Alternator Felicia - jaky je rozdil mezi 55A a 70A?
-
Lukky - FK
Alternator Felicia - jaky je rozdil mezi 55A a 70A?
Ahoj,
nevite v cem se lisi tyto alternatory? Predpokladam v diodovem mustku... Ale nevim, zda vinuti na statoru ci rotoru neni take odlisne, potreboval bych pouzit kotvu z 55A do 70A a nejlepe i jednu diodu:)
Diky
L.
nevite v cem se lisi tyto alternatory? Predpokladam v diodovem mustku... Ale nevim, zda vinuti na statoru ci rotoru neni take odlisne, potreboval bych pouzit kotvu z 55A do 70A a nejlepe i jednu diodu:)
Diky
L.
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternator Felicia - jaky je rozdil mezi 55A a 70A?
po pravdě ve všem 
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
-
Hans - FK
Jsou to dva odlišní výrobci
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Repasoval jsem si nedlouho po sobe Pal 55A i Pal 70A.
rozmerove jsou stejne, tedy maji stejna vika i konstrukci
maji stejna loziska
maji stejne rotory
maji stejne regulatory
dnes uz se asi vyrabi jen diodove bloky pro 70A, tudiz ze 70 do 55 diody pouzit muzes, naopak je muzes pretizit a spalit
maji jinou konstrukci statoru, 70A ma vice zavitu
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Podle mého názoru pokud navinu více závitů na cívku,tak z ní mohu táhnout vyšší napětí při stejném zatížení.Pokud to má dávat o 15 Ampér víc tak musím zvětšit průřez vodiče.Proudové zatížení.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
áno vetre Lugosymu hovorí pravdu , mostík + rotor sú zámenné , obal tiež , regulátor je tiež rovnaký , iný je len stator . Kombinoval som diely z 70 na 55A altík a všetko v pohode
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
No a já jsem snad tvrdil opak.Pokud vím ,tak jsem pouze upřesnil rozdíl ve vinutí stotoru,že ne větší počet závitů, ale větší průměr vodiče.To znamená např.0,8 a, 1,5 mm2.Pokud se mi to povede ,tak ti je změřím. Ale je pěkný jak se hned někdo chytil ,když jsem napsal ,že je možná větší rozměr altíku.
-
putin
zdravim vsechny kluky......jsem s ostravy a chtel bych se te zeptat...mam felu 97 1.3 MPI 50 kw ..a mam slabe dobijeni..dobiji mi to max 13,5 cos je malo..pry az na 14.3 by to melo jit...co slo uz jsem pomenil ale chci se zeptat na tuto vec pokud by jsi znal odpoved...proc ma tento motor 70 A alternator....??zda by jsem mohl dat i ten slabsi 55 A ???ktere meli myslim ne MPI cka ma to na neco vliv nebo proc MPI cka maji silnejsi altik....moc dekuji za jakoukoliv odpoved...lada
-
putin
a jeste bych se chtel zeptat jestli do felicie LXi bez pocitace jde dodelat pal. pocitac nebo nejde a pokud ano co to obnasi...jestli elektrika je na to uz nejak pripravena ci ne...dekuji za odpoved..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Palubní počítač jde dodělat do každé Felicie. Žádné auto na něj nemá přípravu. Počítač má kompletně svojí kabeláž nezávislou na instalaci v autě.
-
Hans - FK
PP lze sehnat zde v sekci Bazar, občas se objeví a nebo třeba na aukru. Nemáš v té 1.3 posilovač řízení? Jinak pokud alternátor nedobijí, nechal bych ho zrepasovat nebo alespoň zkontroloval jak jsou na tom uhlíky.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
putine,při jaké zátěži je těch 13,5V.Altík běžně může dobíjet 13,4 -13,8V.Takže je v normě,ne? 14,3 je hranice.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Silnejsi 70A altiky se davaly hlavne kvuli vybavam treba kdyz jsou predni mlhovky apod. Ale obcas mi to stejne prijde dle toho co zrovna mely na sklade.
- McShort
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak... dávaly se do vyšších výbav... mlhovky, klima a pod, do 1.9D se dávaly snad do všech stejně jako většiny FUNek myslím, už jsem vyděl i pár kousků které měly 90A
putin: do 1.3 by měl ten 55A myslím si bohate stačit, pokud tam nebudeš mít nějáký extrémní světelný stromeček (přídavné 8x55W) tam by taky problém nebyl, jen při volnoběhu by to při všem rozvíceném nestihlo krmit... ale i když si to rozpočítáš, tak chod motoru prekticky nebere nic, takže jen světla, ventilace, vyhřívání zrcátek, okna a tak.... jedinou výhodu co máš se 70A je že se ti baterka dobije rychleji, ale počítám že tam nebudeš mít nějákou 72Ah
putin: do 1.3 by měl ten 55A myslím si bohate stačit, pokud tam nebudeš mít nějáký extrémní světelný stromeček (přídavné 8x55W) tam by taky problém nebyl, jen při volnoběhu by to při všem rozvíceném nestihlo krmit... ale i když si to rozpočítáš, tak chod motoru prekticky nebere nic, takže jen světla, ventilace, vyhřívání zrcátek, okna a tak.... jedinou výhodu co máš se 70A je že se ti baterka dobije rychleji, ale počítám že tam nebudeš mít nějákou 72Ah

pár fotek: http://www.mcshort.rajce.net
moje auto: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=19851
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
McShort - každé servo a klíma v 1,3 má 90A magneton