Neměl by někdo rozkreleno řadicí soutyčí 98+?

vše okolo převodovek
borlan - FK

Neměl by někdo rozkreleno řadicí soutyčí 98+?

Příspěvek od borlan - FK »

Neměl by někdo obrázek rozmontovaného soutyčí řazení (r.v.98+...taková ta miska na konci), takovej ten rozstřel co tam vše je? Spíš mne zajímá pasáž pod řadicí pákou. Se mi to tam nějak rozšmrdlalo, tak se chci odpo stavit v mototechně a nakoupit ty součástky. Stihnete to někdo do 15h? Co tam je za gumičky, perka, manžety, spony apod...

Dík předem za pomoc... :)
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Neměl by někdo rozkreleno řadicí soutyčí 98+?

Příspěvek od Skury »

Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
borlan - FK

Díky za snahu. Já myslel takovej ten výkres z manuálu nějakého. Tady vidím akorát tu gumu-krytku s tou drátěnou sponou. A mě by zajímalo co je vše vyměnitelné pod tou gumovou krytkou uvnitř té vaničky. A jestli to dokážu provést zespodu - to snad jo?
borlan - FK

No nic, musím balit. Uvidíme jak se pochlapí s nabídkou v krámě...zatím zdar! 8-)
borlan - FK

Kurňa teď koukám, že ta guma možná nepůjde. Jestli se nebude muset navlíkat někde shora...no uvidíme....
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
mikka

Příspěvek od mikka »

Ta gumová manžeta č.22 jde sundat v pohodě. Ve vaničce jsou dva pogumované segmenty č.24, zašroubované do Téčka na konci řadičky č.3. Segmenty mají dvě plošky, za které se dají vyšroubovat plochým klíčem. Po jejich sundání se Téčko dá provlíknout dírou ve středu gumové manžety.
U těch pogumovaných segmentů se dá vymezovat vůle ve vaničce výměnou tenkých plochých podložek č.25, dělají se s tloušťkou, 0,2, 0,3, 0,4 a 0,5 mm. Segmenty by měly pasovat do vaničky bez nějaké vůle, spíš s mírným předpětím. Vanička by se měla po vyčištění důkladně namazat vazelínou.
borlan - FK

103457 - super! To je přesně to co jsem si představoval - dík.

mikka - dík za popis a připomínky k vymezení vůle
borlan - FK

Tak jsem nakoupil a asi v 17h se do toho pustil. V první fázi "nákup" zřejmě budu aspirovat na pitomce měsíce - podle schematu jsem si namenoval co chci koupit a ve finále při placení mě spadla čelist u těch pogumovanejch segmentů (šroubujou se 2 do toho T na konci řadicí páky). Ku*va mě to tak rozhodilo, že sem to zaplatil a šel...teď to nemůžu nějak strávit. Nebo cena 200,-/ks je odpovídající? Ale spíš budu ten pitomec, co? No nic...

Výměna té gumové objímky na konci proběhla v poho (ta původní byla obráceně a ta tenčí strana se protrhla a tyč spadla cca o cm na tu plechovou objímku). Říkám si - paráda...jenže ouha...

Svěsil jsem tu tyč od převodovky s "vaničkou" (vepředu u převodovky jsem to nerozpojoval) - gumová manžeta na hadry a vanička plná nepopsatelné hmoty, totálně houževnatá a tvrdá, drápal jsem to šroubovákem jak sádru nebo vápenec. Fakt to skoro nešlo. Tam jsem narazil na první nejasnost - NA JEDNÉ STRANĚ UVNITŘ JE TAKOVÝ CCA 1CM KOVOVÝ SCHOD - JE TO OK? Zvenku na vaničce nic vidět není, jestli tam je něco navařené, nebo co?

A další problém - to téčko původně s těma pogumovanejma segmentama vypadalo jak ohlodaná kost, po gumě ani památka a už vůbec nebylo vidět nějaký spoj, vypadalo to jak jeden kus. Pokusil jsem se prostříkat povolovačem, ale vůbec jsem neměl šanci to pod autem rozebrat. A tma a déšť na krku (venku na rampě). Takže další "ku*vá". Ze zoufalství jsem na ty ohlodky narazil kousky PE hadice a smontoval (ten výstupek v té vaničce mě teda potrápil abych prostrčil šroub vidličkou). Kupodivu tahle nouzovka řadí.

Takže asi dnes bude pokračování - dokoupit ty blůstky směrem nahoru po řadičce (původně jsem nechtěl vršek řešit) a silně zvažovat jestli nekoupit taky řadičku - až tu starou vymontuju a ve svěráku budu pokoušet ty vohlodky, aby mě to nezůstalo v ruce...co? Kdyby to prasklo tak budu na rampě v řiti (leda bych si dole zařadil 1 a takhle se doplácal domů, ale to je magořina). Kolik může stát? No když vzpomenu na ty segmenty...fujtajxl...
borlan - FK

Hmm hmm, zlé tušení mne nezklamalo - origo holá řadicí tyčka za cca 600,-!!! Tak to asi nepoběžím koupit...no uvidím jak se k tomu postavím nakonec, jestli budu shánět předem jetou, nebo tu demontáž risknu...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Zajímá mě toto téma, jelikož jsem se rovněž chystal na opravu, protože mám šaltpáku už dost volnou, ale když vidím, jaké s tím je trápení a kolik to stojí, tak to budu řešit kompletní výměnou celého řazení kus za kus. z odkazu, co dal škury :idea:
http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/au ... do-98.html

Čili, když to budu měnit komplet, musím to montovat všechno zespodu že ? Abych věděl, jestli to zvládnu doma na heveru nebo radši vezmu do práce na kanál.
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

tak na "lepším" heveru to vyměnit jde bez problému, ale kanál je kanál, ;) ještě pokud máš construct, tak jsou tam trhací šrouby,.. a to je už menší problém, potřeba odvrtat, nebo jinak odstranit :) a ve spoji, táhlo řazení x převodovka je "kolík" na jehož vytlačení je potřeba speciální přípravek, ale dá se i jinak,... pokud už to má člověk rozebrané, tak je dobré i vyměnit gufero

typů (řazení) u Felicií je více, takže se to může mírně lišit u jednotlivý motorizací, připadaně r.v.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

mám 1,6 r.v. 97 a nemám už na přovodovce tu gumovou manžetu. Myslím, že by byla dobrá, dá se tam dát?
Radon - FK

jo jde, ale musíš tam dát gufero z favorita, má takový výstupek, oproti felicii, ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Díky, takže přikoupit ještě gufero z favorita, manžetu + nový kolík. + nový olej do převodovky
Radon - FK

přesně tak, místo kolíku tam někdo dával třeba šroub apod, aby to šlo poté lépe demontovat, protože vytáhnout ten kolík je docela porod, pokud na to nemáš nějaký vytlačovák, jinak s výměnou gufera opatrně, tu tyčku co vede do převodovky je potřeba "vyleštit" zbavit nečisto apod,.. musí být prostě hladká, ono stačí málo a při nasazování nového gufera ho lehce poškodíš a pak to zase teče.
mikka

Příspěvek od mikka »

borlan: v té vaničce žádný výstupek nemám:
Obrázek
borlan - FK

M ikka - tak to sem blázen...ten výstupek mám na levé straně (z pohledu řidiče), tedy na tvém fotu blíže k foťáku. Tam zrovna není u tebe vidět, ale pokud máš obě strany stejné tak je to jasné. Tak to mě hlava nebere, taky jsem nemohl přijít na to jakou funkci by tam takovej výstupek měl. No až do toho zas polezu, tak to znovu pořádně prozkoumám. Ale zvenku vanička krásný tvar, žádné promáčknutí. Tak nevím co to uvnitř je, jestli nějakej kus železa festovně "připečenej" na dno a mě se nepodařilo ho odloupnout?

Momentálně z časových důvodů jsem musel práce přerušit na cca 14dní. Snad ta nouzovka bude makat do té doby. A taky bych rád měl do té doby záložní řadicí páku - abych nebyl v řiti až mě to ve svěráku křupne (až budu dolovat ty starý segmenty).

Ještě dotaz - na fotu jakoby byla dírka ve dně té vaničky, je tam opravdu? A má tam bejt origo? Té jsem si u mne taky nevšiml...
mikka

Příspěvek od mikka »

Dírka ve dne je podle mě origo.Nejsem sice první majitel, ale podle všeho jsem byl první, kdo se hrabal v řazení.
Měl jsem roztrženou tu gumovou manžetu a dírku ve dnu vaničky ucpanou nějakým smetím. Když jsem ji pročistil, vytekla z vaničky voda, co se tam dostala přes tu díravou manžetu.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ještě další dotaz, jak poznám, jestli je to na 1,6ku nebo ne? Potřebuji řazení na 1,6-ku
http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/au ... do-98.html
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Je tam číslo dielu: 6U0711023A
To je podľa ETKY pre 1,6 a 1,9
robin1 - FK

Akú funkciu plní rozperka čapu (5)?
Nestačilo by, keby v kĺbe radenia bola len 8mm diera pre skrutku?

Obrázek
borlan - FK

Sestava kloubu řazení a táhla řazení by měla být ve smontovaném stavu pohyblivá. Když tam nebude ta rozpěrka čepu, tak po dotažení by se mohly boční plechy táhla přimáčknout na boky kloubu řazení a omezila by se pohyblivost. Dále konstrukce rozpěrky umožňuje stálé promazání tohoto čepu (těsněno O kroužky). I kdyby se při montáži jen se šroubem skrz nepřimáčkly ty boční plechy, tak by byla nedefinovaná vůle v tom spojení + přístup bordelu a vody = zareznutí a ještě horší pohyblivost...
robin1 - FK

OK, vďaka.
elefant

Příspěvek od elefant »

Zdar,
sorry za psaní ke staršímu tématu. Potřeboval bych vědět, z čeho se skládá řazení 136MPI 50kW (model. rok 2000), respektive co tam vyměnit, aby ta páka nebyla tak "vymlácená", nelítala sem a tam a to řazení bylo o něco přesnější...? Vozidlo bohužel nemám při sobě, dostanu se k němu o víkendu, tedy potřebuji materiál nakoupit již nyní. Existuje na to nějaký schéma, podobně jako byly Škodovácký katalogy pro Š105/120...? Nebo máte tipy, co tam zaručeně je třeba vyměnit?

Díky.
Odpovědět