Ztráta výkonu

Simos 2P
135M, 136M
chipp - FK

Re: Zrychlení z 0-100 - tragédie

Příspěvek od chipp - FK »

mich> to já zase jo..ale nevim jestli to snese dneska už po čtvrté nad jednim a tim samým videem :D
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

:thumleft: :lol:
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
chipp - FK

Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

tahne ti to fajn.. toho benzinu mas poskromnu + tvoje vaha... vzdyt to auto nema zadnou nadbytecnou hmotnost :lol:
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
chipp - FK

jsem kvůli tomu týden nejedl a vyjel celou nádrž abych to mohl natočit,aby se mohl michelin uspokojit tak jako já dnes už popáté :lol: :lol: :lol: :o :o :o
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kybrex »

Tady se to koukám rozjelo. Pěkně jsem si počet. Jinak s tím nastavením řídící jednotky ohledně otevření klapky - znamená to, že pokud řídící jednotka dostane na plnej plyn signál otevření třeba těch 78 stupňů, tak si zapamatuje, že to je maximální stav a pustí tam i nejvíc benzínu (jako kdyby to bylo 90) a tudíž to není třeba v jednotce nijak štelovat pokud se klapka otevírá správně, nebo je to ještě jinak? :) Taky mě napadá, že řetěz jsem neměnil co tu feldu mám (chrastí slušně) :lol: A pak mě taky napadlo nechat seřídit ventily, protože to taky nebylo dělaný tak 2 roky, možná víc. Co myslíte, má to cenu? :D
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Ale je dulezity udelat to zakladni nastaveni klapky, kdy se ji prave rekne, co je max a min hodnota.
chipp - FK

michelin> tak co,kolikrát ty ... 8=====> - - - - - - ....... :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol:
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

A to pockej az sem da video Michelin ... te se vám kluci ruce nezastavěj :lol:
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kybrex »

Aha, kabel jsem těď půjčil kámošovi, ale až mi ho vrátí, tak mrknu na klapku a pak to napíchnu a mrknu na to. Nějaký návod pro někoho, kdo to nikdy nenastavoval by nebyl? :oops:
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

chipp: Já tam vidim 16sec se zavřenym okem...

kybrex:Je toho tu spousta, celý jedno téma. Pohledej.
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
chipp - FK

jezek> fakt :o ? tak ho zkus otevřít a poslechnout si od kdy pustim spojku a ne od te doby co jsou otačky nahoře ...a kdy ručička dosáhne přesně 100km/h protože tachometr je skalibrovaný s GPS a odchylkou 1 max 2 km/h na té stovce ..... ;)
JAWAEVO - FK

Příspěvek od JAWAEVO - FK »

chipp nič proty ale ide ty do dosť na* ked ty to pri 4tis neprehrabne
chipp - FK

jawa> pokud slyšíš,tak jsem nepustil spojku uplně ale pozvolna,právě proto aby si to neprohráblo jak ta tvoje pí*a :-)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 12. říj 2010 7:00:36, celkem upraveno 1 x.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Jenom dotaz.Existuje i nějakej program na měření zrychlení kterej by jel na Windows Mobile?? Mám jen PDA s GPS a tak bych to změřil tím,abych nešvindloval se stopkama :D
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Podle strejdy Googla pry GPS Performance, GPS Tuner, TrakPal napriklad ;)

Nevim nezkousel jsem mam jen obyc dumbphone a potom Palmíky :)
Tady na foru
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Něco vyzkouším ;) Ráno zkusím něco nahrát a odpo jedu k našim,tak to třeba testnu
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Ještě jsem teď pročetl nějaký fóra a podle GPS navigací asi to měření fakt bude o něco zpožděný a nepřesný
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Podle navigací určitě, podle nějakého přímo určeného softu ta odchylka s přesnou GPS bude minimální :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Jediny problem bych videl v refreshi pozice u daneho zarizeni.
Pokud je GPS modul a zarizeni schnopno obnovit pozici napr. 3x za sekundu myslim, ze presnost by mohla byt rozumna. (pri pozicni odchylce rekneme do 1m)

Bohuzel ne vsechny moduly a zarizeni umi rychlejsi update pozice nez 1x za sekundu a pozicni odchylka leze tezce do desitek metru :(
Tady na foru
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Takze rekneme kdyz jsem s jednim autem zajel 3x po sobe dle GPS 0-100 za 5,4 - 5,8 Tak ze normalne to ma zrychleni za 3s? :lol:
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Michelin: já se uplne bojim si to od tebe nechat zmerit :-D
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

doporucuji stahnout do telefonu aplikaci Race chrono . Umi to merit zrychleni pomoci gps, logovat trasy zapisovat rychlosti a nadmorskou vysku, sestavit z namerenych dat grafy a tak podobne.
Potrebujete mobilni telefon se symbianem a rychle GPS .
http://translate.google.cz/translate?hl ... 26rls%3Dcs
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Jj to mam, nejlepsi je track logging treba na sosne :), krasne ti to vykresli kudy si jela a kde si pripadne ztracel.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

ja to pouzivam performens mereni ... Jen nevim jak je to s presnosti.. Na internetu jsems e docetl 0,15s ale jestli to tak opravud je??
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

kybrex píše:Tady se to koukám rozjelo. Pěkně jsem si počet. Jinak s tím nastavením řídící jednotky ohledně otevření klapky - znamená to, že pokud řídící jednotka dostane na plnej plyn signál otevření třeba těch 78 stupňů, tak si zapamatuje, že to je maximální stav a pustí tam i nejvíc benzínu (jako kdyby to bylo 90) a tudíž to není třeba v jednotce nijak štelovat pokud se klapka otevírá správně, nebo je to ještě jinak? :) Taky mě napadá, že řetěz jsem neměnil co tu feldu mám (chrastí slušně) :lol: A pak mě taky napadlo nechat seřídit ventily, protože to taky nebylo dělaný tak 2 roky, možná víc. Co myslíte, má to cenu? :D
V jednotke (riadiacej) sa nedá štelovať nič.
Čo sa týka reťaze, viem o jednom zdokumentovanom prípade, kedy reťaz hrkotala tak, že to zaznamenal snímač klepania a ten potom negatívne ovplyvňoval výkon motora.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak jsem testnul jeden program a kromě toho že se mi tam střídaly nějaký grafy a stále zhasínal displey,tak nic,takže musím zkusit jinej :lol: :lol:
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kybrex »

Jen taková aktualizace. Tak jsem vyměnil rozvoďák kvůli hluku (už to 14 dní zajíždím) a nechal jsem mimo běžnou údržbu seřídit ventily a se širšíma kolama na léto 175/60 R14 Ronal jsem to udělal za 15 vteřin. :) Zítra to proklepnu na VAGu, jestli nejsou závady a uvidí se, co dál. :D
thepromise - FK

Re: Ztráta výkonu

Příspěvek od thepromise - FK »

snad nevadí že oživím staré téma, s motorem který má neznámí nájezd a vypadá naprosto šíleně 0-100 12,6 s... podruhé lehce přes 13 a potřetí 12,8s ... vše měřeno dle gps.. já sám v autě, pneu R14 185/60 a nádrž téměř plná... to už neni tak špatný.. motor serie
Lacik - FK

Příspěvek od Lacik - FK »

ahoj ahoj,

mam problem, vzdy ked nastartujem feldu, po minute pedal na podlahe a auto neakceruje, je na mrtvom bode, netaha, a vtedy mi striela do vyfuku, ten som menil komplet, uz neviem cim to moze byt, vzdy po nastartovani to robi a potom este chvilu, auto je lenive, je to 5Okw otec ma 4Okw a ta by ho hravo prehnala. sviecky rok, filtre rok,lambda vymenena , bola tam chyba 00537 sa mi zda, vymazana, potom uz sa nezobrazila , neviete, cital som este ze to moze robit snimac vahy vzduchu?? teplotne cidlo som menil za nove, nepomohlo. dakujem
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A co tlak paliva z čerpadla? Je alespoň 1,5 atm.
Lacik - FK

Příspěvek od Lacik - FK »

tak to netušim vobec, ale auto od 80 km/h ide ako hodinky, a vynechava len po nastartovani cca 2. minuty, jedine , len ked som vybral privod paliva, tak ma to cele ostriekalo a to dost. :D
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Jozefj píše:A co tlak paliva z čerpadla? Je alespoň 1,5 atm.
To by pro MPi bylo krutě málo! Při volnoběhu 2,5 baru a zvýšený otáčky 3 bary.
Mirek1

Příspěvek od Mirek1 »

v tomto vláknu jsem četl, že se klapka nemusí otevírat na 90°, chtěl bych se zeptat, jak k tomu může dojít, jestli k tomu může dojít po demontáži klapky nebo jakým způsobem a jak se to projevuje. Díky
thepromise - FK

povolené plynové lanko ? úhel otevírání uvidíš na diagnostice
prerovacek - FK

Příspěvek od prerovacek - FK »

Tak jsem to tu celý pročítal a docela jste mě potěšili chlapci... Já to měřil a 4x za sebou na zimních 0-100 za 14s. s 1.4kou... furt jsem přemýšlel se známým, co může být špatně, proč to nejede, kde se to dusí... Pak jsem si všiml, že podle Vás felda běžně sprintuje s 1.3 Mpi za 16 - 18s., takže to znatelný rozdíl je... já jen teda nechápu, jaktože jsem s minulou 1.6kou AEE ještě bez úprav (pouze sportovní sání) na zimních 15" Alu dostal bez problému pod 12s., při dobrém řazení i pod 11s.?
thepromise - FK

já vyměnil celý motor za jiný z vrakáče a zrychlení na 165/70 r13 za 12-13 s bez jakýkoliv úprav, tím se problém vyřešil.. co bylo špatně se ale nedovím, dle mechanika bylo vše ok a měnil se jen motor, všechno ostatní se přeházelo ze starého.
jen mě trápila spotřeba 8-9 litrů.. to se vyřešilo samo, odpadl zadní díl výfuku a auto ujede 600-700 km na nádrž, koncák byl uvnitř uplně vysypaný a přicpaný
Mirek1

Příspěvek od Mirek1 »

dá se poznat, že se klapka neotevírá na 90° i podle toho, že auto má horší výkon nebo nižší maximální rychlost? Může k tomu uvolnění lanka plynu a následně k tomu, že klapka nebude otevírat na 90°, dojít i po demontáži klapky?
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

Na vykone sa to da poznat, ale asi len ked mas velky rozdiel v tom ako ti to otvara. Mne to napr otvaralo na 70 stupnov, konecne som to doladil otvara uz na 90 a je to citit, teda pri takom normalnom jzadeni ani nie, ale ked ides podradis a vyplais plyn plyn tak je to citit, ze to ide rychlejsie do otacok a lepsie to taha. Takze urcite si to dosteluj.
Odpovědět