Utěsnění spojů v ozvučnici

dotazy a rady na vše kolem hudby
Marui - FK

Utěsnění spojů v ozvučnici

Příspěvek od Marui - FK »

Ahoj, dělám si ozvučnici z 22mm MDF. A řeším jeden problém jak ji co nejlíp utěsnit... Jsem stolař ale nejsu si jistej jestli nato bude nej použit klasickej duvilax na slepení spojů, nebo se používá nějaký dvousložkový lepidlo nebo stači nějakej ,,lepší duvilax´´ třeba http://obchod.mmpaper.cz/xxx/lepidlo-Pa ... g9269.html ? A potom utěsnění spojů, silikon? akryl? nebo se prodává nějakej speciální tmel na tohle použití? Dik Petr
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Re: Utěsnění spojů v ozvučnici

Příspěvek od RAIMMI »

já používal lepidlo na autoskla...
real - FK

Příspěvek od real - FK »

Ja sem na utesneni spoju pouzil klasickej silikonovej tmel ;)
pindur1 - FK

Příspěvek od pindur1 - FK »

Pokial to nieje neutralny silikon tak vylucuje kyselinu octovu, a od nej vsetko hrdzavie, odporucam akryl.
real - FK

Příspěvek od real - FK »

Blbnu byl to akrylatovej tmel ne silikon ;) :)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...Marui....klidně použij duvilax...já používám obyčejný Herkules :thumleft:

Spoje sešroubuj vruty (4x40-45mm)...a box pak zničí jen tank :lol:
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Marui - FK

Ok, akryl doma mám tak tím to utěsním... Duvilaxu nevěří (vídám ty rozklížený spoje po nějaký době) koupim nějaký lepší pojivo:D. Kamoš mě ještě říkal ať bednu ještě vykolíkuju ale to je extrem navíc mam do ní 2x 400w RMS tak to zas není takový karate...
real - FK

Příspěvek od real - FK »

;) Muzu se jen zeptat? Nesouvisi to sice moc s tematem ale kdyz uz tu psal fancar tak doufam ze mi odepise i na tuhle drobnost. Prosimte pokud homemade bednu zevnitr potahnu tlumicim materialem pomuze to nejak tomu zvuku? Pripadne jakej matros bys nato doporucil ;) predem dekuji za odpoved
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

jehlovej molitan
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Marui - FK

Když jste u těch ,,homemade´´ molitanů tak sem dnes vytlumil kufr :D vím, že to není nic extra ale naklady 150kč chemopren a bylo...
Obrázek
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

real: Jo, jehličkovej molitan... Třeba něco takovýho

Marui: A pomohlo to??? Na tlumení se používají úplně jiný materiály, který jsou ale taky o mnoho dražší... ;) Jinak, vyzkoušej, jestli se ti tam nezadržuje vlhkost, aby ti to tam nezačlo plesnivět... Dle mého úsudku - zbytečná práce... :cry:
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...ano na vnitřní tlumení se může použít jehl. molitan, ale u BR ozvučnice to není nezbytně nutné.To ale neznamená, že to nemusíš tlumit.Tlumení je nutné u uzavřených ozvučnic a to buď zmíněným jehl. molitanem a nebo tlumícím rounem.

...s tím molitanem v kufru...toto opravdu není šťastné řešení.Měl jsi si koupit nějaký bitumen.Ten by opravdu zabránil vybracím.
Marui - FK

To ja vim, že sou nato jiný matroše ale proste molitan tlumí když sme ve zkušebně olepily dveře tak to dost pomohlo... Měl sem ho doma dost tak ty 4 hodky práce me už nezabily... Stim plesnivěním se nato za mesíc podívám a uvidím, strhat to můžu vždycky...
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...dveře mají větší pevnost než slabý plech v kufru...to jsou dva veliké rozdíly... :!:

...proto se plechy a plastové díly polepují materiály určené pro tyto účely...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... r-solution
real - FK

Příspěvek od real - FK »

Dekuji za odpoved ;) a s tim tlumenim auta, planuju vytlumit kufr, strechu, a predni dvere tehle matros je presne nato pokud se nemyslim ;) http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... r-solution
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...ano...dělal jsem s tím bráchovi Berlingo a byl mile překvapený jaký to má vliv na celkový hluk v autě.Je sice fakt, že "berla" je daleko prostornější než "felda" ale i v menším autě se dá výrazně potlačit vnikání různých ruchů do vozu.
Je samozřejmě otázkou výše vložených investic protože udělat celý auto tlumícím materiálem se sice změní v luxusní "car" za mega, ale není to zrovna levná záležitost.
Na střechu bych doporučil Dynamat Dynaliner, který je zároveň i jako tepelná izolace.Prodává se ve třech tloušťkách.Zvolil bych střední cestu 6,3mm o rozměru 137x81cm což by na střechu "feldy" mělo stačit.Cena jednoho plátu je 1830,-
real - FK

Příspěvek od real - FK »

Me de ale spis o vytlumeni auta z duvodu aby nedochazelo k negativnim vibracim karoserie od audia ;)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...ten Dynamat Dynaliner to splňuje...a na víc má ty thermoregulační vlastnosti.

..."Tento syntetický materiál pěnového typu zároveň výborně blokuje teplo a neabsorbuje vodu. Dynaliner poskytuje výbornou izolaci zvuku a používá se také pro tepelnou izolaci střechy, podlahy nebo dveří vozu. Pomocí Dynalineru můžete dokonce vyrobit laminátovou ozvučnici pro subwoofer..."

...citace z tech. vlastností na Dynamat.cz
real - FK

Příspěvek od real - FK »

Tohle je opravdu hezky ale ta cena :roll: to je na moje pomery moc, nejspis ty casti vytlumim Dynamat Extreme a budu spolihat ze to neco udela a do tech 10 bych se mohl vejit ;)
Marui - FK

Pánové potřebuji radu a at nezakládám nový temata... borec mě není schopnej už 14 dnu vypočítat ozvučnicu a už me to štve, tak sem si našel program sám. Dá se temu věřit? http://elweb.cz/kalkulator.php?obvod=10 mám woofry Rodek 12´´

přikládám parametry

http://www.pixhost.org/show/1556/4463557_parametry.jpg

podle toho programu mě vychází jedna ozvučnica 74,5 L . Což bych akorád udělal dělenou bednu 80x50x48 a bylo by to skoro ono a přes celej kufr... Dik za radu
Marui - FK

nakonec pořešeno pán Wattman, děkuji:) http://img59.imageshack.us/i/mujbox.png/
Odpovědět