Nefunkční otáčkoměr
-
Marty_pv - FK
Re: Otáčkoměr
LadesFCB: Jenom jestli máš možnost tak vyměn jenom otáčkoměr a ne celý budíky - jsou rozdíly mezi palivoměry pro BMM a MPI a taky jsou odlišný teploměry pro všechny motorizace
-
Krkawec - FK
Já měl za to, že od roku 1996, kdy se do felicií zároveň začaly montovat motory VW 1.6, ale no tak nevadí, nejsem tu přece nejchytřejší
jinak jaký je rozdíl mezi budíky MPi a BMM opravdu nevím, to nechám na vás zkušenějších;-)
jj nejradši bych vyměnil jen otáčkoměry, aspoň doufám, že jen otáčkoměrem to je. Koupil jsem auto a už při koupi nešel otáčkoměr. Nevíš čím by to mohlo být kromě otáčkoměru? Nevím kam a přes co jdou ty dráty od otáčkoměru.
Škoda Felicia 1.3 BMM, 50 kW, r.v. 1996, Modř Královská II.
-
Marty_pv - FK
Krkawec: Taky píšu že od roku 1996 - celozávodní dovolená končí v červenci - takže od srpna 1996. VW 1.6 MPi se montují od 06/95 spolu se zavedením zesílené karoserie
LadesFCB: Můžou být zoxidovaný kontakty otáčkoměru nebo špatná kostra - já bych ho vyndal, vyčistil kontakty a prostříkl kontoxem
LadesFCB: Můžou být zoxidovaný kontakty otáčkoměru nebo špatná kostra - já bych ho vyndal, vyčistil kontakty a prostříkl kontoxem
-
Krkawec - FK
Taky bych zkusil hlavně kontakty, povolit matky a pořádně je proletovat, může tam být studený spoj. Měl jsem taky problém s otáčkoměrem. Fungoval jen po zahřátí motoru no a tímto byl u mě problém vyřešen
právě, mě funguje při 90km/h skočí na 2000 ot. což je blbost a když jedu pod 90km/h tak se ani nehne a hne se jen někdy
-
Krkawec - FK
Mě držel 2000rpm do té doby, než se zahřál motor. Určitě to zkus napřed pořádně proletovat pájkou, potom uvidíš, jestli je na vině studený spoj nebo je v hájí vínutí budíku.
Jde do 1.9D pristrojovka z benzinu?
Díki všem za rady i za nabídky. Nakonec nic kupovat nemusím protože to bylo pár studeňákama a mikroskopickým přerušeným obvodu. Díki
Re: špatně fungující otáčkoměr
nechcem novu temu zakladat tak skusim takto....
nevie niekto ci pojde bez problemov pristrojovka resp len panel s budikmi z feldy 1.3 MPi 96-tka do 1.3 MPi 99-tka, je tam otackomer, ktory ja nemam... akurat viem, ze ja mam bzuciak uz za budikmi a ta stara ho ma pri relatkach.... je tam este nieco rozdielne co by sposobovalo nejaky problem okrem toho, ze by to nebzucalo pri zapnutych svetlach?
nevie niekto ci pojde bez problemov pristrojovka resp len panel s budikmi z feldy 1.3 MPi 96-tka do 1.3 MPi 99-tka, je tam otackomer, ktory ja nemam... akurat viem, ze ja mam bzuciak uz za budikmi a ta stara ho ma pri relatkach.... je tam este nieco rozdielne co by sposobovalo nejaky problem okrem toho, ze by to nebzucalo pri zapnutych svetlach?
Felicia 1.3MPi LX 
nikoho nenapada nic?
ci bude problem len v tom bzuciakovi?
ci bude problem len v tom bzuciakovi?
Felicia 1.3MPi LX 
tak si odpoviem sam, vsetko fici ako ma, akurat, ze nemam bzuciak terazMylen píše:nechcem novu temu zakladat tak skusim takto....
Felicia 1.3MPi LX 
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
také mám tento problém,otáčkoměr nefuguje-jen od 4000 otáček,jinak je mrtví-poradí někdo...jedná se o felicii 1,6 GLX...
-
Duket - FK
Mám ten samý problém jednou jsem demontoval budíky a když jsem je vrátil tak jsem zjistil že otáčkoměr nefunguje, funguje až při vyšších otáčkách a mám takový pocit že stejně špatně, uvítám každou radu 
-
Wosa - FK
Mám uplně ten samý problém již delší dobu. Při chladnějších dnech při nastartování se ani nehne a později po aplikaci "hardwarového poklepu" nebo i sám od sebe (ale až po čase) se probudí. Zkoušel jsem vyndat budíky a pohrát si s kontakty a nic.. většinou, když mi otáčky stoupnou tak do 2500 a víc, tak se "probudí" a vyjede tak do 4000 otáček a po zařazení se zas vrátí na nulu
1.3MPi 40kw r.v.96
1.3MPi 40kw r.v.96
-
Moltician - FK
vadný otáčkoměr
od doby co jsem koupil feldu nefunguje otackomer a az tedka me to zacina stvat...neukazuje nic jen kdyz to vic vytocim tak najednou skoci na 4000 a chvili tam zustane a to je tak vse co udela...nevite jak ho zprovoznit nebo cim to muze byt?dekuji
-
TomHabs - FK
Re: vadný otáčkoměr
Ahoj, měl jsem stejný problém, zezačátku se mi ten otáčkoměr zasekával jen občas(stačilo poklepat na plexisklo před ním a přestalo to), potom to už nefungovalo vůbec, tak jsem ho nechal vyměnit a vše je OK.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Stačí jenom vyndat a trochu poutáhnout anebo povolit šroubek otáčkoměru 
-
Faster - FK
Většinou to fakt stačí..V autorizáku tvrdili že je to neopravitelná závada..Byla, až do doby kdy jsem dělal podsvícení a zjistil jsem že ta matička byla úplně volná...
-
Moltician - FK
no mw prave elektromechanik rikal ze prej je KO budik... jako ten otackomer...a to se mi ale nezda kdyz je to v podstate jen jakoby folie bo co to je
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
jestli se ti ve vyších otáčkách chytne tak dotáhni zezadu matku a máš klid 
-
Moltician - FK
jj doufam ze je tam jen jedna matka at nedotahnu neco jinyho 
-
Danous - FK
Nefunkční otáčkoměr
Ahoj, už když jsme felišku pořídili tak nešel otáčkoměr. Po vytočení najednou ukáže něco nad 4tis a potom zase klesne na nulu.
Hledal jsem tady hned večer a našel rady jako dotáhnout vzadu matici.. Tak jsem se dneska pral s přístrojovkou (hrozné když je to poprví a člověk neví
)
Nakonec jsem to zvládnul, měl sem v ruce budíky, tak sem ze zadu oddělal plastový kryt, ta matice je myšlena hned tady na tom dřevěným platu?
Víc sem to nechtěl šťourat ale řek sem si že asi ano, matici jsem dotáhnul fest, ale bohužel budík se ani nehne
Tak se chci zeptat, jestli to jde nějak opravit, co je vlastně špatně, a zda stačí koupit jen otáčkoměr nebo celou přístrojovku.
Děkuji!
Hledal jsem tady hned večer a našel rady jako dotáhnout vzadu matici.. Tak jsem se dneska pral s přístrojovkou (hrozné když je to poprví a člověk neví
Nakonec jsem to zvládnul, měl sem v ruce budíky, tak sem ze zadu oddělal plastový kryt, ta matice je myšlena hned tady na tom dřevěným platu?
Víc sem to nechtěl šťourat ale řek sem si že asi ano, matici jsem dotáhnul fest, ale bohužel budík se ani nehne
Tak se chci zeptat, jestli to jde nějak opravit, co je vlastně špatně, a zda stačí koupit jen otáčkoměr nebo celou přístrojovku.
Děkuji!
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkční otáčkoměr
jaky dreveny plato???? proboha v pristrojovce neni ani kousek dreva
jestli myslis tisteny spoj tak ano maticky na nem pod tim cernym krycim plastem. Ocistit a podotahovat pokud nepomuze je mozne ze je ko samotny budik otackomeru pac se sklada ze dvou civek a deli se prave u tech 4tis ot.
-
Danous - FK
Promin blbě sem to vyjádřil, připomínalo mi to tenhle materiál
Hned pod tím plastovým tenkým krytem co drží na malinkatých šroubkách.
A víc pod něj sem nevěděl jak se dostat, abych měl v ruce přímo otáčkoměr, neporadíš prosím?
Aha s těma cívkama to mi docela pomohlo, takže 1 cívka KO? Ono se to probudí za 4tis ale dál to taky neleze, prostě stojí na místě
Ale nevím jestli se to dá nějak opravit, převinout nebo přepájet spoje, jak jsem tady četl někomu to pomohlo
A víc pod něj sem nevěděl jak se dostat, abych měl v ruce přímo otáčkoměr, neporadíš prosím?
Aha s těma cívkama to mi docela pomohlo, takže 1 cívka KO? Ono se to probudí za 4tis ale dál to taky neleze, prostě stojí na místě
Ale nevím jestli se to dá nějak opravit, převinout nebo přepájet spoje, jak jsem tady četl někomu to pomohlo
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
znovu to rozeber sundej p zepredu ty plasty abys videl jednotlivy budiky odsroubuj komplet ty maticky a zaber a budik dostanes ven skus promerit apod a hlavne ocisti tykontakty znovu poutahovat maticky a zkusit. Neni treba skladat to cely jen pripojit a nastartovat a uvidis hned co dela/nedela.
Znamej mel podobny problem vymenil i za uplne novej ale problem pretrvava ma asi nekde v tistenym spoji problem - tak ho taky poradne zkontroluj - ty cesticky zda nekde neni porusena apod.
Znamej mel podobny problem vymenil i za uplne novej ale problem pretrvava ma asi nekde v tistenym spoji problem - tak ho taky poradne zkontroluj - ty cesticky zda nekde neni porusena apod.
-
Danous - FK
Dobrá moc děkuju za rady, už jsem z toho zoufalí, zatím každé auto v kterém jsem seděl buď nemělo otáčkoměr nebo nefunguje, mám na to smůlu
Zítra se na to opět vrhnu
Zítra se na to opět vrhnu
Takže, dělal mi otáčkoměr něco podobnýho co tobě. Byl to studeňák mezi tišťákem a samotným otáčkoměrem. Konkrétně Vznikal přechodový odpor mezi tišťákem a těmi vodivými bodci(myslím, že tam jsou dva), na kterých je napíchnutý otáčkoměr. Proletoval jsem je z vrchu pájkou hned u tišťáku a bylo po problému! 
-
Danous - FK
Noo děkuju za radu, hodí se! Ale nejsem fanda elektroniky, takže se poradím s kámošema a vrhneme se na to
Děkuji, snad to opravíme, jen dodám že otáčkoměr neukazuje vůbec korektně ani nad těch 4 tis., občas se produdí i kolem 2tis ale třeba zůstane stát no blazinec
Děkuji, snad to opravíme, jen dodám že otáčkoměr neukazuje vůbec korektně ani nad těch 4 tis., občas se produdí i kolem 2tis ale třeba zůstane stát no blazinec
Tak jak to dopadlo? 
-
Danous - FK
Ještě bohužel nijak
zatím jsme se na to s kamarádem nestihli podívat, už aby to bylo
potom určitě napíšu
-
Danous - FK
Tak sem koupil celou novou přístrojovku, konečně vidim otáčky tak jak mají být 
-
redroker
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělá téměř stejně jako autorovi příspěvku,ale jen většinou ráno,kdy je vlhko,když pak týž den (např.odpoledne) ještě někam jedu,tak vše OK!Že by nějaký zkrat?
-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim Vás.....
Nechcel som zbytočne zakladať novú tému tak sa s mojím problémom zverím tu:
Môj problém na začiatku tohto problému spočíval v tom,že mi blbol otáčkomer,naskočil,začal ukazovať až po cca 30km jazdy,prípadne ke´d bolo vonku velmi teplo tak naskočil ihneď po naštartovaní.......zveril som auto aj s problémom automechanikovi a ten poopravoval na pristrojovke viditeľné studené spoje a čo sa týka otáčkomeru tak zistil,ze tam je v ťahu kondenzátor,ten vymenil presne za taký istý ako tam bol a s otáčkomerom prestali byť problémy,funguje tak ako má.................avšak až potom nastal problém,ktorý ma trápi odkedy otáčkomer funguje správne,tak som začal mať problém s volnobežnými otáčkami,volnobeh drží po naštartovaní iba pri studenom motore(kým ide motor ako keby na sitič),avšak akonáhle sa otáčky motora po zahriatí dostanú na cca 600 tak to proste začne zdochýňať.........so štarovaním problém nemám žiadny,naštartujem hneď ako to zdochne ale motor ide na volnobeh max.10sekúnd a opäť zdochne,proste po meste sa s tým nedá vôbec ani jazdiť.
Vedeli by ste mi prosím poradiť s mojím problémom?
Bol som s tým už aj na čítačke a tá neukázala žiadnu chybu,škrtiaca klapka je čistá a bolo spravené aj základné nastavenie.
Nechcel som zbytočne zakladať novú tému tak sa s mojím problémom zverím tu:
Môj problém na začiatku tohto problému spočíval v tom,že mi blbol otáčkomer,naskočil,začal ukazovať až po cca 30km jazdy,prípadne ke´d bolo vonku velmi teplo tak naskočil ihneď po naštartovaní.......zveril som auto aj s problémom automechanikovi a ten poopravoval na pristrojovke viditeľné studené spoje a čo sa týka otáčkomeru tak zistil,ze tam je v ťahu kondenzátor,ten vymenil presne za taký istý ako tam bol a s otáčkomerom prestali byť problémy,funguje tak ako má.................avšak až potom nastal problém,ktorý ma trápi odkedy otáčkomer funguje správne,tak som začal mať problém s volnobežnými otáčkami,volnobeh drží po naštartovaní iba pri studenom motore(kým ide motor ako keby na sitič),avšak akonáhle sa otáčky motora po zahriatí dostanú na cca 600 tak to proste začne zdochýňať.........so štarovaním problém nemám žiadny,naštartujem hneď ako to zdochne ale motor ide na volnobeh max.10sekúnd a opäť zdochne,proste po meste sa s tým nedá vôbec ani jazdiť.
Vedeli by ste mi prosím poradiť s mojím problémom?
Bol som s tým už aj na čítačke a tá neukázala žiadnu chybu,škrtiaca klapka je čistá a bolo spravené aj základné nastavenie.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
1) Problém s motorem (otáčkama motoru) se neřeší v tématu kde se řeší nefunkční otáčkoměr
2) pokud nedáš potřebné informace (aspoň co to je za motor) tak ti stejnak nikdo neporadí věštecká koule je v servisu
3) až si ujasníš co máš za motor tak hledej v příslušné sekci pro svůj motor http://www.feliciaklub.cz/forum/viewforum.php?f=19
Děkuji
2) pokud nedáš potřebné informace (aspoň co to je za motor) tak ti stejnak nikdo neporadí věštecká koule je v servisu
3) až si ujasníš co máš za motor tak hledej v příslušné sekci pro svůj motor http://www.feliciaklub.cz/forum/viewforum.php?f=19
Děkuji
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
.....sorry,ale napísal som to sem z toho dôvodu,že tento problém sa vyskytol ihneď po oprave otáčkomeru......preto som to sem napísal,že či niekto nemal podobnú skusenosť
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Otáčkoměr ukazuje to co mu ŘJ dle info od motoru pošle .... buď nemáš opravený otáčkoměr a blbě ti ukazuje nebo máš problémy s motorem (což je jiná sekce) a otáčkoměr ukazuje dobře. Samotný otáčkoměr ani elektronika u něho nemá absolutně žádný vliv na chod motoru.
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!