pomalá akcelerace a malá maximální rychlost

Simos 2P
135M, 136M
olgojc

pomalá akcelerace a malá maximální rychlost

Příspěvek od olgojc »

Zdravím pánové. Mám asi měsíc problém s autem. Ráno, když je studený motor, tak se nemůžu ani rozjet jak se to dusí a chcípe. Když se ohřeje, je to trochu lepší, ale vůbec nejde za plynem. Šlápnu na plyn až na podlahu a auto se přidusí a pak pomalinku zrychluje a víc než 120 km/h z něj nedostanu. Na klapku jsem dneska koukal, vypadala čistě, tak jsem se v tom radši nehrabal. Nevíte co s tím?
Surmi - FK

Re: pomalá akcelerace a malá maximální rychlost

Příspěvek od Surmi - FK »

Ucpaný výfuk nebo vysypanej KAT.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Skousel jsi to pripojit na PC a sledovat hodnoty? Pokud ne tak skus jinak jak pise kolega.
olgojc

Příspěvek od olgojc »

Tak jsem byl v servisu a závada trvá. Diagnostika neukázala žádnou závadu, lambda OK, katalyzátor výfuk neucpaný, motor seřízený. Zkusím ještě vyměnit zapalovací lištu a jinak nevím. :(
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

blběj dotaz ,ale vzduchový filtr je čistý?? jinnak zkus motor vytočit na míste či jde i tak pomalu do otáček (proste jak budes mit zahřáty motor tak dupni na plyn :twisted: ) případne ještě mě napadlo ohlednětoho cukáni a dušení ,že by mohl byt ucpanej palivovy filtr a že tam jde malo benzinu..
olgojc

Příspěvek od olgojc »

Vzduchový filtr a svíčky jsem měnil před 2 měsíci, palivový filtr asi před 2 lety. Je fakt, že i na místě je reakce na sešlápnutí plynu pomalá. Zajímavý je, že když jsem vyndal ty nový tříbodový svíčky a dal tam zpátky starý jednobodový, tak to jede o trochu líp. Ale problémy přetrvávají :scratch:
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

v Mpi maji byt 3bodovy tedy pokud tam nemas neco extra 3bodovyho.
A ta diagnostika proc kazdej dela jen vypis pameti??? chce to sledovat hodnoty co lezou s cidel!! Proste nastartovat a koukat na okamzite hodnoty.
Ja si takhle natocil celou cestu do prace :D viz : http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 20&t=20917
olgojc

Příspěvek od olgojc »

Normálně tam dávám tříbodový. Na PC to bylo v servise, já u toho nebyl. Nemám kabel :(
JAWAEVO - FK

Příspěvek od JAWAEVO - FK »

žeby čidlo teploty ? to je snád logika nie
olgojc

Příspěvek od olgojc »

Myslíš čidlo teploty na termostatu? To nějak nechápu, jak by to mohlo ovlivnit motor, že nejede. Je fakt, že čidlo jsem měnil asi před 2 měsíci a špatně to jede plus mínus ty dva měsíce. Zkusím tam dát jiný.
JAWAEVO - FK

ked je motor studený RJ si berie z čidla teplotu motora a patrične obohatí zmes, takže ak trebars je čidlo vadné RJ si myslí že je motor teplý alebo naopak velmi studený a tým pádom je zmes bud bohatá alebo chudobná a motor ked je studený šklbe, pri teplom to isté stím rozdielom že je motor už zahriaty nepotrebuje takú bohatú zmes takže prejavy sú miernejšie
olgojc

Příspěvek od olgojc »

Tak jsem koupil nový originál čidlo a nic, pořád to nejede. Vlastně jo, ráno když je to studený, tak už to necuká. Ale když chci zrychlit na 3ku, 4ku a 5ku z přibližně 2000 otáček, tak se to začne jakoby dusit a brzdit. Musím povolit plyn a pomaličku to rozjíždět. Na 5ku kolem 100 km/h už to nezrychlí vůbec. :oops:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

zkus odpojit lambdu jestli se něco změní
nebo co tlak paliva
JAWAEVO - FK

čo vzduchový filter ? alebo dokonca raz som už videl zdochnutého vrabca v tej hadici ktorá ide ro airboxu od masky máš to priechodné ?
olgojc

Příspěvek od olgojc »

Auto bylo na diagnostice a lambda byla OK. Vzduchový filtr jsem měnil před 2000 km.
olgojc

Příspěvek od olgojc »

A tlak paliva to asi nebude. Dělá to na benzin i na LPG.
JAWAEVO - FK

no takže v tom prípade zmeraj tlaky vo valcoch prípadne nežerie vodu ? a pozri sa na sviečky ak sú 2 vypálené pekne a 2 sú čierne odchádza ty zapalovacia lišta ak nič mohlo bi to biť aj čidlo klepania
olgojc

Příspěvek od olgojc »

Odpoledne jsem vyměnil zapalovací lištu a je to o něco lepší. To čidlo klepání najdu kde? Když ho odpojím, tak to nepojede, co?
JAWAEVO - FK

čidlo klepania je vzadu na bloku motora na strane kde je termostat pod ním ked ho odpojíš auto pôjde ale v otáčkach blbo predzápal ty padne asi o 15° dole
olgojc

Příspěvek od olgojc »

Co je to za čidlo, který je vzadu za škrtící klapkou? Když ten konektor vytáhnu, tak má takovou modrou gumičku, nebo co to je.
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Nee, to čidlo je vzadu na bloku pod takovou plechovou krytkou.
Když se jukneš na snímač otáček, neboli hallovu sondu na přírubě převodovky, tak ho uvidíš za ním...

Bacha na zpětnou montáž, je tam předepsaný přesný utahovací moment ( tuším 20Nm), jinak nebude fungovat korektně.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
olgojc

Příspěvek od olgojc »

Tak mám vyřešeno. Dělalo to nějaký čidlo nasávání vzduchu ze zadní strany klapky. Už to jede normálně a spotřeba plynu šla dolů o 2 litry.
Odpovědět