V Kavárně o kávě

pokec o všem možném i nemožném
PetrSeky - FK

V Kavárně o kávě

Příspěvek od PetrSeky - FK »

Hurááá!!! Dnes mi po týdnu dorazila zásilka čerstvé kávičky Hawai Kona extra fancy! Už sem od rána vypil 3 espressa :D
Teda povím Vám, že to co prodávají v našich megahypersuper marketech je těžce nepitelný... :puker:

Tak co, jak ste na tom vy?
Máte problém s kofeinem? Já ne, já mám problém bez něj ;)
Prcek1
Kontaktovat uživatele:

Re: V Kavárně o kávě

Příspěvek od Prcek1 »

Bez kafe nefunguju. :lol:
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

:lol: :lol: Já tak za šichtu 5t 1/4lkavíčška udělám,ráno jak vstávám první tj.v5:15h, v 6:45h je 2há po obědě 3tí a tak to jde až do cca3a20ti pak si dám do voka a začínám o5 v5t nanovo :lol: :lol: :lol:
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Kafe piju jenom v práci, hlavně v noci abych nespal :D
Doma o něj nezavadim...
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já piju kafe jen na návštěvě :D
jarda.vysocina - FK

Příspěvek od jarda.vysocina - FK »

pro "PetrSeky" Já taky funguju na kofejn, už od mládí - mám nízkej tlak. Jinak, kdybys měl nějakou kvalitní kávu, tak bych koupil nějaký balíček na zkoušku ;) . Jinak napiš, kdy bude k tankování E85 v Jihlavě, jezdím tam i pro laciný N 95 .
Jarda
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

kejzi1 píše:Já piju kafe jen na návštěvě :D
Bez urážky : Zadarmo nech aj črevá dotrhá ??? :lol:

Rok kávu nepijem. Zakázali. Tlaky. Predtým v 24 hod. šichte 4, normálne 3. K tomu 60 cigariet CLEA. To bylo pošušňáníčko. :)
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Abdul: 60 cigár jo? :shock: Stíhal jsi ještě pracovat? :D
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
PetrSeky - FK

jarda.vysocina: Tak kávy můžu objednat povícero, nebo si ji objednej sám :) Beru ji z www.primacafe.cz , když to zaplatíš předem, poštovný je pár Kč.
Mají velký výběr, však to zkoukni... Pan majitel je super člověk, ochotnej, kávu i pomele, jen musíš vědět jak... Já beru zrnka, mám mlýnek. Je tam i diskuzní fórum, pokud jsi kávičkář, doporučuji pročíst, jen se nesmíš nechat úpně odradit místními profíky co mají pressovače za desetitisíce a moc neuznávají všechny ty Krupse, DeLongi atd.

Jo a kdybyste měli někdo zájem o rok a půl starej pressovač Zelmer, pisněte. Dám více info

Pro E85 jsem byl na pumpě mezi Hypernovou a Kauflandem
Abdul - FK

Drahoš : V pohode. Mal som sedavé zamestnanie. :lol: To len cez 24 hodkovú šichtu. Inak 40-50 v pohode. Vtedy sme si vraveli, že údené mäso dlhšie vydrží. :lol:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Abdul: Tak to není :lol: :lol: Prostě si tak nějak sám doma kafe nedám a radši si dám čaj.Ale když jedu k našim a nebo k někomu na návštěvu,tak si dám,ale teda většinou rozpustný,takže znalci kávy by ze mě neměly radost co piju za sr**ky :lol:
Abdul - FK

Kejzi : Spolužiak zo školy, inak vyštudovaný doktor a ešte niečo navyše, mi tvrdí, že ak piť kávu, tak len rozpustnú. Ten sós či usadenia na spodku je dosť škodlivý a z toho uvolnené nejaké drobné čiastočky rozpustené vo vode majú spojitosť s karcinómom, ale neviem ktorej časti vnútorností. ;)
Týmto samozrejme nechcem poburovať ozajstných kávičkárov. :lol:
PetrSeky - FK

Abdul: No tak nevím, přes co je doktor, ale to je jedno.
O škodlivosti asi takto: turek - jasně nic moc, po cca dvou minutách se začnou uvolňovat kyseliny a různé látky. Strácí tím chuť a na zdraví to také nepřidá, to je jasné.
Rozpustná: základ je velice silný extrakt (ten by nebyl tak zlý), který se pak horkým vzducem suší, dokud z toho není prášek. Takže všechno dobré, co v kávě je, se zabije a louhování hnusu je možná podobné. Takže pak dostaneš pouze a jen hořkou vodu, mnohdy s přídavkem chemie... Prostě tu kávu to definitivně zabije. Nejhorší na tom je, že se používají zrna, který bys nehodil ani po psovi, prostě odpad... :puker:
Takže laicky je rozpustná zdravější než turek, ovšem o kolik, to by mě zajímalo...
Podle mě (a nejen) je prostě nejméně škodlivé presso, Frenchpress,...
Abdul - FK

Internista. :lol: A ja mu verím, aj keď kávu už nepijem. ;)
Kulis - FK

Příspěvek od Kulis - FK »

Před pár roky bych se zeptal co to káva je,ale nějak jsem tomu propadl začínal jsem jako Kejzi1-jen na návštěvě :lol: potom v práci u svačiny a ted?
Vstanu-vařím kafe
v práci tak jedno dopoledne pak v poledne a odpoledne v práci tak dvě jak kdy.
a pro ty z vás kteří vědí kde pracuji a divíte se jak to stíhám(pracuji v zemědělství) tak odpověd je jednoduchá koupil sem si varnou konvici na 12V takže si kávičku uvařím klidne ve 22hod na poli :thumleft:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Kulis: Třeba k tomu taky dospěju :D
Kulis - FK

Mě na kafe hodně naučil můj šéf protože když zaprší nebo prostě čas od času není co dělat tak jdu za ním do kanclu probrat blízkou budoucnost a vždy mi vaří kafe ikdyž poslední dobou se tam kolikrát pozvu sám od sebe jen tak :D
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

já piju kafe tak 3x až max, 5x denně ;) a jedině turka ostatní mě nějak nechutnaj :D
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Mě naučil pít kafe děda v 6-ti letech a od té doby jaksi bez kávy nefunguju. Ale poslední dobou to omezuju na 2, max 3 denně. Ale hlavně kvůli zubům.
Jinak jsem odchovaný na rozpustných, ale sem tam si objednám něco lepšího a pak k těm Tchibům, Nescaféjům apod. nemůžu 14 dní přijít na chuť.
A teď jste mi vlastně připoměli, že už jsem dlouho nic lepšího nepil. Jdu objednávat.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Abdul píše:Drahoš : V pohode. Mal som sedavé zamestnanie. :lol: To len cez 24 hodkovú šichtu. Inak 40-50 v pohode. Vtedy sme si vraveli, že údené mäso dlhšie vydrží. :lol:
Jasně při 24hod.se musí pít kafčo aby člově nepad za vlast a pak tělo má jít do hrobu zhuntovaný :lol: :lol: :lol: :lol:
Kulis - FK

Tak mi to včera nedalo a objednal sem si jedno luxusnější kafe a to sice: Burundi AA Bujumbura na zkoušku jeden balíček po 100g a nechal sem si ho namlýt na turka.
Dnes po obědě mi volal pan majitel Prima Cafe a měl strašnou radost že si konečně dá někdo tuto kávu jako turka(když nemám presovač tak co mám dělat :lol: ) všichni co u něj nakupujou tak to maj na espreso tak měl opravdu velkou radost a chce prý pak slyšet moje dojmy no kecali sme asi 10min fakt skvělý chlap.
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

tak klasický kafe do huby nedám ať dělnický nebo kancelářský. když už, tak si dám kancelářský s mlíkem a to skoro 1:1. Před rokem sem vyhrál Krupse a koupil sem si do toho nějaký espreso. ráno sem si ho udělal a to byl takovej kopanec že sem byl rád že sem večer usnul :lol: :lol: spíš si dám nějaký Latte nebo capuccino bud od Krupse nebo Alfredo
Sandal - FK

Příspěvek od Sandal - FK »

Abdul píše:ak piť kávu, tak len rozpustnú. Ten sós či usadenia na spodku je dosť škodlivý
Ja keď kávu,tak len klasického turka.Dám tak 2-3 denne.
V robote si dávam do klasického horčičáku,čo je taká nostalgická spomienka na dobu,keď horčičáky bol robotnícky aj kancelársky všeľudový kuchynský riad.Len lyžičku hliníkovú som vymenil za nerez :lol: .To je holt progres.Doma funguje keramika.
Keď som niekde mimo domova,tak si dávam automatovú instantnú.Je to len taká náhražka,ale vzpruží ducha aj telo :king:
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Já ráno musim mít silnej černej čaj, a pak během dne určitě 4 kafe dám ... když jdu o víkendu dělat něco na autě tak i víc. na doma mám takovej normální hrnek ale do dílny beru takovej "tuplák" :) a chlastám to zněj klidně dvě hodiny :lol:
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Sandal - FK

Příspěvek od Sandal - FK »

A akú že to džumbeš kávu?
Instant,alebo klasik?
Ja čo som za seba spomenul klasickú,tak konkrétne Tchibo familly
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

V mým zaměstnání je káva nezbytností a myslím, že by sme jí měli i fasovat. Přesto jsem alespoň v naší směně šedá výjimka a kafe nepiju. Samozřejmě když někam přijdu na návštěvu tak si dám, abych neurazil. Ale jinak to sám od sebe nepiju. Za prvý nepoznám rozdil mezi Standartem za 7 korun a nějakým kafem za 300 korun, za druhý to se mnou vůbec nic nedělá a za třetí chce se mi po ní spát stejně jako bych si jí nedal a ještě mě vždy pak honí na záchod (velkou). Takže kafe je pro mě tabu :)
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Abdul - FK

Kovi : tak to ber ako preháňadlo. Raz za týždeň by možno aj prospelo. :lol:
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Už jsem o tom taky přemýšlel, páč mám vyzkoušeno, že do cca 35 min po požití, musím jít :)
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

tak pokud to jde tím správným směrem tak pohoda :lol: :lol:
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

prímavě působí velice dobře rozpustný kafe s mlíkem 1:1, k tomu cigáro ... to když si človek dá po ránu tak ani to kafe nedopije :o aspoň u mě to tak funguje :thumleft:
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Suchy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suchy »

[quote="Snehulak"] s mlíkem a to skoro 1:1.

No vidíš a já tam přidám 4lžičky cukru a mám kakaičko. :oops:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

nescafe s mlékem v poměru cca 3:1 + 1 cukr a repete tak 5x denně.
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

:lol: :lol: Špatnej dotaz:kdo kolik máte již vypitých kafíče dnes od probuzení???Já už 3tí od 5ti rána!!!!!! :lol: :lol: :lol:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já mám dovču, právě jsem vstal a piji první svůj tupláček. :P
Odpovědět