Chcipa,klepe,vari

MPi 1AV
AEE
Dwn - FK

Chcipa,klepe,vari

Příspěvek od Dwn - FK »

Ahoj,mam felicii 1.6 glx combi 97,najeto 132t
Auto jsem koupil bohuzel uz takhle a v domeni,ze to nebude problem spravit za par korun ,bohuzel trva to uz 8 mesicu,stoji penize a nejede.
Po nastartovani neco ve voze klepe,coz by nevadilo,protoze to jizdu nejak neomezuje a po ohrati se klepani utisi na slysitelne minimum.
problem je,ze auto nema pravidelny chod motoru,cely se klepe a pri sundani nohy z plynu a vyhozeni kvaltu chcipne,
coz je peklo treba v kolone,nebo zaparkovani do rady.Otackomer nefunguje,takze nevim na kolik jdou,ale jak jsem napsal je to nepravidelny a tipoval bych to okolo 600-700.
Druha vec je,ze pri popojizdeni v kolone se zveda teplota,coz teda pak vetrak srazi dolu,ale to by taky asi nemelo.nejvetsi problem je to chcipani.
Dalsi vec je treba vedet,ze jiz tri autoservisy si s tim nevi rady a dokonce ani orig.skoda.Diagnostika i ta ze skodovky mlci a ukazuje vse v norme.
Nikde nic netece,nesmrdi a olej je tam spravny a ted jeste co je tam vse vymeneno a udelano...
Nova hlava, tesneni pod ni, rozvody, hydrostely, skrtici klapka(serizena), cidlo teploty, cidlo klepani, chladic, termostat.souprava,serizeny predstih,chladic,exp.nadobka(puvodni byla napraskla),vodni cerpadlo,olej.cerpadlo,chladic...
Urcite jsem na neco zapomnel.
Vsechny vymenene dily jsou nove,bohuze bez vysledku.
Auto je neshnile a s vybavou,takze by byla skoda to sesrotovat.
Kdyby jste nekdo vedel,tak dekuju za pripadne odpovedi.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Chcipa,klepe,vari

Příspěvek od Atnarfus »

O chcípání a cukání zde máme celé vlákno http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =22&t=6206
Teplota se při popojíždění v koloně zvedá normálně u každého auta.

Když motor nedrží volnoběh, tak je prostě problém se škrtící klapkou. To že je nová, ještě neznamená že je v pořádku. Nových čínských jsem viděl několik a ani jedna nefungovala jak měla. Za samozřejmost považuji naprostou těsnost sacího potrubí.
Dwn - FK

Příspěvek od Dwn - FK »

Saci potrubi zkontroluju,to jsem jeste nedelal,ale kdyby neco bylo s tou klapkou (siemens,zadna cina),tak by to ukazala diagnostika,nebo ne?
Vlakno projdu a saci zkontroluju.Diky
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Diagnostika toho moc neukáže. Můžeš tak maximálně sledovat úhel otevření klapky a porovnávat s normálně fungujícím autem.
Odpovědět