Má smysl sportovní vzduchový filtr?

MPi 1AV
AEE
smazany clen - FK

Má smysl sportovní vzduchový filtr?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Chci se zeptat jestli má smysl dát feldě sportovní filtřík? Bude to k něčemu nebo je to "jen" na efekt? Slyšel jsem, že když oddělím sání od teplého vzduchu pomůže to?

Myslím takovýto filtr(Něco na ten způsob)

Kód: Vybrat vše

http://www.automaxhk.cz/sportovni-filtr-vzduchovy-438.html
smazany clen - FK

Re: Má smysl sportovní vzduchový filtr?

Zdravím, měl jsem možnost na feldu vyzkoušet sportovní filtr, kužel.. Po týdnu ježdení jsem dával z5 original sání... Nepřišlo mi že y auto jelo lépe, ba naopak mě štval ten hluk z toho filtru... Kamarád mi řikal, že fitr je sám o sobě zbytečnej, musel bych vykuchat ješte katik a dát ladenej sředoveji koncovej díl... Ten filtr sice nasaje hodne vzduchu ale katik ho pohltí... Potomto vyzkoušení, už nemám záájem dávat sportovní filtr.. Mám ho doma zabalenej v krabici.. Je novej, pár dníjetej a asi v té ¨krabici dlouho zustane...
já osobně bych do teto upravy už nešel..
smazany clen - FK

Tak já tam už katík nemám takže by se to mohlo zkusi. Nu ještě zkusím posbírat nějaké informace. Každopádně díky za názor.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

no, tak jen s tím katem-tak já mám zkušenost s tím, že odcházeji lambdy, když je vymlácenej kat.
smazany clen - FK

Sportovní filtr každopádně pomůže, ale pouze v případě že je k němu uzpůsoben zbytek auta. Tedy že motor je hezky průchozí ve smyslu že za filtrem následuje řádně objemné potrubí k sání které má zrušené všechny překážky a pak samozřejmě komplet laděný výfuk a svody. A v neposlední řadě také samozřejmě vhodné umístění filtru a odstínění od motoru. Pak to má smysl a opravdu to pomáhá a jde dost poznat rozdíl když na takhle vyladěné auto dáte normální a sporťák (ale samozřejmě pořádnej filtr a ne něco jako bylo v odkazu u prvního příspěvku). Naopak u normálního auta to člověk většinou ani nepozná a lituje vyhozených peněz. Jediná výhoda tak pak zůstává že jdou přeprat a znovu použít.
smazany clen - FK

Bez toho katu mám naježděno skoro 20 tisíc km a všechno v pohodě.
Odpovědět