1,6mpi - občas trochu píská řemen alternátoru

MPi 1AV
AEE
Francis - FK

1,6mpi - občas trochu píská řemen alternátoru

Příspěvek od Francis - FK »

Pokud by to nedobíjelo a prokluzoval by, tak něměla by problikávat kontrolka dobíjení???

Dá se řemen nějak trochu napnout???
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Re: 1,6mpi - občas trochu píská řemen alternátoru

Příspěvek od Schimi »

Mě to taky dělal, měl to už za sebou. Dosluhující řemen poznáš tak, že má na vnitřní straně trhlinky. Jestli píská skutečně řemen, to poznáš když ho trochu namydlíš - měl by ztichnout. Namydlit vnitřní stranu mýdlovou vodou.
1,6 sportline 1999
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Mas servo? alebo nie? Pretoze ak mas servo, tak je tam konzola s napinacou kladkou, teda tlmicom otrasou, ktora automaticky napina remen, cize by mal byt stale napnuty podla jeho opotrebenia az do jeho pretrhnutia...
A ak nemas servo, tak mas dve moznosti, bud ho natries kalafunou popripade pripravkom na klinove remene alebo ho normalne nastelujes ako na starych skodovkach...Sa mi zda, ze sa to tak da, ak sa mylim, opravte ma, videl som 1,6tku bez serva iba raz a nepamatam si presne, ako sa napinal remen :roll:
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Měl jsem jednu bez serva a řemen se napínal pružinou, která odtlačuje altík od motoru.
1,6 sportline 1999
Francis - FK

Tak to nevim, jestli mam servo . . . ale pružina u alt. není...

kalafuna je dobrý nápad... zkusím to . . .

A když se mění řemen, tak stačí vyměnit jen řemen, nebo by se měla měnit i kladka, či nějaké řemenice???
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Stačí řemen. Kladka je drahá jako prase. V té maximálně měníme samotné ložisko. Když by se ti chtělo, tak není špatné kladku odmontovat a do ložiska Injekční jehlou stříknout trochu převodového oleje. Mě se kladka začala loni v zimě ozývat, tak jsem jí máznul jako rychlé řešení a ono to vydrželo dodnes.
Francis - FK

A řemen zvládnu vyměnit sám? K dispozici mám všemožný nářadí... teda né žáný speciality, ale goly, klíče, atd...
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Atnarfus píše:Stačí řemen. Kladka je drahá jako prase. V té maximálně měníme samotné ložisko. Když by se ti chtělo, tak není špatné kladku odmontovat a do ložiska Injekční jehlou stříknout trochu převodového oleje. Mě se kladka začala loni v zimě ozývat, tak jsem jí máznul jako rychlé řešení a ono to vydrželo dodnes.
Ty hele mě ta kladka furt šustila, tak sem jí vyndal a injekční stříkačkou sem do toho narval mega vazelíny mogul LV2-3 do zadních ložisek smíchanou s olejem převodovým a vůbec nic se nezměnilo což mi teda nejde do hlavy
Francis - FK

Teď tady čtu nějakej návod...
a to musim auto zvedat a sundavat kolo? Z normální rapmy se tam nedostanu?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Kolo vyloženě sundavat nemusíš, ale dělá se to lépe když je dole.
Musíš sundat plech pod motorem. Klíčem si odtáhneš kladku od řemenu, aby šel sundat. Nasadíš nový. Namontuješ plech a hotovo.

V držáku kladky je díra, kam se dá strčit kousek kulatiny, nebo silnější hřebík pro zajištění odtažené kladky. Pak nemusíš jednou rukou držet klíčem kladku a druhou rukou rovnat řemen. Připrav si kulatinku tak 4-5mm v průměru, dlouhou tak 100mm. Nasaď klíč na kladku, kulatinku strč do díry v držáku a klíčem pootáčej držákem kladky. Až držákem pootočíš tak o čtvrtinu otočky, tak tam kulatinka půjde zasunout dovnitř. Teď už ti kulatinka bude držet kladku a ty můžeš klíč sundat. Po nasazení řemenu nasadíš klíč, kulatinku vyndáš a kladku "spustíš" na řemen.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tady mají zrovna obrázek zakolíkované kladky.
Obrázek

Kolík je vyloženě nutné použít, když komplet kladku s držákem vyndaváš z auta a když jí tam montuješ. Kolík drží pružinu předepnutou a nemusíš se s ní při montáží prát.
Odpovědět