Jak zvýšit cenu vozu před jeho prodejem

pokec o všem možném i nemožném
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Jak zvýšit cenu vozu před jeho prodejem

Příspěvek od Peters56 »

Jak zvýšit cenu vozu před jeho prodejem přes internet

Kua to jsem zase našel stránku která mi zvedla adrenalin :puker:

motto uvedené firmy : Naše práce nesmí být vidět ale vyplatí se :puker:
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zvýšit cenu vozu před jeho prodejem

Příspěvek od madmaik »

tuhle stranku uz sem vydel,neni to na trestni oznameni?
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

Bohužel náš trestní řád nic takového nepostihuje, a to jsme prý právní stát :o
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

běžná praxe většiny bazaristů. Nejlepší jsou inzeráty Top stav a nebourané a když tam člověk dojede někdy i pěknou štreku tak je to volítaný a opravená bouračka. njn dokud to nebudu trestný činy nic se dít nebude (i když ono možná ani pak ne)
trochu to nahrává automobilkám aby si lidi kupovali nový auta, ale kde vzít a nekrást
artin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od artin »

nebouráno, první majitel :-)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Šmoulujem na to! :-)
Peugeot 206 1.6 16v 80kw
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

:o :o to čumim
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Je to postihnutelné, ale špatně vymahatelné :(
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Ja som bol minule prizvaný ako poradca pri kúpe Peugeotu 207, 1.4 benzín, rv 2006, najazdené 37 000km. Auto bolo vraj predtým nejakej slečinky, čo sa nakoniec odsťahovala do zahraničia. Vraj bolo trochu búrané na predok. Šokoval ma ale pohľad pod auto, pripomínalo to feldu po 10 rokoch prevádzky. Čo mohlo hrdzavelo, z prevodovky slzil olej....Asi u francúza bežný stav, lebo v serviske bola posledná prehliadka dva roky dozadu pri 28 000km a gumy boli ešte asi 50% s DOT 2006.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Je to dost o majiteli. Tento týden jsem se byl podívat na sedm let starou Zafiru. Dělal jsem si dost naděje. První majitel, najeto 140k km, servisováno v autorizáku...
Auto chudák otlučené ze všech stran. Spousta neošetřených už reznoucích ťukanců. Prostě jsem za pět minut odjel a auta mi bylo docela líto. Někdo se s tím prostě nemaže a v servisu nechá udělat jenom to nejnutnější aby to moc nestálo.
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

jezek ja na ty oprave nic spatnyho nevidim,,,jak koukam tak frajer to udelal poctive a tak jak se slusi a patri,,, ja osobne sem tak samo udelal E46 kabrio a jezdi to uz pet let... vidim ze svaril vyztuhy uvnitr,vidim ze si s tim pohral,licuje mu to a vim taky ze auto bude mit rovny a bude tomu sedet geometrie narozdil od frajeru co tahaj blatnik az od zadnik sedacek na stolici a v podstate potrhaji nektere bodove svary,auto je potom "gumove" a nesedi ni,,,, za me ma ten typek co to zmastil palec nahoru
pokud lakyrnik nezkurvil vysledny efekt ze to zacne reznout a nekdo poctive posleze vystrikal dutiny tak to auto najezdi mraky moc kilometru
osobne sem mel svareneho Golfa 3 Vr6 za trech aut,a ze by mi to vadilo?
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Já nikde neřek, že to je špatně!!! :shock:
Naopak přesně jak píšeš, je pěkně udělaný a výsledek opravdu stojí za to :) Věřím, že to bude mnohem lepší jak tahané na stolici.
Jen jsem přihodil na doplnění fotky k tomu, co dával Artin.
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

ja taky nerekl ze si neco takovehp tvrdil ;)
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

za me totalni nesmysl.. Svarovat takto auto neni dobre. Pevnost karoserie nikdy uz nebude takova jako byla predtim... O tom ze to je problematicke slicovat a tak mluvit nebudu ale kyz je sikovny mechanik tak to celkem slicuji dobre .
Nejvetsi zlo v takovem aute vidim v tom, kdyz se nedej boze stane dopravni nehoda... Karoserie nema pevnost a automobil se muze doslova rozlomit na nekolik kusu.. Navic kazdy zasach do karoserie at uz svarovani, , kittovan , rovnanii a tak podobne je misto kdy se urcite ukaze koroze... je to jen otazka casu.
Doslova jezdici rakve
chipp - FK

Příspěvek od chipp - FK »

já si zase myslím že kdybych si kupoval auto a věděl bych že bylo poskládané ze dvou aut a vypadalo předtím tak jako na první fotce....i kdž bychvěděl že to udělali pořádně ...tak bych do toho nešel ... radši bych si priplatil a koupil si pak to same,ale v bezzávadném stavu ... kazdého vec ...
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

já bych se do toho s dovolením taky vložil,myslim že jestli někdo umí pořádně svářet ,tak to bude podobný jako s lepením kovů, to znamená že ve sváru si myslim,že to asi těžko praskne,spíš o kus vedle,takže bych to s tou pevností neviděl zas tak špatně :) ale vzhledem k tomu,že já osobně svářet moc neumim tak by se mě to určitě rozpadlo :D samozřejmě,že kdybych to věděl tak si taky asi koupim nový nebo resp. jiný ,který bude taky slepený ze dvou,ale nebude to na něm napsaný :D
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

mildacaso ty si nekdy neco podbneho delal ze to tvrdis?nebo mas tohle tvrzeni jen z toho co si kde slysel jak kde co odflakly?
chip ja netvrdim ze takove vozidlo ma stejnou hodnotu jako to same ktere bourane nikdy nebylo,ale kdyby bylo o X tisic levnejsi s tim ze se to neututla tak proc ne?
FAKJU BIČ
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

hromyblesky píše:jezek ja na ty oprave nic spatnyho nevidim,,,jak koukam tak frajer to udelal poctive a tak jak se slusi a patri,,, ja osobne sem tak samo udelal E46 kabrio a jezdi to uz pet let... vidim ze svaril vyztuhy uvnitr,vidim ze si s tim pohral,licuje mu to a vim taky ze auto bude mit rovny a bude tomu sedet geometrie narozdil od frajeru co tahaj blatnik az od zadnik sedacek na stolici a v podstate potrhaji nektere bodove svary,auto je potom "gumove" a nesedi ni,,,, za me ma ten typek co to zmastil palec nahoru
pokud lakyrnik nezkurvil vysledny efekt ze to zacne reznout a nekdo poctive posleze vystrikal dutiny tak to auto najezdi mraky moc kilometru
osobne sem mel svareneho Golfa 3 Vr6 za trech aut,a ze by mi to vadilo?
Kdyz to je delane pro me a vim o tom,tak je to zase trosku neco jineho,nez kdyz to je takhle delane zamerne pro nekoho ciziho s tim aby na to kupujici neprisel.
Me osobne by to auto asi nevadilo,ale muselo by to fakt vypadat. Uz z tech fotek je videt mraky roboty.
Ale kdyby to auto bylo v inzeratu jak sem tady nekde cetl vedene jako nebourane,po prvnim majiteli atd,tak by to byl hnus :?
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

hromy- něco jinýho je když si to uděláš sám a víš jak si to uděláš a jak to vypadalo. ale když to auto koupíš a pak následně zjistíš že je to z x dílů dohromydy, tak to zrovna potěšující zpráva není.
Kamarád má takhle dělanej bok na Leonu, mám to vyfocený jak to vypadalo a teď to nepoznáš, všechno sedí tak jak má. A lítá s tím cca 4roky bez problémů.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

Par takovych vozidel jsem videl.. A mam to potvrzeno od nekolika lidi , a hlavne od lidi z jenz se v teto problematice pohybuji. Naopak svareni je dnes na vysoke urovni.. Ale v pripade navareni noveho predku do vozu tuhost rapidne klesa... Nejde to v opravarenské technice udelat tak dukladne a dokonale.. Dokonale pruvary, dutiny .. Hlavne vlasnosti materialu se svarem a bez svaru jsou jine..Karoserie vozidla dnes pouzíva ruzne slitiny oceli, hliniku.. Pouzívají se ruzné tloustky materialu, pripadne sendvičové konstrukce. Kdyz vezmem ze vozidlo je nabourane... plechy a svary jsou velmi zatizene silami a pretizenim v narazu.. Nasledne nekdo urizne predek a navari jiny... Alke na vozidle uz svárry byli jednou zatizen a jsou v uvozovkach unavene. Svarem se problemove budou sirít síly pri tak velkem pretizeni..( kdyz je navareny predek vozidla.
Mluvim zde o narazu jenz je vetsiho razu..

Nebo vozidlu se rovná čast karoserie... nosník se nekam ohne a rovná se zpet... v takovem materialu jsou narusene struktury a uz nikdy nebude takova pevnost jako byla puvodne.. Pri dalsi havarii se tato cast ohne jednoduseji nez nerovnany nosnik.
Vozidla se rovnaji celkem bezne.. takove velke zmeny to nejsou... Hlavneto nebude tolik znat na vozidle.. svary budou sedet takze kupujici hure zjistuje ze se neco delo.
spis u svarovanych automobilu je to velky problem , vozidla jsou funkcni ale v pripade havarie je to velmi spatne.
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

proto bych si auto po takhle velké bouračce a opravě nikdy nekoupil, už kvůli bezpečnosti, těžko to ale poznat, takže hledam radši auto vůbec nebourané a hotovo :salut:
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

mildacaso je videt ze o tom vis presne co si myslim a to z hola prd,a jen kecy lidi co to nezvladly,a jejich prdlacky te vedou k temto zaverum.
pokud taham nosnik(nebo cokoliv jineho) na stolici mel by si slyset tu zvuky jak to auto knuci a hezkvy v nem praska a lupe kdyz ho rvu 20-ti tunama na druhou stranu nez je,,, a tom ze praskaj svary,body,,, a to co je zkroucene proste nevyrovnas ale jen neco uvedes do stavu tak aby to slo slozit se s tebou bavit asi nebudu,,,myslim ze to nebude mit smysl a co se tyce jestli lepsi rovnany nebo vymeneny tak stoprocentne vemeneny,,,
ano zatajovat skutecnost v jakem stavu auto bylo je vychcanost,s tim nesouhlasim,ale pokud mi prodavajici rekne v jakem stavu auto bylo,popr si to necham spravit takto sam,,, auto bude vyrazne levnejsi,tak je jen na me jestli si takove auto koupim nebo ne

ano jeden debil navaril predni podbeh na A6 2004 a tomu autu ten podbeh po 1000 km upad,ale to neznamena ze tim padem "vsechny nahazem do stejnyho pytle"
FAKJU BIČ
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

dexter nikdy sem nerek ze to auto je stejne dobry jako pred tim,uz bylo proste naruseny a tomu proste opravou byt kvalitni neodpařeš,,samozrejmne ze nebourany je nebourany,,, uz jen z hlediska ze kdyz toto poskladas tak ti zbyde kybl sroubku a plastu ktery nikam nepatri a nikde nechybi :lol:
FAKJU BIČ
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

hromyblesky píše:ale pokud mi prodavajici rekne v jakem stavu auto bylo,popr si to necham spravit takto sam,,, auto bude vyrazne levnejsi,tak je jen na me jestli si takove auto koupim nebo ne
asi tak... tuhost auta je sice pryc,ale vetsina tady jezdime v mekkych feldach,tak co :lol:
chipp - FK

Příspěvek od chipp - FK »

hromy> já si myslim že kdyby se udělala anketa stylu ..kup si bourané auto, převrácené na střechu a potom dodělané ze 3 kusů aut za dejme tomu 200 tisíc, nebo si kup nové za 350,- ... a ukazal bys lidem ..obycejným co chodej po ulici a jezdej v normalnich autech , tak že po shlédnutí těch fotek, by stejně ( můj názor) řeklo 75% lidí že by si radši koupili nebouranou než to poskládané . Nevim , no ..,, kazdopádně mě,jakožto kupujícímu auta v domění že je "nebourané" a pak bych po koupi shlédnul nějaké fotky jak auto vypadalo a že mi prodejce lhal, tak i když by mi kdokoliv říkal jak je to precizně svařené a podle všech norem a bla bla ... tak bych asi byl nasraný a nevěřil bych tomu,že to bude mít stejné funkce jako seriovka.

mimo jiné,by mě zajímalo,jak takové auto projde crash testem. Jestli ty deformační zóny budou v pořádku nebo právě proto,že auto je navařené v polovině a jaktu bylo už řečeno že ve sváru by to prasknout nemělo, jestli by to prasklo vedle a tak by to nahrnulo nějaký ostrý plech do kabiny a mohlo to tak ublížit posádce.

Pro sebe bych to uzavřel tím,že já,jakožto "lajk" ve znalosti nějaké svařování a chování se dvou ruzných částí karosérie přivařených na sobě, bych si asi vědomě takové auto nekoupil. Člověk který do toho dělá a vá,že když si to pořádně přivaří sám,tak bude spokojen a nalítá ještě X km, tak proč ne,ale já bych do toho nešel ;) ,
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

když je to precizně udělaný tak budou sváry tam co origo sváry z výroby ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Nic proti,ale podivejte se kolik aut je bouranych a podobne,kolik vas v nich jezdi a tak,a lepsi nez silene rovnat timpadem ohybat plech je podle me navarit novy,svar se da udelat kvalitne,i na stolici to natahnes pekne,ale ten plech uz je ohly,a tim ztraci pevnost,radsi varit...
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

hromyblesky: beru tvuj nazor, v nekterych vecech asi pravdu mas... Ale na jedne veci se tu schodnem urcite vsichni ze pevnost tam uz nikdy takova nebude jako z vyroby.. at uz je rovnane ci svarovane.. svar jako z fabriky ,kde ho udela robot bude mit daleko lepsi vlasnosti nez kdyz to udela clovek kterej takovej svar tezko udela.

Hanus: rekl bych ze toto je dukazem toho ze se to da udleat... da se to opravit ale stojim si za tim ze pokud by to auto havarovalo tak by dopadlo spatne.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Hlavně spoustu věcí vůbec nesvaříš. V každé dutině (prahu, sloupku) je ještě jeden profil z plechu, který té dané části dává pevnost. Ten nemají šanci svařit. Poheftují vrchní plechy a na výztuhy kašlou. I když by to sakra dobře nějakým zázrakem svařili, tak to stejně nebude ono. Vezmi si kus jeklu, přeřízni ho na dva a pak svař dohromady. Když ho bafneš do svěráku, kde myslíš že se ohne a následně zlomí? Ano správně, hned vedle svárů. Skoro dvacet let dělám konstruktéra a svařované spoje se musí vždy slušně předimenzovat a to třeba i přeplátováním. V případě nějakého domácího sesmrkání plechů natupo se o pevnosti vůbec nedá hovořit.

Existuje jediná možnost kvalitní opravy. Podle předpisu výrobce oddělit poškozené části a navařit nové. Reálně jsou auta v bazarech opravená tak, že zmuchlaný nosník klempíř v potřebných místech naříznul, dobouchal na své místo a následně svařil.
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

mildacaso jasne pevnost tam nemusi byt jako tovarni,,, muze byt horsi ale taky muze byt daleko lepsi kdyz se to preplatuje a nevari jen na tupo,myslim svary jen na vnitrich vyztuhach ,ne na venkovniych plechach,ja osobne to tak delam,,,
FAKJU BIČ
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

a ten typek co slozil to široko na ceste pred garazi na sidlisti je taky velkej frajer,,,znam jej osobne,stejne tak i auto a je to velka parada ;)
FAKJU BIČ
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

atnarfus,,,strasne moc se pletes opravy stylem ńesvarit vyztuhy tu sice byli ale to kdyz se otevrely hranice a honem se vydelavalo,ovsem takove auta prejedou jeden kanal a nejdou zavrit jediny dvere
,,,jednak tam neni vyztuha jen jedna ale treba i tri, dnes se vari i vyzuhy kdy si na ne vyrezes potrebne "okynko", zavaris to (ja teda i preplatuju) pak zavaris vyrezanou diru (ja opet platuju) a naposled se zavari jeste jedna velka dira a to jest venkovni plech na tupo(tento postup je laický tak jej neberte doslova,,,vysvetlovat to tady nejak nehodlam.......)
edit kdyz to tak ctu tak se nedivim proc kazdej bouracku radsi neprizna protoze sou o tom takovy fámy........
FAKJU BIČ
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Bouračku nikdo nepřizná, protože jí málokdo nechá pořádně opravit.
Stejně bych bourané auto nechtěl, i kdyby bylo opravení kdo ví jak dobře.
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

atnarfus muzes reagovat na to na co jsem psal? tedy ty si psal o tom ze nikdo nevari vyztuhy,,,, a misto abys rekl ze ses mylil tak placnes do placu neco jinyho co ti horko tezko nekdo bude vyvracet?
FAKJU BIČ
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nejsem autoklempíř, pořádně žádného ani neznám. Píšu pouze své amatérské postřehy a názory, které nemám nijak podložené. Věřím ti že profík dokáže svařit i výztuhy, zvlášť když to píšeš zrovna ty. :salut:

Tedy uznávám svůj omyl a odvolávám tvrzení, že není možné svařit výztuhy v dutinách.

Ty svou práci děláš určitě co možná nejlépe jak to jde, takových lidí moc není. V případě bouraček co jsem měl tu čest vidět se vždy jednalo o značně odfláknutou práci za účelem co největšího zisku. Většinou nevzbuzují příliš důvěru ani dobře dostupné sváry. Nediv se pak, že má fantazie pracuje na tom co je uvnitř dutiny a není na to vidět.

Nechci ale aby to vypadalo jako že chci mít za každou cenu poslední slovo. :thumleft:
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

takovou odpoved beru,,,doufam ze ted kdyz si se o tom necop dozvedel,, budes po svete tvrdit neco jineho nez co si psla o par prispevku vyse ;)
FAKJU BIČ
Odpovědět