Otáčkoměr a teploměr
-
Stanles - FK
Otáčkoměr a teploměr
Ahojte kluci, zabíval se někdy někdo opravou otáčkoměru? Jestli je to vůbec možný.
Sešli se mi doma dvě přístrojovky a ani na jedné to nejde. Na jedné jde až tak od 3500 a na druhé tak od 2000.
Ještě mám jeden problém.. Neukazuje mi teploměr. Zkoušel jsem to na třech přístrojovkách a měnil čidlo. Dal by mi někdo radu na co se ještě zaměřit?
Termostat jsem nerozdělával, ale vypadá měněnej. Než se v tom začnu hrabat tak bych chtěl pochytit nějáký rady a zkušenosti.
Mám 1.3 MPi
Sešli se mi doma dvě přístrojovky a ani na jedné to nejde. Na jedné jde až tak od 3500 a na druhé tak od 2000.
Ještě mám jeden problém.. Neukazuje mi teploměr. Zkoušel jsem to na třech přístrojovkách a měnil čidlo. Dal by mi někdo radu na co se ještě zaměřit?
Termostat jsem nerozdělával, ale vypadá měněnej. Než se v tom začnu hrabat tak bych chtěl pochytit nějáký rady a zkušenosti.
Mám 1.3 MPi
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otáčkoměr a teploměr
u otackomeru a vlastne i u teplomeru to klidne mohou byt jen nedotazene maticky samotnych budiku, otackomer pak navic muze mit ko civky ale to se projevuje ze toci netoci od nebo do 4000tis.
A teplomer muze byt klidne vhaji i samotny budik.
A teplomer muze byt klidne vhaji i samotny budik.
-
Stanles - FK
Zkoušel jsem nějáký přístrojovky a otáčkoměry šli, ale ten teploměr ne.
Nemáš schéma zapojení toho teploměru a čidla? Potřeboval bych zkusit proměřit jestli to jde z řídící jednotky.
Nemáš schéma zapojení toho teploměru a čidla? Potřeboval bych zkusit proměřit jestli to jde z řídící jednotky.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
T10b bílý konektor:
1 bílý, hl.brzd.kapaliny
2 černý, teplota chl.kapaliny
3 hnědý, ukostření
4 černý, bezp.pásy
5 žlutý, tlum.světel
6 zelený, bezp.pásy
7 modrý, vyhř.zad.skla
8 nezapojeno, nebo černý/červený, žhavení
9 černý/bílý, směrovky L
10 bílý, žhavení
T10c žlutý konektor:
1 žlutý, palivoměr
2 červený, přívod "15"
3 šedý/zelený, podsvícení+kontrolka obrys.světel
4 nezapojeno, nebo modrý, AKIN - zvuk.signalizace rozsvícených světel
5 nezapojeno
6 nezapojeno, nebo šedý/zelený, AKIN - zvuk.signalizace rozsvícených světel
7 žlutý, otáčkoměr
8 nezapojeno, nebo šedý/modrý, podsvícení + kontrolka obrys.světel
9 černý, napájení digitálních hodin
10 hnědý, kostra palivoměr
T10d černý konektor:
1 bílý, dálk.světla
2 bílý, př.mlhovky
3 modrý, směrovky přívěsu
4 zelený/bílý, zad.mlhovky
5 černý/zelený, směrovky P
6 zelený, alternátor
7 nezapojeno, nebo černý/zelený, AKIN - zvuk.signalizace rozsvícených světel
8 černý, ruční brzda
9 černý/červený, airbag
10 černý, tlak oleje
1 bílý, hl.brzd.kapaliny
2 černý, teplota chl.kapaliny
3 hnědý, ukostření
4 černý, bezp.pásy
5 žlutý, tlum.světel
6 zelený, bezp.pásy
7 modrý, vyhř.zad.skla
8 nezapojeno, nebo černý/červený, žhavení
9 černý/bílý, směrovky L
10 bílý, žhavení
T10c žlutý konektor:
1 žlutý, palivoměr
2 červený, přívod "15"
3 šedý/zelený, podsvícení+kontrolka obrys.světel
4 nezapojeno, nebo modrý, AKIN - zvuk.signalizace rozsvícených světel
5 nezapojeno
6 nezapojeno, nebo šedý/zelený, AKIN - zvuk.signalizace rozsvícených světel
7 žlutý, otáčkoměr
8 nezapojeno, nebo šedý/modrý, podsvícení + kontrolka obrys.světel
9 černý, napájení digitálních hodin
10 hnědý, kostra palivoměr
T10d černý konektor:
1 bílý, dálk.světla
2 bílý, př.mlhovky
3 modrý, směrovky přívěsu
4 zelený/bílý, zad.mlhovky
5 černý/zelený, směrovky P
6 zelený, alternátor
7 nezapojeno, nebo černý/zelený, AKIN - zvuk.signalizace rozsvícených světel
8 černý, ruční brzda
9 černý/červený, airbag
10 černý, tlak oleje
-
Stanles - FK
Díky za vyčerpávající odpověď!!!
Otáčkoměr jsem už vyřešil, ale furt laboruju stím teploměrem
Mám otázku co se týče čidel. Jaký tam patří? S modrým nebo žlutým kroužkem? Dočetl jsem se někde, že žlutý je origo a modrý je náhrada za žlutý.
Prosímtě jde něják vyzkoušet jestli funguje nebo jde proud do budíku? Zapojit to něják přes kostru? To by měla ručička vylítnout ne?
Otáčkoměr jsem už vyřešil, ale furt laboruju stím teploměrem
Mám otázku co se týče čidel. Jaký tam patří? S modrým nebo žlutým kroužkem? Dočetl jsem se někde, že žlutý je origo a modrý je náhrada za žlutý.
Prosímtě jde něják vyzkoušet jestli funguje nebo jde proud do budíku? Zapojit to něják přes kostru? To by měla ručička vylítnout ne?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ja byt tebou skusil bych promerit drat od budiku k cidlu to vypada jestli neni nekde zlomenej apod. proste prerusenej kdyz se ti zadny budik ani nehne.
-
Stanles - FK
Tak jsem asi problém vyřešil... Dnes jsem vyměnil termostat a začlo mi to konečně topit a už se pohnula ručička teploměru. Zítra uvidím po cestě do práce.
Chtěl jsem se jen zeptat na jednu věc. Někde tady na foru jsem se dočetl, že jsou dva druhy teploměrů co se týče motorů 1.3 Je to pravda?
Chtěl jsem se jen zeptat na jednu věc. Někde tady na foru jsem se dočetl, že jsou dva druhy teploměrů co se týče motorů 1.3 Je to pravda?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ano jeden pro BMM a druhy pro Mpi rozdil teplot je cca 20stupnu ale ted ti nereknu ktery ma vic a ktery min.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud maji na sobe cislo tak by to melo jit ale nereknu ti ted ktery je ktery apod.
-
Stanles - FK
Tak jsem tam přehodil budík o kerým jsem 100% věděl, že je s MPi a problém je vyřešen.
-
Stanles - FK
Včerá jsem koukal na čidlo a nemám na něm ten plechovej konec. Je to jen nějáký jiný typ nebo tak něco?
Teploměr mi sice ukazuje, ale jen tak do 70 max. tak ještě přemýšlím jestli není něco s čidlem.
Teploměr mi sice ukazuje, ale jen tak do 70 max. tak ještě přemýšlím jestli není něco s čidlem.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
jakej plechovej konec??? vyfot to
-
Stanles - FK
Tadyk totok. Na tom originále co mám v autě tohle nemám.

-
Stanles - FK
Ahojte, jakej je rozdíl mezi čidlem se žlutým a modrým kroužkem?
V MPi by mělo být se žlutým ne? Originál jsem měl takový jak je stím modrým kroužkem.
O víkendu jsem jel delší trasu cca 130 km a na budíku mi teplota nevylezla nad 70 tak nevím jestli to může dělat ještě špatný čidlo... Budík jsem tam dal co jsem měl v původní přístrojovce. Nad 70 stupňů mi to vylezlo jen jednou a to když jsem stál, ale jak jsem se rozjel tak hned to zas spadlo na 70

V MPi by mělo být se žlutým ne? Originál jsem měl takový jak je stím modrým kroužkem.
O víkendu jsem jel delší trasu cca 130 km a na budíku mi teplota nevylezla nad 70 tak nevím jestli to může dělat ještě špatný čidlo... Budík jsem tam dal co jsem měl v původní přístrojovce. Nad 70 stupňů mi to vylezlo jen jednou a to když jsem stál, ale jak jsem se rozjel tak hned to zas spadlo na 70

-
Stanles - FK
Před dvouma týdnama jsem dával novej termostat i čidlo. Dal jsem tam to stím žlutým kroužkem.
Topí to jen ten budík takhle ukazuje.... Tak nevím jestli mám zkusit ještě jinej.
Topí to jen ten budík takhle ukazuje.... Tak nevím jestli mám zkusit ještě jinej.
-
Jurka - FK
Napíchni na VAG a mrkni na teplotu jestli odpovídá hodnotě na VAGu hodnotě na budíku pokud odpovídá špatnej termostat nebo jen netěsní pokud hodnoty neodpovídají dotáhni šroubky na teploměru zezadu na přístrojovce popřípadě vyměn čidlo žluté modré to je fuk
-
Stanles - FK
Vrtá mi hlavou ještě jedna věc... Někde jsem četl, že teploměr (budík) z MPi a BMM ukazují jináč. Dají se ty budíky od sebe něják rozeznat?