Chci se zeptat jestli má smysl dát feldě sportovní filtřík? Bude to k něčemu nebo je to "jen" na efekt? Slyšel jsem, že když oddělím sání od teplého vzduchu pomůže to?
Zdravím, měl jsem možnost na feldu vyzkoušet sportovní filtr, kužel.. Po týdnu ježdení jsem dával z5 original sání... Nepřišlo mi že y auto jelo lépe, ba naopak mě štval ten hluk z toho filtru... Kamarád mi řikal, že fitr je sám o sobě zbytečnej, musel bych vykuchat ješte katik a dát ladenej sředoveji koncovej díl... Ten filtr sice nasaje hodne vzduchu ale katik ho pohltí... Potomto vyzkoušení, už nemám záájem dávat sportovní filtr.. Mám ho doma zabalenej v krabici.. Je novej, pár dníjetej a asi v té ¨krabici dlouho zustane...
já osobně bych do teto upravy už nešel..
Sportovní filtr každopádně pomůže, ale pouze v případě že je k němu uzpůsoben zbytek auta. Tedy že motor je hezky průchozí ve smyslu že za filtrem následuje řádně objemné potrubí k sání které má zrušené všechny překážky a pak samozřejmě komplet laděný výfuk a svody. A v neposlední řadě také samozřejmě vhodné umístění filtru a odstínění od motoru. Pak to má smysl a opravdu to pomáhá a jde dost poznat rozdíl když na takhle vyladěné auto dáte normální a sporťák (ale samozřejmě pořádnej filtr a ne něco jako bylo v odkazu u prvního příspěvku). Naopak u normálního auta to člověk většinou ani nepozná a lituje vyhozených peněz. Jediná výhoda tak pak zůstává že jdou přeprat a znovu použít.