Skříň termostatu
Skříň termostatu
Zdravím =) V nejbližší době budu dávat novou skříň termostatu. Budu kupovat na vrakovišti, tak se chci zeptat, čeho se mám vyvarovat při výměně a na co se rovnou kouknout, když už tam budu =) Díky
-
Jurka - FK
Re: Skříň termostatu
Tak zaprvé bych to nekupoval na vrakoviští, ale koupil nový...neorigo.... Kupoval sem to ted za 780Kč s termostatem a čidlem a funguje dobře...teda kromě toho čidla ty všechny neorigo ukazují blbě o půl centimetru výš než by měli na budíku
ja mam vsechno funkcni, akorat mam ulomenou jeden ten vystup, na ktery se nasazuje hadicka, ktera jde od topeni. nejakej kutila (auto bylo firemni) to vyresil tak, ze do hadicky strcil kovovou trubku, a tu narval do skrine termostatu. takze pomalu, ale jiste mi vyteka chladici kapalina. jak jsem pochopil, termostat muzu z soucasne skrini vyndat a dat do jine.
-
Jurka - FK
A za kolik to koupíš na vrakecu? Takhle to koupíš kopmlet a budeš mít aspon náhradní termostat a čidlo...mimochodem ty skříně se trošičku dycky liší a termostaty se liší..sice minimálně, ale v pohodě to způsobí to, že ti nebude ten termostat těsnit a půjde voda do chladiče což není na zimu moc super
to nevim, za kolik to bude. jsou ty neorigo dobry? aby mi po pulroce neodesel
samozrejme, kdybych na vrakaci usetril jen par korun, tak radsi bych koupil novy. ale kdyby byla treba jen za 2-3 stovky, tak pak je duvod se zamyslet 
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
já koupil tu skřín za 500kč bez čidla to sem si přehodil vše je v klidu až na termostat ten mi po 4 měsících odešel dal sem ten ze staré skříně a je klid 
http://www.autodoplnkyfro.cz/termostat- ... -5288.html
http://www.autodoplnkyfro.cz/termostat- ... -5288.html
Tak díky p.s. je rozhodnuto
už asi fakt raději koupim za 500,- novou než z vrakače... a mam se teda rovnou jeste na neco podivat, co se tyce chlazeni? budu menit chladici kapalinu, a jsem cetl, ze je dobry proplachnout cely system vodou s octem + potom jenom destilkou, protoze ta kapalina co je tam ted, je takova nejaka spis do hneda :-/ proste desne spinava... ale zas se obavam, ze az to cely proplachnu od vodniho kamene, tak to potece uplne odevsud 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
dá se úplně propláchnout chladící soustva u 1,6-ky
Vodní kámen se jen tak nerozpustí, aby ti to někde teklo.
Já mám spíš dotaz na ostatní, dá se úplně propláchnout chladící soustva u 1,6-ky ???
O co mi jde, měnil jsem těsnění pod hlavou a všude ve vodních kanálech byl takový mazlavý šlem. Nebylo to černé od oleje, spíše oranžové. Když jsem koupil auto, tak v něm nebyl fridex, ale jenom kalná voda. Vodu jsem vypustil, 3x propláchl motor = nalil destilku se sodou jezdil 2 dny a vypustil. Nakonec jsem nalil jen čistou destilku, jezdil 2 dny a vypustil. Finále byl růžovej fridex s destilkou. A mechanik mi tvrdí, že motor se nikdy nepropláchne dočista a že pravděpodobně předchozí majitel jezdil na modrý fridex a tím, že jsem tam nalil růžový vznikl ten šlem.
Co vy na to, jako svazáci,
jde úplně propláchnout AEE motor tak, aby se mohl bez problémů vyměnit fridex za jinou barvu

Já mám spíš dotaz na ostatní, dá se úplně propláchnout chladící soustva u 1,6-ky ???
O co mi jde, měnil jsem těsnění pod hlavou a všude ve vodních kanálech byl takový mazlavý šlem. Nebylo to černé od oleje, spíše oranžové. Když jsem koupil auto, tak v něm nebyl fridex, ale jenom kalná voda. Vodu jsem vypustil, 3x propláchl motor = nalil destilku se sodou jezdil 2 dny a vypustil. Nakonec jsem nalil jen čistou destilku, jezdil 2 dny a vypustil. Finále byl růžovej fridex s destilkou. A mechanik mi tvrdí, že motor se nikdy nepropláchne dočista a že pravděpodobně předchozí majitel jezdil na modrý fridex a tím, že jsem tam nalil růžový vznikl ten šlem.
Co vy na to, jako svazáci,
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Vypustit to jde úplně pouze demontáží čerpadla. Běžně stačí opakovaně propláchnout čistou vodou.
103457 já čistil motor octem
vždycky litřík octa do náplně a 6x sem to zopakoval (ocet je balenej po 6
) a pokaždý sem se divil kde se tam ten humus bere 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw