Ahoj všem ,
mám na té naší feldě problém s praskáním žárovek dálkové.Popíšu...Při přepnutí z potkávaček na dálku mi praskne dálka v obou žárovkách a jedu úplně potmě.Přepnu zpět na potkavací ty svítí jak mají.Světelná houkačka taky nefunguje kontrolka dálky ta funguje.Po výměně žárovek je pár dnů vše ok,ale pak se to stane zase.
Nemůže to být také tím,že felda je hodně prorezlá-problém v ukostření třeba?Také se mi pravidelně stává při jízdě na potkávací ,že najednou začne kolísat intenzita světla / chvíli se rozjasní pak mírně poklesne.../
opakovaně mi funguje a nefunguje vnitřní osvětlení.
Děkuji moc za odpověď
Dálkové světla-praskají žárovky
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dálkové světla-praskají žárovky
Prostě se ti vypaluje druhé vlákno žárovky, zkus jiného výrobce 
a tady je něco podobného - http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... it=prasklo
a tady je něco podobného - http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... it=prasklo
- mako
- Kontaktovat uživatele:
alternátor-zkontrolovat regulátor, baterka jak je stará?
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
-
Honzikdora
Díky za odpověď.Baterka je stará cca 3-4 roky.Zkusím koupit jiného výrobce žárovek a uvidíme.
A nevíte tedy náhodou co může způsobovat to klísání svítivosti předních světel ?
A nevíte tedy náhodou co může způsobovat to klísání svítivosti předních světel ?
NO to kolísání ,ale jen jemné je celkem normální při zapnutí třeba 3 spotřebičů(světla,větrák,mlhovky )je to tím že alternátor magneton při volnoběhu pod zátěží neudrzí tech 13,8V ale třeba jen 12,8V a pak tuknes do plynu a napětí se zvedne o ten volt a světla malinko vic svití,alternátoru stačí 1200otáček motoru a dobíjí jak má pokud to nekolísá moc tak v tom závadu nehledej.
Každopádně jak píšes jestli je moc zrezlá tak přejdi vsechno ukostření aby pěkně vedlo na pracovním formanu byl taky zrezlý se na altíku naměřilo 14,05V a na baterce 13,6V přesla se kostra a najednou na baterce 13,9V
Každopádně jak píšes jestli je moc zrezlá tak přejdi vsechno ukostření aby pěkně vedlo na pracovním formanu byl taky zrezlý se na altíku naměřilo 14,05V a na baterce 13,6V přesla se kostra a najednou na baterce 13,9V
-
Honzikdora
díky chlapi za odpoveď
zkusím i přejít to okostření.