Převodovka teče
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
Převodovka teče
Ahoj, prave jsem zjistil že mám pod autem loužičku z převodovky, Tak se chci zeptat kudy to může téct: Tipoval bych to na gufero prave poloosy ale chci se zeptat jestli to z tama teče i když auto stojí..
JE zacaákaná polovina prevodovky i vrsek a na spodu visi kapicka cistyho oleje.. Kolik tak může stát výměna toho gufera?

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Převodovka teče
Převodovka má čtyři gufera.
Dvě těsní poloosy, jedno těsní tyč řazení a jedno těsní vstupní hřídel uvnitř u spojky.
Gufero může klidně téct i když to stojí. Jsou pod hladinou oleje.
Výměna se dá udělat i doma, není to nic extra složitého. V servisu by to měli pohodlně za hodinu-dvě udělat a z toho vychází cena za práci tak maximálně šest stovek. Nejvíc tě na celé akci bude stát nový olej.
Dvě těsní poloosy, jedno těsní tyč řazení a jedno těsní vstupní hřídel uvnitř u spojky.
Gufero může klidně téct i když to stojí. Jsou pod hladinou oleje.
Výměna se dá udělat i doma, není to nic extra složitého. V servisu by to měli pohodlně za hodinu-dvě udělat a z toho vychází cena za práci tak maximálně šest stovek. Nejvíc tě na celé akci bude stát nový olej.
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
Asi nejlepší nechat to vyměnit všechno at je s tím pokoj.. A Muze to tect jeste jinudy a nez tema guferama? A asi poslední věc ten olej pri vymemene vytece? pac je tam po vymene.. tak je to skoda vyhazovat

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Olej se před výměnou musí vypustit. Když se s mechanikem domluvíš a doneseš mu něco na dolití, tak ho tam zase může vrátit.
Může to téct třeba i vypouštěcím šroubem. Nejlepší je převodovku umýt a pak sledovat kde to teče doopravdy.
Může to téct třeba i vypouštěcím šroubem. Nejlepší je převodovku umýt a pak sledovat kde to teče doopravdy.
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
A co kdybych do te prevodovky hodil tento olej http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g ... tavia.html
Nestoji moc a snad bude fpoho..

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Za tyhle peníze se dá koupit olej co tam patří, tak proč experimentovat.
Když už chceš šetřit, tak kup běžný 75w za 80Kč litr. Bude to pravděpodobně to samé.
http://eshop.paramo.cz/Zbozi.aspx?kod=V032162308
Ty jsi ale psal, že máš olej nedávno měněný. Mechanik olej vypustí do čisté nádoby a po opravě ho tam vrátí zpět. Třeba půl litru ti bude chybět, tak ten i při výměně zůstal doma, nebo ho dokoupíš.
Když už chceš šetřit, tak kup běžný 75w za 80Kč litr. Bude to pravděpodobně to samé.
http://eshop.paramo.cz/Zbozi.aspx?kod=V032162308
Ty jsi ale psal, že máš olej nedávno měněný. Mechanik olej vypustí do čisté nádoby a po opravě ho tam vrátí zpět. Třeba půl litru ti bude chybět, tak ten i při výměně zůstal doma, nebo ho dokoupíš.
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
chystam se menit gufero diferencialu (na prevodovce u vnitrniho hridele) delsi poloosy...samotne gufero mam a olej taky, chci se zeptat jestli nekdo nevi co k tomu budu jeste potrebovat za dily kdyz vytahuju komplet poloosu (novou matici na utazeni poloosy v tehlici nepocitam) v knizce jsem bud nic nenasel nebo tocili neco o nejake spone ci perku...diky
méně znamená někdy více...

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Asi mají na mysli pružný kroužek, který drží vnitřní kloub v převodovce. Nikdo z nás ho asi nikdy neměnil a nikomu vnitřní kloub následně z převodovky nevypadnul. Sám poznáš, že kloub v převodovce drží dobře a kroužek nemá cenu měnit. Když navíc přihlédneme ke kvalitě čínských náhradních dílů, tak je lepší tam nechat ten původní.
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem nechal vyměnit obě gufera poloos i řadící tyčky a pod autem je loužička zase... nevim jestli náhodou mechanik nezapoměl vyměnit těsnění pod vypoštěcím šroubem. kde by to mohlo ještě chcát?

- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Mě není jasný proč se neohneš pod auto a nepodíváš se odkud to kape.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
I když vyměnil gufera, tak to může téct. Když je řadící tyč rezatá, nebo na těsnících plochách kloubů jsou projeté drážky, tak to nové gufero nevyřeší.
Může to taky téct z motoru. Jestli je olej černý, tak je motorový.
Může to taky téct z motoru. Jestli je olej černý, tak je motorový.
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
tak dik za radu vcera jsem to vymenil a vypada ze se mi to i podarilo a nic netece...to perko bylo mysleno na konci hridele poloosy (jak jsem ja pochopil zajistovaci perko proti samovysunuti z diferencialu)
a opravdu staci se podivat pod auto poradne a jde zjistit odkud to tece
a opravdu staci se podivat pod auto poradne a jde zjistit odkud to tece

-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
Tak já sem se díval .. kape to z toho spoje, ale převodovka je od oleje kompletně celá... teče i z motoru ale tohle je uplně čirý.. Zkoušel jsem to umýt, vyplácal jsem na to litr arvy ale není to nic moc tak nevím jestli něco poznám... navíc auto stojí v kopci a nemam možnost zaparkovat jinak..

- Macman
- Kontaktovat uživatele:
vsechno je mozny..ale tohle malo pravdepodobny (pokud tam mas sroubek se zajistenou destickou)

-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
Chjo už jsem z toho zmatenej... teče to určitě kolem řadící tyčky a z vrchu kolem toho plastovýho kroužku co je na konci bovdenu je taky olej... Nechápu jak se tam dostal, když jsem to celý umyl..

- Macman
- Kontaktovat uživatele:
z tyce muze tect a muze se dostat i tam..ja mel taky za nejakych 5 let zasmoleny nahon tachometru od oleja a taky se tam nejak dostal
jinak otazka pro ostatni...kdyz neni v prevodovce olej snese to 10km klidnou jizdu? nebo to mam dat na lano a neutral? ale ted mi neni jasne co se tam na neutral vsechno toci a jestli to nevyjde nastejno
jinak otazka pro ostatni...kdyz neni v prevodovce olej snese to 10km klidnou jizdu? nebo to mam dat na lano a neutral? ale ted mi neni jasne co se tam na neutral vsechno toci a jestli to nevyjde nastejno

-
Marty_pv - FK
My bad, teď jsem si uvědomil tu hovadinu
tak pak jedině odtah nebo dolít olej, on se bude točit i ten diferák a vlastně skoro všechno (na sucho)
Koukám ze mě lezou blbosti jak mi to dnes nemyslí
Macmuži nešlo by tam na cestu dolít aspn třeba litr nějakýho nejlevnějšího oleje?
Koukám ze mě lezou blbosti jak mi to dnes nemyslí
Macmuži nešlo by tam na cestu dolít aspn třeba litr nějakýho nejlevnějšího oleje?
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
no ja si rikal ze diferak se bude tocit tak ci onak...no ja se musim podivat jestli tam neco zbylo dal jsem si pod prevodovku misku tak neco sliju zpatky