chtěl bych se zeptat, je možné vyměnít převodový olej bez vyšroubování náhonu na tacho? Olej měli vyměnit v servisu, na ten šroub ale zcela evidentně ani nešáhli. Tak nevím, jestli byli šikovní nebo "sikovní", měli u toho venku ještě poloosy kvůli manžetám, tak si říkám jestli to nezvládli jinak. Na vypoušťák jsem se nedíval, nechce se mi pod auto..
Výměna převodového oleje bez povolení náhonu tacho?
Výměna převodového oleje bez povolení náhonu tacho?
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, je možné vyměnít převodový olej bez vyšroubování náhonu na tacho? Olej měli vyměnit v servisu, na ten šroub ale zcela evidentně ani nešáhli. Tak nevím, jestli byli šikovní nebo "sikovní", měli u toho venku ještě poloosy kvůli manžetám, tak si říkám jestli to nezvládli jinak. Na vypoušťák jsem se nedíval, nechce se mi pod auto..
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna převodového oleje bez povolení náhonu tacho?
Ne. Jinak olej nalít do převodovky nejde.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
Jurka - FK
Jak jsi poznal, že na to nešáhli? Když sem to dělal, tak by nikdo nepoznal ani, že sem na to šahal... Leda ten kovovej bazmek pod tím ten se musí vysunout, tak mrkni na něj, jestli je aspon ze stran šáhlej
Celkem jednoduse. Rikal jsem si, ze vymenim nahon na tacho, nesel mi povolit sroub...Tak ze pockam az po oleji, aby to slo snadno povolit, kdyz to budou muset v servisu vyndat. A zda se, ze to bud nemeli potrebu povolit nebo to dotahli razovym utahovakem, pac to stale nejde ven a dokonce ani neni porusena ta vrstva hnusu na sroubu. A pritom zrovna tohle by melo jit povolit pomalu rukou..
Ale jestli ti měnili manžety, tak ten olej museli vypustit. Z toho plynou 2 možnosti:
1) buď to tam dostali nějakým záhadným způsobem jinak
2) nebo ho tam nedali z5
1) buď to tam dostali nějakým záhadným způsobem jinak
2) nebo ho tam nedali z5
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
-
Jurka - FK
3) nebo neudělali vůbec nic 
No nevim jak to udelali, manzetu prave vymenili (ta byla v haji uplne), olej tam doufam je, ale fakt nevim, kudy ho tam dostali
nejak me nenapada kudy, jak, proc
jedine ze by auto postavili na bok, vymenili manzetu... 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Manžety není problém vyměnit bez vytahování vnitřních kloubů z převodovky a tedy bez vypouštění oleje.
Jestli ti olej naúčtovali, tak bych se jich dojel zeptat jakým záhadným postupem ho tam dostali. Nikde na převodovce nevím o vhodné díře, kudy by se dal olej i pod tlakem naplnit.
Jestli ti olej naúčtovali, tak bych se jich dojel zeptat jakým záhadným postupem ho tam dostali. Nikde na převodovce nevím o vhodné díře, kudy by se dal olej i pod tlakem naplnit.
...a pak ještě jak zkontrolovat, kolik ho tam je.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
pokud olej mění, tak nemusí měřit, kolik ho tam je. Nalejou 2,25l a musí ho být akorát.
Ovšem, je fakt divné kudy ho tam dostaly. Hele a nemáš náhodou ještě ten odvzdušňovák, jako měly fáva? Potom by to šlo tím.
Ovšem, je fakt divné kudy ho tam dostaly. Hele a nemáš náhodou ještě ten odvzdušňovák, jako měly fáva? Potom by to šlo tím.
nenee, odvzdusnovak nemam. Mam r. 2001... nic, jdu to zkusit povolit a kouknout co tam je. Jestli to bude total humus je to jasny 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Olej v převodovce nebývá na pohled špatný. Nemá ho tam co znečistit. Maximálně je dole na dně převodovky trochu nečistot (ulámané zuby a tak
).
pry ulamane zuby
doufam ze ne
je nejaka sance poznat stary olej od noveho?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
je podle bodu vzplanutí
což asi doma moc nejde ale možná podle barvy by to šlo.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

bod vzplanuti... ach jo
samy lepsi dneska. No koukam, ze bude jednodussi koupit za 600 olej a nalit ho tam nez to pracne zkoumat. Jinak sroub uz sel, pomohla dlouha racna a prodlouzeni.. a to jsem si puvodne jen chtel usetrit bordel s olejem 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já bych ten olej neměnil, pokud jsi zaplatil za výměnu oleje + novou náplň, tak bych trval na tom, aby to ten servis udělal. Nede o těch pár korun, ale o to že tě ty parchanti ze servisu ochc....i a teď se ti ještě smějou, jakej jsi blbec.
A to já osobně bych nepřekousl.
A to já osobně bych nepřekousl.
Ono je to bohuzel uz promlceny, prece jen vracet se nekam po mesici a pul kvuli oleji neni uplne uplne.. Holt za blbost se plati 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Klidně bych je tam zajel provětrat. Minimálně aby si uvědomili že přestřelili. Navíc bych zde uvedl název servisu, přítel google je potvora.
Ahoj,
tak po delsi dobe opet v tomto tematu. Dnes jsem zkousel povolit vypoustak, ohnul jsem si 17tku imbus. Levej zavit tam pocitam neni. Myslim ze nepovolitelnym vypoustakem je definitivne rozhodnuto, ze to opravdu nikdo nedelal.
a kdo to udelal? Autorizovany servis Autonova brno..
otazka mimo.. jak to povolit, kdyz to drzi lip nez 17tka imbus?
tak po delsi dobe opet v tomto tematu. Dnes jsem zkousel povolit vypoustak, ohnul jsem si 17tku imbus. Levej zavit tam pocitam neni. Myslim ze nepovolitelnym vypoustakem je definitivne rozhodnuto, ze to opravdu nikdo nedelal.
a kdo to udelal? Autorizovany servis Autonova brno..
otazka mimo.. jak to povolit, kdyz to drzi lip nez 17tka imbus?
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
tak to se divim že máš na 2001 imbus. měl by tam být bud šroub na klíč ted nevim jaká velikoost a nebo hvězdička.
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ten imbus není vypouštěcí otvor, vypouštěcí otvor je z boku a je na 19-ku klíč
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, je tam imbus. Já ho na převodovce z roku 2000 mám taky.
Já jsem si na to sehnal kousek šestihranu, který strčím do goly a tím jsem to pokaždé zatím povolil. Origoš to bývá kurevsky přitažené.
Já jsem si na to sehnal kousek šestihranu, který strčím do goly a tím jsem to pokaždé zatím povolil. Origoš to bývá kurevsky přitažené.
Ano, je tam imbus. Mam sice rok 2001 ale je to takova skladacka ze bych se nedivil nicemu (auto z poslednich dilu, vymetli sklady, udelali auta)... takze jestli to ma byt na jinych rocnicich tak se nedivte. Treba hlavni kabelovej svazek mam pro starej xicht...
Takze metoda hrubeho nasili?
WDcko nezabralo. Zkousel jsem znicenej imbus nahradit pevnostnim sroubem, kontramatkama a dlouhym klicem, chvilku se protacely matky, pak jsem dekapitoval sroub. Fakt uz nevim... 
Takze metoda hrubeho nasili?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Imbus do goly tím to určitě půjde. Já jsem si právě takový kupoval na třmeny z forda. Normální imbus jsem ožvejkal a oříšek pomohl.
Tak pomohl klic Tona, trubka a kladivo... po kolika km vypada prevodovy olej stejne jak vyjety motorovy? A prej ze to podle barvy nepoznam... jestli jsem to nahodou nemenil poprve...
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem měnil po předepsaných 60tkm a olej podle barvy vypadal dobře, rozhodně nebyl černej...
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
V převodovce olej nečerná tak jako v motoru.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Můj převodový olej po 13-ti letech byl hnědej, kalnej. Novej byl krásně čirej a nahnědlej, něco, jak čaj.
To prave tusim, ze necerna... No na dno kavove lzicky by se skrz to asi podivat nedalo. Takze tusim, ze olej oslavil 10. vyroci svym vypustenim
... jo to jsou ty autorizovane servisy.. priste tam jedu s flaskou toho, co vyteklo z prevodovky a uctem za minuly servis... bude sranda 
ono je jim v tom servisu lito i 5kc za tesneni hydrostavu u svetla, radej to tam daj bez toho kdyz to tesneni ztrati. Takze me ten olej az tak neprekvapuje. Uz jsem objevil povicero takovych vtipku..
Berte to jako doporuceni na autorizak u brnenske Autonovy
ono je jim v tom servisu lito i 5kc za tesneni hydrostavu u svetla, radej to tam daj bez toho kdyz to tesneni ztrati. Takze me ten olej az tak neprekvapuje. Uz jsem objevil povicero takovych vtipku..
Berte to jako doporuceni na autorizak u brnenske Autonovy
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Proč by v převodovce černal? V motoru olej rozpouští karbon, který v převodovce nevzniká. Stav převodového oleje se pohledem nedá určit. Prostě je dobré ho jednou za 60k km vyměnit, Jednou za rok kouknout náhonem na množství a víc není potřeba.
Já osobně už ho ale měnit nebudu. S Feliciema jsem před nějakým časem přešel do režimu, ve kterém řeším jenom poruchy a věci co souvisejí s bezpečností. Olej v převodovce prostě bude až do nějaké opravy, nebo sešrotování auta.
Já osobně už ho ale měnit nebudu. S Feliciema jsem před nějakým časem přešel do režimu, ve kterém řeším jenom poruchy a věci co souvisejí s bezpečností. Olej v převodovce prostě bude až do nějaké opravy, nebo sešrotování auta.