Které pneu volit na zimu?

Odpovědět
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Které pneu volit na zimu?

Příspěvek od Ivarek »

Musím souhlasit...Polarisky jsem dostal k Feldě jako bonus když jsem jí kupoval,Savy už jsem si kupoval sám,takže je můžu srovnávat a ty Barumky jsou proti těm Eskymům fakt utrpení.Taky mi připadá že zestárnou/ztvrdnou daleko rychleji než ty Savy,i když třeba pořád mají 5mm vzorek.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

polarisy fakt nic moc táta je koupil na fábku aby podpořil českou ekonomiku a oni jsou vyrobený v Portugalsku :roll:
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Tak měl koupit vraníky, tam by měl jistotu :D
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

Na zimu volím SAVA
MSMisak - FK

Příspěvek od MSMisak - FK »

Ještě jsem našel toto co by mohlo byt zajimave:
Pneu Barum 165/70R13 79T Polaris 2
vs toto:
http://www.123pneu.cz/polozky/matador-m ... t-tl-zimni

Otázka:
Barum nebo Matador?
:bigsmurf:
RadekN70 - FK

Ani jedno, barum jsou na zimu nic moc, ale stojí slušný peníze, je na pováženou pokud chceš vzimně dost jezdit, urřitě bych šel do lepších pneumatik, samozřejmě se od toho odvíjí i cena.
MSMisak - FK

No extremě zas zatěžovány nebudou,ale jde o to když bych chtěl jet na hory aby to s něma nebylo jak na másle.A ty matadory na tom lépe nejsou?
Surmi - FK

MSMisak : kup si Sava Eskimo S3 M+S na nejlevnejsich pneu stoji 1100kč ;) 165/70R13
RadekN70 - FK

Hlavně na auto nedávejte protektory, to je nejhorří co může snad bejt.
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

koukám že to je stejný jako když napíšu že obyčejný barumky jsou na feldu dostatečný a další napíše jak kdyby se snima nedalo ani jezdit, je to zajímavý , že jeden chválí a druhý haní...jak kdyby se každej bavil o něčem jiným, konec konců já jsem s barumkama spokojen i když jedu do hor, na normální jízdu stačej a to je hlavní :salut: kdo si chce připlatit za značku tak ať platí
RadekN70 - FK

Není to jen placení za značku, třeba výbornou zkušenost mám s pneu KLEBER a ta je o zanedbatelnou částku vyžší než zmiňované barum.

To, že jsou protektory šmejdy, je zcela zřejmé, dělám v tomhle oboru dost dlouho, tak si dovoluju tvrdit, že mám nějakou tu zkušenost.
Třeba u vyvažování protektorů je to porod tam kde mormálně příjde závaží L-30 P-25 tak u protektorů je to L-65 P 55. Tak pak mi prosím vysvětlete kde je ta úspora a o "plavání" na cestě ani nemluvím.
S takovejma gumama je to o hubu.
Kdo jezdí po městě a sem tam někam na hory, tak Barumka stačí.Každej řidič musí vědět co od auta očekává a podle toho taky investuje, ale není pravidlo, že nejdražší je nejlepší.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Má někdo zkušenosti s celoročníma pneu? Třeba Barum Quartaris?
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Taťka měl nějaké barumky celoroční a skončilo to tak, že jsou na léto a koupil si zimní na zimu.

Celoroční je kompromis na léto a na zimu, letní lamely nemají, zimní hodně, tyhle budou někde mezi tím, v létě to hučí a zvedá spotřebu, v zimě je to leda tak na posolené cesty. Nešetři, kup klidně zimní barumky (ceny jsou přece hodně nízké) a na léto klidně zase barumky, hlavně měj dvoje, na tom neušetříš ani kačku.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Surmi píše:MSMisak : kup si Sava Eskimo S3 M+S na nejlevnejsich pneu stoji 1100kč ;) 165/70R13
Chtěl si říct na nejdražšípneu.cz :lol: Protože proč kupovat za takové zlodějské ceny, když najdeš spoustu shopů, kde je mají pod 800.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Barum polaris 2
704Kč/ks
doprava zdarma
http://www.pneu-servis.cz/index.php?Pne ... 0165/70/13
Surmi - FK

ka-spel: no zatím se ten shop jmenuje nejlevnějsí pneu :) Je mi to jedno či nekde je maj levněji já je jen tak narychlo našel a to byl prvni shop co mě napadl kde budou.
http://www.zbozi.cz/items?q=sava+eskimo ... &maxPrice=
MSMisak - FK

Ja nakonec v Brně sehnal za slušný peníz 2ks tyto:
KORMORAN SNOWPRO b2 165/70 R13 79T
tak to testnu a uvidím jaká to bude jízda :P
RadekN70 - FK

Mám 4ks plechových disků 13"5,5J, origo, tak když by někdo chtěl, na svoje zimní obutí, tak stačí napsat+ 2ks 165/70/13 darem.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Surmi píše:ka-spel: no zatím se ten shop jmenuje nejlevnějsí pneu :) Je mi to jedno či nekde je maj levněji já je jen tak narychlo našel a to byl prvni shop co mě napadl kde budou.
http://www.zbozi.cz/items?q=sava+eskimo ... &maxPrice=
V pohodě. :lol: No ono taky ne vždy znamená dobrá cena, že bude kauf. Objednával jsem kamošovi u Pešíčka Nokiany (inzerované, že nejsou skladem a a na objednávku) a po třech dnech mě stornovali, že nebudou. Teď čekám už deset dní na Savy a taky furt nic. :cry:
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

ka-spel píše:V pohodě. :lol: No ono taky ne vždy znamená dobrá cena, že bude kauf. Objednával jsem kamošovi u Pešíčka Nokiany (inzerované, že nejsou skladem a a na objednávku) a po třech dnech mě stornovali, že nebudou. Teď čekám už deset dní na Savy a taky furt nic. :cry:
Pešíček je v lagu, má sice nejlepší ceny, ale bohužel snad nemají na skladě ani jednu gumu (žádné barumy, fuldy, či pirreli), objednávky vůbec nefungujou (nedojde ani potvrzovací mail), telefon je pořád obsazený, volám tam už týden, minulý týden jim nešly několik dnů stránky. Nečekejte, kupujte jinde. Snad se brzo proberou.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

No aby po mě pak nechtěli storno poplatek. Potvrzovací mail mě přišel hned na druhý den, že to dali k vyřízení a od té doby nic. 5.10. odpoledne jsem objednával, 6.10. potvrdili a nic.

Doprava pneu: Pneumatiky doručujeme do 3-10 pracovních dnů. Pokud nejlevnější pneu nemáme dočasně skladem, nebo by jejich dodání trvalo déle než 10 pracovních dnů, budeme vás informovat.
V případě že dostupnost přesáhne termín 20 prac.dnů bude vystaveno storno které obdržíte na mail uvedený v objednávce.

V den odeslání pneu budete informováni e-mailem a telefonicky se s vámi spojí řidič General Parcel.

Tak mě drží v šachu, ale vypadá to na storno. Pokud se do středy neozvou, tak na ně kašlu a objednám Savy u Axa. Tam byly loni za dva dny doma.
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Já objednal u Pešíčka 1.10. a pořád nic, ani potvrzovací email, tak už mám objednáno jinde (nejedná se o moje auto).
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak to storni, jinak ti můžou napálit 450 Kč pokutu.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

tgfh: to je zvláštní, já tam objednával tento týden ve středu a ve čtvrtek mi přišel mail, že je objednávka zpracovaná...

ka-spel: aha, tak to jsem zvědavej, jestli se dočkám...
Obrázek
klass

Příspěvek od klass »

Zdravim, ktere pneu jsou podle Vas lepsi, mam dva kusy sava eskimo S3 a 2 ks Goodyear Ultra grip 7, rád bych dal na předek to lepší, je to klasicky rozmer, třináctky...
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Ultra gripy jsou lepší (o dost), dej je na předek jak plánuješ.
Surmi - FK

tgfh - tak vtom se asi neschodnem :D tvrdím přesný opak :lol: každý má jiný názor...a já ti ho neberu ;)
jinak nezáleží jen na pneu ,ale i na schopnostech ridiče
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Často se tady chválí zimní savy, ale já je nějak nemůžu, raději než je bych koupil Barum Polaris 2
Právě, že co jsem se díval na testy tak vyšly vždycky někdy v půlce, to GY UG7 vyšly vždycky minimálně v první 1/3
př. http://www.az-pneu.cz/testy-pneu/zimni/ ... 65-70-14-2
a zase můžeme řešit, jestli jsou ty testy kvalitní apod. co. Držím se svého názoru, sám mám GY UG 7.
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

mam 2 zimy odjete na Debicach v klasickem rozmeru v 13 a na ty pneu nereknu kriveho slova ;) ... letos mam na aute (predek/zadek) goodyear ug7 / sava eskimo s3 .. uvidim, jestli tuto zimu poznam nejaky rozdil ve srovnani s Debicama
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
jarda.vysocina - FK

Příspěvek od jarda.vysocina - FK »

Dvě poslední zimy jsem měl 4 kusy SAVA ESKIMO S2 a zjistil jsem , že už nejsou, tak mám vepředu nové SAVA 3 (jsou směrové) vzadu staré SAVA 2 ( nejsou směrové) . Jsou tam od neděle a jsou docela tiché, jinak jsem dlouho používal BARUM POLARIS 1 a 2 a v pohodě .
Jarda
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

vcera jsem byl v penuservisu a to co jsem tvrdil ze polarisky jsou smejdy me potvrdil i fachman v pneusevisu, pry polarisky uz spadaji do kategorie cina, ptal jsem se ho co by doporucil, rikal savy, kormorany vpohode. ptal jsem se i na vraniky, rikal ze co je montuje, nikdy nebyl problem s nejakou reklamaci ci tak, a to je pry nazouva docela casto, sam je pry ma na oktavii a bez problemu... takze je budu taky brat..
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

jarda.vysocina píše:Dvě poslední zimy jsem měl 4 kusy SAVA ESKIMO S2 a zjistil jsem , že už nejsou, tak mám vepředu nové SAVA 3 (jsou směrové) vzadu staré SAVA 2 ( nejsou směrové) . Jsou tam od neděle a jsou docela tiché, jinak jsem dlouho používal BARUM POLARIS 1 a 2 a v pohodě .
Jarda
V jakém rozměru máš ty S3? Já je v 165/70/13 nikde neviděl a nedělají se ani v tomto rozměru.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Sorry přehlédl jsem to. Myslel jsem nové S3+. Ty S3 mám taky jeden pár.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Zítra přijdou Vredestein Snowtrack,tak uvidíme ;)
kingdave - FK

Příspěvek od kingdave - FK »

ty vredesteiny snowtrack 3 má brácha.....vzorek to má jak traktor,takže záběr by měl být vynikající...nicméně říkal,že předešlé savy byly lepší
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No uvidíme,s GY UG7 jsme byl spokojen jen první sezonu,pak to bylo nic moc,tak snad budou vredesteiny lepší
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

ja som si nemohol minulu zimu stazovat na Matador MP55..... ako jediny osm sa vyhrabal s parkoviska a ostatny potom zamnou :)
Uvidime co to bude tuto zimu . este otazka na kolko hustite pneumatyki pedne a zadne? davate na full 2,2 pred. 2,6 zad.?
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

2.6 se dává dozadu když máš plné zatížení - plný kufr a 4-5 lidí v autě. Doporučil bych 2,2 všude.
Wenca - FK

Příspěvek od Wenca - FK »

Zdravíčko, mam takovej dotaz, mam 2x pneu Brarum Polaris 2 a 2x Fulda Kristall Monero 2 a nevím kterej pár dát na předek. co říkáte? podle hodnoceni mi teda vyšlo ze na predek ty fuldy, ale týpek v pneuservisu říkal zase ze by na predek dal ty barumky, ze ty fuldy ma a kloužou. tak sem z toho jelen. budu vdecnej za kazdej nazor :)
emge

Příspěvek od emge »

Zimné pneumatiky sa hustia na vyšší tlak o cca 200 kPa. Záleží to aj na vonkajšej teplote.
http://www.michelin.sk/michelinsk/sk/pn ... 71414.html
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

GeorgeWWW píše:tgfh: to je zvláštní, já tam objednával tento týden ve středu a ve čtvrtek mi přišel mail, že je objednávka zpracovaná...

ka-spel: aha, tak to jsem zvědavej, jestli se dočkám...
Tak je zítra 21.10. a Pešíček furt nic. A když se dívám na jeho stránky, tak skladem nemá skoro nic až na 2 Savy (že by ty pro mě? :lol: ) a nějaké Fuldy Montero starší verze.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Máš to za pár, v pondělí by Ti mělo přijít storno...
Obrázek
vojtam - FK

Příspěvek od vojtam - FK »

A co říkáte na pneu KLEBER Krisalp HP?
Máte s ním někdo zkušenosti?
Díky.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

klass píše:Zdravim, ktere pneu jsou podle Vas lepsi, mam dva kusy sava eskimo S3 a 2 ks Goodyear Ultra grip 7, rád bych dal na předek to lepší, je to klasicky rozmer, třináctky...
http://auto.idnes.cz/kupujete-jen-dva-z ... 3_pneu_fdv
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

GeorgeWWW píše:Máš to za pár, v pondělí by Ti mělo přijít storno...
Kupodivu dnes po čtvrté volali, že zítra je mám doma. 8-) Tak jsem jim říkal, že mají štěstí, protože jsem to chtěl už stornovat. Tak mě ta ženská řekla, že se omlouvá, že toho mají dost.
kingdave - FK

Příspěvek od kingdave - FK »

vojtam píše:A co říkáte na pneu KLEBER Krisalp HP?
Máte s ním někdo zkušenosti?
Díky.
ty klébry teda nic moc co se sněhu týče,na mokru docela kloužou......jediné plus,poměrně solidní výdrž :thumright:
jen pro úplnost,mám je na oktávce....
Wenca - FK

Příspěvek od Wenca - FK »

To Ivárek: to je naky divny ne? sice to auto nebude přetáčivý, ale zase bude dost nedotáčivý myslim si...
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

dnes jsem vyměňoval kola za zimní a napadůo mě, zda-li bych šrouby neměl napatlat nějakou hnědou vazelínou nebo třeba jen bílou vazelínou ve spreji. Mažete je někdo nebo to je zbytečnost?? A kdyžtak čím.. Díky
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Ja mazu zlehka hnedou,at to na jare nemusim tak rvat dolu :-D
Odpovědět