Stalo se tak na jare po vymene zimaku na plechu za letni na origo alu 13. Po nejakem case, je to docela zavisle i na teplote, az se vse prohreje atd, zacne silne vibrovat auto pri brzdeni z vyssi rychlosti cca do 60 km/h pak to prestane a nic nejde citit. Je to docela zahadny, ze cim dyl jedu, tim je to horsi a horsi a cim je tepleji, tak to nastane rychleji. Na podzim, kdyz jsem sundaval ALU s letnakama to nedelalo. Zkousel jsme uz vsechno mozne, auto pred technickou melo menene brzdove kotouce, desky, spodni cepy na rameni, jeden silentblok ramene, (spodni zadni), jinak poradne proklepnuto, pajcrem zapaceno a nikde zadna vule, dokonce se menilo i gumove ulozeni toho vyvazovaciho zavazi na poloose, pred 3 lety nove tlumice KYB, atd... Byl jsme za znamym v autoservise, ma znameho ve slevarne a nechal jsem pro jistotu ALU srovnat, a chudak v pneuservise stal u te vyvazovaci masiny, dokud to nevyvazil vsechno do nuly... uz nevim, cim by to mohlo byt. Ze by se pres zimu nejak pos...la nejaka guma? Jak to lezelo nekde na zemi... (nebyla moc rovna, nejaky vul mi to presunul v garazi na misto s vydrolenym betonem) Ac je precizne vyvazena tak dela bordel? Uz me nenapada cim by to snad mohlo byt. Na naprave je nedavno snad vsechno spotrebni vymenene, krome cepu rizeni (meneno pred tremi lety s tlumici) a nejakych silenbloku stabilizatoru, pneu vyvazene do nuly, disky srovnane, a jak se zahreje, tak trepe jak svina...
Zahadne vibrace pri brzdeni, uz nevim co s tim
-
Roman813 - FK
Zahadne vibrace pri brzdeni, uz nevim co s tim
Ahojte, mam docela zahadny problem
Stalo se tak na jare po vymene zimaku na plechu za letni na origo alu 13. Po nejakem case, je to docela zavisle i na teplote, az se vse prohreje atd, zacne silne vibrovat auto pri brzdeni z vyssi rychlosti cca do 60 km/h pak to prestane a nic nejde citit. Je to docela zahadny, ze cim dyl jedu, tim je to horsi a horsi a cim je tepleji, tak to nastane rychleji. Na podzim, kdyz jsem sundaval ALU s letnakama to nedelalo. Zkousel jsme uz vsechno mozne, auto pred technickou melo menene brzdove kotouce, desky, spodni cepy na rameni, jeden silentblok ramene, (spodni zadni), jinak poradne proklepnuto, pajcrem zapaceno a nikde zadna vule, dokonce se menilo i gumove ulozeni toho vyvazovaciho zavazi na poloose, pred 3 lety nove tlumice KYB, atd... Byl jsme za znamym v autoservise, ma znameho ve slevarne a nechal jsem pro jistotu ALU srovnat, a chudak v pneuservise stal u te vyvazovaci masiny, dokud to nevyvazil vsechno do nuly... uz nevim, cim by to mohlo byt. Ze by se pres zimu nejak pos...la nejaka guma? Jak to lezelo nekde na zemi... (nebyla moc rovna, nejaky vul mi to presunul v garazi na misto s vydrolenym betonem) Ac je precizne vyvazena tak dela bordel? Uz me nenapada cim by to snad mohlo byt. Na naprave je nedavno snad vsechno spotrebni vymenene, krome cepu rizeni (meneno pred tremi lety s tlumici) a nejakych silenbloku stabilizatoru, pneu vyvazene do nuly, disky srovnane, a jak se zahreje, tak trepe jak svina...
Bohuzel nemam po ruce sadu zimaku, "pujcil" jsme je na dojezdeni otcovi pres leto, mely uz pres 5 let, a jeste slusny vzorek, aby nemusel kupovat nove letni...
Trepe se jakoby cele auto... ne ze by skubalo do volantu
- mako
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zahadne vibrace pri brzdeni, uz nevim co s tim
nea co závaží na pravé poloose? a nebo ohnutá poloosa? já když měl ohnutou poloosu tak mi cca při 90km/h začal vibrovat celý předek
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
-
Roman813 - FK
Zavazi na poloose tam je, vymenil jsme jen gumy, aby se volne netocilo a pekne drzelo.... jako pri akceleraci nebo normalni jizde to jede krasne bez vibraci klidne i 140, tak nevim co s tim, kazdy rekne, kdyz je to pri brzdeni, tak to musi byt kotouce, ale ty jsou meneny a zadna zmena 
- mako
- Kontaktovat uživatele:
a jaké kotouče tam máš?
VW passariantion+VW felicia diesel power
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Bud ty kotouce stojej zapr nebo desticky nebo me pak napada neprenasi se to nahodou zezadu? Z bubnu?
-
Roman813 - FK
Jsou tam kotouce i desticky znacky ATE... coz by nemel byt sunt... to prenaseni zezadu me taky napadlo... ale jak overit, ze tam je neco spatne
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Skus brzdit ruckou zda to bude delat nebo shod bubny a zkontroluj zda se tam vse hybe jak ma atd. A vepredu zkontroluj plovouci trmeny zda opravu plovou!!
-
Roman813 - FK
Co znamena aby plovouci trmeny fakt plavaly? 
edit:/emilio52/-předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
edit:/emilio52/-předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. zář 2010 13:56:54, celkem upraveno 2 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
To znamena ze kdyz zatlacis pistek dovnitr tak se cely trmeny musi hybat (ve smeru jizdy ) do stran proste na kotouci po stranach (plove na cepech ktere museji byt namazane a ty drzej v drzaku trmenu ktery je prisroubovany na tehlici) a to sami desticky tam museji byt volne a ne ze ani pacenim nebo mlacenim do nich se nehnou.(Kdyz je pistek uz zatlaceny a je tam nejaky ten prostor na pohyb).
-
Roman813 - FK
Tak jsem to zkusil projet poradne po rovince a brzdit jen ruckou a normalne nohou... a dela to opravdu zadek... Cim by to mohlo byt, ze to odzadu vibruje pri brzdeni?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Shod bubny a uvidis bud oblozeni nebo rozhybej samostav rozhybej pistky v brzdovym valecku a omrkni bubny uvnitr jak vypadaji a chtelo by to na xy mistech zmerit jejich prumer zda se i nelisi pak jsou sisaty a dobry do srotu.