už nevím, jak logičtěji bych to napsal.
Jestli si myslíš, že ti někdo chce ukrást feldu, tak tomu stejně nezabráníš, ukradnou ti jí, kdy budou chtít. Klíče jim nezabrání, ty nepotřebujou a imo je taky nezastaví, jelikož feldu roztlačí a klidně ujedou. Imo má vliv pouze na nastartování, když motor běží, tak už čip v klíči být nemusí. ;)
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Cože? Roztlačením s klíčkem bez čipu rozjedu Feldu? Tak to mi hlava nebere...jakej je rozdíl jestli roztáčí motor starter nebo roztlačení? Podle mne to nemůže mít vliv na rozhodnutí ŘJ jestli je tam správnej čip a chcípne motor ať je nahozenej starterem nebo roztlačením....có?

A k rákosníčkovi - jestli si seženeš novej čip a někdo ti ho napáruje k ŘJ, tak ti samozřejmě taky může všechny minulý čipy z tý ŘJ vymazat a už to s tím ztraceným čipem nenastartujou. Dveře ti samo s tím ztraceným železem otevřou...ale to ti otevřou i bez klíčů lehce. Takže je otázka jestli má význam investovat do nové spínačky (jiné železo) a podle ní porovnat zbylý zámky na dveřích a nádrži...
borlan - FK

rákosníček - pokud by ti to ztracený železo jó leželo v hlavě, tak koupit jiný železo a přestavit podle něj ostatní zámky. Měl bys pak na startování jedno železo s čipem a jiný železo jen na odemykání. Ale nosíš pak dva klíče...tak je to na tobě co je pro tebe průchodnější...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Borlan je fak, že jsem to osobně nezkoušel roztlačit, jelikož mám 1,6ku čili řemen, nikoliv řetěz, ale osobně mám vyzkoušeno, že po nastartování již imo čip nepotřebuje a motor běží dál a nechcípne.
borlan - FK

Jo to chápu, mám taky odzkoušeno - nastartuju a můžu dát čip pryč. Ale když tam před startem nebyl, tak ŘJ nenechá motor běžet...po pár vteřinách to chcípne. A podle mne to udělá i po roztlačení. Leda by tam bylo nějaké zabezpeční proti chcípnutí motoru za jízdy, které by to "chcípnutí" vyřadilo, aby nedošlo k nějaké havárii...ale to by pak bylo zabezpečení opravdu úplně na dvě věci...
Odpovědět