Lambda OK! Na řadě je kat... poraďte

MPi 1AV
AEE
Jurka - FK

Lambda OK! Na řadě je kat... poraďte

Příspěvek od Jurka - FK »

Auto jelo ok...Minulý týden výměna prasklých svodů...poté auto vždy po přeřazení a následném přidání plynu nechtělo moc jet, ale vzápeětí při o něco vyšších otáčkách se rozjelo a ok nic moc sem to neřešil. Dneska sem byl na výměně prvního dílu výfuku, protože vlnovce popraskané, tak se dala sada od Tyllu na navaření na původní kat.... Podotýkám, že to fest fičelo jak svodama tak vlnovcema...No a dneska od mechoša se špatně držel volnoběh a cukalo to...jak se motor ohřál na volnoběh ok, ale za jízdy vždy při přeřazení a následném sešlapnutí plynu místo aby auto jelo, tak se spíš rozmyšlí jestli jet nebo ne a jede tak nějak trhaně, jak se dostanu do otáček zmízi to a jede, ale furt tak nějak ne jako předtím.... ujel sem od mechanika asi jen 8 km a furt to dělalo přijel sem dom udělal základní nastavení klapky vše ok čidla teploty mám dvě obě ok beze změny, ale lambda se na VAGu chová hodně divně ne jako dřív s prasklýma svodama a vlnovcama...

Tady sem to nahrál ten VAG na video (začátek je hůř vidět než nastartuju) http://www.youtube.com/watch?v=hhonhOj4ZRk

Tak co myslíte projevuje se takhle špatná lambda? Jinak motor bez chyb (žádná chyba se do paměti závad nezapsala) a ještě možná jedna důležítá věc, že v autě je směs 2:1 (E85:N95) ale před výměnou svodů a vlnovců vše ok...vše dělá až ted jak je výfuk těsný... Moc děkuji za pomoc
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 09. lis 2010 23:44:15, celkem upraveno 6 x.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Lambda KO? Mrkněte se na můj VAG prosím (felda 1.6MPi)

Příspěvek od Atnarfus »

Lamda se chová opravdu podivně. Chvílema normálně lítá napětí nahoru a dolu tak jak má, pak je zase napětí na nule. Jestli nepozoruješ jiný problém tak něco s lambdou bude.

Počítej s tím, že lambda se musí prohřát než začne fungovat. Na konci videa už se mi zdá že pracuje jak má. Je to moc krátké a nekvalitní abych podle toho dělal nějaké závěry.
Jurka - FK

Na konci videa už sem to točil víc... na volnoběh furt skoro na nule občas tam něco skočilo ale jinak nic a auto bylo zahřáté, takže lambda určitě taky...Vím, že lambda se předtím chovala uplně jinak než ted předtím furt skákali hodnoty i na volnoběh a jen občas tam houpla nula... jen nevím jestli to nemůže být tím natankovaným ethanolem. Jinak mám v plánu to prolítnout po dálnici pořádně...pak zkusit odpojit tu lambdu a halvně vyjet nádrž co nejvíc a na tankovat normal jen N95
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nejlépe je to vidět na VAGscope. Tam je krásně vidět při volnoběhu, nebo při ustálených otáčkách jak to maluje pravidelnou křivku.
Když to ukazuje skoro pořád nulu, tak právě to je znakem vadné lambdy.
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Jurka:
Skús lambdu prebrať k životu. Natankuj benzín, ohrej motor na prevádzkovú teplotu, potom niekde zaparkuj a asi 5 minút udržuj motor vo vysokých otáčkach (cca 4000ot). Nahraj potom priebehy vo VAGScope.
Funkčná lambdaregulácia na voľnobehu je zhruba takáto:
http://www.youtube.com/watch?v=RVk-UvLi8EM
Jurka - FK

Tak Vám popíšu ted tříhodinový dobrodružství...Chtěl sem to projet a goumat nastartoval sem, ale kuckalo se to a ani sem se nemohl rozjet prostě plyn skoro nereagoval...plyn mohl bejt klidně naplno ale kuckalo se to jakoby vázli dodávky paliva no chvíli jsem s tím zápasil a vyjel kousek z místa a to už volnoběh držel, tak sem odpojil lambdu a nic se nezměnilo, ale rozjel sem se...ujel sem asi 3km, ale motor prostě jakoby ztratil výkon..prostě nechtěl vůbec jet zmetek...jel ale trhaně...zastavil sem a volnoběh OK při sešlápnutí plynu to pěkně reagovalo idkyž hned na začátku sešlapu jakoby se to chtělo přidusit ale pak ok ale to mi dělalo dycky, že nemůžu hned zprudka rychle šlápnout na plyn..zkrátka nějaký zpoždění na začátku chodu možná jakoby se to chtělo přidusit... no řekl sem si že projdu rozdělovač a svíčky vše ok a svíčky jsem dal staré NGK BUR6ET a zapojil teda lambdu zase a vymazal chbu z jendotky...potom už to jelo líp, ale to bylo spíš že už to bylo zahřáté pořádně, ale furt problém po jakýmkoliv přeřazení a následném šlápnutí na plyn, že jednička ok zařadím dvojku šlápnu na plyn a chvilu nic jakoby motor nevěděl co dělat jestli jet nebo nejet a ktomu decentní trhání po chvilce dycky to vyrazilo vpřed takhle i na trojku čtverku a pětku a bylo jendo v kolika otáčka sem řadil dycky se tomu nechtělo po tom přeřazení..pak sem zase tak nějak už relativně vpohodě dojel na další odlehlé místo, kde sem si řekl, že zkontroluji pojistkovku (vše OK) ale dofrčeli poliši a mysleli si že kradu auto:) pak sem asi hodinu jezdil jak ocas vytáčel vše zkoušel a už furt stejné jen myslím s niším výkonem než před dnešním mechanikem jo a jedna hodně zajímavá věc!!! Lambda na volnoběh ukazuje nuly nebo jen 0,02 0,03 jak jedu pod plynem prostě normálka jízda tak hodnoty lítají v poho asi jak by měli...tot asi vše.... Tak co myslíte? Toto vše po dnešní výměně tohodle dneska http://www.automedik.cz/zelit.html?product=258153

Fakt už nevím a chce se mi už skoro brečet...napadají mě věci jako čerpadlo palivové, škrtící klapka, zapalovací modul, kabely, lambda nebo ucpaný kat (něco pod podlahou furt chrastí když jedu a šlapnu na plyn) zkrátka nechápu to

Zítra mám v plánu zkusit zase za studena co to bude dělat popřípadě vynbdat vyčistit klapku zkusit vyjet co nejvíce nádrž a natankovat kvalitní benál...nejvíce bych to viděl na tu lambdu, protože ta ukazuje úplně jinak než kdy předtím (ale jestli to není jen tím ethanolem) pak ten katík, ale to by zas nešlo vytočit na volnoběh kdyby byl přicpanej ne? Ikdyž předtím šlo dost výfukových spalin jinam než do katíku, takže ted je na něj větší nápor (jen úvaha) a že by odešlo čerpadlo nebo klapka z ničeho nic najenou hned po výměně výfuku se mi nezdá...budu rád aspon za každej nápad nebo s čím máte zkušenosti jak se co projevuje když je něco z toho co jsem jmenoval špatné...
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

LIDI vy do tech aut lijete BIO sračky a pak se divite že to nejede.. bodejd by nejelo ,když ono to neni nato konstruované... aspon si nechte namapovat jednotku ,když už chcete jezdit za levnocha a to ,že vám to jede lepe je jen placebo ... Kdybys tam nelil take sračky "možna" bys ted nemusel řešit tento problem....
Začni vymenou palivoveho filtru -pro jistotu bo BIO JE BIO....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 14. říj 2010 22:51:47, celkem upraveno 2 x.
Jurka - FK

Tankováno už dvakrát předtím (ikdyž ne v poměru 2:1) a palivový filtr měněn dva roky a cca 20 tkm nazpět
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

jinak jestliže to jelo předtim vpohode ,když si mel vyfuk netesny a začaloto jak si dal nove svody a vlnovec,tak mužes mit pricpany vyfuk... (KAT?)
2roky stary filtr a tos tam jeste cpal ethanol-staci parktrat jezdit s rezervou paliva a vsechen bordel v nadrzi ti jde do filtru .. filtr mann stoji 240kč což neni zas tak moc.
Jurka - FK

To je jedna z možných variant co by to mohlo být, ale zase na volnoběh de do otáček pěkně a 5-6 tisíc ot. není problém a podle mě by to bylo v celým rozsahu otáček a úplně by to hovno jelo a netrhalo motorem jako ted... osobně si myslím, že je něco se s měsí a to bud ten posranej ethanol nebo jen moc chudá bohatá směs což se jeví na lambdu protože fakt ukazuje úlety
Jurka - FK

Jinak tady jendo video když sem nastartoval studenej motor a šlapal na plyn aby to nezdechlo (stejně zdechla mrcha) a lambda se netváří, že by chtěla něco ukazovat... http://www.youtube.com/watch?v=GSi8rLF0Ct0

Tady je video při jízdě potom..jestli se tomu teda dalo říct jízda...lambda ukazuje už možná něco ale zajímavé je, že na volnoběh kolísá možná i dobře ale jak dám plyn hodnoty kolísají u nuly furt což by mohl být právě ten problém s tím plynem když sešlápnu nebo přeřadím... http://www.youtube.com/watch?v=TRqX5NTFUlE

No a pak poslední video když už felda pěkně ohřáta a chvílema dopstala za uši a tady sou ty hodnoty už o dost lepší asi? A jízda daleko lepší než předtím... http://www.youtube.com/watch?v=oVy3ls6V9CQ

Jinak velice zajímavé, že jak šlápnu na plyn hodnotu lambdy jdou k nule a následkem toho se zvýší hafo mega délka vstřiku těžce nad limit což asi způsobuje to kuckání a dušení a že to nechce jet..to by vlastně vše vysvětlovalo aj Co myslíte odborníci?
Radek96 - FK

Příspěvek od Radek96 - FK »

Jaký prosím tě používáš VAG?
Jurka - FK

Používám VAG 304 cz
Jurka - FK

Může mi prosím někdo nahrát na VAGu, jak mají lítat ty hodnoty lambdy, abych měl srovnání? Dobrej program na zachycení je toto http://camstudio.org/ Já furt nemám srovnání...myslím si, že ukazuje, ale špatně...třerba hodnoty mi vůbec nejdou nad 0,8 a často sou hodnoty nízké nebo nula. Budu moc rád, když se někdo najde a pomůže...
robin1 - FK

Re: Lambda KO? Potřebuji srovnání...

To video s lambdou som sem dal už včera.
Radek96 - FK

Já když jsem tu lambdu koumal, tak mě se třeba ta hodnota vůbec nepohybuje. Je stále 1.05 V a nic to nedělá! Ani když jedu,přidávám plyn,auto jde na volnoběh,prostě se ta hodnota nepohybuje.Taky mám VAG 304…
Jurka - FK

Tak podle toho co už sem všechno přečetl (jakože už druhej den nedělám nic jinýho), tak pokud je hodnota 1 nebo nad a nic to neděla, tak je úplně KO...jinak jak se ti auto chová s toudle hodnotou jede ok nebo cuká trhá nebo co?
Jurka - FK

robin1 píše:To video s lambdou som sem dal už včera.
Tak já bych to právě potřeboval i za jízdy nebo s přidáváním a ubíráním plynu
Radek96 - FK

Auto jede jako jelo,výkon úplně stejný,akorát pozoruji vyšší spotřebu benzínu.Jinak nic.
Možná si třeba natankoval nějaký nekvalitní benzín.To se mi stalo předevčírem na motorce,nevěděl jsem co s ní je,přijel jsem na křižovatku a moto zdechlo.Pak začala kuckat,byla neskutečně líná.Doma jsem benzín vypustil,nalil od shell-ky a problém vyřešen!
robin1 - FK

Na to, aby si zistil, že niečo nie je s lambdareguláciou v poriadku stačí keď vieš, ako sa chová na voľnobeh. V tvojom prípade (pokiaľ ti niekde neprisáva vzduch), už nie je čo špekulovať. Buď skúsiš, či sa nespamätá (postupom, čo som ti písal včera), alebo ju vymeň.
Radek96 - FK

robin1 píše:Na to, aby si zistil, že niečo nie je s lambdareguláciou v poriadku stačí keď vieš, ako sa chová na voľnobeh. V tvojom prípade (pokiaľ ti niekde neprisáva vzduch), už nie je čo špekulovať. Buď skúsiš, či sa nespamätá (postupom, čo som ti písal včera), alebo ju vymeň.

Odkud například může přisávat vzduch?
robin1 - FK

Radek96 píše:...akorát pozoruji vyšší spotřebu benzínu.
Pretože ti nefunguje lambdaregulácia.
robin1 - FK

Radek96 píše:Odkud například může přisávat vzduch?
Napríklad zlým tesnením medzi klapkou a sacím potrubím, alebo medzi sacím potrubím a hlavou. Aj v úseku medzi zvodmi a lambdou sa najde dosť miest, kde sa môže prisávať vzduch.
Radek96 - FK

Pod klapkou mám nové,a ostatní těsnění se ještě neměnilo.Mám najeto 100500km.
Radek96 - FK

Zajímalo by mě, co je to lambda faktor ? Našel jsem to párkrát v těch skupinách…
robin1 - FK

Lambda faktor - súčiniteľ prebytku vzduchu.
Je to pomer medzi skutočnou hmotnosťou vzduchu a teoretickou hmotnosťou vzduchu potrebnou pre stechiometrické spaľovanie.

Lambda faktor = 1:
- skutočná hmotnosť vzduchu je rovnaká ako teoretická. Ideálny stav.

Lambda faktor > 1:
- prebytok vzduchu. Chudá zmes.

Lambda faktor < 1:
- nedostatok vzduchu. Bohatá zmes.

Viac tu: http://www.ulozto.cz/6210165/bosch-syst ... tronic-pdf
Bobrisek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobrisek »

Hosi.. vymenil jsem lambdu.. Nevim, jestli funguje, ale co poznam hned.. natocim motor.. koukam a z vyfuku nic nedymi.. kdyz udelam vyjizdku, ohreju motor.. zastavim. nic nedymi.. tak hodim projizdku sportovnim stylem... taham do 5 tis ot, zastavim a koukam.. dymi, jak prase.. tak uz tomu fakt nerozumim
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Pokud za kouření považuješ bílou vodní páru, tak to je normální. Už se tu obsáhle rozebíralo, že při spalování uhlovodíků vzniká značné množství vody. Při teplotách ve výfukovém potrubí je ta voda samozřejmě v plynném skupenství.
Jurka - FK

Kdy začíná fungovat ta lambda kluci? Já mám novej poznatek, že když je auto studený, tak prvních cca 500metrů až kilák nebo cca 2-3 minuty to auto jede jak svina...prostě nádhera...žádný škubání nic a frčí to hned odspodu zkrátka jako úplně jiné auto s větším výkonem.. no ale potom po cvilce to začne zase dělat problémy jak už jsem tu popisoval..To by vysvětlovalo, že to jede OK než začne fungovat lambda a blbě ukazovat nebo napadá vás něco jiného?
Marty_pv - FK

Re: Lambda KO? Novej poznatek...

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Jurka: A máš to podložený čtením hodnot z VAGu nebo jenom pocit? Aby to nakonec nebylo třeba vadný čidlo teploty
Jurka - FK

S VAGem už lítám v autě od pátku....čidla teploty mám dvě oboje origo a už sem je několikrát přehodil beze změny a ukazují OK...lambdu furt měřím, ale zatím si nejsem jistej, jestlu ukazuje špatně...hodnoty lítaj to jo, ale nějak pomaleji asi a často se to drží na nule klidně 5 sekund už sem tu dřív dával video... furt nevím jestli ukazuje dobře nebo správně na sto pro...něco říká, že je v hají a další příznaky zase že není, tak nevím proto zkoumám než vyměním věc za dva litry...

Nebo jinak... sem si jistej, že něco zapříčiní moc bohatou směs a ted: co vše tuto směs ovlivnuje...piste vše co vás napadne a já pojedu vylučovací metodou
Marty_pv - FK

Pokud se za provozu dostane napětí na lambdě na nulu na delší dobu tak nic neřeš a vyhoď ji, kdyby byla dobrá tak takhle vynechávat nebude
Čidlo ukazuje OK na budíku i v bloku hodnot na vagu? Tzn jestli z něj nelezou nesmysly, příliš nízká teplota na teplým motoru nebo obráceně

EDIT: Bohatou směs ti může způsobit právě to čidlo teploty (pokud na zahřátým motoru dává řj nižší teplotu) nebo špatná lambda - pak jednotka vstřikuje pro jistotu víc paliva
Jurka - FK

čidla teploty jsou na stoprocent OK... pak je tu ta lambda sonda to je jasný...tu furt řeším, ale co dál ještě způsobuje nebo by mohlo mít na svědomí příliš bohatou směs?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Vadný vstřikovací ventil - trvale pootevřený. Netuším jak to by se projevilo na diagnostice.
Jurka - FK

To by mi to zase nejelo za studena po nastartování jako drak chvilku a zase je dost divný, že by se to rozbilo zrovna po výměně výfuku
Jurka - FK

Tak sem si teda řekl, že tu mrchu potrápím a zkusím oživit tu lambdu, tak sem to držel 4000otáček (asi teda jen 10-20 sekund) pustím plyn a na volnoběh lambda furt 0,00 občas 0,01 nebo 0,02 a to trvale...žádná vyšší hodnota a auto sebou cukalo a trhalo na volnoběh do doby než sem, tak nějak sem dojel k baráku kousek a nějak se to zase zpravilo tou jízdou a začla lambda něco ukazovat na volnoběh a cukání na volnoběh ustalo...Tak to už je fakt záhada..
Marty_pv - FK

Re: Lambda KO? Oživení ala umrtvení

Nevidím záhadu - když není delší dobu napětí tak to neřeš a vyhoď ji, ta keramika bude těsně před smrtí
robin1 - FK

Jurka píše:Tak sem si teda řekl, že tu mrchu potrápím a zkusím oživit tu lambdu, tak sem to držel 4000otáček (asi teda jen 10-20 sekund)...
To je príliš krátko. Na tých otáčkach to treba držať 4 minúty. To nie je nejaký môj výmysel. Takto sa to bežne robí v prípade, že je zanesená sonda od bohatej zmesi. Počas tých 4 minút sa výfukové plyny dosť ohrejú a vypália nánosy na lambde.
robin1 - FK

Jurka píše:Kdy začíná fungovat ta lambda kluci? Já mám novej poznatek, že když je auto studený, tak prvních cca 500metrů až kilák nebo cca 2-3 minuty to auto jede jak svina...prostě nádhera...žádný škubání nic a frčí to hned odspodu zkrátka jako úplně jiné auto s větším výkonem.. no ale potom po cvilce to začne zase dělat problémy jak už jsem tu popisoval..To by vysvětlovalo, že to jede OK než začne fungovat lambda a blbě ukazovat nebo napadá vás něco jiného?
Keď je motor studený, tak sa zmes neupravuje podľa hodnôt z lambdy, pretože tá je ešte studená (nefunguje).

Odpoj lambdu a vyskúšaj jazdiť bez nej.
Jurka - FK

Re: Lambda KO? Výměna svíček...jedna černá tři bílé

Dneska sem pro jistotu měnil svíčky a jedna svíčka za 5 dní ježdění černá....a další tři bílé...předtím byli všechny stejné zhruba (už použité). Kde by jste hledali problém? Nějaké nápady zkušenosti? Tady foto: http://fetik.rajce.idnes.cz/nastenka/#IMAG0164.jpg
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

nemáš nějaký nemocný vstřiky? jak moc ti motor žere olej?
Jurka - FK

Žere tak přibližně litr na 2-3 tisíce km...spíš na dva...podle jízdy... valí to guferama ventilů pravděpodobně...kapalina je čistá jak slovo boží
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

podla mna je to lambda ked chvilu nic lambda ma skakat ako sialena od nula po 1....a dlzka v streku uma je 1,8 milisekundy takze by som mal mat aj nizku spotrebu ale asi mam kusa falosneho vzduchu spod klapky ...nemam tam ziadne tesnenie.

Ale kazdopadne by som ju skusil vycistit tym vyturovanim po dobu 4 min a tak by som to riesil dalej....

Pozor pri mojom probleme mi nepomohlo ani vycistenie enastavenie klapky ani sviecky musel som resetnut celu riadiacu jednotku aa od tej odby je auto lenivejsie ale ide plynule
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Elvis0910 píše:podla mna je to lambda ked chvilu nic lambda ma skakat ako sialena od nula po 1....a dlzka v streku uma je 1,8 milisekundy takze by som mal mat aj nizku spotrebu ale asi mam kusa falosneho vzduchu spod klapky ...nemam tam ziadne tesnenie.

Ale kazdopadne by som ju skusil vycistit tym vyturovanim po dobu 4 min a tak by som to riesil dalej....

Pozor pri mojom probleme mi nepomohlo ani vycistenie enastavenie klapky ani sviecky musel som resetnut celu riadiacu jednotku aa od tej odby je auto lenivejsie ale ide plynule
Kolko mas cas vstrekovania? 1,8??? to je trosku malo, co som si vsimol z mojho pozorovania na feldach...Tri feldy, co maju cas 4,8-5,5ms idu dobre. Predstihom sa este meni doba vstrekovania, skus pohnut rozdelovacom, ci sa nieco zmeni... :salut:
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Jurka - FK

Lambda vyměněná tou to nebylo... jinak proměřený kabely víčko palec vstřiky..... vyměnil sem svíčky a po 40 km černé všechny jak uhel...dneska vyčištěná klapka..prostříknuté potenciometry neěčím na potenciometry tak uvidím...odpoledne frčím pryč
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

Kolko mas cas vstrekovania? 1,8??? to je trosku malo, co som si vsimol z mojho pozorovania na feldach...Tri feldy, co maju cas 4,8-5,5ms idu dobre. Predstihom sa este meni doba vstrekovania, skus pohnut rozdelovacom, ci sa nieco zmeni... :salut:[/quote]

No rozdelovacom nepohnem mam MPI...alebo aj MPI ma rozdelovac niegde a neviem otom ... to som neskumal.... a ked mam MPI ako viem zmenit cas vstreku ...lebo ak by mi to dalo na 4az 5 ms. tak to by sa inac chodilo aj predbiehalo. Je pravda ze po resetnuti klapki a aj RJ mi auto ide lenivejsie ale uz na zaciatkuked som kupil tak auto islo jak pila a strek bol 1,8ms.

POradte ak niekto vie
Nonamed - FK

Re: Lambda OK! Vyměněná...svíčky černé všecky

Příspěvek od Nonamed - FK »

my se tady bavíme o 1.6 Mpi, ta rozdělovač má
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

no ja mam 1,3MPI....a uz asi viem ako to aj urobim...z lamdy neviete ktory vodic je ten na ktrom beha to napetie hore dole.....tam chcem dat do serie trimer aby som si vedel nastavit ako to nebude vyhovovat ta dlzka vstreku..chcel by som aby to napetie neslo od 0,00V ale od 0,2V cca... islo by to tak???? aby osm nemusel zasahovat do RJ a neveim co este spekulova?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Lambda má čtyři dráty. Ty dva silnější jsou vyhřívání, ty dva slabší jsou signál.
Žádným trimrem to neoblbneš. Podívej se někde na netu na závislost napětí na obsahu kyslíku. Průběh napětí je tak strmý, že nemáš šanci nějak smysluplně upravit signál. Prakticky se dá mluvit o tom, že lambda má dva stavy napětí. Změna je skoková.
S trimrem by jsi mohl ovlivňovat signál, když by měl nějaký pozvolný ideálně lineární průběh.
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

aha tak potom ako viem ovplivnit dobu vstreku.....ehhe takze potom ju ja zvonku ovplivnit neviem to len keby som sa dostal do procesora a preprogramoval to ale az taki manik nesom a auto ide no ale rdsej by som bol keby to chcelo lepsie akcelerovat
Odpovědět