1,6 MPi po nastartování chcípne

MPi 1AV
AEE
frantap - FK

1,6 MPi po nastartování chcípne

Příspěvek od frantap - FK »

Dobré ráno,
měl bych takovej problém se svou feldou (1,6 MPi, r.v.1997, combi), jakmile je venku teplo (teplota vyšší než 5°C) nebo na auto svití celej den slunce, tak se mě stane taková to věc. Auto nastartuju a do cca 5-10 sec se auto jaksi ukucká až úplně chcípne. Měl jsem auto na diagnostice a dle vyjádření technika, nic se neobjevilo, vše je v pořádku. Dal mi radu jestli by to nemohlo být imobilizérem, zkusit druhej klíč, bohužel situace je stále stejná....
Zkoušel jsem i v "pravém" okamžiku přidat plynu ale auto stejně zhasne...

Neměl někdo z vás na feldě podobnej problém?? Čím by to mohlo být...

Jo ještě škrtící klapka měnněná před cca 30tis km.

Díky za každou radu....
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: 1,6 MPi po nastartování chcípne

Příspěvek od Atnarfus »

Přesně takhle se to chovalo, když jsem si hrál se snímačem teploty chladící kapaliny. Když jsem řídící jednotce namluvil, že je motor již zahřátý, tak to chcípalo úplně stejně.
Zkus odpojit konektor ze snímače teploty chladící kapaliny a uvidíš zda se něco změnilo.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

To stejný mi to dělá taky.... ještě sem na to nepřišel... vyzkoušel sem i jiné to čidlo (ale neoriginál) a bylo to skoro to samý... blbý je že mě to nedělá úplně pokaždý, takže to čidlo sem ještě úplně nevyloučil někdy to udělá mín, že to má jen blbej chod a někdy ta mrcha prostě zhebne...stačí někdy jen na chvíli přidat plyn nebo jen prošlápnout a někdy musím fakt 15 sekund držet plyn a pak pohoda... Dneska sem koupil origo modré čidlo ve škodovce, tak se uvidí... Když bude svítit sluníčko teda... :D Ráno mi to nikdy neudělá (v pet ráno) ale jak jedu z práce už je to pravidlem.... Jinak na VAGu nic všechny hodnoty sou jak mají být zkoušel sem i lambdu atd. a bez výsledku... Jen mě napadlo, že dycky když na studenej motor připojím VAG a načtu čidlo teploty, tak nkdy tam blikne na začátku -40 stupnu a jakoby chvíli trvalo než se to jakoby vzpamatuje, tak možná to je ono. Kdoví... dám vědět jak fachčí nový čidlo a uvidí se... jo a další věc je, že mám prasklý svody a příští týden du na výměnu, tak třeba to bude taky tím.
frantap - FK

svody má prasklý taky.. už ale dlouho, no a předtím to bylo v pohodě...
Jurka - FK

Tak to sme na tom stejně.. taky je mám prasklý dlouho, ale až ted o prázdninách se projevily nahlas, tak to musím vyměnit...je fakt, že předtím mi to taky nedělalo, takže ty svody by to ovlivnit neměli, ale kdoví... pak povím... o víkendu vyloučím čidlo a příští týden ty svody a uvidíme jak se to bude chovat... Jinak mám taky feldu 1.6 combi rok 97, tak jestli na to nejsou nějak zatížený... kolik máš najeto a jakou máš tu klapku furt originál nebo čínu?
frantap - FK

Dobře díky, je to docela možné že při tom přechodu ze staré tváře na novou to nějak šidili v MB. Já mám najeto kolem 185 tis.km, s klapkou bylo taky už hafo problémů, dvakrát byla čištěná, a před cca rokem měněná za novou originál.
Jurka - FK

No uvidíme jak to dopadne...během příštího týdne napíšu jak frčí to čidlo jestli to nepřestane náhodou potom ty svody se vyzkouší a uvidíme... v nejhorším se blíží zima, takže budem vklidu nějakou dobu ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli to není problém, který u novějších řídících jednotek vyřešili úpravou směsi po nastartování. Postupně s každou novou verzí řídící jednotky přidali na bohatosti směsi. Nenapadá mne nic jiného, než že napravovali nějaký bug, který se začal projevovat během provozu u některých jednotlivých kusů motoru.
Jurka - FK

Tak včera sem nandal nový čidlo dneska sem to projel s VAGem do školy a zatím všecko v pohodě krom toho, že to zase na budíku neukazuje úplně nej...provozní teplota se drží 84-90 stupnu, ale tyto hodnoty to neukazuje na budíku pod čárkou 90 stupnu ale málo nad...ale je to přesnější než to co sem měl předtím, ale to už bych asi vychytal jen výměnou polepů nebo upravením ručičky na teploměru...divný je, že do 80 stupnu to ukazuje přesně, ale až pak to začnetrochu šidit
cert17

Příspěvek od cert17 »

Zdravím a sděluji svůj problém.Když je motor studený tak po nastartování asi 20-30 sec. kucká a potom se ustálí a vše je OK.Vyměnil jsem svíčky (měly 45.000 km) a problém zůstal.Připojil jsem Vag-com a srovnával teploty s budíkem a vše je naprosto přesné.Měřil jsem odpor čidla podle DP při 30 a 80 st. a opět vše v pořádku,hodnoty odporu jsou ve středu tolerance.Dnes jsem ale ráno při 15 st. změřil odpor čidla a ten už byl na samé spodní hranici 2700 ohm.(střed je asi 3200 ohmů) a tak jsem zkusil odpojit čidlo a nastartoval a vše je jak má být.Výsledek měření je,že odpor čidla při nízké teplotě není podle grafu,od asi 30 st. je již v pořádku.Nyní řeším dilema zda čidlo vyměnit,neboť nevím jaké bude to nové.Asi to vyřeším tak,že předřadím k čidlu odpor asi 500 ohmů (pouze na start a po asi minutě jej odpojím ).
frantap - FK

Zdravím,
tak jsem již taky předělal čidlo na teplotu chladící kapaliny, a prozatím se zdá to být dobré (nebylo ale ještě pořádné teplo, které by to naprosto přesně potvrdilo, či je to ok anebo ne :-) ) snad dnes se to prokáže.
Jen mi bylo řečeno že do 1,6 Mpi patří čidlo s modrým proužkem, to co jsem vydělal bylo se žlutým kroužkem, tak teď nevím či shánět to s tím žlutým kroužkem, či to byla dřívější série a nyní je již jen to s modrým kroužkem, díky za každou odpověď.

zatím díky
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

cert17: pocuj a ked by si ten odpor tam nechal na furt? Stalo by sa nieco? Ak ma rozum neklame, so stupajucou teplotu je odpor vacsi? Teda teplejsia voda, otacky su nizsie a teda nespusta sytic a motor nie je presaty...Ci ten odpor by tam nemohol byt na furt a motor by nechrchlal na volnobeh.hmmm :)
Skusim tie cidla pomerat aj ja...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
cert17

Příspěvek od cert17 »

Je to přesně naopak,se stoupající teplotou odpor klesá,viz DP.
Jurka - FK

Bejvávalo žlůté čidlo origo a z prvovýroby ještě s platovým koncem ted je na 1.3 i 1.6 MPi modré čidlo s kovovým plochým koncem...žluté se už neprodává origo... žluté se prodává akorát čidla z číny polska atd... ale všechny ukazují blbě na budíku asi o 1cm výše než by měli!!!! Nejpřesněji ukazují ty čidla z výroby ty ukazují přesně...ty modré co se ted prodávají ty cca do 80 stupnu ukazují ok (podle VAG) a pak ručička je zase furt o něco výš než by měla... S tímhle modrým čidlem si musí člověk zvyknout, že žu tlustá čárka skoro uprostřed není 90 stupnu, ale jen cca 85 stupnu a 90 stupnu je když je ručička přímo vodorovně čili asi 2mm nad tlustou čárkou a že další čárka co je normálně 110 stupnu není 110, ale jen 100 a pak to měří dobře. Jinak to sem vše srovnával jak odpovídá teplota motoru dle VAgu a dle ručičky na budíku
frantap - FK

Díky za odpověď
Jurka - FK

Tak hlásím, že včera jak bylo pěkně sem nastartoval auto a zase to udělalo po nastartování...sice nezdechalo ale blbej chod a když se šláplo na plyn rychleji tak se to dusilo...po chvilce cca 3 minutách volnoběhu to bylo ok... všechno nasvědčuje na to čidlo, ale to už je vlůastně třetí co sem zkoušel, takže to že by tohle způsobovalo čidlo vylučuju... Takže si tam dám zase to staré správně ukazující prvovýrobní žluté čidlo a vedle něj pro jistotu origo modré... Jinak mám vyměněný svody, ale zjistilo se, že ty svody sice hafo foukali ale ten zvuk vydávali až popraskané vlnovce a ještě jak se s tím jebalo, tak se to domrvilo a ted mám zvuk jak traktor, takže ve čtvrtek du na výměnu prvního dílu výfuku a potom jestli se to po nastartování při pěkném počasí zase bude mrvit, tak už fakt nevím... Bude to určitě nějaká hovadina
honzys - FK

Příspěvek od honzys - FK »

Ahoj. Mám podobný problém. Když nastartuju svoji Feldu 1.6 po stání na slunci, tak volnoběžné otáčky vyskočí na 2000ot/min, motor má zvláštní syčivý zvuk a při pouštění spojky to má tendenci chcípnout. A když jen malinko polechtám plyn, tak otáčky vylétnou ještě výš a nejdou dolů. Tak po minutě to přestane a otáčky skočí na cca 1000ot/min. V zimě to nedělalo.
Ví-li někdo, tak děkuji :salut:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Vyčistit klapku a udělat základní nastavení, pak se uvidí.
Odpovědět